În atenția părinților care au întrerupt pomenirea, în atenția părintelui IOAN UNGUREANU, în atenția noastră, a TUTUROR!

Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc, binecuvântaţi-i şi nu-i blestemaţi.

….

Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul”.

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

Capitolul 12
1. Vă îndemn, deci, fraţilor, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfăţişaţi trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca închinarea voastră cea duhovnicească,
2. Şi să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit.
3. Căci, prin harul ce mi s-a dat, spun fiecăruia din voi să nu cugete despre sine mai mult decât trebuie să cugete, ci să cugete fiecare spre a fi înţelept, precum Dumnezeu i-a împărţit măsura credinţei.
4. Ci precum într-un singur trup avem multe mădulare şi mădularele nu au toate aceeaşi lucrare,
5. Aşa şi noi, cei mulţi, un trup suntem în Hristos şi fiecare suntem mădulare unii altora;
6. Dar avem felurite daruri, după harul ce ni s-a dat. Dacă avem proorocie, să proorocim după măsura credinţei;
7. Dacă avem slujbă, să stăruim în slujbă; dacă unul învaţă, să se sârguiască în învăţătură;
8. Dacă îndeamnă, să fie la îndemnare; dacă împarte altora, să împartă cu firească nevinovăţie; dacă stă în frunte, să fie cu tragere de inimă; dacă miluieşte, să miluiască cu voie bună!
9. Dragostea să fie nefăţarnică. Urâţi răul, alipiţi-vă de bine.
10. În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în cinste, unii altora daţi-vă întâietate.
11. La sârguinţă, nu pregetaţi; cu duhul fiţi fierbinţi; Domnului slujiţi.
12. Bucuraţi-vă în nădejde; în suferinţă fiţi răbdători; la rugăciune stăruiţi.
13. Faceţi-vă părtaşi la trebuinţele sfinţilor, iubirea de străini urmând.
14. Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc, binecuvântaţi-i şi nu-i blestemaţi.
15. Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.
16. Cugetaţi acelaşi lucru unii pentru alţii; nu cugetaţi la cele înalte, ci lăsaţi-vă duşi de spre cele smerite. Nu vă socotiţi voi înşivă înţelepţi.
17. Nu răsplătiţi nimănui răul cu rău. Purtaţi grijă de cele bune înaintea tuturor oamenilor.
18. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiţi în bună pace cu toţi oamenii.
19. Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei (lui Dumnezeu), căci scris este: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti, zice Domnul”.
20. Deci, dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui.
21. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele.


Am amintit despre acest capitol din Epistola către Romani, tocmai datorită celor ce s-au întâmplat:

AGRESIUNEA ECUMENIȘTILOR ȘI A JANDARMERIEI ASUPRA PR-LUI IOAN UNGUREANU ȘI A BISERICII DIN ORĂȘENI

și datorită atitudinii unor părinți care au întrerupt pomenirea…

În filmul de mai jos de la minutul 0:52, părintele Ioan Ungureanu la adresa celui ce l-a îmbrâncit târându-l afară din biserică:

„Uitați-vă la acest domn! Mâinile lui nu vor putrezi!”

Toată dreptatea de partea părintelui Ioan! Dar oare nu trebuie să ne arătăm superiori prigonitorilor? Așa că… eu zic că ar face bine părintele să-l dezlege pe omul acela. Oricum, îl va ajunge pedeapsa lui Dumnezeu , dacă nu se spovedește și nu își cere iertare. Și la fel pe cei care au fost împreună cu el. Nu este nevoie de blesteme, părinților (fie ca legați/blestemați pe drept și cu atât mai mult pe nedrept)!

IPS Longhin i-a iertat pe cei care l-au otrăvit:

Prea Sfințitul LONGHIN iertându-i pe cei care l-au otrăvit

Hristos însuși i-a iertat pe cei care i-au cerut răstignirea! Dar s-au blestemat ei singuri când au zis: „Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!” – Matei 27:25 

Să urmăm lui Hristos, Apostolilor și Sfinților în lupta noastră de mărturisire a adevărului!

18 gânduri despre „În atenția părinților care au întrerupt pomenirea, în atenția părintelui IOAN UNGUREANU, în atenția noastră, a TUTUROR!

