Ereticul Timotei Aioanei

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE)

Poruncim sa se cateriseasca episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Caci ce fel de împartasire (întelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

(47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare)

În momentul în care îl numeşte „prea sfințit” şi „episcop” îi recunoaşte papistaşului succesiunea apostolică şi implicit „tainele” săvârşite de acesta. Aşadar, chiar dacă Timotei Aioanei nu ar fi fost de acord cu pseudo-sinodul din Creta, pentru faptul că recunoaşte tainele ereticilor romano-catolici, conform canonului 46 apostolic, trebuie caterisit! Şi tot aşa majoritatea episcopilor din BOR!

 

7 gânduri despre „Ereticul Timotei Aioanei

 1. Ps Iustinian Chira ne-a avertizat sa nu intram in duh cu ei. In duh, sunt deja papistasi, pentru ca nimeni poate susține vreun motiv ortodox, pentru a rămâne in comuniune cu cei care au semnat. Va urma împărtășirea cu papistașii din același potir, însă știm ca aceasta este lăsat spre osândă, căzând ei in întunecarea minții si a cugetului. Dumnezeu sa ne ferească de așa ceva!

  Apreciază

 2. Pe episcopul Timotei nu-l întreabă nimeni despre lucrurile neortodoxe care se petrec la Manastirea Radu Voda, unde-si are resedinta episcopala? Despre orchestrarea de psihoze si tragedii, despre sacrificiile de oameni si copii, despre #colectiv? Despre ce i-a facut parintelui Hrisostom Filipescu, despre ce face celor care spun ceva despre cei de la Manastirea Radu Voda si #colectiv?

  Apreciază

 3. Poate ar trebui sa-i întrebe cineva pe cei de la Manastirea Radu Voda ce treaba au cu multe lucruri neortodoxe care se întâmplă. Un exemplu ar fi cazul băiețelului lui Bogdan Grama, pe care l-ati prezentat și dumneavoastră. Și a mai avut și un copilaș care a murit la naștere, în perioada când mergea și se spovedească la Manastirea Radu Voda. Dacă vreti sa spuneți ca nu ar fi tocmai cel mai ortodox în gândire, sa știți ca e și din cauza influentei unor preoti mai papusari.

  Apreciază

 4. Mai concret ar trebui sa va explice episcopul Timotei care ii da ordine staretului Manastirii Radu Voda sa isi asmuta demonii pe cei care ar avea ceva de spus despre cei de la manastire.
  Cine ii pune pe unii preoti de la Manastirea Radu Voda sa își bata joc de femei?
  Cine ii pune sa ii lucreze pe cei care nu vor sa fie înșelați de ei?
  Chiar nu-i întreabă nimeni despre #colectiv?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s