Audio – Pr. Amfilohie Brânză (în conferință la Ploiești) iritat de întrebări cu privire la ecumenism, nepomenirea ierarhilor și deranjat de blogerii antiecumeniști anonimi

img_20170222_182407Miercuri 22 februrie 2017 a avut loc Conferința cu tema Canonizarea Sfinților Închisorilor, la Ploiești, la Filarmonica Paul Constantinescu, ora 18:00, organizată de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Invitați au fost pr. Amfilohie Brânză și un alt preot (Mircea Bejenar, paroh al parohiei „Naşterea Maicii Domnului şi Toţi Sfinţii Români” Tişăuţi, Suceava. Și se pare profesor și cercetător CNSAS). S-a discutat despre Sfinții din închisori iar întrebările din a doua parte a conferinței au fost legate și de sinodul din Creta și de ecumenism. 

Iată o înregistrare audio cu privire la ecumenism, sinodul din Creta, masonerie etc:

Ascultați răspunsurile pr-lui Amfilohie între minutele 2:00 – 17:21, apoi vorbește pr. Mircea Bejenar, după care de la minutul 31:57 vorbește iar pr. Amfilohie până spre final:

https://soundcloud.com/user-124277383/pr-amfilohie-branza-iritat-de-intrebari-cu-referire-la-ecumenismul-din-bor

Pr. Amfilohie Brănză, iritat de întrebări cu privire la ecumenismul generalizat din BOR, masonerie și întreruperea pomenirii ierarhului. Este deranjat și de blogerii anonimi antiecumenisti pe care i-a criticat dur prin expresii ca: „Cine sunt aceștia?”, „De ce ne lăsăm mânați de oameni care vorbesc din umbră de asa-zise idei românești?”, „Ce valoare are discursul meu, pentru ce, pentru ce site?”, „Ce e aia pe internet? De ce nu vin să vorbim?”, „Cine sunt aceștia? Să-și dea fotografia acolo.”, „Ecumenismul acesta nu e o problemă pe care o combați tu într-un articol.”

Întrebările exacte despre ecumenism și sinodul din Creta au fost așa: 

„Cum credeți că trebuie luptat împotriva ecumenismului generalizat al ierarhilor din BOR?„ – Dar părintele, probabil nu a mai vazut cuvântul „ierarhilor”. 

„În 2004, într-o conferință, ați spus că ați avertizat un episcop că daca e mason nu-l mai pomeniți la Sfânta Liturghie. Acum când ierarhul dumneavoastră a participat la un sinod masonic, de ce nu întrerupeți pomenirea?” 

Spre finalul convorbirii (înregistrării) pr. Amfilohie Brânză și-a spus și deviza lui actuală: „Decât un leu mort, mai bine un măgar viu”. 

Dar dacă n-ar fi fost leii morți, adică mucenicii, am mai fi avut creștinism la ora actuală? Am mai fi avut mulțimea de sfinți din toată Biserica? 

Din păcate, asociația aceasta – Frăția Ortodoxă – care a organizat conferința, are antecedente în privința ecumenismului. L-au invitat tocmai acum pe duhovnicul de la Mânăstirea Diaconești, când are o atitudine mai puțin combativă față de sinodul din Creta și de ecumenism. 

Câteva imagini de la conferință: 

img_20170222_181412 img_20170222_181656 img_20170222_181822 img_20170222_181822_1 img_20170222_190741

Iată două articole în care se dovedește că membri (sau conducerea) acestei organizații nu înțeleg diferența între Ortodoxie și erezie (în speță papismul): 

Se cuvine să-i cinstim pe sfinţii închisorilor împreună cu ereticii? 

Și o susținere a sinodului tâlhăresc din Creta: 

„Frăţia ortodoxă Sf. Gheorghe” a devenit oficial ECUMENISTĂ

13 gânduri despre „Audio – Pr. Amfilohie Brânză (în conferință la Ploiești) iritat de întrebări cu privire la ecumenism, nepomenirea ierarhilor și deranjat de blogerii antiecumeniști anonimi

  1. Pingback: AUDIO: Preotul AMFILOHIE BRANZA ataca SACCSIV si blogurile real anti ecumeniste | Saccsiv - Weblog

  2. Pingback: ECUMENISTUL Dan Ciprian Grăjdenu, „coordonatorul” osociației Frăția Ortodoxă este APĂRĂTOR al sinodului tâlhăresc din Creta – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu