Mâine, Mitropolia Moldovei, cu ajutorul Poliției, VA ÎNCERCA SĂ PREIA SCHITUL RĂDENI. Se vrea înlocuirea pr-lui PAMVO cu pr-le Ioan Șișmanian (de la Petru Vodă)

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei încearcă preluarea în forţă a Schitului Rădeni

 În cursul zilei de astăzi, 8 februarie 2017, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, Hariton Negrea, s-a prezentat la Schitul Rădeni, unde l-a ameninţat pe egumenul schitului, Părintele Pamvo Jugănaru, că mâine va veni la schit, împreună cu ieromonahul Ioan Şişmanian, pentru a sluji Sfânta Liturghie, cu pomenirea ierarhului părtaş la erezie. Stareţul a precizat că va fi însoţit şi de efective ale Poliţiei.

Această mişcare este motivată de o decizie a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de oprire a Părintelui Pamvo de la slujire pe o perioadă de 30 de zile şi de dorinţa de a-l aduce la schit pe ieromonahul Ioan Şişmanian ca preot pomenitor pe perioada în care Părintele Pamvo este oprit de la slujire. Decizia de oprire de la slujire i-a fost comunicată Părintelui Pamvo de către exarhul MMB, arhimandritul Nichifor Horia, care a vizitat în cursul dimineţii Schitul Rădeni, anunţând şi iminenta aducere a ieromonahului Ioan Şişmanian ca preot înlocuitor.

Oprirea de la slujire a Părintelui Pamvo este un act arbitrar al MMB, cauzat de decizia părintelui de a se îngrădi de erezia ecumenistă, pe care mitropolitul Moldovei a mărturisit-o sub semnătură, împreună cu toţi ceilalţi ierarhi români, în cadrul sinodului din Creta. În conformitate cu canoanele 31 apostolic şi 15 I-II Constantinopol, întreruperea pomenirii ierarhului pentru participarea acestuia la erezie este o măsură legitimă, pe care preotul are dreptul şi datoria să o ia, şi pentru care nu poate fi sancţionat în niciun fel, conform canonului 15 I-II Constantinopol. Decizia de a aduce alt preot slujitor este lipsită de temei, fiind motivată doar de dorinţa de a determina reluarea la Rădeni, prin orice mijloace, a pomenirii ierarhului.

Decizia stareţului Hariton de a prelua prin forţă Schitul Rădeni este un act arbitrar, deoarece nu poate invoca un temei legal sau un document prin care să demonstreze că Schitul este cu adevărat, conform tuturor uzanţelor bisericeşti, în subordonarea Mănăstirii Petru Vodă.

Pretenţia de a veni cu Poliţia nu se întemeiază pe niciun temei legal, singurul mod în care Poliţia şi Jandarmeria pot interveni în asemenea situaţii este pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti executorii. Această hotărâre nu există, prin urmare Poliţia şi Jandarmeria nu au niciun motiv să intervină în schitul Rădeni şi nu o pot face fără o încălcare flagrantă a legii.

Locuitorii satului Rădeni şi cei 500 de credincioşi din toată ţara, care îşi găsesc în Schitul Rădeni un loc în care să participe la slujbe ortodoxe necontaminate cu erezia ecumenismului, nu doresc să fie tulburaţi în timp ce se roagă, prin prezenţa la slujbe a unor preoţi care pomenesc ierarhul părtaş la erezie. Orice încercare de a le tulbura participarea la slujbe, prin aducerea unui preot, care, împotriva conştiinţei lor, să pomenească ierarhul, se va solda cu plângere penală împotriva celor care nu îi lasă să se roage şi a celor ce îi instigă pe cei ce nu îi lase să se roage, conform articolului 381 din Noul Cod Penal, care pedepseşte cu închisoarea pe oricine tulbură desfăşurarea unui serviciu religios sau împiedică pe cineva să participe la slujbele unui cult religios.

Sursa: ortodoxinfo.ro 


Din câte știam, Părintele Pamvo Jugănaru are acte de proprietate pentru Schitul Rădeni. Oare cum va face poliția să-l dea afară? 

Iar părintele Ioan Șișmanian, un apropiat al Părintelui Iustin Pârvu, nu știu cum urmează el linia mărturisitoare a marelui duhovnic, dacă se lasă folosit în felul acesta de mitropolitul Teofan… Sperăm să nu se implice în treburile murdare ale Mitropoliei. 

Notă: Se pare că lucrurile sunt mai încurcate cu proprietarii Schitului. Proprietarii au fost sătenii, care au donat terenul/terenurile pentru a se construi acolo mânăstire. Ca urmare a situației provocate de participarea și acceptarea de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei (prin mitropolitul Teofan) a pseudo-sinodului din Creta, donația a fost sau va fi retractată.

11 gânduri despre „Mâine, Mitropolia Moldovei, cu ajutorul Poliției, VA ÎNCERCA SĂ PREIA SCHITUL RĂDENI. Se vrea înlocuirea pr-lui PAMVO cu pr-le Ioan Șișmanian (de la Petru Vodă)

 1. “Apostatii vor creste numeric prin faptul ca vor continua sa se numeasca crestini, si in aparenta se vor purta ca atare, si vor putea foarte usor sa-i persecute pe adevaratii crestini; acesti apostati ii vor inconjura pe crestinii adevarati cu nenumarate curse si punand la cale masinatii pentru a-i sminti din calea mantuirii si din dorinta de a-L sluji pe Dumnezeu, cum spune Sfantul Tihon de Voronej si Zadonsk.
  Ei vor actiona impotriva slujitorilor lui Dumnezeu prin violenta puterii, prin calomnie, prin masinatii pline de rautate, prin tot felul de artificii si prin persecutii crude.”

