Câteva răspunsuri pentru preotul Evghenie Televka

Image result for sigla sinodului din creta imagini

După cum știm, din păcate… : Părintele EVGHENIE TELEVKA n-a rezistat mult în starea de mărturisitor

Într-un comentariu pe blogul monahului Teodot, pr. Evghenie Televka își expune motivele care l-ar fi determinat, după întreruperea pomenirii ierarhului, să-și ceară iertare de la mitropolitul ecumenist Laurențiu Streza, ba chiar să se bucure că a primit-o. 

Deși, eu nu sunt în măsură să dau sfaturi nimănui, totuși cred că se impun anumite clarificări, în special pentru cititori, spre a se vedea lucrurile cam cum sunt cu adevărat. 

Iată comentariul pr-lui Evghenie: 

„Deacord cu tot ce ati scris. Poate ati auzit, parinte, ca si eu am intrerupt pomenirea cu sarbatoarea Invierii, dar am revenit dupa o saptamana la pomenire. Stiu ca multi ma judeca acum ca as fi las, dar nu a fost vorba de asa ceva. Dumnezeu stie ca nu am cautat altceva decat sa-L marturisesc pe Hristos.

Dar credinciosii ma rugau cu lacrimi sa raman preotul lor, chiar cu pretul pomenirii. Acest lucru nu l-am prevazut dinainte, nu ma gandeam ca oamenii chiar tin atat de mult la mine, si mai ales ca au inteles mare lucru despre ecumenism, si ma refer la intreaga parohie, cu 5-6 exceptii care s-au bucurat ca plec. Cum puteam sa-i las pe fiii mei duhovnicesti in voia sortii? Cum puteam sa slujesc intr-o casa dupa ce eram caterisit, dezbinand oamenii – unii sa mearga la biserica, si altii la slujbele mele?
M-a sunat monahul Gherontie, care mi-a salvat sufletul, si mi-a spus sa ma duc sa-mi cer iertare si sa revin la pomenire, asta a fost a treia zi de Pasti. Atunci a intrat indoiala in mine, nu mai eram sigur ca e bine ceea ce fac.
Al treilea lucru care m-a convins sa revin la pomenire a fost un mesaj de la pr. Ciprian, prin care imi spunea sa ma feresc de pr. Antim care face schisma si de saccsiv, care nu e sincer. M-am gandit: cum sa intru in aceasta lume dezbinata a nepomenitorilor, ca nici ei nu sunt toti intr-un cuget, eu cui sa-i dau dreptate, ca nu-s dumnezeu, ca sa stiu cine e pe calea cea buna si cine greseste? 
Apoi a inceput sa ma roada constiinta ca nu pot sluji practic cu preoti pomenitori, care n-au nici o vina pentru ceea ce s-a semnat la Creta, de aceea am si refuzat sa alujesc a treia zi de pasti cu pr. protopop, pentru ca el pomenea. Iarasi mi s-a parut ca nu e bine. 
O alta problema era cea a antimisului. Mi s-a retras antimisul, eu aveam in plan sa iau unul de la pr. Ciprian. Dar nu-mi dadea pace gandul ca antimisul trebuie luat numai de la un episcop. Si unde sunt episcopii nepomenitori? Nu este nici unul care sa dea astfel de antimise preotilor care au intrerupt pomenirea. Asta mi-a dat de gandit. 
Am hotarat pana la urma sa revin de unde am plecat, ca-i mai sigur, si-l rog pe bunul Dumnezeu sa ma ierte daca am gresit cu ceva. Dar sa nu uit sa va spun de iertarea minunata pe care am primit-o, anume Inalt Prea Sfintitul mi-a dat voie sa slujesc incepand de a doua zi (duminica Tomii), lucru la care chiar nu ma asteptam. Bineînteles ca in cabinetul mitropolitului nu am incuviintat cu nimic ecumenismul, dimpotriva, am negat ca sunt de acord cu orice activitate ecumenista, parintele protopop imi facea semn sa tac, ca doar am venit sa cer iertare. M-am gandit: fie ce o fi, daca vrea sa ma primeasca sub ascultare, bine, daca nu, eu de adevar nu ma pot lepada. Insa rugaciunile multora au ajutat ca sa ma ierte. Si parerea mea de rau pentru intreruperea pomenirii era tot destul de sincera. Acum il pomenesc pe Inalt Prea Sfintitul nostru cu toata inima, pentru ca mi-a aratat dragoste parinteasca, cat despre marturisirea credintei, datoria judecatii apartine unui sinod de episcopi, si mai putin mie. Dar eu ma rog, ca asa cum a avut el mila de mine, asa sa aiba si Dumnezeu mila de el.
Nu am puterea de a judeca preotii care au intrerupt pomenirea, pentru ca sunt convins ca si ei au gandit ca mine, ca vor sa-l marturiseasca pe Hristos. Dumnezeu stie, eu insa am datorie fata de parohia mea, si pentru ei trebuie sa lupt, asa cum a zis IPS Serafim al Pireului: „s-ar bucura multi sa intrerup pomenirea ca sa ma poata scoate de aici, dar nu le voi face aceasta bucurie”. Acestea sunt si cuvintele parinteluii meu duhovnic.
Dumnezeu sa va intareasca parinte Teodot, pentru ca acum vad pozitia dv. cea mai corecta, adica ea imi confirma anumite temeri referitoare la nepomenire. Sf. Parinte Iustin sa va calauzeasca pasii.” 


