Ecumenism! – Comisia pentru educație și formare ecumenică din cadrul CMB la Cluj (9-13 octombrie). PREOȚI Și MIRENI, ÎNTRERUPEȚI POMENIREA/COMUNIUNEA CU ERETICUL pseudo-mitropolit Andrei Andreicuț!!!

Discuţii privind viitorul educaţiei teologice în lume

Mai este Ardealul pământul Sfinților Sofronie de la Cioara, Visarion Sarai, Atanasie Todoran și alții sau a devenit o ciorbă ecumenistă? De multă vreme pseudo-mitropolitul Andrei Andreicuț umblă cu tot felul de eretici după el, catolici, protestanți și de toate neamurile… și nici o vorbuliță printre ortodocșii ardeleni (în special cei din Cluj și Bistrița-Năsăud) .

Au murit toți mărturisitorii din Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului? Nu mai este nimeni care să mărturisească Ortodoxia pe acolo??

PREOȚI Și MIRENI, ÎNTRERUPEȚI POMENIREA/COMUNIUNEA CU ERETICUL pseudo-mitropolit Andrei Andreicuț!!!

ziarullumina.ro:

„Discuţii privind viitorul educaţiei teologice în lume

Comisia pentru educaţie şi formare ecumenică din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor s-a întrunit în perioada 9-13 octombrie 2017 la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Luni a avut loc deschiderea lucrărilor comisiei, la care a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a transmis participanţilor binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de deschidere a lucrărilor Comisiei pentru educaţie şi formare ecumenică a Consiliului Mondial al Bisericilor, IPS Părinte Mitropolit Andrei a amintit o meditaţie duhovnicească a părintelui Toma Chiricuţă, un preot care a fost închis în perioada comunistă pentru credinţa sa: „Meditaţia lui, referitor la ceea ce ar trebui să lucreze Consiliul Mondial al Bisericii, era următoarea: «Au trecut 2.000 de ani. De data aceasta nu încap toţi creştinii în peştera din Betleem, ca să aducă daruri, să se închine Pruncului mântuitor, îşi trimit doar reprezentanţii: un reprezentant al catolicilor, unul al ortodocşilor şi altul al protestanţilor, fiecare cu darurile lor, şi, curios, Pruncul îi priveşte trist şi nu le primeşte darurile. Ei rămân nedumeriţi şi întreabă: Nu ţi-am adus noi, Doamne, daruri preţioase ca şi cei de atunci, din anul 1? Şi Pruncul Iisus le răspunde: Cei de atunci erau în comuniune, trăiau în dragoste mare şi le-am primit darurile. Şi ale voastre le voi primi când veţi ajunge din nou în comuniune». Aceasta este lucrarea Consiliului Mondial al Bisericilor şi vă urăm succes ca să ajungem la comuniunea pe care o doreşte Mântuitorul Iisus Hristos, ca să ne primească din nou darurile”, a spus Înaltprea­sfinția Sa.

În continuare, părintele prof. Ioan Sauca, vicesecretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor şi directorul Institutului Ecumenic de la Bossey, Elveţia, a vorbit despre scopul lucrărilor Comisiei pentru educaţie şi formare ecumenică. „În cadrul acestei comisii încercăm să vedem care sunt liniile directoare pentru educaţia teologică, în viitor. Educaţia teologică în lume este foarte mult legată de contextul în care trăim. Cum răspundem provocărilor din lumea de astăzi? La Geneva noi nu căutăm unitatea Bisericii. Unitatea Bisericii nu o dăm noi şi nu o realizăm noi. Unitatea Bisericii o dă Hristos pentru că aceasta este Trupul lui Hristos”, a spus părintele Ioan Sauca.

Rudolf von Sinner, moderator în cadrul comisiei Consiliului Mondial al Bisericilor, a menţionat că grupul prezent la Cluj este din ţări diferite, culturi diferite, Biserici diferite, dar cu un singur scop, de a oferi o mărturie creștină comună lumii în care trăim. La deschiderea lucrărilor au luat parte profesorii şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj. `Facultatea noastră este deosebit de onorată să găzduiască întâlnirea de lucru a Comisiei pentru educaţie teologică din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor. Sunt veniţi la Cluj reprezentanţi a Consiliului Mondial al Bisericilor din întreaga lume şi încercăm să fim o gazdă cât se poate de primitoare, să transmitem mesajul nostru de unitate creştină, ca împreună să putem răspunde provocărilor în faţa cărora Biserica este pusă astăzi. Credem că împreună şi cu ajutorul Bunului Dumnezeu vom reuşi să facem faţă acestor provocări”, a spus pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj.”


