Ereticul Serafim Joantă (alături de alți episcopi „ortodocși”) pupă mâna ereziarhului papă Francisc, la Assisi în 2016

După pseudo-sinodul din Creta.

La Assisi, în perioada 18-20 septembrie 2016, a avut loc o întâlnire interreligioasă cu tema „Sete de pace. Religii şi culturi în dialog”, care a reunit peste 400 de lideri religioşi şi politici, precum şi oameni de cultură din lumea întreagă. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat IPS Serafim Joantă mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord si IPS Ioan Mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului nu apare în filmare.

Dacă mitropolitul Serafim Joantă face acest gest (la minutul 2:22), reiese că recunoaște „succesiunea apostolică” a papei și autoritatea acestuia asupra episcopilor ortodocși. Și recunoaște implicit tainele ereticilor papistași.

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE) –

Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtăşire (înţelegere) are Hristos cu Vcliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15). (47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)

CANONUL 32 al Sinodului local de la Laodiceea (BINECUVÂNTAREA ERETICILOR NU E BINECUVÂNTARE)

Nu se cuvine a lua binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt absurdități, decât binecuvântări. [Apostolic, can. 45]

Anunțuri

6 gânduri despre „Ereticul Serafim Joantă (alături de alți episcopi „ortodocși”) pupă mâna ereziarhului papă Francisc, la Assisi în 2016

 1. IPS Serafim Joanta nu a fost eretic si nici nu va fi vreodata, dupa cum nu pt. prima oara il defaimeaza fratii de „bine” si arata iarasi cu toate cele 3 degete numai spre Sfintia sa si cu niciunul spre ei. IPS Serafim Joanta este cu prea mult bun simt si mult prea fin, cu purtari ca un sfant, pentru vremurile brutale care le traim, de aceea pt. toti cei care nu vor sa inteleaga si sa vada aceasta, este stampilat ca eretic. Numai ultra-ortodocsii fac atata deosebire intre natii si confesiunile religioase, de parca nu ar fi si aceastia tot oameni si daruiti de la D-zeu! Nu vad sa fie ortodocsii zilelor noastre mai cu stea in frunte in sec. XXI fata de catolici, protestanti, etc.., insa la barfoteca sunt primii!!!

  Apreciază

  • Daca ai intelege Canonul 46 Apostolic ai vedea ca e eretic, caci recunoaste tainele ereticilor si ar trebui caterisit! Daca ar avea cine sa-l cateriseasca… Majoritatea celorlalti ierarhi sunt, mai mult sau mai putin asemenea lui. Iar cativa mai ortodocsi, tac in mod las si complice.

   Apreciază

 2. Poate fi un om bun, dar un bun ortodox nu are cum sa fie. Epicop inseamna (din greaca etimologic) gardian, pazitor al credintei…
  Oficiaza cununii mixte la „capul gol”, slujeste impreuna cu eretici frecvent.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s