Nu există nici un patriarh ortodox? Neofit al Bulgariei recunoscător papei

Pentru că Bisericile Bulgariei și Georgiei sunt singurele care nu fac parte din Consiliul Mondial al „Bisericilor”/Ereziilor, mulți dintre noi am crezut că și patriarhii acestor țări sunt ortodocși mărturisitori. Din păcate ne-am lămurit cu patriarhul Ilia al Georgiei anul trecut :

Nici patriarhul ILIA al II-lea al Georgiei nu e mai breaz – L-A PRIMIT PE papa Francisc, ereticul

Iată că ne lămurim și în privința patriarhului bulgarilor. De la cine să așteptăm o reacție împotriva ereticilor care au fost la pseudo-sinodul din Creta? De la alți eretici?

Patriarhul bulgar Neofit s-a întâlnit cu Cardinalul Leonardo Sandri

sandri-neofytos-1.jpgÎntâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare a cerut cardinalului să transmită recunoștința față de Papa Francisc.

Patriarhul Bulgariei K. Neofit  s-a întâlnit cu  Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul  Vaticanului  pentru Bisericile orientale.

În cadrul întrevederii ambele părți au menționat criza refugiaților din Europa, precum și  bunele relații și cooperarea între ortodocși și Biserica Romano – Catolică, mai ales după întâlnirea istorică în Cuba a Patriarhului Chiril al Bisericii Ruse cu Papa Francisc.

Rețineți că, la reuniunea la care a participat Mitropolitul Antonie al Europei Centrale și de Vest, acesta  a mulțumit Bisericii Catolice pentru furnizarea de biserici emigranților bulgari.

De asemenea, Mitropolitul Antonie a adăugat că  bulgarii  care au emigrat în străinătate în căutarea unei vieți mai bune, de multe ori au găsit de lucru în biserici catolice.

La rândul său,  Întâistătătorul bulgar al Bisericii Ortodoxe a cerut cardinalului să transmită recunoștința sa față de Papa Francisc pentru sprijinul său acordat bulgarilor ortodocși  care trăiesc în străinătate, dar și pentru posibilitatea oferită tinerilor studenți să studieze în Instituțiile catolice educaționale.

Apoi, Cardinalul Sandri a ridicat problema refugiaților din Orientul Mijlociu și a cerut bulgarilor să fie mai deschiși pentru ei,  cu înțelegere și compasiune, indiferent de religia lor.

În cele din urmă, Cardinalul Sandri a ridicat problema unei posibile  vizite a Papei Francisc în Bulgaria, dar problema încă nu a fost discutată cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

www.romfea.gr

Sursa: ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com

3 gânduri despre „Nu există nici un patriarh ortodox? Neofit al Bulgariei recunoscător papei

  1. Se apropie sfârșitul lumii.
    Trebuie marturisire a adevaratei ortodoxii. Toti preotii, monahii mirenii sa iasa cu curaj la marturisirea împotriva ereticilor de mitropoliti si patriarhi , lupi in blană de oaie.
    Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Exista un patriarh ORTODOX. Este patriarhul Irineu, al Ierusalimului, care sta sechestrat in apartamentul sau si primeste mancare pe fereastra, caruia i s-a facut o inscenare cu afaceri imobiliare, pentru ca era anti-ecumenist (ceva in genul inscenarii care a suferit-o si staretzul Efrem de la Vatopedu), inscenare urmata de destituirea sa si inscaunarea actualului patriarh al Ierusalimului, vandut ecumenismului. In interviurile cu parintele patriarh Irineu se vede limpede cum acesta condamna fiara blestemata ecumensita.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s