Anatematizarea ecumenismului de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (ROCOR), Vancouver, august 1983

“Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod conștient cu ereticii amintiti sau susțin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspăt apărute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a creștinilor scindați!”

31 de gânduri despre „Ecumenism! – Comisia pentru educație și formare ecumenică din cadrul CMB la Cluj (9-13 octombrie). PREOȚI Și MIRENI, ÎNTRERUPEȚI POMENIREA/COMUNIUNEA CU ERETICUL pseudo-mitropolit Andrei Andreicuț!!!

  1. Sfântul Apostol Pavel: „Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.” (Romani 12, 18).

    Eu zic că ÎPS Andreicuț nu a coliturghisit cu ereticii.

    Apreciază

      • Aha, deci dacă eu am vecini reformați, dar nu mă cert toată ziua cu ei, atunci nu sunt un bun creștin ortodox?
        Oare creștinii din palestina se ceartă toată ziua cu vecinii lor musulmani?

        Apreciază

        • Ioan C.
          Ori nu pricepi ori te faci ca nu pricepi.
          Cine te pune sa te certi? Am zis eu ceva de cearta?!
          Problema e ca se afiseaza cu ei, se pupa cu ei, se roaga cu ei… Mai tot timpul e nedespartit de eretici.
          Daca ai vecini eretici nu trebuie sa ai comuniune cu ei. Poti sa fii in bune relatii cu ei, ca oameni, dar in cele ale credintei nu poti avea comuniune! El, mai toata ziulica e insotit de eretici. Le recunoaste tainele, caci afisandu-te cu ei inseamna ca ii recunosti si incalca canoanele. Se roaga cu ei, deci iar incalca canoanele!
          Acest pseudo-ierarh trebuie caterisit. Problema e ca n-are cine. Nu avem sinod ortodox. TOTI (ierarhii romani) SUNT ERETICI!

          Apreciază

    • Ioan
      Tu zici multe, dar nu bine. Nu a liturghisit, „doar” i-a numit frati si s-a rugat cu ei. Te prefaci mereu ca nu pricepi, dar faptul ca intervii mereu la astfel de subiecte vadeste faptul ca stii despre ce e vorba, dar esti rau intentionat.

      Apreciat de 1 persoană

      • Și dacă ai putea să îmi spui la ce minut îi numește Andreicuț frați? Că am urmărit partea de început a videoului, cea cu interviul lui Andreicuț, și nu am auzit termenul „frați”.

        Apreciază

        • Frate ioan c lepădarea cea mare de credinta a fost iar tu ii aperi, deci te faci părtaș nebuniei lor. După marea lepadare de acum un an si mai bine, harul s-a împuținat din cauza putinelor Sf Liturghii ortodoxe si oameni care sa mai lumineze. De aceea puterile Satanei au sporit încât este un duh de înșelare încât puțin văd ce se întâmpla. Mințile oamenilor sunt parca ferecate sa nu vadă. Mergeți la mormintele sfinților si vedeți ca ceea ce nu am prețuit pana acum am pierdut si s-a luat de la noi, departandu-se Duhul Sfânt. Vin prigoanele mari pt ca duhurile din frății care au trădat nu mai răbda, ca sa apuce sa dea frate pe frate la moarte.
          Păziți-va inimile de vrăjmașii nevăzuti si prin credinta Rămâneți la suprafața. Dumnezeu nu va lasă poporul atâta timp cât poporul nu Îl va lasă pe Dumnezeu.

          Apreciază

        • Probleme Bisericii au legătură cu banii. Ia gândiți-vă că statul dă bani Bisericii, dar care bani pot să provină și de la saloane de masaj erotic și de la studiouri de videochat care plătesc taxă. Deci, pot fi și surse imorale.
          Ar trebui să fie ca în Germania, îți declari credința și pe această bază statul, din salariul tău, direcționează bani spre cultul din care omul face parte. E mai cinstit așa!