  Apreciază

 2. Un calugar se leapada de orice avere personala, deci nici nu poate detine legal proprietate din cate stiu. Parca a fost un caz similar cu nu stiu ce membra a familiei regale, care s-a calugarit si a carei avere multi dezbateau ca nu ar fi trebuit retrocedata de stat rudelor supravietuitoare pt. ca prin calugarie renuntase la proprietati.
  Probabil proprietatea e detinuta de BOR chiar daca a fost obtinuta de un calugar.
  Acum, nu stiu cum trateaza statul problema calugariei; de exemplu, daca eu ma calugaresc, si intemeiez cu binecuvantarea ierarhului pe proprietatea mea o manastire, si dupa ani de zile ierarhului nu-i mai convine de mine si vrea sa ma elimine, oare justitia romana mi-ar da mie dreptate (pt. ca inaintea calugaririi eu am fost proprietarul si nu l-am transferat dreptul BOR) sau va considera ca prin calugarie mi-am asumat faptul ca nimic din ceea ce aveam inainte avere nu-mi mai apartine mie, ci Bisericii?

  Apreciază

  • Un calugar nu raspunde inaintea statului pentru pentru votul saraciei.
   Sunt convins ca pr Pamvo nu foloseste nimic din ce detine pe acte in scop personal.
   In conditiile de prigoana, de acum, se vede treaba ca e mai de folos sa nu cedezi BOR proprietatea asupra unei manastiri/biserici.
   In vremuri normale, cand ierarhii BOR ar fi avut cuget ortodox, cu siguranta nimeni nu ar fi pastrat nici un act de proprietate. Dar asa, cand ecumenistii spalati pe creier conduc (administrativ) Biserica Romaneasca.., trebuie sa le spunem: N-aveti drepturi la Radeni, ereticilor!

   Apreciază

  • Ce poziție fățarnic-drăcească pe linie securist-bisericească aveți, stimabile Dane! Vreți să insinuați că și avînd acte de proprietate, Ierom. Pamvo nu are dreptul a face uz de ele deoarece e călugăr ce a depus votul sărăciei? Vă preocupă prin urmare, doriți să dați a se înțelege, puritatea păstrării voturilor monahale de către călugări(i români)? De ce nu începeți prin a vă lua de faptul că ei PRIMESC SALARIU, de exemplu, începînd cu ierarhii de la vîrf? Ați emis ceva pe TEMA ASTA pe undeva? De unde știți că însuși cel de fericită pomenire Părintele nostru Iustin Pârvu nu a dorit tocmai așa: ca Ierom Pamvo SĂ FIE PROPRIETARUL CLĂDIRII, TOCMAI pt că a văzut mai dinanite că se vor năpusti să facă ECUMENISM CU POLIȚIA? Cît despre CLĂDIRILE bisericilor în general, stimabile DANE, ELE SÎNT PROPRIETATEA OBȘTILOR CREȘTINEȘTI care LE-AU CTITORIT CU prețul jertfei ruperii de la gură, a lor și a copiilor – CU SÎNGE ÎN DOUĂ, cum spune românul – și nicidecum a INSTITUȚIEI LUATĂ ÎN PARTEA EI OMENEȘTI ȘI LUMEASCĂ și la rigoare DRĂCEASCĂ care se poate numi la un moment dat BOR.

   Apreciază

  • Dupa parerea mea,ar trebui sa se desfiinteze acel vot „monahal”care da batai de cap si sub pretextul acelui vot,chinuie calugarii,:Ca ori cum,Anainte lui Dumnezeu este mai intai de toate viata si trairea cu randuiala dupa sf.canoane ale sf. Evanghelii,nu dupa un juramant care este facut tot de oamenii.

   Apreciază

 3. Pingback: Mitropolitul nostru Teofan cel plin de stimă, ecumenist între ecumeniști, masează trupe polițienești pe Schitul Rădeni. – Acta Diurna®

 4. Nu de un Pr Ioan Șișmanian cred că trebuie „să ne luăm”, pt că nu de la el EMANĂ acestea. De tov Teofan Mitropolitul cred că trebui să ne luăm că EL a SEMNAT în Creta, NU Ioan Șișmanian, nici Hariton Negrea. Nu Hariton sau Ioan sînt cei care aduc POLIȚIA, ci al nostru Teofan cel plin de stimă. Ar trebui POPORUL MASAT LA MITROPOLIE, SCOS AFARĂ DE ACOLO TEOFAN ȘI TOȚI TEOFANII ȘI PUS EPISCOP ORTODOX ÎN BISERICA STRĂMOȘEASCĂ. Iar Teofanii, la grotă cu ei, să-și plîntă păcatele pînă cînd le-o închide DUMNEZEU ochii! UNDE SÎNT EPITROPII BISERICII? ce fac ei?! NOI, POPORUL, BISERICA, NOI SÎNTEM DE VINĂ!!

  Apreciază

 5. Pingback: Ce a fost azi la SCHITUL RĂDENI – Foto – video – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s