Își revine părintele Ciprian Staicu?

Iată că părintele care a ales la un moment dat extremele, acuzându-i pe unii preoți (dintre cei ce au întrerupt pomenirea și sunt mai înclinați spre iconimie), de cripto-ecumenism și erezii, iar pe toti ceilalți (toți credincioșii și clericii ce nu au întrerupt pomenirea) i-a numit eretici, fără a face distincția între cei cu cuget ortodox și cei afectați de ecumenism, așadar pr. Ciprian Staicu într-o deplasare în Grecia, a slujit împreună cu părinții Teodor Zisis și Nicolae Manolis.

Împreună, în Hristos !

Atât părintele prof. Teodor Zisis cât și părintele Nicolae Manolis sunt preoți greci ce au întrerupt pomenirea, mai mult decât moderați. Adică sunt pe poziția exprimată în al doilea film din articolul:

Video – Dispută moderată între Gheron SAVA LAVRIOTUL (cu restul athoniților mărturisitori) și Părintele TEODOR ZISIS în problema nepomenirii ierarhilor eretici

Iată ce scrie pr Ciprian Staicu în articolul de pe site-ul sfinției sale:

Thesalonic, 29 octombrie 2017, la noul paraclis al părinților ortodocși greci

1. Vă recomandăm:

https://romanortodox.info/pr-ciprian-staicu-dupa-sf-liturghie-impreuna-cu-pr-theodor-zisis-tesalonik-29-oct-2017/

Am slujit cu mare emoție alături de acești părinți mărturisitori, care de-abia așteaptă să ne viziteze din nou țara, pentru a ne întări în credință, după ce la Thesalonic au lăudat poporul român și pe preoții ortodocși, pentru lupta lor dârză cu panerezia ecumenistă.

2. Mulțumim prietenilor și îi binecuvântăm:
(aici era un link către un articol denigrator la adresa celor ce-l criticau, pe bună dreptate, pe pr. Ciprian Staicu – n. adm.)

Mulțumim ÎNDOIT și chiar ÎNMIIT și dușmanilor și le transmitem: Dumnezeu să vă ierte păcatele și să vă binecuvânteze!
Și un umil îndemn, cu frățească și ortodoxă dragoste (către orice adept al… ortho.calomnia.ro & Co): în mine, robul cel nevrednic al lui Hristos, puteți da cât doriți, până la Parusie, nu mă deranjează, căci nu sunt al meu, ci al Domnului pe Care mă strădui să Îl slujesc, însă nu cutezați a vă lega de Hristos, că iese FOC (pr. Ciprian)

Cu respect și cu urarea sinceră: să aveți parte de o Duminică binecuvântată! Și de o viață și o veșnicie asemenea!

Notă: pentru acest articol sesiunea de comentarii este închisă.”

Zice pr Ciprian: Mulțumim ÎNDOIT și chiar ÎNMIIT și dușmanilor și le transmitem: Dumnezeu să vă ierte păcatele și să vă binecuvânteze!”.

Adică dezleagă „legăturile/blestemele” ce le-a trântit la mânie asupra unor frați ortodocși?

Preotul Ciprian Staicu insultă și blesteamă o creștină care i-a cerut un sfat duhovnicesc. SAU CUM UNII PREOȚI MONOPOLIZEAZĂ LUPTA ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI DESCONSIDERÂDU-I PE MIRENI

SĂ NE RUGĂM pentru părintele Ciprian Staicu, să-l izbăvească Dumnezeu de mânie, care este fiica mândriei, căci iată că a mai „legat/blestemat” pe cineva

Să fie mai clar părintele Ciprian! Îi dezleagă sfinția sa sau îi lasă la mila lui Dumnezeu? Așa precum i-a „legat”, cu subiect și predicat, așa trebuie să-i și „dezlege”, CU SUBIECT ȘI PREDICAT! Căci NU Dumnezeu i-a legat, ci dânsul, pe nedrept și la mânie! Chiar dacă acele „legături/blesteme” nu ar fi valabile, părintele are datoria să facă asta!

Și pentru a se vedea și mai clar că, după toate aparențele, părintele Teodor Zisis l-a readus pe linia de plutire pe pr. Ciprian, ascultați inregistrarea făcută după slujirea împreună cu părinții greci:

Pr. Ciprian Staicu – după Sf. Liturghie împreună cu Pr. Theodor Zisis – Thesalonic, 29 oct 2017

Sau mai exact, fragmentul acesta:

Așadar se dezice pr. Ciprian de înșelările preotului Ioan Miron?

Dar de apropierea de înșelatul preot Tudor, de apucăturile și înșelările acestuia?

