Diavolul dintr-o femeie posedată URLĂ CÂND SE VORBEȘTE DE CANONUL 15 și de MINCIUNO-EPISCOPII CARE SĂVÂRȘESC MINCIUNO-TAINE (film rusesc netradus în română)

ierom-daniil-filipov

Ieromonahul rus Daniil Filipov vorbește despre ecumenism, minciuno-episcopi, canonul 15, anateme, erezie, taine valide sau nu, antihrist etc.

La minutul 19:00 când pomenește de canonul 15 al Sin. I-II C-pol (cel care dă dreptul la întreruperea pomenirii ierarhilor eretici) și de faptul că MINCIUNO-EPISCOPII săvârșeșc MINCIUNO-TAINE, diavolul dintr-o femeie posedată urlă, ceea ce înseamnă că îl arde. La fel și la minutul 21:30 când părintele vorbește de faptul că acești minciuno-epicopi se împărtășesc cu diavolul. Și la minutul 23:11 se întâmplă la fel. 

Nu știu dacă acest ieromonah neagă în întregime tainele de la preoții care pomenesc episcopi eretici sau doar pe cele săvârșite de acești minciuno-episcopi (ecumeniști). 

Pare că îi laudă pe mitropolitul Onufrie al Kievului și pe episcopul românilor noștri din Bănceni, P.S. Longhin. 

Sperăm să apară și o traducere mai amănunțită.

11 gânduri despre „Diavolul dintr-o femeie posedată URLĂ CÂND SE VORBEȘTE DE CANONUL 15 și de MINCIUNO-EPISCOPII CARE SĂVÂRȘESC MINCIUNO-TAINE (film rusesc netradus în română)

  1. Pentru noi, Canonul 15 al Sinodului I-II de la Constantinopol, este suficient.
    E drept ca diavolul poate sa spuna si adevarul, dar asta nu inseamna ca il putem aduce ca argument, pentru ca el obisnuieste si sa amestece adevarul, cu minciuna.
    Deci, Canonul 15 al Sinodului I-II de la Constantinopol, este suficient pentru noi – Canonul nu are nevoie de nici o „confirmare”.

    Apreciază

  2. Canonul 15 are doua parti, una mai obligatorie decat alta. Nu da doar dreptul, ci chiar obliga. Cum adica: daca vrei, poti sa nu te delimitezi de erezie; adica stai cu ereticii, ca e voie prin canon, nu? Lucrul asta il spune si canonistul roman Ioan Floca (cum arata si pr. Grigorie de la Lacul frumos in raspunsul catre ”episcop”), ca cele doua parti ale canon. 15 sunt obligatorii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s