 1. De acord dar cu o singura excepție, avertizați cat mai multi vizavii de vremurile în care trăim și nu băgat gunoiul sub preș că deja iată unde sa ajuns, în ceea ce privește ierarhi apostati in afara de a ne ruga pt aceștia de asi veni/reveni în fire (daca sior mai reveni) altceva nu se mai poate face

  Apreciază

 2. Am pus adresa acestui articol pe site-ul pr-lui Ciprian Staicu si sfintia sa a dat urmatorul raspuns:
  „Și eu i-am iertat. Chiar dinainte pe unii, printre care și dvs.
  Însă faceți o confuzie între legarea păcatelor și blestem. Nu au nici o legătură. Cu atât mai puțin cu oprirea de la Împărtășanie, care nu este blestem, decât dacă vorbim despre o anathemă asupra unor eretici nepocăiți, cumulată cu faptul că aceia nu mai sunt primiți la Potir.
  Există o mulțime de cazuri de oameni care se spovedesc destul de des, dar pentru un păcat mare din trecut au primit canon greu și oprire de la Împărtășanie pentru un număr de ani (nu din voia preotului, ci cea a Bisericii, exprimată prin Sfintele Canoane, ca mijloace terapeutice spre mântuire). Această oprire de la comuniunea euharistică nu este blestem, ci este metodă terapeutică pentru cazurile grave. Duhovnicii înțeleg, publiciștii, nu prea…
  Domnul cu mila!
  Pr. Ciprian”

  I-am scris si eu in replica:

  „In primul rand, imi cer iertare daca v-am nedreptatit sau amarat in vreun fel, dar eu am facut si scris ce am crezut ca e necesar pentru a se face dreptate…

  Acum, conform DEX:
  „BLESTÉM, blesteme, s. n. Invocare a urgiei divinității împotriva cuiva; nenorocire a cuiva pusă pe seama furiei divine…”

  Ce urgie poate fi mai mare pentru cineva decat sa NU i se mai ierte pacatele? Ba chiar pana la convocarea unui sinod care ar putea fi peste cateva zeci de ani, 100 sau niciodata?! Mi s-a parut extrem de grav si de nedrept! Si este cu adevarat un blestem. Adica condamnarea la iad, pt ca daca acel om moare intre timp, nedezlegat (de un episcop in cazul in care sfintia voastra nu va potoliti mania) ajunge in iad. Este un blestem spre a ajunge in iad.
  Repet, daca e dat pe dreptate.
  Sau pe 10 ani…

  Primul lucru care ii vine in minte unui preot cand cineva il amaraste este sa-i lege pacatele. Caci nu e asa, el poate. Si daca poate de ce sa nu le arunce in cap bietilor mireni cate o „legatura” din asta, ca doar devin cam insistenti si-l deranjeaza pe harazitul de Dumnezeu, preotul. Cu scop vindecator il leaga? Nu prea cred. Pentru ca o asemenea legatura e data la manie. Nu e data unui om inrait in pacate, care nu vrea cu nici un chip sa se potoloeasca din rautatile lui.

  Apoi, diferenta dintre sfintia voastra si parintele Ioan Ungureanu este ca dansul chiar a fost nedreptatit, imbrancit si tarat afara din propria biserica. Sfintia voastra singur ati provocat reactiile mirenilor prin atitudinea, uneori, neortodoxa…

  In ambele cazuri, preotul, mai ales cel marturisitor, este dator sa incerce sa se ridice la inaltimea lui Hristos si a sfintilor. Asa cred eu…

  Poate nu veti publica comentariul… ma iertati!”

  Apreciază

  • Cuvintele mele trebuie puse in contextul spargerii bisericii, nu numai in legatura cu loviturile pe care eu le-am primit de la acel tanar. Daca el a folosit mainile sa sparga si sa profaneze o biserica, atunci Biserica cum il va ierta ? De aceea, eu am rostit o constatare, nu un blestem. Eu ii iert pe toti, chiar si pe dumneavoastra ! Cititi cuvintele parintelui Cleopa despre cazurile de neputrezire ale oamenilor, asezati in inima contextul intregii situatii si verificati constiinta daca marturisiti dumneavoastra prin cuvinte mai bine decat mine prin fapte si veti simti iertarea pe care v-am dat-o ! Fiti binecuvantati ! Pr. Ioan din Schit Oraseni

   Apreciază

   • Pai pe mine de ce sa ma iertati?! Doar n-am spart eu biserica si nici nu v-am agresat! Nici nu v-am denigrat… Dimpotriva, sunt total de partea sfintiei voastre! Si nici nu cred ca se compara marturisirea mea, de doi bani, cu jertfa pe care o faceti. Eventualele critici as zice ca sunt… constructive. Dar, ma rog, daca ziceti ca am gresit cu ceva, va cer eu iertare!