Comentariul meu: 

Pentru ce s-a grăbit oare pr. Evghenie să întrerupă pomenirea, înainte să-și pregătească turma, care acum devine o piedică în calea mărturisirii sfinției sale? Nu știu ce au înțeles credincioșii din Prod despre ecumenism, dar dacă de frica ierarhului își roagă preotul să nu ia atitudine, nu cred că au ințeles prea mult. Pentru ce s-a grăbit daca nu era pregătit sufletește, căci acum smintește credincioșii mărturisitori…  

Spune că l-a sunat monahul Gherontie, care i-a salvat sufletul și l-a pus să-și ceară iertare. Bănuiesc, de fapt sunt aproape sigur că monahul Gherontie nu e altul decat acel pustnic care stă într-o casă la marginea pădurii, în aceeași localitate. Dar știe părintele Evghenie că acel monah este ecumenist? Mie personal mi-a spus despre catolici: „nu sunt eretici” și „au și ei sfinți la nivelul lor”. Adică ceva de genul că și catolicii sunt o biserică mai mică cu sfințișorii lor. Iată cine e povățuitorul pr-lui Evghenie: un rătăcit ecumenist, care o mai și scaldă în privința actelor cu cip, îndemnând oamenii să le ia, deși pe de altă parte pretinde că ar fi următor al părintelui Iustin Pârvu. Același monah Gherontie este povățuitorul și altor preoți printre care și pr Teofan de la Poșaga, pe care îl educă în ale ne-mărturisirii.  

Cât despre părintele Ciprian, deși îi admir curajul și hotărârea mărturisirii, lucru rar printre preoții de azi, de multe ori vorbește mai mult decât e cazul, reușind să strice multe din cele ce construiște prin gura slobodă a sfinției sale…

Dacă pr. Evghenie ar fi fost un mărturisitor hotărât de ce și-ar mai fi dorit să slujească cu preoți pomenitori?! Dar chiar dacă nu sunt vinovați aceștia pentru sinodul din Creta, sunt totuși vinovați pentru lipsa de reacție de după, ba chiar și dinainte… pentru faptul că-și iubesc pozițiile căldicele și nu mărturiesc. Dar se poate sluji și cu pomenitorii, cu condiția ca la slujba respectivă, preotul pomenitor să facă o excepție și să nu pomenească ierarhul la acea slujbă (după recomandarea părinților athoniți). Dar bineînțeles că e greu de găsit un asemenea preot printre fricoșii care nu au înterupt și nu au de gând să întrerupă pomenirea. 