          Apreciază

    • @ION fapul ca a fost cu toata trupa lui papuc in „biserica” Evanghelica din Bistrita.(poze cu duiumu pe net) ce arata???Clar ca lumina soarelui-un ecumenist indracit! Nu-l ridica in slavi ca pacatuiesi si ,sincera sa fiu,NU SE MERITA!

      Apreciază

    • După cum se poate vedea lucrurile au degenerat, nunumai la noi dar și în restul statelor ortodoxe, ce sa semnat la creta sa pus deja în aplicare, urmează alte spurcăciuni, vizavii de ceilalți care nu au fost în creta, aici ne referim la kiril de la Moscova, el nici nu avea nevoie de creta că sa asi ducă planul la bun sfârșit, deja la întrecut și pe Bartolomeu, deja supermemorandumul se pune in aplicare sub ochii noștri
      Chiar citeam pe publicația katanixis, sarabanda nenorocirilor marca Tipras continua, se dezbate acum problema consumului de droguri chipurile în scop terapeutic, în special a canabisului

      Apreciază

  2. „1. Mântuieşte-mă, Doamne, că a lipsit cel cuvios, că s-a împuţinat adevărul de la fiii oamenilor.
    2. Deşertăciuni a grăit fiecare către aproapele său, buze viclene în inimă şi în inimă rele au grăit.
    3. Pierde-va Domnul toate buzele cele viclene şi limba cea plină de mândrie.”(ps.11,1-3)
    Se pare ca in tara noastra caracatita ecumenista are brate nenumarate,este puternica si violenta,iar respiratia sa otravitoare deja a infestat madularele slabe,neputincioase,caci traim timpurile despre care proroceau Sf.Parinti,cand ,,Diavolul și-a făcut deja apariția în lume fără mască’’ (N.V.Gogol ,,,Duminica luminată’’).Urâciunea pustiirii triumfă deschis și fără rușine în locurile sfinte,de unde monahii sunt alungati cu neobrazare,iar preotii caterisiti fara temei canonic,alungati cu organele politienesti din biserici,de langa turma incredintata lor spre pastorire.Duhul mândriei şi ispitele vanităţii stau la masa cu ereziarhii,deveniti prigonitorii marturisitorilor ortodocsi.”Fară îndoială că ei s-ar face astăzi prigonitorii Sfântului Marcu al Efesului, care cu peste cinci sute de ani în urmă, a exprimat limpede atitudinea Ortodoxă faţă de romani(n.m.latini): ,,*Câtă vreme voi nesocotiţi această interdicţie (de a schimba ceva din Crez – L.P.) episcopii şi preoţii voştri nu mai sunt episcopi şi preoţi pentru că sunt acum caterisiţi de Sinoadele din vechime, iar mirenii voştri cad sub anatemă şi afurisire’’. (cu alte cuvinte, Sfântul Marcu al Efesului ne spune că anatemele sinoadelor din vechime sunt lucrătoare şi pentru ereziile şi ereticii de astăzi, fie ei şi ierarhi ,,ortodocşi’’).Sf.Iustin Popovici atragea atentia ca „ierarhii Bisericii Constantinopolului de astăzi, ,,mitropoliţi fără popor, episcopi fără turmă de călăuzit (adică fără eparhia lor)’’ târăsc cu ei Biserica către o existenţă eretică, distrugătoare. Se pare că aceşti minciuno-ierarhi, împreună cu Papa de la Roma, îşi doresc să ţină în palmele lor soarta întregii Biserici.”
    Vrednicul de pomenire Parintele Proclu,spunea:”
    “**Vă spun, Biserica noastră este de plâns; iar cel ce s-a trezit nu are altceva decât să plângă. Dar fără să plângă, Doamne fereşte, ceea ce-i aicea, ci să plângă pentru cele care ne aşteaptă dincolo. Ei, aicea trece vremea cu bune, cu rele, dar trebuie să mă gândesc la sfârşitul vieţii. Şi-atuncea, cât putem, mai întrebăm şi conştiinţa: Conştiinţă, spune drept, dacă mor amu, mă mântuiesc sau nu?“.
    „***Unde esti, preamahnite Ieremia, sa plangi si sa jelesti pentru neamul acesta adulter si pacatos? Fa, Doamne, izvoare de lacrimi ochii mei ca sa plang si sa jelesc pana nu va mai ramane putere in mine, sa mor plangand si jelind pentru pacatele mele, dar si pentru starea cea vrednica de plans si de jale a oamenilor acestei generatii viclene si stricate.”
    *Arhimandritul Ambrozie ,,Sfântul Marcu al Efesului şi Uniunea de la Florenţa’’, editura Sfântul Iov de la Poceaev, Mănăstirea Sfânta Treime, Jordanville, New York, 1963, pagina 181
    **(sursa: Revista Credinta Ortodoxa)
    ***http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-filotei-zervakos-mantuirea-in-vremurile-apostaziei-generale/

