Pr. PAMVO JUGĂNARU de la Schitul Rădeni este oprit de la slujire și chemat la judecata Consistoriului

Image result for pamvo juganaru imagini

Mitropolitul Moldovei a decis să treacă la caterisirea părinţilor care se opun sinodului eretic din Creta. Prima caterisire este propusă a fi cea a Părintelui Pamvo Jugănaru, egumenul Schitului Radeni.
Printre acuzele care i se aduc Părintelui Pamvo sunt şi unele insolite: instigarea la atitudini şi fapte negative sau insultă, calomnia, defăimarea şi clevetirea în public. Aceste acuzaţii se referă la fapte ce ţin de conviețuirea socială a preotului, iar demonstrarea lor de către consistoriul monahal din Iaşi va trebui făcută cu probatoriul specific acestor fapte.
Cu privire la celelalte acuzaţii, Părintele Pamvo s-a exprimat în fazele anterioare ale sancţiunilor ce i-au fost aplicate, când a arătat că oprirea pomenirii pentru cazul de participare la erezie a episcopului nu poate fi considerată schismă., nici neascultare, cu atât mai puţin contrazicerea poziţiei oficiale a Bisericii, de vreme ce prin oprirea pomenirii episcopului părtaş la erezia din Creta se mărturiseşte poziţia oficială a Bisericii dintotdeauna.

Sursa: ortodoxinfo.ro

 

6 gânduri despre „Pr. PAMVO JUGĂNARU de la Schitul Rădeni este oprit de la slujire și chemat la judecata Consistoriului

  1. Pingback: Pr Pamvo și Schitul Rădeni: ultimele „dezvoltări”….. – Acta Diurna®

    • Nu, vrednicul de pomenire Nicolae, Mitropolitul Banatului, nu s-a împărtășit cu ereticii, s-@ împărtășit cu frații noștri, tot romani, de la noi, din Banat și Ardeal. Nu avem NICIUN DOCUMENT în Ortodoxie din care sa rezulte – expresis vorbis – ca Biserica Unita din Banat & Ardeal e considerata eretica. Mai citi, frățiile voastre Sfintele Evanghelii – si mai lăsați expertiza în sinoade- sa vedeți ca Iisus vindeca fiica UNEI FEMEI PĂGÂNE DIN FELICIA SIRIEI. „mult rătăciți voi”.

      Apreciază

  2. Istoria se repetă, Hristos se lasă din nou răstignit, poate pentru ultima oară. Tot arhiereii sunt în fruntea acuzatorilor. Păstorii au devenit măcelarii propriilor oi. Păstorii de azi nu mai pot fi numiți Simon-Petru, căci Hristos nu le mai poate zice ca altădată lui Petru: Paște oile Mele. Căci Hristos nu-și va da oile Sale pe mâna unor măcelari. Asta-i cruda realitate. Cine nu crede, nu vede sau nu trăiește în realitate, ci este pe altă lume cum se spune. Iar toate aceste lucruri care se petrec, toate sunt îngăduite a se petrece, adică sunt cu voie de sus spre mărturia arhipăstorilor și a celor care le urmează. Doamne ajută !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s