Gheron Eustratie şi pr. Teodor Zisis: Episcopii ecumenişti (eretici) trebuie judecați de un sinod pentru a fi considerați caterisiți şi anatemizați/afurisiți

 

În această conferință se răspunde la următoarele întrebări, în conglasuire, de către cei doi mari părinți mărturisitori ai ortodoxiei astăzi, unul dintre cei mai cunoscuți bătrâni ai Sfântului Munte și anume Gheron Evstratie (alături de Gheronda Gavriil) și unul din cei mai vechi și mari luptători împotriva ereziei ecumeniste, părintele Theodoros Zisis:
1. Sunt creștini care nu acceptă canonul 15 de la I-II Constantinopol pentru că nu ar fi ecumenic. Este sau nu ecumenic canonul acesta?
2. Dacă nu au fost condamnați de un Sinod în chip nominal, episcopilor ecumeniști care accepta pseudo Sinodul din Creta  li se poate opri pomenirea de către preoții lor?
Răspuns: Preotul care constată că episcopul său învață erezia și oprește pomenirea bazându-se pe Sfintele Sinoade sau pe Sfinții Părinți este preot canonic și nu iese în afara Bisericii, ci păstrează unitatea Ei. Preotul izolează erezia episcopului. Nu pomenim alt episcop, nu facem schismă. Sfântul Paisie și Sfântul Munte au oprit pomenirea patriarhului Athenagoras. Ce sinod îl condamnase pe Athenagoras? Preoții să se sfătuiască între ei și să întrerupă pomenirea.
Părintele Evstratie spune că stiliștii sunt schismatici și este întărit de pr Theodoros Zisis în afirmația sa.
3. Există acest dicton patristic: „Cel ce se împărtășește cu cel afurisit (anatematizat), afurisit ( anatematizat) este”. Există frați care au întrerupt pomenirea, ce spun că patriarhul Ecumenic ( patriarhul Daniel, episcopii, etc), și  toți care au acceptat pseudo Sinodul din Creta sunt deja afurisiți (anatematizați). Se trage concluzia (de către acești frați) cum că toți cei care sunt în comuniune cu episcopii semnatari în Creta (Patriarhul Bartolomeu,  Patriarhul Daniel, Episcopii ecumeniști, etc), adică cei care deși sunt antiecumeniști și anti-Creta nu au întrerupt pomenirea episcopilor lor, sunt și ei eretici pe baza teoriei vaselor comunicante, care spune că dacă un episcop este anatematizat, toți preoții și episcopii și credincioșii care ar mai ramâne în comuniune cu el, sunt și ei la rândul lor, anatematizați. Este adevărat acest lucru? (min 18:26)
Răspunde Gheron Evstratie (duhovnicul lui Gheron Sava):
Răspunsul se găsește în ceeea ce spune Canonul (15 I-II Constantinopol) anume că, acei episcopi eretici (ecumeniști, Cretani)  trebuie să treacă prin judecată (a unui Sinod), să fie judecați și condamnați, să fie caterisiți (de un Sinod), doar atunci ei sunt afurisiți (anatematizați) – de către un Sinod, – nu de către mine sau de către tine.  Deci, dictonul patristic: „Cel ce se împărtășește cu cel afurisit (anatematizat), afurisit ( anatematizat) este”,  se referă numai la cel care este caterisit, condamnat de către un Sinod (ca eretic).
Părintele Theodoros întărește: cel afurisit (neîmpărtășit, anatematizat) este cel condamant de un Sinod, așa spun și Sfintele Canoane.
4. Atunci de ce să mai întrerupem pomenirea, dacă tot nu sunt condamnați de către un Sinod? Care mai este rostul întreruperii pomenirii?
Răspunde pr Theodoros: pentru că Sf Canon (Can 15) ne spune clar că înainte de judecată, de condamnarea Sinodului, să întrerupem pomenirea (nu după) .
Părintele Serafim Zisis: Să fim foarte atenți atunci când condamnăm pe cineva ca schismatic, s-ar putea să fim luptători împotriva Duhului Sfânt.
5. Unii spun că Tainele episcopilor ecumeniști sunt contaminate de erezie, este corect?
Pr Theodoros: Într-un fel au dreptate cei ce spun asta, deoarece nu ne lasă conștiința să mergem la ierarhii care învață erezia pe față, adică cum ar fi să mergem la Patriarhul Daniel, sau la Patriarhul Bartolomeu sau la alți ecumeniști să ne împartășim din mâna lor (a ierarhilor cretani)? Ar fi o schizofrenie. Însă Tainele lor nu sunt contaminate de erezie, pentru că nu au fost condamnați de un Sinod (n. tr. –  Scopul nostru este ca în viitor să se organizeze Sinod ca toți aceștia să fie chemați la pocăință și dacă nu se pocăiesc, să fie condamnați).
Și chiar înainte de pseudo Sinodul din Creta, împreună cu părintele Evstratie, vă spuneam că nu trebuie să mergem la bisericile unde sunt ecumeniști.
Criteriul este Mărturisirea Dreptei Credințe. Să nu obligăm pe nimeni să întrerupă pomenirea, fiecare preot să facă aceasta din conștiința lui. Dar fiecare preot va răspunde pentru acțiunea lui. Sunt unii părinți din Creta cărora li s-a forțat conștiința să oprească pomenirea și aceia după un timp au reluat pomenirea episcopilor lor, deși episcopii nu s-au lepadat de erezie.  Aceasta e foarte grav.
Explicitare și traducere parțială, preot Matei Vulcănescu, Sfânta Mitropolie a Pireului