    Apreciază

 3. NIMIC NU LAUDĂ ŞI IUBEŞTE ATÂTA DUMNEZEU ,CA SUFLETUL BLÂND, SMERIT ŞI RECUNOSCĂTOR
  (Sf.Ioan Gura de Aur)
  Atacul necrestinesc,al dusmanilor Ortodoxiei,petrecut la Schit Oraseni asupra Bisericii lui Hristos si a slujitorului ei,Sfintitul Parinte Ioan Ungureanu,cauta sa tulbure si sa infricoseze prin grozavia lui,inimile si mintile binecredinciosilor crestini ortodocsi de pretutindeni.Actiunea plina de salbaticie si ura, conceputa de minti intunecate de duhul antihristic,aminteste de ororile bolsevice petrecute in timpul dictaturii comunisto-staliniste si este de neconceput intr-o tara ortodoxa ,intr-un stat de drept, care se doreste democratic si nu anarhic,in care politistii de tipul militienilor de altadata participa nestingheriti,aducand prin actiunile lor infratite,hula Duhului Sfant.
  Sfintia Voastra,Parinte Ioane,care ati rezistat impreuna cu obstea cea iubitoare de Hristos ,pe care cu dragoste o pastoriti, atacului miselesc al celor care ne urasc,vrednic sunteti,iar noi nevrednicii ne rugam ca Domnul sa va dea putere si tarie,impotriva prigonitorilor Sfintei si Iubitei noastre Ortodoxii.Domnul sa va inmulteasca binecuvantarile dupa Slavita Voia Sa.Domnul Atotindurarilor sa trimita Harul Mangaietor care sa vindece tuturor durerea si sa sporeasca rugaciunea pentru vrajmasii Bisericii,cei care prin faptele lor se condamna singuri in Fata Dumnezeului Slavei.AMIN
  „Şi iarăşi zice Ioan Teologul: „Cel ce-şi urăşte fratele este în întuneric şi umblă în întuneric şi nu ştie încotro se duce, pentru că întunericul i-a orbit ochii”[69]. Iar dacă ai zice: „Deşi pe fratele meu nu-l iubesc, Îl iubesc totuşi pe Dumnezeu”, te vădeşte Ioan, zicând: „Dacă cineva zice: «Îl iubesc pe Dumnezeu!», dar pe fratele său îl urăşte, mincinos este. Căci cel ce nu-şi iubeşte fratele pe care l-a văzut, cum Îl poate iubi pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut?”[70]…Dar, dacă tu nu te împaci cu fratele tău, cum ceri de la Mine iertare? Tu calci cuvintele Mele şi-Mi porunceşti iertare? Eu, Stăpânul, poruncesc şi tu nu iei aminte? Iar tu, robul, cum de cutezi să aduci rugăciune înaintea lui Dumnezeu, sau jertfă, sau pârgă din roade, câtă vreme eşti învrăjbit cu cineva? Căci, după cum tu îţi întorci faţa de la fratele tău, aşa şi Dumnezeu îşi va întoarce ochii de la rugăciunea ta şi de la darul tău; de vreme ce Dumnezeu este iubire, nici cele săvârşite în afara iubirii nu-şi vor găsi bunăvoinţa în El.”
  Prigoana impotriva Parintelui Ioan Ungureanu,ar trebui sa trezeasca din adormire pe toti parintii pomenitori,care din motive de dansii cunoscute ,nu intrerup pomenirea ereziarhilor si asteapta sa cada din cer ,mania Domnului si Dumnezeului nostru ,care nu se va lasa asteptata.Sa nu fie aceasta!
  Cum nu se cutremura sufletele prea sfintitilor,prea cuviosilor,monahilor,care ar fi trebuit sa fie „STRAJERII ORTODOXIEI”,la asemenea blasfemie savarsita de slugile bezmetice si prea plecate,ale stapanilor lumesti,in cardasie cu slugile ereziarhilor,cu sortulete sau trese sub sutana,nesimtitori „*la cancerul ecumenist,care roade astăzi tot mai mult din rămăşiţele mădularelor celor glăsuitoare ale Bisericilor Ortodoxe?”
  Cum nu se cutremura sufletele mirenilor,sarguinciosi ,care cauta mantuirea,dar nu reusesc sa vada apostazia acestui veac,silniciile la care sunt supusi Preotii si monahii ,alaturi de mirenii care s-au ingradit de erezia propagata cu capul descoperit de lupii imbracati in piei de oaie?
  Cat de apoape este acum „*contopirea ecumenistă a tuturor bisericilor şi religiilor, după decenii de relaxare, indiferenţă, duh lumesc şi îngăduinţă în minciuna pierzătoare cum că „nimic nu ne desparte cu adevărat” de toţi ceilalţi care îşi spun creştini.”
  „*Fie ca Dumnezeu să îşi tină ziloţii pe cărarea împărătească a Adevăratei Ortodoxii, credincioşi Lui fiind şi Sfintei Lui Biserici, până la sfârşitul veacului!”AMIN
  https://www.ioanguradeaur.ro/753/despre-iubire/
  *Ieromonah Serafim Rose
  The Orthodox Word, № 5 (70), Sept.-Oct. 1976, pag. 143-149.
  (titlul engl. The Royal Path: True Orthodoxy in an Age of Apostasy)