Alege pr. Ciprian Staicu să nu urmeze întru totul explicațiile împreună cu exagerările lui Gheron Sava Lavriotul? A nu se înțelege că acest articol este împotriva vrednicului monah aghiorit (Sava), căci acesta a dus și duce o luptă eficientă împotriva ecumenismului și ne-a fost extrem de folositor nouă românilor în ultimii aproape doi ani. Dar nici el (ca nici un om de altfel) nu este fără greșeală (mai ales în privința numirii tutur – fără distincție – celor ce au rămas în comuniune cu episcopii ecumeniști ca eretici).

Transmitem părintelui Ciprian că nu-l dușmănim (cel puțin unii dintre noi), ci ne rugăm pentru sfinția sa, să-l țină Dumnezeu pe linia echilibrată a mărturisirii!

Să-i ajute Dumnezeu pe părinții ce au întrerupt pomenirea să rămână uniți, împreună cu mirenii și cu toți ce se vor trezi și vor hotărî să intre cu noi în această luptă!

Să-i lumineze Dumnezeu și pe episcopi!

 

26 de gânduri despre „Își revine părintele Ciprian Staicu?

  1. În niciun caz divergențele care au apărut între Preoții nepomenitori nu sunt bune, căci ereticii atît așteaptă, cei care pomenesc de frica ,,ierarhii” apostati trebuie sa înțeleagă că altă soluție nu există decât încetarea de urgență a pomenirii acestora pina se vor dezice de ereziile in care sau afundat, asta daca o vor mai face vreodată, vizavii de Pr Ciprian, intradevar a făcut greșeala să răspundă provocărilor acelei cucoane, însă să mă ierte Dumnezeu de vorbim cu păcat dar aceea a fost cu misiune, ba mai mult juca și teatru, adică ea voia și în căruță dar și în teleguță

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dar nepomenitorii vor sa dialogheze doar intre ei, in viitor, filtrand informatiile catre mireni; dar si patriarhia da la ziar hotararile, catre mireni. Sa se spovedeasca intre ei, atunci, sa-si dea pomelnice unul altuia. Avem dreptul sa ne indoim de buna credinta a oricui, caci oricine poate gresi, cu voie sau nu. Si pr. Buza sa se dezica de spovedania stilistilor, a uitat, probabil.
    Comunicatul de la Beius e cam dictatorial, dezamagitor, plus ca nu toti preotii au fost de acord cu hotararile. Iar teologul Chirila a cerut el singur mandat pt Rusia? Pai nu trebuia sa invete mai intai canonul care-i interzice sa predice in biserica cand vrea el? Ori are tupeu, ori e cu misiune.

    Apreciază

    • Si mie mi se par nepotrivite unele aspecte din comunicat! Este un pic dictatorial… Nici mie nu-mi place netransparenta.
      Cat despre pr Claudiu, dansul a spus public, la Antim, ca nu a spovedit nici un stilist. A explicat cam la ce s-a referit cu acea „spovedanie”.
      Personal si eu cred ca nu a folosit expresiile potrivite. Dar acum n-a mai vorbit nimeni de „spovedania”. De ce tot aduci in discutie asta?

      Apreciază

  3. Comunicatul este eretic! Si hulește Duhul Sfânt!

    Cum poate un ortodox a rămâne in comuniune din neștiința cu un episcop eretic, când ei se roagă in rugăciune comuna???

    Huliți Harul Duhului Sfânt! Ați ajuns sa huliți!

    Deci un episcop eretic, care este in afara Bisericii, nu este in comuniune cu cel care nu știe, si unul i-a osândă iar altul se sfințește!??

    Oare de unde ați scos aceasta noua teologie?????????????????????

    Vorbele lor sunt basme!

    Apreciază

  4. Fraților iubiți, începutul si sfârșitul ereziei din creta! Rugăciunea in comun între eretici si ortodocși. Vedeți ce spălare de creier se face si este Nebunie curată!

    Eu merg in munți ca vine antihrist si aici pana si ultimii cad.

    Cine are teologia alambicată acum, fără a STI ce spune?!

    Apreciază

  5. Comunicatul pt ca este lipsit de sens logic. Încearcă sa urmărești logica lor, pt ca nu iese pana la urma.

    Ei spun ca cei care sunt in comuniune cu un episcop eretic ajung eretici prin comuniune.
    Deci mai apoi spun ca cei care nu știu, nu se osandesc.
    Cei care știu si sunt in comuniune sunt eretici, deci in afara Bisericii.

    Deci de consecință, episcopul eretic care este in afara Bisericii, se osândește iar Creștinul neștiutor care esre in rugăciune in comun, se sfințește?

    Aici este propovăduită rugăciunea in comun?
    Cum nu puteți vedea ca lipsește consecventa logica?!

    Deci dacă vor sa susțin pana in sfârșit, sa zică cum este atunci pana la urma, dar uite ca au ajuns eretici si ei!

    Propovăduind rugăciunea in comun!!!!!!

    Apreciază

  6. Începutul si sfârșitul ereziei din creta!!!! Rugăciunea in comun cu ereticii!