În ce priveşte primirea unui antimis de la un (alt) episcop, aceasta nu se poate, căci intră în categoria celor interzise de canonul 35  Apostolic (și nu numai) privind autonomia eparhială. Un episcop nu are voie să se implice în altă eparhie. Păi cum să ceri antimis de la episcop dacă tocmai ai renunțat să mai slujești pe antimisul episcopul tau eretic?! Dacă de la altul n-ai voie să primești, pentru ce îți mai trebuie antimis de la un episcop? Slujești ca și cum scaunul episcopului tău ar fi vacant. Eu așa înțeleg situația. 

Iertarea minunată… Păi cum să nu ierte ecumenistul, căci are nevoie de exemple de preoți „pocăiți” și spășiți pe care să-i arate celorlalți ca model de cumințenie de urmat. 

Pomenește-l părinte cu toată inima pe Laurențiu Streza, căci nu-i așa, nu mai e ecumenist, n-a greșit semnând în Creta și susținând că a făcut bine… Nu e în strânse legături cu masoneria satanică sau poate chiar mason și nu tot el te-a reeducat încât ai devenit „torționar” duhovnicesc, căutând ca și pe pr Ciprian să-l aduci să capete acea „minunată” iertare… 

N-am înțeles de ce ar trebui să-i judece pe preoții care au întrerupt pomenirea! Ai devenit, părințele, deținător al adevărului canonic absolut prin revărsarea de har de la iertătorul Streza?!

35 de gânduri despre „Câteva răspunsuri pentru preotul Evghenie Televka

  1. Nenorocirea este că se joaca cu mântuirea al atitor suflete inclusiv cu a sa, aici este rezultatul facultăților și seminariilor tehuologie, apai daca după astfel de ,, sfinți părinți” ai ajuns sa te ei tu Televka precum streza și de cei în cuget și simțiri cu el, pai este grav, oare așa au procedat și SF Părinții mai nea Televka?!, Ia citește matale mai nea Televka și documentează te chiar și din cei contemporani precum: Paisie Aghioritul, Iustin Pârvu, Adrian Fageteanu, și nu vreau sa fiu vulgar, exista o vorba din bătrîni nu te duce sa lingi unde ai scuipat, bun nici chiar așa dar învățăturile SF Părinții ne spun in felul următor: de omul eretic după prima și a doua mustrare îndepărtează-te, oare mataluta ce ai făcut?!, Sau vino matale cu exemple unde la ce SF Părinte ai vazut că să se gudure pe lîngă ereticii?!, Mai multe nu mai zic dar vinoti/revinoti in fire acum in al 12-lea ceas și nu te juca cu focul

    Apreciază

    • Esti tu cumva HRISTOS DUMNEZEU ca sa judeci pe slugile sale fie ca s viclene fie ca s trantore sau mai rau ?
      Potoleste te mai sa nu te ajunga judecata lui HRISTOS pe tine fara a sti, ca nu esti fara de pacat .
      Cerceteaza te pe tine …
      Datoria ta ca oaie este sa fugi de lupul in piele de oaie , cata carte si buchie ai avea , sa nu stai cu dihania …ca i mult prea vicleana fara a avea habar .
      Spui ca Marturisesti ORTHODOXIA …asta nu i MARTURISIRE cu mistocareala si ciofligareala anestecate cu cuvinte din SFINTII PARINTI.
      Tu insati iei in deradere nunele lui DUMNEZEU prin a nu spune ce este Bine si ce nu este Bine ca sa fii demncde urnat .
      iei in desert Numele lui DUMNEZEU precum sectarii si te faci hulitor de Cele Sfinte si de SFINTII LUI DUMNEZEU.
      ROAGA TE MAI BINE DECAT SA FII OSANDIT CHIAR CU CEI PE CARE TU II OSANDESTI.