  Apreciază

 4. „Bucurati-va lucratori ai dezbinarii ca ati ucis miscarea nepomenitorilor.
  Au ucis-o prin otravire din interior, in sensul ca ea nu mai exista ca miscare inchegata. Insa n-au reusit si nu vor reusi in veci sa ucida si miscarea real anti ecumenista, din simplul motiv ca portile iadului nu vor putea vreodata birui Biserica. Iar cine este in Biserica, este anti ecumenist.
  De apreciat blogurile care au fost mereu constante:
  danielvla.wordpress.com
  stranaortodoxa.wordpress.com”
  Sf.Grigorie Palama:„Doamne, luminează-mi întunericul!”AMIN

  http://ortodoxinfo.ro/2017/11/13/victoria-dezbinatorului-majoritatea-blogurilor-anti-ecumeniste-n-au-suflat-o-vorba-despre-scandalul-de-la-schit-oraseni/

  Apreciază

 5. Nu l-a blestemat mai frate pe acel jandarm, ci doar i-a zis ce-o sa i se intample, ca toata lumea stie ca daca dai in preot, mama, tata nu-ti mai putrezesc mainile daca nu esti iertat de acestia.
  CHiar p Ioan zice in inregistrarea audio de ieri (predica de pe ortodoxinfo): „Noi zicem, nu blestemam, oare ii vor putrezi mainile acelui om?”
  Nu te gasi tu acum sa dai cu batu-n balta si sa-l tragi pe p Ioan de maneca. E cat se poate de educat, smerit, luptator si pasnic.

  Apreciază

 6. „Luminatorule al Ortodoxiei, sprijinul Bisericii si invatatorule, podoaba monahilor, aparatorul teologilor cel nebiruit, Grigorie facatorule de minuni, lauda Tesalonicului, propovaduitorule al harului, roaga-te de-a pururea sa se mantuiasca sufletele noastre.Ocrotitor cald si ajutator si veghetor, ca un dumnezeiesc pastor si Ierarh indumnezeit, fii noua, Grigorie, celor ce venim la dumnezeiasca biserica ta, pornirile asupra noastra ale vrajmasului abatandu-le si risipindu-le cu harul tau.Parinte, intelepteste turma ta sa priceapa-nselatoarele vorbe si preaviclenele puneri la cale si mestesugul si gandul vrajmasului, rugandu-te lui Dumnezeu sa pazeasca credinta Bisericii.Slujitorule fierbinte al Mantuitorului, ocrotitorule si scutul ortodocsilor, neincetat te roaga, Sfinte Grigorie, sa ni se dea iertare faradelegilor si izbavire din toata nevoia.”AMIN(Paraclisul sau Canonul de mângăiere către cel întru sfinți părintele nostru Grigorie Palama, Arhiepiscopului Tesalonicului și făcătorul de minuni)