    Acolo vrea diavolul sa ajungă!

    Acum dacă ar fi sinceri ar vedea ca au ajuns si ei eretici si se vor întreba unde este Biserica?! Dar vor avea sinceritatea sa recunoască ?

    Apreciază

  7. Da asculta. Spune ca un creștin care nu știe si este in comuniune cu un episcop eretic, care este in afara Bisericii, ( in rugăciune in comun episcopul eretic si Creștinul neștiutor) , episcopul sau cei care știu se osandesc, iar cel care nu știe se sfințește. Deci erezia rugăciunii in comun si unitate între Biserica si erezie, Hristos si veliar, eretic si ortodox?!
    Au ajuns de ras, mai rău ca cei pe care i-au judecat pana acum.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Alexandru,
    Pai uite ce patesti daca te iei dupa preotul Ioan Miron, dupa Tudor si chiar dupa ce zicea pr Staicu saptamanile astea.

    Daca cei nestiutori se impartasesc si se roaga cu episcopii eretici, acestia din urma nefiind condamnati sinodal, iar cei nestiutori nestiind ca episcopii au gandire eretica, adica naivi fiind (nevinovati) nu se osandesc! Pentru ca Dumnezeu nu e nedrept si nu ii declara eretici (ca unii dintre noi) pe toti naivii/nestiutorii si pe cei incapabili sa inteleaga.
    Abia dupa condamnarea sinodala devii eretici urmand un eretic condamnat oficial!

    In asta a constat greseala parinteleui Ciprian Staicu pe care acum o regleaza.

    Condamnarea pt rugaciunea in comun cu un eretici (necondamnat oficial) se aplica (partial si conform iconomiei lui Dumnezeu – nimeni stiind sigur cum si in ce fel) pentru cei capabili sa inteleaga. Adica numai aceia se vor osandi (primind tainele) sau treptat, imbolnavi de erezie pentru ca stau inca in comuniune cu un ierarh eretic.

    Asta o spun cei echilibrati, dar pr Staicu si cu unii dintre voi o luaserati razna.

    Apreciază

  9. Deci tu afirmi erezie mai mare ca ei, crezând ca un eretic este eretic doar după judecata sinodală. Deci in Biserica pot fi si ortodocși si eretici care se roagă impreuna pana la condamnare sinodală?

    Deci cine face judecata sinodală?

    Ereticii si ortodocșii impreuna si se acuza sau merg la restaurant impreuna la Hanul ecumenist?!

    Apreciază

    • Eu nu am zis ca nu este eretic!
      Este eretic, dar pana la judecata sinodala sau pana la punctul incare se vor declara uniti cu alti eretici, functioneaza iconomia. Daca ar fi dupa voi, s-ar umple iadul in cativa ani. Dar nu face Dumnezeu cum vreti voi, supercorectii…

      Apreciază

      • Dar Iconomia nu este a ta ci după Sfinții Părinți esre Sfânta Jertfa a Domnului Iisus Hristos!

        Deci sa spunem ca tu nu știi, devii sau nu eretic in scurt timp prin comuniune?!. Sau episcopul se osândește si tu te Sfințești.?! Sau tu ești in Biserica si episcopul eretic este in afara ei? Sau episcopul eretic face parte din Biserica?!?!?! Sau tu ești in comuniune cu un episcop eretic si deci nu mai este hotar între Biserica si erezie?!

        Sau Trupul lui Hristos, cuprinde si eretici si ortodocși riguroși in iconomie, dar in comuniune euharistică. Deci Hristos se da oricui, nu mai este sfințire sau osândă, iar Biserica, Trupul lui Hristos cuprinde si eretici si ortodocși care se împărtășesc impreuna in Hristos?!

        Aceasta s-o credeti voi, pt ca voi vreți sa Îl uniți pe Hristos cu veliar, si iese ca toți se unesc mai devreme sau târziu cu cel care are numai „dragoste si iconomie”, veliar!!!

        Iată Hula cretei! Iar voi așteptați sinod de la cei uniți cu diavolul, caci cu Hristos nicicând nu pot fi uniți!!

        Erezia este păcat împotriva Duhului Sfânt!

        Apreciază

  10. Ceea ce spui mai jos este atât de strâmb, încât uiți ca erezia este duh, deci drac! Așa ca cei care nu știu nu primesc acești draci de la preoții care sunt eretici la rândul lor fiind in comuniune cu episcopii eretici?

    Erezia este păcat împotriva Duhului Sfânt, deci a nădejdii, dragostei si credinței.

    Deci rugăciunea in comun nu afectează pe cine nu știe, oare??

    Deci un preot care este in comuniune cu episcopul eretic, merge stinse spovedește la episcop si el este ortodox, dar rugăciune in comun a făcut??

    Frate Daniel 😊

    Apreciază

Lasă un comentariu