Video – Părintele IOAN UNGUREANU vorbind despre pseudo-sinodul din Creta

După cum știm: 

Părintele Ioan Ungureanu din localitatea Schit-Orășeni (jud. Botoșani) sancționat cu dojană arhierească pentru întreruperea pomenirii 

Ecumeniștii vor schimbarea părintelui IOAN UNGUREANU de la Schitul Orășeni (Botoșani), cu ajutorul poliției și jandarmilor. Credincioșii fac zid în jurul preotului și a bisericii 

Mai 13, 2017 de danielvla Părintele IOAN UNGUREANU, predică la Duminica Slăbănogului – explicații despre situația de la Schitul Orășeni

2 gânduri despre „Video – Părintele IOAN UNGUREANU vorbind despre pseudo-sinodul din Creta

 1. Intrebarea este: ce face crestinul ortodox astazi, dupa adunarea cretana? Preotii nepomenitori sunt rari, si lasati fara biserici unde sa slujeasca de catre conducere, unele orase nu au preoti nepomenitori pe distante mari, si in plus nu se cunosc toti nepomenitorii sa existe o harta pe tara (si chiar daca ar exista, ierarhia ereziarha ii prigoneste din loc in loc, deci nu poti avea garantia ca preotul nepomenitor e mereu intr-un anume loc).
  Rugaciunea individuala ramane singura optiune ortodoxa in ziua de astazi?
  Sunt oameni care nu se deplaseaza deloc din orasele de bastina, sau care se deplaseaza putin, deci sa le ceri sa mearga sute de kilometri pt. a se spovedi si a merge la liturghie este nerealist.
  Si nu am auzit sa existe un „turneu” al preotilor nepomenitori prin tara, cum fac muzicienii de pilda, ca sa acopere in toata tara nevoia de liturghii curate, macar o data la 3 luni in fiecare oras din tara.

  Deci, ce e de facut pt. un crestin ortodox obisnuit din ziua de astazi, lenes, comod, fara capacitate de jertfa mare?
  Nici macar site-uri unde sa se adune pomelnice pt. liturghie la nepomenitori nu stiu sa existe. Deci majoritatea crestinilor ortodocsi sunt cam de capul lor, singuri, afara de cele cateva exceptii la care s-au ridicat preoti nepomenitori.

  Am vazut ca se tot fac conferinte avand tema sinodului talharesc cretan; oare nu ar fi o idee mai buna sa se faca un „turneu” de liturghisire si spovedanie de catre nepomenitori? Presupunand ca-s 300 preoti nepomenitori total in Romania, ar putea acoperi usor majoritatea oraselor si satelor din tara, sa slujeasca in fiecare macar o data pe luna liturghia.

  In contextul actual, degeaba ii lamuresti pe oameni despre apostazia BOR oficiala, ca raman nedumeririle, unde sa se duca pt. slujbe si spovedanie? Ce sa faca atunci cand le moare cineva din familie? Si multe altele.

  Apreciază

 2. Pingback: Pr. IOAN UNGUREANU a fost „caterisit” de minciuno-mitropolitul Teofan și slugile lui – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s