Conferință a lui gheron Sava Lavriotul la Mesteacăn, județul Satu Mare (septembrie 2017)

„Problema acceptarii noului antimis semnat de PS Iustin Sigheteanul in 2017 – min. 40 Preoții Emanuel Oros și Popa Daniel au refuzat primirea noului antimis, semnat de de PS Iustin, dupa sinodul din Creta 2016, deoarece dupa moartea IPS Iustinian Chira s-au schimbat sfintele antimesele.”


Cu tot respectul pentru monahul athonit, căci a avut un mare rol în lupta împotriva ecumenismului din România și nu numai, observăm că are tendința să-i declare pe toți cei care încă pomenesc ierarhii trădători ca fiind eretici. Chiar și pe cei cu cuget și mărturisire ortodoxă, chiar dacă temporar sunt nehotărâți – preoții și credincioșii care nu au rupt comuniunea cu episcopii eretici.

După cum am arătat în articolele de mai jos eu cred că exagerează și chiar el însuși (gh Sava), alături de alți părinți athoniți zicea altceva. Și deși pretinde că suntem în iconomie, totuși nu acceptă nici o iconomie, mai lungă sau mai scurtă, așa cum au făcut Sfinții Părinți, care NU îi declarau eretici pe cei cu cuget ortodox ce încă păstrau comuniunea cu ereticii (ierarhii).

Eu sunt al lui Pavel, eu sunt al lui Apollo…

De ce gheron Sava Lavriotul în decembrie 2016, alături de încă șase părinți aghioriți, SPUNEA CEVA și ACUM SPUNE ALTCEVA?

 

6 gânduri despre „Conferință a lui gheron Sava Lavriotul la Mesteacăn, județul Satu Mare (septembrie 2017)

 1. Voi tot trageti si nu înțelegeți ca sunteți in înșelare. Din cauza naturii ereziei, care este legata de sobornicitate, va impiedica pastrarea mărturisirii dreptei credințe sau a avea o oarecare iconomie. Iconomia despre care vorbiți este înșelare si este stăruința in păcat. Deci cum puteți fi iconomi cu pa altul altora de vreme ce voi sunteți in pacat?

  Dar cu toate ca va spun nu puteți nici înțelege nici vedea, pt ca stăruind in înșelare, cei care ii susțineți pe preoții care nu au intrerupt comuniunea, adică nu au ieși din păcatul partasiei la păcat in Soborniceasca minciuna in care sunteți acum adunați.

  Iconomia pe care o doriți este doar acceptarea si răspândirea păcatului sobornicesc?

  Oare nu ați înțeles ca unitatea pe care o păstrați atâta timp cât este im minciuna este nimicitoare des urlete pentru voi cât si pentru aproapele pentru ca este suma unei mulțimi de duhuri care se răspândesc in lume cu ajutorul păcatului in care stăruiți??

  Deci voi credeți ca atâta timp cât mărturisiți crezul ortodox in parohie dar Rămâneți in comuniune in păcat cu ereticii va este de ajuns sa va sfințiți??

  Deci credinta voastră cum ar putea fi vie, de vreme ce fapta este Partasia cu păcatul?

  Credinta fără fapta este moarta, si dacă credinta va este moarta ajungeți sa muriți si voi duhovnicește dar dacă nu ar avea consecințe aceasta moarte bine ar fi, dar voi nu vedeți cum din cauza lipsei si împuținați harului in lume, puterile întunericului au prins putere si acoperă si cerul si întunericul este printre toți cei care nu au făclia întregii înțelepciuni aprinsa?

  Bine spunea pr Iustin ca va veni vremea când cei cu credinta in minte se vor înșela si aceasta a si sosit.

  Voi care tolerați păcatul prin falsa iubire, rămânând in păcat, nu știți cât rău faceți Bisericii, prin faptul ca credeți ca sunteți uniți cu Biserica?! Nu sunteți uniți ci in erezie, iar pentru cei care spun ca
  Oare sunt unii care nu știu si aceia nu ar fi eretici, aceasta învățătura încerc cu dragoste a va spune:

  Oricine are o credinta proprie este eretic,( care nu este conforma cu învățătura Bisericii)
  Oricine are credinta sa este eretic, adică închinător la idoli pt ca își plăsmuiește o imagine falsa despre Dumnezeu, nu precum învață Biserica.
  Oricine nu a mărturisit prin cuvânt si fapta împotriva minciuno sinodului din creta este eretic.
  Dacă cineva era in credinta nu putea inima lui din dragostea de Dumnezeu sa tacă sau sa rămână in păcat.
  Oricine era interesat de soarta Bisericii ca mădular viu, nu mort, ar fi fost îndurerat de cele petrecute si de ceea ce se urma a semna.
  Este eretic cine nu crede ca sinodul a fost si in numele sau, deci cine nu s-a exprimat nu a fost interesat.
  Prin aceasta nu judec pe cei care nu știu(care nu au ajuns la unitatea credinței), ci pe cei care stiu si care tac, si nu îl iubesc nici pe aproapele nici pe Dumnezeu si nici pe ei înșiși, pentru ca nu cine spune ca iubește pe Dumnezeu dar pe aproapele nu, atunci este mincinos.

  Sunt situații in România de părinți care au intrerupt „pomenirea” dar prin aceasta ei nu înțeleg si comuniunea si deci sunt eretici, si va spun ca sunt unii care pe ascuns cu binecuvântarea ereticilor episcopi, trag oamenii la ei la spovedanie pentru a-i înșela si mai tare, si se împlinește cuvântul ca va fi înșelarea lor cea de pe urma mai mare ca cea dintâi. Ca scuza spun ca sa nu strice public imaginea episcopilor eretici, adică sa nu sfărâme de tot capul balaurului care lucrează prin ei. Doar aceasta este erezie si minciuna si ticăloșie nemaivăzută.

  Cum, in atâta tăcere, unii vor sa se ascundă tot mai mult?!

  Iată de ce, pentru stăruința in păcat Dumnezeu da înșelare si mai mari celor care cred ca mărturisesc dar o fac pe ascuns. De accea bine spunea pr sava ca trebuia făcută publica oprirea comuniunii, ca lumea sa știe șanse ferească.

  Restul nu știu ce sa va mai spun ca pt voi care stăruiți in păcat este batjocorit adevarul.

  Apreciat de 1 persoană

  • Alexandru draga, sunt intru totul de acord cu tine ! Pomenitorii de eretici cred ca pot sluji la doi domni ?! Dar este scris ca nu se poate asta.

   Cine are traire ortodoxa, NU RABDA ca sa ia parte la pomenirea ereticilor si raspandirea duhului ereziei in Biserica lui Hristos !!!!! Nu rabda asta !!!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s