Răspunsul părinților aghioriți mărturisitori la comunicatul trădător al Chinotitei

Image result for maica domnului icoane muntele athos

Pe 30 iunie 2017 apărea comunicatul trădător al somnabulei Chinotite (conducerea oficială a Muntelui Athos) în legătură cu falsul sinod din Creta:

Un monument de ignoranță și trădare: Comunicatul sinaxei conducerii oficiale a Muntelui Athos, din 30 iunie 2017

Iată și răspunsul părinților athoniți mărturisitori:

Răspuns către Sfânta Chinotită și către stareții celor 19 mănăstiri referitor la anunțul vrednic de lepădat despre sinodul tâlhăresc de la Kolimbari (Creta)
Sfântul Munte Athos, 24 iunie-7 iulie 2017

”Vai de monahii din zilele acelea care vor fi înrobiți de proprietăți și de bogăție, care de dragul păcii vor fi gata să se supună ereticilor. Își vor adormi conștiința lor, zicând: «Noi păstrăm și salvăm mănăstirea și Domnul ne va ierta». Acești nefericiți și orbi nu vor lua deloc în calcul faptul că prin erezie demonii vor intra în mănăstire și apoi nu va mai fi deloc o Sfântă Mănăstire, ci numai ziduri, din care s-a îndepărtat harul…” (Starețul Anatolie de la Optina, 1927)

Am epuizat toate posibilitățile omenești, prin scrisori, omilii și intervenții, de a vă arăta calea greșită a ereziei pe care o urmați voi și conducerile mănăstirilor Sfântului Munte, manipulate de patriarhul Bartolomeu. Am demonstrat în mod incontestabil și pe deplin rolul Fanarului și al celor ce locuiesc în el ca protagoniști ai panereziei ecumeniste a antihristului. Am fost amenințați, constrânși și alungați pentru că ne opunem holerei și morții sufletești a panereziei care este răspândită în turma turma ortodoxă, în conlucrare cu tăcerea vinovată (a ascunderii adevărului în fața turmei – n.trad.).

Acum veniți cu un text kakodox (eretic), să liniștiți poporul credincios și conștiințele voastre că – chipurile – sinodul din Creta este întru totul ortodox și că urmând hotărârile acestuia vă aflați în interiorul Bisericii. Din păcate, în felul acesta, săraci și orbi, târâți Ortodoxia în tenebrele adunărilor secrete ale păgânilor care întotdeauna au urât-o.

Voi sfâșiați Biserica, smintindu-i la culme pe ortodocși. Ați transformat Sfântul Munte, prin ascultarea oarbă și forțată pe care o impuneți, într-o cochilie moartă din care a dispărut mărgăritarul (perla). Nu mai reprezentați tradiția ortodoxă vie a Sfântului Munte, așa cum ați fi datori să fiți, pentru că nu reprezentați părerile și învățăturile mărturiei aghioritice care a fost de-a lungul timpului. Ne-am delimitat de voi, nu vă urmăm și ne pare rău de alunecușul în prăpastia ereziei pe care sunteți. Ca cei ce încuviințați de fapt sinodul tâlhăresc din Creta sunteți în mod conștient și activ tovarăși de drum ai apostaților Fanarului și mergeți pe calea eretică pe care aceștia o trasează, spre distrugerea Bisericii.

Din păcate, ați ajuns să fiți luptători împotriva sfinților, căci faceți opusul față de cele poruncite de sfinți, mai ales de cei aghioriți, devreme ce sunteți de acord cu ereziarhul Bartolomeu Arhondonis, urmându-i întru toate pe apostații din vremea patriarhului latinofron Vekkos, care au slujit cu acesta. Deja vă îndreptați spre trădarea credinței, imitându-i nu pe sfinții mărturisitori, ci pe cei care s-au dovedit a fi prieteni foarte buni ai lui Nestorie, ai lui Vekkos și ai lui Kalekas. De altfel, conform sfinților noștri, păstorul care îi amenință cu exiluri și cu prigoane pe ortodocși, ”nici creștin nu este”, ci este ”prieten al diavolului și diavolii sunt prietenii lui.” (EPE – Elines Pateres tis Ekklisias, adică Părinții Greci ai Bisericii, 10, cap. 5).