    Apreciază

  3. Fraților mărturisiți cât puteți si fără teama. Ecumeniștii si cei care tac, au început a fi demonizați si duhuri pitonicesti ii stăpânesc din ce in ce mai mult. Prin tăcere îl vindem pe Hristos! Nu va lepădați si lepădați documentele. Veți primi înapoi mult har si veți cunoaște ca aceasta dintr-un început a fost lepadare. Iar cine nu renunța si leapădă prin document va primi si pecetea. Acestea sunt treptele, întâi numărul si apoi pecetea. Lepădați CNP si buletinele. Veți primi înapoi harul Duhului Sfânt si putere de a mărturisi. Antihrist este aproape si nu va intra pe USA ci o va sparge si va veni cu toate ale lui. Nu va ascundeți de mărturisit altfel veți cădea in înșelare. Feriți-va de părinții care mărturisesc pe ascuns, crezând ca pot sta ca cei 7000 de bărbați rânduiți cu Sfântul Ilie. SFÂNTUL Ilie de aceea va veni sa vestească pentru a nu fi primită pecetea pentru ca mulți se vor lepăda si nu vor vedea. Va fi bezna multă. Dumnezeu sa va întărească pe toți!

    Apreciază

  4. Sa retinem ca atât in documentul ”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”, cât si in așazisa Enciclică a minciuno-sinodului de la Kolymbari, scrie negru pe alb că ecumenismul este o datorie a Bisericii. Acum un an si ceva,toti reprezentantii bor ,in frunte cu presedintele lor,unii cu epoleti si sortulete sub sutana,au semnat ereticele documente,inselari scolastico-papistaso-iezuite,tradand Sfanta si Iubita noastra Ortodoxie,intregul neam romanesc atat de greu incercat de-a lungul veacurilor,ai caror reprezentati de frunte,Sf.Martiri,Mucenici,Marturisitori din temnite si inchisori si-au dat viata pentru credinta,neam si tara,inrosind cu sangele lor pamantul tarii.Noi suntem nedemnii si nevrednicii lor urmasi, incapabili de eroism si barbatie, plini de rautati si invrajbire frateasca,dar pentru rugaciunile lor, a celor care stau la picioarele Tronului dumnezeesc,Atotmilostivul si Atotbunul Dumnezeu,nu-si abate inca mania Sa cea dreapta, asupra noastra si a pamantului,pe care inca vietuim.
    A te face partas, in vreun fel, la credintele hulitoare ale altor neamuri este cea mai grea nemultumire si hula adusa Mantuitorului Iisus Hristos, Care S-a jertfit pe Sine, pentru ca noi sa marturisim ,chiar cu pretul vietii,Adevarul Intrupat,si sa nu parasim Iubita Ortodoxie,sfanta credinta stramoseasca.
    Cităm din Enciclică, pct 3: „Biserica noastră gândindu-se la datoria de a mărturisi Adevărul și credința apostolică, acordă o mare importanță dialogului, în particular cu creștinii eterodocși. În acest mod, restul lumii creștine cunoaște mai exact autenticitatea Tradiției Ortodoxe, valoarea învățăturii patristice, experiența liturgică și credința ortodocșilor. Dialogurile întreprinse de Biserica Ortodoxă nu semnifică în nimic un compromis în materie de credință„.
    De asemeni la acest Sinod s-a afirmat ca Tradiția înseamnă fundamentalism. Citat, tot din encilică: „Explozia fundamentalismului care se observă în diferite tradiții religioase reprezintă expresia unei religiozități morbide. Un dialog interreligios sobru [cu trezvie] contribuie într-un mod semnificativ să favorizeze încrederea reciprocă, pacea și reconcilierea„ (pct. 4). (preluat de pe Român ortodox în Franța)
    https://www.atitudini.com/tag/sinod-panortodox/