  Aduc multumiri fratelui@Mihai ,care ne informeaza de fiecare data,cu promptitudine despre evenimentele,luarile de pozitie din spatiul ortodox,cat si cele care apar in organul de propaganda al bor,sub conducerea presedintelui sinodului,cel care cu dezinvoltura a semnat impreuna cu slugile obediente tradarea Sfintei Ortodoxii in Creta.
  Nu pot sa nu iau atitudine ,impotriva celor care prezinta intregii plirome ortodoxe un Comunicat de presă privind situaţia din Parohia Schit Orăşeni,aparut in sus numitul organ de pace si propaganda,preluat de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor,in care la loc de „cinste”stau minciuna si dezinformarea,lipsa totala de transparenta si obiectivitate,acoperind cu un zabranic negru gravele abateri de la morala crestin -ortodoxa infaptuite de slugile obediente ale regimului de teroare dictat de la centru.Cum sa prezinti drept o” acțiune canonică și legală, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial”,cand preotii trimisi (vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr. Marian Timofte, inspectorul bisericesc pr. Florin Chirilă, si noul”numit” preot al satului, Ovidiu Lăzărescu).au fost insotiti de organe de ordine inarmate cu rangi si topoare,si au descins in forta,distugand tot ce le statea in cale,agresand pe Preotul Ioan Ungureanu,aflat in slujba Sf.Liturghii.Prin urmare ,ne punem intrebarea,mai aveti ceva sfant ,tovarasi?
  Prin incalcarea canoanelor bisericesti si a legilor statului, la care asistam cu oroare,tot crestinul ortodox se ingrozeste,caci iata iadul a fost dezlantuit de cei ,care propovaduiesc pacea,iubirea si toate celelate in chip mincinos,aducand hule neimaginate Duhului Sfant.
  Ne reamintim ca in data de 9 feb. 2017, sinodul bor a decis că trebuie aprobate “măsuri sporite pentru asigurarea desfăşurării în linişte a slujbelor religioase, protejată de dispoziţiile articolului 381 din Codul penal care sancţionează cu închisoare de la 2 luni la 3 ani sau amendă «împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat şi funcţionează conform legii» precum şi dispoziţiile legale care sancţionează tulburarea liniştii publice.”Dura lex,sed lex!Cei care au dat legea,o incalca tot ei ,a nu stiu cata oara,dar nu-i asa ,ei sunt stapanii si aplica legea cand,cum si cui doresc ,in mod discretionar.
  Am scris aceste cuvinte cu durere si iubire profunda atat pentru cei loviti ,cat si pentru cei care au lovit un prieten,un coleg ,un slujitor al Domnului nostru Iisus Hristos si au profanat Sfanta Biserica.La inceputul Sfantului Post al Craciunului,sa punem un inceput bun, rugandu-ne fratilor,neincetat cu dragoste fierbinte Maicii Domnului, cu cuvintele Sf.Grigorie Palama:„Luminează-mi întunericul! Luminează-mi întunericul! „Ce altceva aş fi putut să cer, om pătimaş şi plin de păcate fiind, decât să fiu miluit şi să fiu luminat, pentru ca să cunosc şi să îndeplinesc voia lui Dumnezeu?“AMIN
  http://ziarullumina.ro/comunicat-de-presa-privind-situatia-din-parohia-schit-oraseni-128044.html
  https://doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/comunicat-de-presa-privind-situatia-din-parohia-schit-oraseni-botosani

  Apreciază

 7. Si care ii rostul acestui articol ? Te folosesti de cuvintele vrednicului parinte Ungureanu, adresate acelui jandarm, ca sa-l ataci pe parintele Ciprian ? Cine pe cine a blestemat ? Astfel de lucruri aduc doar smintire si dezbinare printre credinciosi.

  Apreciază

  • Marius,
   Ba deloc! Intreaba-l pe parintele Ciprian daca se simte in momentul asta atacat de mine.
   Iar pe parintele Ungureanu in nici un caz nu-l atac, ci doar spun ce cred eu ca ar fi bine sa fie…
   Daca ai cumva impresia ca postand un capitol din ce ne indeamna Sf Ap Pavel aduc dezbinare, te inseli! Am scris acolo, la sfarsit, care e rostul acestui articol.

   Apreciază

 8. Trebuie ca cei in drept sa ia odata o decizie.Rabdarea a ajuns la capat.In atentia ierarhilor:SERAFIM DE PIREU,IEREMIA DE GORTINA,LONGHIN JAR si alti parinti in drept ,de nu veti lua pozitie,prin sinod,oficial,asupra ecumenismului si lasati raul sa cuprinda Biserica lui Hristos,Va introducem si pe dumneavoastra alaturi de eretici in sinodiconul ortodoxiei si va dam anatemei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s