Preferați roadele Egiptului și vițelul de aur (Psalmul 105, 20) al ecumenismul. Ați apostaziat de la credință, impunând, prin violență, aceste învățături ale demonilor care ”vorbesc în două feluri” (I Timotei 3, 8), prin care conducătorul vostru, ereticul Bartolomeu, le filosofează în mod mincinos și le spune pretutindeni în lume.

Ați devenit ”imitatori ai lui Iuda”, așa cum îi numește Sfântul Nicodim Aghioritul pe cei care ”de teama oamenilor tăgăduiesc dogmele credinței, canoanele apostolice și sinodale și tradițiile Bisericii.” (în lucrarea Interpretare a cântării a noua).

Ați intrat și oficial în adunarea respingătoare a lui Barsum (acesta a fost conducătorul monahilor sirieni la Sinodul tâlhăresc din anul 449) și a lui Timotei Elurul. Ați devenit imitatori ai monahului Moise, care a trăit cu șapte secole în urmă în Marea Lavră a Sfântului Athanasie și care a semnat documentul de unire de la Ferrara-Florența, recunoscând pe gigantul (monstrul) cu două coarne (conf. Sfântului Nicodim Aghioritul, Pidalion, p. 98, nota 1, Atena, 1886) ca episcop al tuturor creștinilor.

”Cu nimic nu folosește o viață dreaptă dacă sunt denaturate dogmele” (Sfântul Ioan Gură de Aur, EPE 29, p.460-464). Credința demonică este respingătoare pentru Dumnezeu și este înșelare pentru credincioșii pentru care veți da seama în ziua aceea a Judecății. Este vorba despre credincioșii care au așteptat cu nerăbdare să asculte poziția oficială a monahilor din Sfântul Munte despre uneltirile săvârșite în Creta, protestează și strigă cu glas mare pe internet despre atitudinea voastră trădătoare. Imitând pe sutașul cu temere de Dumnezeu din Evanghelie, cel puțin pe aceștia ar trebui să îi băgați în seamă și să nu îi smintiți.

Însă voi ați hotărât să îl imitați pe bogatul cel lipsit de minte din Evanghelie, zicând: ”Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te! Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.” (Luca 12, 19-21) În final, ceea ce vă interesează este să fiți în relații bune cu puternicii pământului, cu masonii, cu antihristul Arhondonis și cu cei împreună cu el.

Cu ajutorul lui Dumnezeu pregătim, ca părinți aghioriți, un răspuns amănunțit pentru a demonstra teologic rătăcirile și alăturarea voastră la panerezia ecumenismului, cu toate că s-ar fi cuvenit să nu ne ocupăm deloc cu cele scrise de voi, care sunt insipide, incolore și fără gust sau, mai corect, cu cele pe care Gontikakis (fost stareț al mănăstirii Iviron, care este mare ecumenist, ca și patriarhul ecumenic Bartolomeu – n.trad.) le-a scris pe socoteala voastră.

Gândiți-vă serios la cuvintele Domnului nostru, acest moment critic al istoriei: ”Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat şi m-am îmbogăţit şi de nimic nu am nevoie! Şi nu ştii că tu eşti cel ticălos şi vrednic de plâns, şi sărac şi orb şi gol! Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti, şi veşminte albe ca să te îmbraci şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.” (Apocalipsă 3, 15-18)

Semnatari:

1. Gheron Sava Lavriotul
2. Gheron Hariton Ieromonahul, Sfânta Chilie a Înălțării Domnului (aparține de Mănăstirea Vatopedi), din Kareia
3. Gheorghe Monahul, Coliba Cuviosului Varlaam din Vigla
4. Paisie Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Haralambie (aparține de Mănăstirea Vatopedi), din Kareia
5. Paisie Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Arhangheli Saveon
6. Agathon Monahul, Sfânta Chilie a Sf. Arhangheli Saveon
7. Ilarion Monahul, Sfânta Mănăstire Cutlumuș
8. Paisie Monahul, Schitul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș
9. Gheron Alipie, Coliba Sf. Nicolae din Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
10. Epifanie Monahul, Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
11. Avacum Monahul, Coliba Sf. Nicolae din Kapsala (aparține de Mănăstirea Pantokrator)
12. Damaschin Răuș Ieromonahul, Sfântul Schit Prodromu
13. Gheron Efrem Monahul, Sfântul Schit Prodromu
14. Nicodim Monahul, Sfântul Schit Prodromu

traducere din limba greacă de

pr. dr. Ciprian Staicu

Sursa: prieteniisfantuluiefrem.ro

 

13 gânduri despre „Răspunsul părinților aghioriți mărturisitori la comunicatul trădător al Chinotitei

 1. Pina una alta ia să vedeți la Teodot la ultimul articol cum diverși comentaci care se trezesc vorbind, și cum Teodot le vine cu ,,pilde” de urmat din parohia Copou/Iași, și m-am uitat și eu așa un pic cam ce este cu această parohie și ce ,,minunății” a găsit Teodot pe acolo, ei bine de promovează ecumenismul cat mai voalat, iar teologi precum Theodoros Zisis, Teleghidis, Metalinos s.a mai că nu erau făcuți diversioniști, de parcă ei din lipsă de ocupație fac ceea ce fac

  Apreciază

  • Si pe Sfintii Rusi din catacombe ii Huleste si a mai inventat ca Sf Grigorie Dialogul l-a pomenit la Sf Liturghie pe paganul Traian, desi nicaieri nu se spune asta deci minte, acolo se spune ca s-a rugat si lacrimile i au fost considerate botez nu tampeniile ce zice Teodot , maine va zice ca ce e problema sa pomenim pe papa ca Sf Grigorie a pomenit la Liturghia din capu lu Teodot pe imparatu Traian e in iad haru ii arde minte nu m-ar mira sa zica, ca antihrist e Hristos

   Apreciază

  • Parintele Claudiu va transmite ca s-a referit la faptul ca Spovedania are doua dimensiuni: una sacramentala, (ca taina a Bisericii) si una duhovniceaca (ca si metoda de indrumare duhovniceasca).
   Latura sacramentala a spovedaniei nu poate fi adminstrata ereticilor sau schismaticilor. Cealalta da! Va roaga sa nu faceti confuzia intre cele doua.
   Parintele va indeamna la dragoste si respect pentru semeni, inclusiv pentru stilisti.
   Nu poti taia totdeauna in carne vie, fara discernamant. (asta e de la mine)

   Apreciază

   • Sf Grigorie cel Mare: Prin aceea că nu vorbim aproapelui nostru de despre iubirea noastră, ne dovedim mai adevărați în fața lui Dumnezeu. Pe buzele unora iubirea este prefăcută, dar în inimile altora este adevărată. Adesea, în ceea ce privește iubirea,se arată ce nu este și nu se arată ce este. Prin urmare, iubirea față de aproapele nostru o spune mai mult buna lucrare DECÂT VORBA, ca el să vadă că este iubit chiar prin buna lucrare. Și cum noi nu putem să lucrăm binele atâta cât am vrea, iubirea noastră ascunsa este de ajuns pentru Dumnezeul Atotputernic.

    Apreciază

   • Spovedania e o taina, nu cred ca are doua componenete: una sacramentala si alta nu, caci atunci nu e taina, ci sfatuire sau discutie. Cred ca la asta se refera parintele, deci sa nu-i mai spuna spovedanie, ca sa nu intelegem gresit. De discutat poate discuta oricat cu stilistii, dar taina nu e o discutie oarecare, deci nu e pt stilisti.

    Apreciază

   • Din dicutia asta resiese ca minte imi pare rau Daniel ca tre sa zic asta el zice clar ca nu exista randuiala remirungerii: ban pe 24 Aprilie 2017 la 5:06

    Pana ce stilistii nu revin sub ascultarea B.O.R., ei pot fi doar sfatuiti, nu spovediti, altfel cred ca e comuniune cu schismaticii.