30 de gânduri despre „Gheron Eustratie şi pr. Teodor Zisis: Episcopii ecumenişti (eretici) trebuie judecați de un sinod pentru a fi considerați caterisiți şi anatemizați/afurisiți

 1. Criteriul este marturisirea dreptei credinte. Deci nu ne/comuniunea cu cei ce profeseaza o erezie, cum e cazul Sinodului din Creta. Ne delimitam de ereziepentru a ramanein Biserica, nu pentru a forma noi Biserica. Ajutam Biserica sa scape de erezii, dupa cum spune canonul15.
  Tare mare bucurie ar fi sa se intareasca aceasta linie corecta!

  Apreciază

 2. Pr theodoros greseste cand a spus ca cei care nu stiu si sunt in comuniune cu ereticii nu sunt afectati?! Acum cateva saptamani in urma dupa ce a slujit cu pr ciprian.
  Este minciuna si erezie pt c Cine se roaga impreuna cu un episcop sau ierarhie eretica se roaga diavolului. Vulcanescu a mers la papà efrem din Arizona care era demonizat si in erezie! Coca nu stie! De cd nu s-a vorbit cu staretul efrem filotheitul ?
  Vulcanescu este in comuniune cu serafim de pure care este eretic? Da!!
  M-Am saturat de toate aceste minciuni si compromisuri a tuturor. Au ajuns sa scrie toti gresit si sa nu mai inteleaga nici unul nimic din ce se intampla.
  Adevarul este Unul si il scriu din nou mare pt toti:
  Fiind ereticii ecumenisti in comuniune cu celelalte necredintei sau false credinte ei sunt in comuniune cu satan. Acesta este experimentul pitesti si demonizarea lumii intregi prin ortodocsii care s-au lepadat. Simpla erezie este doar la „nepomenitorii” neortodosi, banceni, radeni, oriunde in lume. Insa doar ortodocsii stiu ce se intampla si cei care s-au feriti de comuniune chiar si ij vorba cu ereticii. Romania este stanziata si in duh hinduist. Asa s-a ajuns este o hipnoza si Dezbinare totale si vine antihrist sa se arate. De ce nu se spune adevarul ca la radeni Este un duh sectar, la banceni erezie, la sinaxari erezie. Oare Cati pot lupta impotriva duhurilor arhiconi lor farà sa fie inselati. La sihla la sf teodora la pestera era un duh catolic, Oare c’è era pus acolo spre inchinare si era plin de oameni.
  Mergeti la Sf Moaste unde nu trebuie sa fiti in comuniune nici Macar in cuvant cu ereticii satanisti si veti vedea adevarul. Acesta este adevarul, duhul de inselare despre care se e vorbeste in Sf Evanghelie este lasat acum si urmeaza antihrist pt ca ortodoxia ca numar de credinciosi a fost nimicita din cauza nerespectarii unui singur lucru, comuniune cu ereticii! Nici sa bei, nici sa mananci, nici sa legi vreo relatie. Deci unde este Duhul ortodox cand nu este diferenta in duh atunci cand vorbesti cu un eretic sau ortodox. Aceasta molims de natura draceasca erezia ecumenismului este peste tot. Doar putini care traiesc harul si vad ceea ce se intampla. Realitatea a fost complet inversata pt oameni si toti se comporta ca si cum nimic nu s-a intamplat? ! Ma intreb va doare de a doua rastignire a lui Hristos.
  Nu va mai fi nici o reactie pt ca toti am ajuns mai mult sau mai putin demonizati! Pt ca am lepadat adevarul si nu l-am tinut cu toata acrivie in relatiile cu cei iubiti. Am iubit mai mult si iubim pe aproapele si deci omul decat pe Dumnezeu. Ne inchinam idolului om. Si nu Dumnezeu lui -Om Hristos Mantuitorul Lumii.
  Pt familie si prieteniè falsa am tradat pe Hristos si uitam ca nimeni nu ni-L poate da pe Hristos daca il pierdem prin comuniune cu cei care sunt in pacat. Acum majoritatea sunt uniti in minciuna si pacat si farà Dumnezeu si fata Harul Duhului Sfant. Pt ca fiecare a ajuns sa fie unit nu in adevar ci in dragoste. Deci Filoque este tot cauza acestei nebunesti erezii satanice!