      Apreciază

      • Doamne ferește nui osândesc eu ci ei înșiși asi taie craca de sub picioare, nu este mistocareala ci este crunta realitate, este ft adevărat că avem păcatele noastre mai mari sau mai mici pt care vor trebui sa dam socoteală mai devreme sau mai târziu, insa nici orbi surzi și muti nu putem fi la indivizi ce se joaca de-a Dumnezeu, acum că tot ai intrat în horă asta vino te rog cu un exemplu de SF Părinte care a făcut compromisuri, acum Doamne ferește poate Pr Televka este mai slab de înger, dar când șia ales această cale care pe cât și să evite compromisurile nu sa gândit?!, Sau mai pune mîna și citește despre Iov, noi păcătoșii nu ne punem nici la unghia de la degetul mic al piciorului al acestor drepți Mărturisitori, dar mite sa fim că ei, în definitiv aici Pr televka de joaca cu mântuirea sufletelor la parohia unde este, inclusiv cu a sa mai ales că provine dintr-o zonă ce pute de ecumenism, nu sunt din auzite sau presupuneri ci văzute pe viu

        Apreciază

  2. Preotului Televka,l-am sunat si incurajat,i-am multumit pentru delimitarea de ecumenism in prima faza,,,insa nu ma asteptam ca scaunul sa aibe prioritate,,,,poate nu a avut nici sprijin in familie???reoteasa ce a pazit ??Ea cred ca trebuie ca orice preoteasa sa fie un puternic sprijinitor ,,de nadejde …Poate gresesc dar mai degraba nu si-a facut datoria sa-l sprijinein hotararea luata de antiecumenism…Nu cumva la influientat pentru a reveni pe pozitiile de sustinere a ereticilorb ??/A ereziilor??Dar acei enoriasi antiecumenisti care au luat pozitie ce au facut???Si ei la randul lor merg pe aceasi linie cu preotul lor revenit la pomenire???

    Apreciază

    • Nu frate nu vreau sa vorbesc cu păcat insa coana ,,preoteasă” nici pe Dumnezeu nu la iubit dar mite pe el, majoritatea sau cei mai mulți umbla după situație, daca au burta plina și buzunarul plin este ok, de aici denota și ce ,,frica” de Dumnezeu are aceasta doamnă, avem o vârstă nu suntem de ieri de azi veniți pe lumea asta așa că ne-a fost dat să vedem multe la viață noastră mai ales că noi oamenii suntem schimbători de la o secunda la alta, marea majoritate dintre noi că să nu generalizam

      Apreciază

    • Dar cumva ai mancat in aceeasi oala cu mine sau cumva ai baut acelasi pahar al suferintei cu mine ?
      ….
      Asulta mai zevzecule si nu rastalmaci Cuvintele ca la asta va pricepeti voi foarte mult …
      Cand vei gasi al doilea EPISCOP ORTHODOX INTR UN CUGET SI SIMTIRE PRECUM EPISCOPUL MIHAIL JAR Pentru un SOBOR ORTHODOX si PENTRU Adevaratul Sinod ORTHODOX atunci sa ti se ridice Anathema aruncata asupra ta prin SFINTII PARINTI ai ORTHODOXIEI .
      BISERICA ORTHODOXA NU ESTE nici ” danutz srl” si nici voi cei naimiti iesiti afara din Biserica Orthodoxa Romana
      Amin.

      Apreciază

      • Pai cum acum o dai la întors ai zis că ai găsit, citește și alte profetii, ale Pr Elipidios și Nectarios, vizavi de Francisc citez: acesta este profetul mincinos al antihristului și majoritatea ,,episcopilor ortodocși” i se vor închina, ei bine ce vedem astăzi?, Ecumenismul și ereziile au luat o amploare nemaiîntâlnită, chiar citisem că Daniel așteaptă vizita lui Francisc, Johanis, la fel, kiril al Rusiei nu a semnat în Creta dar se ia la întrecere cu Bartolomeu, în ale iereziilor

        Apreciază

        • Si este spre bucuria ta aceasta lepadare de ORTHODOXIE ?
          Parca din ce stiu satana de bucura spre pierderea sufletelor si spre nicio cale de iesire din intuneric ul lasat prin sinodul talharesc.
          Daca ai fi citit mai jos tot ce am scris poate ai fi inteles si nu ai hodorogi ca o moara stricata fara niciun folos .
          Hal de crestin orthodox te numesti ?
          Poate in lepadare de ORTHODOXIE esti dar nu Marturisitor Adevarat.
          Oare crezi ca mantuirea iti vine prin calculator ?
          Sau prin viclenia la care esti aservit ?
          Te inseli amarnic pierzandu ti vremea
          ” Mantuirea si IMPARATIA CERURILOR SE DA LA CEI NEVOIASI ” SFINTITUL MARTURISITOR , PARINTELE VASILE NOVIKOV
          Asa ca tempereaza te si asculta de indemnurile SFINTILOR PARINTI si nu de cele ale naimitilor.

