Cuvânt de întărire pentru poporul român de la Gheron Gavriil din Muntele Athos. Infirmarea calomniilor aduse lui gheron Sava Lavriotul, cum că ar îndemna românii la schismă

Image result for gheron gavriil

 

Activați subtitrările în Română, apăsând pe colț dreapta la videoclip.

Gheronda Gavriil întărește poporul român în lupta împotriva ecumenismului și infirmă acuzațiile și calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul Traducerea interviului:

-„Astăzi, 28 August după calendarul Aghiorit [10 septembrie în noul calendar] ne aflăm la Chilia Sf. Hristodul, împreună cu Gheronda Gavriil Aghioritul. Gheronda, dacă este binecuvântat, vă rugăm să adresați un cuvânt de întărire către încercatul popor român ortodox din România. – Popor român, de Dumnezeu iubit, mă rog din toată inima ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu voi în toată această viață pământească și în veșnicie. Mă rog ca bunul Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieții veșnice, să vă pomenească în Împărăția Sa, și să fiți împreună cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov. – Gheronda, dacă este binecuvântare, am vrea să vă întrebăm în legătură cu cele ce s-au auzit printre frații noștri din România, cum că ar fi o problemă cu gheron Sava Lavriotul, care, chipurile, ar conduce lucrurile către schizmă, trimițând oamenii către grupările vechilor calendariști, și se aude că tocmai sfinția voastră ați fi spus asta [despre gheron Sava]. Ce ne spuneți în legătură cu acest lucru? – Eu cu părintele Sava, și cu toți părinții aghioriți suntem întru totul în acord pe această temă împotriva Ecumenismului. Nu am spus niciodată eu că părintele Sava trimite oamenii la grupările zelotiste. – Gheronda, oare ceea ce predică [gheron Sava] fraților români este îndrumare către schizmă sau lupta pentru Biserică? – Este lupta bisericească. Toți suntem uniți încercând să combatem erezia Ecumenismului. – Așadar, gheronda, să înțelegem că lupta noastră este doar împotriva Ecumenismului, până ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne rugăm să se ajungă la un sinod ecumenic și la condamnarea sinodală a acestuia. – Da, așa este! Aceasta este dorința noastră! Nu avem nici o neînțelegere cu părintele Sava și nici cu alții dintre părinții aghioriți. Avem comuniune deplină de gândire. Lupta noastră este comună împotriva Ecumenismului. -Gheronda, vă mulțumim mult pentru această lămurire și vă rugăm să încheiați cu o urare pentru frații noștri români aflați în prigoană. – ÎL rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvinteze cu răbdare și să ne gândim la ceea ce spune Domnul în fericiri : „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că acelora este Împărăția Cerurilor”. Din acest cuvânt să luăm puterea a continua lupta noastră și să nu ne pierdem curajul – Gheronda, vă mulțumim mult! -Și eu vă mulțumesc.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s