SINAXA INTERORTODOXĂ de pe 4 aprilie (care cică nu va fi nici sinod nici panortodoxă) va avea loc în localitatea OREOKASTRO lângă TESALONIC

După cum știm, pe 4 aprilie va avea loc o mare sinaxă ortodoxă: 

SINAXA ORTODOXĂ CARE VA CONDAMNA „SINODUL” DIN CRETA va avea loc pe 4 aprilie în Grecia 

Iată un comunicat: 

COMUNICAT privind Sinaxa de pe 4 aprilie 2017

In discutia pe care am avut ocazia sa o am astazi cu Gheron Sava Lavriotul, membru de marca al miscarii Parintilor Aghioriti pentru apararea Dreptei Credinte in fata eresului ecumenist am inteles faptul ca pe data de 4 Aprilie la Oreokastro, langa Tesalonik va avea loc o Sinaxa Interortodoxa (nu Panortodoxa și nici sinod) la care vor participa mai multi reprezentanti ai mai multor tari, printre care preprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Romania va fi parintele Ciprian Staicu si domnul teolog Mihai-Silviu Chirila, care vor avea un discurs, fiecare de cate 8 minute prin care vor saluta lupta anti-ecumenistă si vor spune care este stadiul in România.
Tema centrala a conferintelor acestei Sinaxe va fi pseudo Sinodul din Creta si măsura întreruperii pomenirii.
Vor participa preoti si laici din Romania, Elvetia, Grecia!
Presedinte de onoare al Sinaxei este parintele profesor Theodoros Zisis. Organizatori ai evenimentului sunt Parintii Aghioriti si asociatia Cretanii Ortodocsi.

A consemnat,
protoprezbiter Matei Vulcanescu
Mitropolia Pireului

N-am înțeles de ce în acest comunicat se spune că: „Vor participa preoti si laici din Romania, Elvetia, Grecia!”.

În anunțul de mai nainte se spunea că:Pot să participe toți doritorii, de toate vârstele, bărbați și femei. Sunt așteptați și și-au anunțat intenția de a participa ortodocși din Grecia, România, Serbia, Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Georgia, Germania, Anglia, Elveția, Anglia, Australia, Cipru, Creta, SUA, Canada etc.

S-au restrâns participanții sau nu mai sunt doritori să participe din celelalte țări? Eu nu cred… Sau nu vor mai fi episcopi participanți? Cred că acestă frază este o scăpare a celui care a redactat comunicatul, la fel ca și fraza de mai sus, ce încearcă să minimalizeze importanța acestei sinaxe: Sinaxa Interortodoxa (nu Panortodoxa și nici sinod)”.

5 gânduri despre „SINAXA INTERORTODOXĂ de pe 4 aprilie (care cică nu va fi nici sinod nici panortodoxă) va avea loc în localitatea OREOKASTRO lângă TESALONIC

 1. Doamne ajuta!!! Sper sa fie doar o stire falsa..sau o greseala de tipar…eu una pacatoasa…am avut mare speranta la aceasta „sinaxa” … Ca se vor lamuri lucrurile si cele „murdare „se vor „curati.”…si de aceea acum citind mai sus ca se va tine DOAR cu 3 tari si DOAR 8 min fiecare de „discutii”… sunt asa de trista…😞😞😫😩😭

  Apreciază

 2. Cate 8 minute dureaza fiecare dintre alocutiunile introductive ale reprezentantilor diferitelor tari, dupa care incepe sinaxa in sine, inteleg eu. Imi imaginez ca n-au si ei toate documentele gata doar de semnatura, ci ca se vor emite mai multe pareri, sugestii si solutii, iar la sfarsit se vor trage concluziile.