          Apreciază

  3. Mai a cere antimis de la alt episcop e incalcare de canoane, ca episcopu atunci lucreaza peste hotarul lui,cititi cu Sfintii Catacombelor Rusiei acolo ii raspunsu ,antimis se face din material simplu/ panza pe care se face /coase o Cruce si i se ataseaza niste Sfinte Moaste nu e nevoie de semnatura nici unui episcop ptr acel antimis

    Apreciază

    • Banceni ul este al ROMANIEI prin PAMANTUL STRABUN si prin GRAIUL SFANT .
      Hotarul nu l stabileste dracu uciga l ar Crucea asa cum a facut o prin fiara rosie.
      HOTARUL PESTE POPOARE A FOST HOTARAT DE DUMNEZEU PRIN CUVANT SI PRIN IMPLINIREA CUVANTULUI DUMNEZEIESC PE PAMANT .
      A SE VEDEA AMESTECAREA LIMBILOR LA BABILON …CAND INGERII S AU COBORAT SPRE IMPLINIREA VOII LUI DUMNEZEU SI APOI FIECARE NEAM S A INTORS LA PAMANTUL SAU SI LA LIMBA SA .
      HOTARUL FIECAREI NATII IN CUVANT ESTE PRIN GRAIUL SFANT DAT LA NASTEREA OMULUI , FIE CA I ROMAN FIE CA I BULGAR FIE CA I SARB , GREC …
      Asa ca SFINTE le CANOANE nu sunt pentru lucrul dracesc al lui antihrist CI PENTRU IMPLINIREA VOII LUI HRISTOS DUMNEZEU SI PENTRU SFANTA SA BISERICA PE CARE nici portile iadului nu o vor birui
      Amin.

      Apreciază

        • Atunci si EPISCOPUL LONGHIN SA MEARGA IN SOBOR CU PARINTELE RAFAIL BERESTOV CARE VREDNIC ESTE , PENTRU A FI TINUT ADEVARATUL SINOD ORTHODOX SPRE MANTUIRE SI IZBAVIRE DE antihrist .
          Sa fie SOBOR ORTHODOX PRECUM CEL FACUT IN MUNTELE ATHOS DE PARINTELE RAFAIL BERESTOV SI OBSTEA SA .
          KIRIL AL RUSIEI ESTE DAT anathema de Parintele RAFAIL SI CAD SUB ANATHEMA TOTI MONAHII FIE CA SUNT ARHIEREI FIE CA ESTE UN SIMPLU MONAH.
          INSA PENTRU turma pastorita de acestia DOGMATICA ESTE LEGEA LUI HRISTOS IN A SA SFANTA BISERICA.
          …noi romaniii suntem in intuneric cu totul inghititi …
          De asta nici nu am fost pomeniti la acest SOBOR TINUT IN MUNTELE ATHOS IN FATA CRUCII BIRUITOARE CEA PRAVOSLAVNICA.
          Si LUMINA VINE DE LA ACEASTA CRUCE BIRUITOARE asupra fiarei .