    Apreciază
    Preot Claudiu pe 24 Aprilie 2017 la 14:26

    De fapt, părintele Sava nu a spus niciodată, în omiliile sale, că stiliștii revin în Biserică prin Mirungere. A fost o presupunere de-a mea, greșită.

    Apreciază

    • Asta pentru ca a preluat din atitudinea lui gheron Sava, care probabil nu stie cum si-au format sinodul paralel stilistii de la noi.
     De aia zic ca pr Claudiu poate n-a inteles exact situatia stilistilor romani. Nu trebuie sa-l banuiti de necinste.
     De altfel tot gheron Sava explica faptul ca episcopul Artemie de Kosovo, desi marturisea ortodox, a fost caterisit pe drept caci a hirotonit episcopi singur. O situatie asemanatoare a fost si cu episcopul pensionar Galaction Cordun, care s-a pus in fruntea stilistilor (din cate imi amintesc, prin anii `50). La fel si Galaction a hirotonit un episcop, singur, apoi amandoi au hirotonit un al treilea.
     Gh Sava cam recunoaste valabilitatea „bisericii” stiliste de la noi, poate nefiind suficient informat.
     Deci pr Claudiu a fost influentat de atitudinea lui gh Sava. Asteptati sa se lamureasca lucrurile. Nu mai condamnati inainte de vreme.

     Apreciază

 2. Reiau si aici comentariul meu de ieri de pe blogul ayeaye20:

  Cred ca ar trebui cu mai multa dragoste priviti stilistii de la noi.
  Ierahii nostri tradatori, ar fi trebuit mai demult sa duca tratative in primul rand cu stilistii pentru reintegrarea lor in Biserica. Dar ei prefera iubirea pentru ereticii din apus (papistasi, protestanti, neoprotestanti) sau din lumea orientala (monofizitii) mai adegraba decat sa readuca in sanul Bisericii pe fii rupti de ea, mai de aproape.
  Sa nu uitam ca cea mai mare raspundere pentru ruperea stilistilor de BOR o au tot ierarhii unii dintre ei tradatori si atunci ca si acum, in frunte cu patriarhul Miron Cristea. Acestia s-au facut pres in fata masoneriei si guvernelor interbelice si postbelice (comuniste), persecutandu-i pe ortodocsii care nu vroiau sa accepte stilul nou. S-au dus adevarate lupte cu baricade, cu furci, topoare impotriva jandarmeriei, care a si omorat cativa tarani.
  Aceasta ravna a lor ar fi trebuit exploatata in sens ortodox, daca s-ar fi gasit ierarhi cu capul pe umeri si cu duh de parinti adevarati. Dar nu s-au gasit, la momentul potrivit, decat mai tarziu un episcop pensionar (Galaction Cordun), care a facut greseala de a hirotoni singur alt ierarh.
  Ar fi trebui sa li se dea un episcop sau un mitropolit al lor, in cadrul BOR, care sa ii reprezinte in sinod si sa mijloceasca ramanerea lor pe stil vechi, asa cum a facut mitropolitul Gurie Grosu in Basarabia interbelica.
  Mult s-a gresit atunci!
  Asa ca priviti-i cu mai multa ingaduinta…
  https://ayeaye20.wordpress.com/2017/07/10/vrem-un-raspuns/comment-page-1/#comment-611

  Apreciază

 3. Si al doilea comentariu postat pe blogul ayeaye20:

  Cand a trecut de partea lor Galaction Cordun, deja venisera comunistii. Galaction era izolat in tara, iar afara nu putea iesi.
  Cel mai simplu ar fi fost sa-l declare ierarhii BOR mitropolit cu mitropolie oarecum autonoma si sa-i lase pe stil vechi. Dar n-au fost in stare de asa ceva si i-au pierdut. Drept pentru care, acum platesc pe lumea cealalta persecutiile si sminteala pe care au produs-o taranilor ce nu au vrut sa accepte stilul nou.
  Sigur ca au si ei, stilistii, incapatanarea lor!
  https://ayeaye20.wordpress.com/2017/07/10/vrem-un-raspuns/comment-page-1/#comment-627

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s