  Apreciază

  • Mai gresesc si prin faptul cand vorbesc de afurisenie si anathema. Contrazic pe Sf Maxim care spine ca este de ajuns numai sa cugeti cele potrivnice Bisericii si esti sub anathema automat farà sa fie data asupra ta.
   Unde este pr Sava ?
   Pana acum este singurul in marturisirea dreapta. Ceilalti sunt in cadere. Plus articol tradusse de Vulcanescu care este eretic si serafim de pireu. Fatilor este batjocoRa.fiecare merge dupa cum vrea si face compromis. Sf Parinti nu faceau asa ceva.
   Deci incet cu incet cad toti. Cine va ma ramane deci in marturisire ortodoxa?
   Foarte putini, cei care vad inca harul Duhului Sfant chiar daca putin. Lucrarea inselarii si duhul diavolului este tot mai puternic si inselator. E semn ca vine stapanul lor antihrist.

   Apreciază

   • Sunt mulți care zice că așteaptă sinod sa anatemizeze, dar nu asi pun întrebarea care sinod, compus din cine?, Și au venit cu gaselnita „iconomiei”, deja sa ajuns la potirul comun în anumite părți, au ajuns de sărută mâna lui Francisc, întruniri peste întruniri cu ereticii, și câte și mai câte și ei nu văd, mai nou acum aflam că Episcopul Ambrozie al Kalavritei și Agiliaiei la sfârșitul lunii decembrie se retrage din activitatea de episcop, mai mult că sigur ceva nu miroase a bine

    Apreciază

  • Degeaba vezi harul ca esti surd la cuvintele Sfintilor ca sa intelegi ce vezi, daca si pidalionul zice de cei ce nu stiu tu esti ca satana ti-ai pus scaunu(tau) mai sus ca scaunul lui Dumnezeu esti un antihrist ti-am mai zis- o si pe ortodoxCENZURAinfo(care mi-a sters comentariu pacatul lor sa fie ca te lasa in erezie), harul moastelor ce le ai nu te ajuta la nimic fara ele esti zero barat, i-a lasale de proba la altcineva o luna si vino in iadu numit Bucuresti poate o sa te si sinucizi…oricum mostenesti iadu la ce hule iti ies pe gura . Iuda a fost cu ucenicii la masa el nu a crezut ca painea e trupul lui Hristos erezia lui(ca comsidera painea o simpla paine si nu Trupul Stapanului) i-a afectat pe ceilalti Apostolii ??? De ce nu scrie: si a intrat satana si in ceilalti apostoli?? Asta iti DEMONTEAZA EREZIA CA TOTI SE OSANDESC, INSUSI Hristos face Liturghia si dă harul Lui cui il merita si NU STIE, tu crezi ca ereticu face ceva? El(ereticul) e impartasit de Hristos ca Iuda( pana la caterisire il impartaseste) spre OSANDA PTR CA STIE , ROCOR-ul a dat anathema celor ce IN MOD CONSTIENT AU PARTASIE- Asta iar iti demonteaza erezia ca toti se osandesc, cei ce NU STIU NICI MACAR NU IS ANATHEMA DATI DE ROCOR

   Apreciază

    • Esti un antihrist si un mincinos ai uitat ca eu si cu doamna aceea am fost si tu ne-ai tras teapa hulitorule, esti eretic filioqueist, asa CA TU ERETICULE NU AI FOST LA SFANTUL ILIE, VREDNIC DE ANATHEMA ESTI

     Apreciază

    • Hulitor al harului uite ce zice Sfantul Maxim:
     Vrăşmaşii lui au încercat să-l facă să spună vorbe de prisos, întrebându-l astfel:

     Atunci, doar tu te vei mântui, în timp ce toţi ceilalţi se vor pierde?

