Prigoană – O elevă exmatriculată de la Seminar pentru că refuză să mai participe la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii ecumeniști

Eleva olimpica, exmatriculata de la Seminarul Teologic, pentru ca nu e de acord cu deciziile sefilor BOR! Tanara are 17 ani si refuza sa participe la slujbele unde sunt pomeniti inaltii ierarhi ai Romaniei

O eleva olimpica din Targu Neamt a fost exmatriculata de la colegiul teologic pentru ca refuza sa recunoasca deciziile Sinodului de la Creta.

Camelia Iuliana Chiperi, 17 ani, o eleva eminenta al Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” din Targu Neamt a primit aviz pentru exmatriculare din partea conducerii unitatii de invatamant, pentru ca nu se supune „noii politici” a BOR.

Eleva, care a obtinut locul al doilea, anul trecut, la Olimpiada de Religie, faza Nationala (Studiul Noului Testament) a refuzat sa participe la slujbele unde sunt pomeniti Ierarhii care au semnat actul considerat „de tradare” de catre aripa conservatoare a crediciosilor. Conform ortodoxinfo.ro, ea a fost chemata in fata conducerii seminarului, unde a „marturisit curajos” ca nu-si poate trada credinta, indiferent de consecinte.

In ultima perioada, mai multi preoti si calugari romani au fost acuzati de schisma si chiar exclusi din randul clericilor dupa ce au refuzat sa-i pomeneasca in slujbele lor pe mai marii Bisericii Ortodoxe Romane care au semnat documentul din cadrul Sinodului de la Creta, care a avut loc anul trecut.

In cadrul Sinodului de la Creta, a fost semnat un document (documente n. adm.) de catre majoritatea capilor Bisericilor Ortodoxe din lume care a starnit reactii vehemente din partea aripii conservatoare. Printre reprosurile aduse celor care au semnat actul se numara: recunoasterea oficiala a ecumenismului (miscare religioasa care urmareste reunirea tuturor bisericilor crestine ntr-una singura) drept dogma, acceptarea altor credinte drept „biserici istorice”, recunoasterea Consiliului Mondial al Bisericii ca model doctrinar sau acceptarea partiala a casniciilor mixte intre ortodocsi si neortodocsi.

Sursa: stirilekanald.ro

Reclame

3 gânduri despre „Prigoană – O elevă exmatriculată de la Seminar pentru că refuză să mai participe la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii ecumeniști

  1. Dumnezeu sa-ti deea tarie si rebdare,in viata asta grea si amara,plina de necredinta si viclenie,fatarnici si mindrii.
    Sa va dea domnul putere de a marturisi adevarul pina la singe.Iuliano fii tare

    Apreciază

  2. „reunirea tuturor bisericilor“ o exprimare nefericita cred ca unirea , ca nu au fost unite si acu se reunesc, macar au prinso p’aia cu dogma ecumenista…asta cu aripa conservatoare parca ar fi politica ha! ha! ha!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s