          Apreciază

        • MAI INTAI SOBOR ORTHODOX ADICA DREAPTA ADUNARE A TOT CLERICUL MONAHAL , PREOTESC , ARHIERESC … CARE MARTURISESTE IMPOTRIVA ” sinodului ” talharesc si impotriva talharilor adunati la CRETA anul trecut SI APOI SINOD ORTHODOX SPRE MANTUIRE SI IZBAVIREA INTREGII SUFLARI si INTREGII OMENIRI de antihrist.
          In MUNTELE ATHOS I A ADUNAT MAICA DOMNULUI LA CRUCEA BIRUITOARE CACI ACOLO IN MUNTELE ATHOS SUNT TOATE LIMBILE INTRU DREAPTA CREDINTA ORTHODOXA .
          IAR DACA REFUZAM MANA INTINSA DE MAICA DOMNULUI …ESTE VAI SI AMAR DE SUFLETELE NOASTRE DE PE INTREG PAMANTUL …ca insasi pamantul se va casca si va inghiti de vii pe cei care AU SPUS NU , LA SOBORUL MAICII DOMNULUI PRIN PARINTELE RAFAIL BERESTOV SI OBSTEA SA.
          MAICA DOMNULUI ESTE EGUMENA PESTE TOT MUNTELE ATHOS peste romani ,peste bulgari , peste rusi , sarbi , greci si peste toate manastirile din ATHOS .
          PENTRU RUGACIUNILE MAICII TALE SFINTE , DOAMNE IISUSE HRISTOASE MANTUIESTE NE SI IZBAVESTE NE DE antihrist
          Amin.

          Apreciază

    • Nu este vorba de ” vina ” ….
      Este lupta cu fiara … care stau in CUVANTUL SFANT ADICA in DUH SI ADEVAR privegheati si va rugati PENTRU CA SA NU CADETI IN ISPITA , SUNT PRECUM FACLIA APRINSA SPRE A DA LUMINA DIN LUMINA care nu …sunt precum lumanarile stinse si aruncate.
      OARE NU LUMINA RISIPESTE INTUNERICUL ?
      Sa fim albinutele Sfantului Vasile Cel Mare care culeg Nectarul cel Bun si sa aratam prin Jertfa si Zidire , LUMINA DIN LUMINA .

      Apreciază

  4. Vina reluării pomenirii – după spusele lui – e zisă la Scriptură, atunci când omul își întoarce privirea de la Dumnezeu si se uită la oameni: „…Nici glasul nu I l-ați auzit vreodată, nici fața nu I-ați văzut-o;
    38 Și cuvântul Sau nu sălășluiește întru voi, pentru că voi nu credeți în Cel pe Care El L-a trimis. 39 Voi cercetați Scripturile, de vreme ce socotiți că în ele aveți viață veșnică ; Și ele sunt cele ce mărturisesc despre Mine;
    40 iar voi nu vreți să veniți la Mine pentru ca viață să aveți!
    41 Slavă de la oameni nu primesc;
    42 dar v’am cunoscut că n’aveți în voi iubirea lui Dumnezeu.
    43 Eu am venit în numele Tatălui Meu, dar voi nu Mă primiți; dacă va veni altul în numele său însuși, pe acela îl veți primi!…
    44 Cum ați putea voi să credeți, voi, cei ce primiți slavă unii de la alții, iar slava cea de la unicul Dumnezeu nu o căutați? (Ioan 5, 37-44)
    Deci, ce cautăm, pe Dumnezeu sau pe oameni?
    Credeți că Dumnezeu e mult mai mult decât poate rațiunea noastră să gândească, e Atotputernic ca nădejdea noastră să nu fie rușinată (de inteligența si planurile lumești ale unora) cât despre iubire tac… că știu ca Dumnezeu iubește și ultimul atom din creația Sa. Domnul să ne mântuiască pe noi pe toți. Amin!

    Apreciază

    • Vorbesti de Pastor , dar la turma te ai gandit ?
      Poti sa ai grija de atatea suflete lasate fara pastor care sta iadul sa le inghita pentru ca au fost abandonate ?
      Turma fara de pastor , asta este poporul roman .
      BISERICA ca DOGMA SI LEGE ESTE PRIN HRISTOS CAPUL EI SI TRUPUL LUI HRISTOS , care se da prin Sfintele Taine in Potir , noua madularele lui HRISTOS SI ALE SFINTEI SALE BISERICI.
      Am mai spus si spun din nou , DEZBINARE ESTE FACUTA IN BISERICA. Parintii Athoniti toti sa intrerupa pomenirea lui Bartolomeu mai intai si apoi toata pleroma BISERICII ORTHODOXE SA FACA LA FEL PENTRU A CADE MUCILAGIU CU TOATE COZILE DE TOPOR CU ” ARHIEREI CU TOT ” SI PRIN DREAPTA MARTURISIRE IN SOBOR SI IN APOSTOL SA FIE UNA SFANTA SOBORNICA SI APOSTOLICA BISERICA.
      Pestele se curata de la cap spre coada si tot de la cap se impute .
      DUMNEZEU CU MILA ….
      DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU izbaveste ne de antihrist, de tot raul vrajmasului si de toate vrajile
      amin.