  Apreciază

 3. Exact asa cum ati citit , nu va participa nici un episcop, va fi doar o Sinaxa a grecilor, din bun simt li se va da cuvântul ,,limitat,, si românilor.
  Toate informațiile despre Sinaxa apărute pe unele site-uri inca de săptămână trecuta nu au fost decât subtile dezinformari.
  Asa vor grecii sa meargă cati mai multi aplaudaci sa le aducă osanale ca doar ei dau ora exacta în ortodoxie.
  Si inca ceva , întreb Si eu – Cine sunt cu adevărat părintii athoniti din spatele parintelui Sava de nu isi dau numele ( ca din cei ce se fac nevazuti pe Athon nu sunt) nu cumva e un grup de chilioți zelotisti care subtil vor încerca să tragă pe asa-zisii ,,nepomenitori,, din România inapoi la vechiul calendar ?
  Cine îi mandateaza pe pr. Stancu Si dl. Silviu Chirila sa vb în numele credincioșilor români , când vedem că pr. Stancu afirma ca el merge mai mult din interes personal de întâlnire cu credincioșii din diaspora ?
  Nu va lasati inselati fratilor de zvonuri de sinoade ori sinaxe care sa încerce de curând s-a dea anatema întâlnirea talhareasca din Creta .
  Pana nu se va ajunge să fie toti mărturisitorii într-un cuget curat ortodox si stăpâniti de dragoste Si dreapta socoteala nu putem sa ne adunam doi sau trei în numele Mântuitorului sa ne rugam darămite să mai dam Si anatemei.

  Apreciază

 4. Asa arata un articol care dezinformează credincioșii semanandule în suflet nădejdi desarte:

  ,,Răspund fratelui Daniel (nădăjduiesc că chiar așa îl cheamă pe administratorului blogului de mai sus):

  1. Sinaxa panortodoxă este în plină organizare. Când totul va fi bine pus la punct, părinții athoniți vor anunța locul și data (desigur, din timp) și poate participa oricine. Mare nădejde va fi în participarea mirenilor din toată lumea. Organizatorii se pregătesc pentru cel puțin 3.000 de oameni.

  2. Ierarhii ortodocși antiecumeniști vor fi prezenți și vor anatematiza Sinodul din Creta, dar și ecumenismul în general.

  3. Toți clericii – episcopi, preoți și diaconi – condamnați ca eretici și anatematizați de această Sinaxă-Sinod nu vor mai putea fi niciodată clerici, ci, prin mirungere, doar mireni în Biserica Ortodoxă.

  4. Biserica ”oficială” își va vedea de planurile masonice pe care le slujește, noi rămânem cu Hristos, orice ar fi. Le dorim trădătorilor pocăință, iar nouă sprijin de la Domnul spre a nu cădea. Lupta e grea, dar minunată. Nu avem de ce ne teme. Toată Biserica biruitoare din ceruri este alături de noi. Singurii care tremură din toate mădularele sunt trădătorii lui Hristos, din care amintim câțiva cu adevărat rătăciți și din păcate tot mai îndrăciți: Daniel, Teofan, Laurențiu, Ioachim, Sofronie (cred că înțelegeți la cine ne referim).

  Domnul să ne miluiască pe toți și să trăim în adevărul Ortodoxiei, fără compromisuri!

  Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu,,

  Întreb Si eu : de ce atâta grabă pentru asa afirmații ?
  Acum ca se dovedesc a fi minciuni , nu ar trebui sa primim niște … sa zicem ,,scuze,, ?
  Mie personal nu îmi sunt de nici un folos ,,scuzele,,
  Stiu însă câtiva din ,,nord,, ( din cei ce-si petrec timpul pe saccsiv ) care au fost duși în eroare grăbindu-se sa-si dea cu părerea , cărora cred ca le-ar fi de folos

  Apreciază

 5. Cine are interes sa scoată monahii si credincioși pe drum în ultima săptămână a postului mare ? ( având în vedere că la Florii se termina postul de patruzeci de zile)
  Cine le asigura asistenta liturgică , cazare , masa ? Nu se specifică nimic .
  Cine sa grăbit să afirme că se vor da anateme nu se gândește la liniștea sufletească care trebuie câștigată în urma postului pentru a ne uni cu Hristos?
  Ce vor face creștinii când vor veni de acolo ? Se vor ridica cu ura asupra fraților lor care nu au curajul inca sa se îngradească prin oprirea pomenirii , afurisindui ca eretici ?
  Cred ca cineva e dator sa dea câteva explicații urgent credincioșilor care au fost dezinformati!

  Eu am aflat ca va fi o simplă ,,Sinaxa a grecilor,, ei vor trebui să ia niște hotărâri , că sa stiti ca la ei e ca si la noi , sunt împărțiti în mai multe grupuri ce nu au căzut inca deacord asupra documentelor ce vor trebui dezbătute într-o viitoare Sinaxa panortodoxa.

  Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s