    Apreciază

    • Trebuie organizAt un Mars si pt a constientiza lumea. Iesim fratilor cu icoane si informam lumea. Nu mai putem rabda moartea sufletului aproapelui. Vom da socoteala in fata lui Dumnezeu. Dar trebuie facut in cea mai mare smerenie cu icone la gat si spus apropelui c’è se intampla. Daca vom avea curaj barbatie credinta si dragoste nimic nu ne va opri Macar 100 sa fim.

      Apreciază

  5. Fratilor ei nu mai pot vedea pt ca sunteti orbiti. Daca vreti va trimite o predica in care un episcop huleste in predica pe Hristos. Ei sunt demonizati.Dar cei care vad sunt obligati sa le spuna. Spun sa facem o Incercare. Iesim cu copii parinti si oriCine doreste in cea mai mare dragoste si seninatate.nu va fie frica, caci Hristos nu va ingadui sa fim ispititi mai mult decat putem rabda si impreuna cu copiii sa Iesim si sa marturisIm adevarul caci vrajmasul va fugi. Si un suflet daca il vom ajuta este o cununa. Dar sa fim uniti in adevar. Iesim la marturisit cu post negru pe strazi. Incepem dintr-un loc, Cum facea pr paisie cu oamenii. Oricum stim ce ne asteapta! Prigoana.
    Mai bine este toti sa vedeti ce ne asteapta si impotriva cui luptam. Noi luptam sa ramanem cu Hristos, la ceilalti vrajmasul le-a strambat deja mintile si este si va fi mai rau decat pe timpul comunistilor. Va da frate pe frate la moarte si tata pe fiu. Nu va inspaimantati. Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri va plecati, caci cu noi este Dumnezeu!

    Apreciază

  6. Fraților ei nu mai au harul Duhului Sfânt. I-a părăsit pt ca si ei L-au părăsit pe Dumnezeu si hulesc adevarul cu știință. Iar noi rabdam aceasta ticăloșie si ma întreb cât mai este pana vine urgia lui Dumnezeu. Știm ca moartea in cele pe care ne găsește intr-acelea si rămânem, deci ei care rămân nepocaiti si trag atâtea suflete in iad oare de ce osândă vor avea parte. Eu cred ca îl voi urma pe kelomenis pt ca nu mai răbda sufletul meu sa vadă atâta Nebunie si încă nu este nimic fata de ceea ce urmează. Mai sunt încă oi de despărțit de capre si grâu de neghina, dar când s-a împlinit vine urgia.
    Duhul Sfânt S-a îndepărtat de omenire si acum vine timpul întunericului cu toate legiunile Satanei ca toti sa se închine minciunii cei ce au urat adevarul. De aceea vor ajunge fiarele sa ii atace pe oameni cum spuneau in profeții pt ca oamenii părăsind adevarul si darul de bunăvoie vor arată mai rău ca fiarele. Deja se vede cum a degenerat pana si pământul din cauza lepadarii de credinta.

    Doamne iartă-ne ca suntem atât de rai si ticăloși, si din cauza noastră iată uraciunea pustiirii, are loc in toată lumea.

    Apreciază

  7. Pingback: Sfinții Martiri și Mărturisiori Năsăudeni au ales moartea și chinurile pentru adevărul Ortodxiei, iar preoții de azi din Ardeal tremură de frica episcopilor ecumeniști – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  8. Pingback: Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni au ales moartea și chinurile pentru adevărul Ortodoxiei, iar preoții de azi din Ardeal tremură de frica episcopilor ecumeniști – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un comentariu