      Apreciază

        • Prima porunca din Legea noua data de HRISTOS DUMNEZEU
          ‘ Sa iubesti pe DOMNUL DUMNEZEU DIN TOATA INIMA TA SI DIN TOT CUGETUL TAU ”
          SI A DOUA
          ” SA IUBESTI PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI ”
          Ori daca acest popor roman cu naravurile lui si rele si bune , a cazut intre talhari trebuie numai decat abandonat ?
          Nu
          Trebuie a fi ca in Bunul Samaritean , adica luat pe spate ii badijonezi ranile turnand vin si untdelemn pe ranile lui si dat in grija unei gazde care sa aiba grija de el pina se intoarce STAPINUL CARE L A RIDICAT DINTRE TALHARI , adica a doua venire a DOMNULUI IISUS HRISTOS .
          IN ASTA DA IUBIREA PE CARE NE O CERE HRISTOS DUMNEZEU , Jertfa si Zidire pentru BISERICA LUI HRISTOS.

          Apreciază

    • DEZBINARE ESTE FACUTA IN BISERICA DIN CAUZA talharilor adunati si aratati de SFINTII RUSIEI , acesti semnatari cu nume fals de pandar , la soborul si sinodul talharesc tinut in Creta, anul trecut .
      Dar cum sa te increzi intr un dihamai de lup in piei de oaie, Bartolomeu care face treaba lui antihrist?
      Sunt ANATHEMA dati si cu asta punct .
      Sa se faca Sinod Orthodox cu toata pleroma ORTHODOXIEI PENTRU LEGEA LUI HRISTOS IN SFANTA BISERICA ORTHODOXA.
      Cei dati ANATHEMA prin SOBORUL ORTHODOX Adunat in MUNTELE ATHOS de Parintele Rafail BERESTOV nu au ce cauta si nu sperati la intoarcerea lor , ca sunt inghititi de intuneric ;sunt precum mucilagiu care sta sa cada din BISERICA.
      DOAMNE AI MILA SI DA NE PUTERE in ale noastre maini , ca i lupta apriga cu fiara .
      Amin.

      Apreciază

    • DEZBINARE ESTE FACUTA IN BISERICA DIN CAUZA talharilor adunati si aratati de SFINTII PRAVOSLAVNICI AI RUSIEI , acesti semnatari cu nume fals de pandar , la soborul si sinodul talharesc tinut in Creta, anul trecut .
      Dar cum sa te increzi intr un dihamai de lup in piei de oaie, Bartolomeu care face treaba lui antihrist?
      Sunt ANATHEMA dati si cu asta punct .
      Sa se faca Sinod Orthodox cu toata pleroma ORTHODOXIEI PENTRU LEGEA LUI HRISTOS IN SFANTA BISERICA ORTHODOXA.
      Cei dati ANATHEMA prin SOBORUL ORTHODOX Adunat in MUNTELE ATHOS de Parintele Rafail BERESTOV nu au ce cauta si nu sperati la intoarcerea lor , ca sunt inghititi de intuneric ;sunt precum mucilagiu care sta sa cada din BISERICA.
      DOAMNE AI MILA SI DA NE PUTERE in ale noastre maini , ca i lupta apriga cu fiara .
      Amin.

      Apreciază

    • Sarut mana Parinte , dvstra trebuie sa va rugati pentru noi si pentru toata suflarea de pe acest pamant ca toti sa fim LUMINA din LUMINA.
      Daca asta este CRUCEA sa mai cazi , sa te ridici … si iarasi
      Insa , DOAMNE da ne putere sa ducem Crucea pina la capat .

      Apreciază

Lasă un comentariu