     Iară sfântul, cu mare înţelepciune de la Duhul Sfânt care se odihnea întru el, răspunse:

     În Babilon, când tot poporul se închina statuii de aur, cei Trei Sfinţi Tineri nu osândeau pe nimeni la pieire. Ei nu se îngrijeau de ce făceau ceilalţi, ci erau cu băgare de seamă la ce făceau ei înşişi, din teamă să nu se înstrăineze de adevărata milă. Ca şi ei, aruncat în groapa cu lei, Daniel nu osândea pe nimeni dintre cei ce nu se rugau lui Dumnezeu, pentru a împlini legea lui Darius, ci el păzea în inimă lucrarea sa şi a voit mai degrabă să moară decât să păcătuiască împotriva conştiinţei sale, călcând Legea lui Dumnezeu. Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, voi alege mai degrabă să mor decât să apostaziez în vreun fel de la credinţa cea adevărată şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.
     Dar tu eretic iei doar ce iti convine ereticule din spusele Sfintilor, ai citit macar o data pidalionul??vi si iti dai cu parerea parearea ta nu conteaza aici conteaza parerea Bisericii: hulitorii harului ca tine si mincinosi care zic ca vin la Sfantul Ilie Lacatusu si NU APAR, desi mai au si masina mercedes ca dacia is strica firma si mandria de avea, ERETICII CA TINE NU IS IN BISERICA

     Apreciază

    • Eu is in inselare? Cand te-am intrebat cu al treilea cer ce ai zis ereticule? Trairoru NETRAITOR care esti , raspunsul tau a aratat ca NU AI MINTE, adica vorbeste de lucruri care tu nu le-ai trait exact ca ereticii aia ca saccsiv de zic de Nil Dorobantu ca e inselat ca zbura, dar uita sa zica, ca era si un parinte in Sarea Pamantului care tot zbura-plutea desupra Bisericii, mai intai traiesti si apoi sa vorbesti intru cunoștinta

     Apreciază

    • A si inca ceva profesore netraitor Sfintele Moaste de ce nu le dai inapoi ca tot de la un eretic ecumenist le-ai primit, si sa nu o bagi p-aia ca atunci nu era Creta dar acordu de la Balamand, Chembesy ce is? A nu sti de ele ?dar dupa mintea ta esti si tu si el sunteti OSANDITI (ecumenistu de ti-a dat Sfinte Moaste e si el osandit ca nu a stiut de aceste erezii de la Balamand si Chembesy) deci tre sa ii dai Moastele inapoi ca mori eretic dupa mintea ta, ca chiar de te ingradesti de erezie si de toti iti ramam moastele care inseamna ca ai primit DARURI DE LA ERETICI DECI TOT UN FEL DE PARTASIE, CANOANELE INTERZIC SA IEI DARURI DE LA ERETICI si deci si de la ecumenisti asa ca tot lepadat vei muri dupa mintea ta

     Apreciază

 3. Eu spun una si tu intelegi alta. Am spus ca filioque este tot capatul ereziei ecumeniste pt ca in loc sa fie uniti in dtagostea py adevar ei sunt uniti in dragostea pt dragoste. Aceasta este filioque unitatea farà adevar ci se inchina toti dragostei farà adevar. Nici logica nu mai Gandesti. ?
  Cand iti spun ca este un duh de inselare in lume care este aproape ca harul Duhului Sfant si ca tocmai insusi rea de catre oameni a acestui duh demonic crez and ca este Harul este tocmai experimentul pitesti!
  Daca nu si vazut harul la sf Ilie care este stalpi de foc acum in intuneric nu poti vedea nici intunericul din lume facut de vrajitori si nici falsa lumina care ii cu prinde pe cei care sunt donizati. Demonizati vom ajunge cu totii ca Ecumenistii Cate acum apar pana si atragatori in fata oamenilor pt ca sunt acoperiti de falsa lumina demonica a ingerilor intunecati care ii arata luminosi dar daxa ai avea ochi ai sta mai mult la pr ilie si ai vedea cum in lumina Sf sale moaste vei vedea fetele indracite ci negre si demonice a celor care merg sa se inchine la el.
  Acesta este ecumenismul diabolic si dracesc si voi spune Mereu aceasta si nu ma voi opri pt ca cei care nu vad duhul lui antihrist sunt deja in el si fac lucrarile lui antihrist. Intre timp ce tu erai sa te inchini eu am grija si de alte suflete pe care Dumnezeu mi le-a dat in grija si pt care am de luptat si a nu le lasa in duhul lui antihrist.
  Degeaba se duce lupta daca ai ajuns sa nu vezi inselarea si duhul inselarii care ti-am spus schimba tot si perceptiile noastre si tot Imprejur, voi nu vedeti icoanele care nu mai stralucesc. Sau din cauza experimentuli pitesti le vedeti stralucind pt ca lumina care va cu prinde este cea demonica?!
  Satana lucreaza in asa fel incat sa se poata ascunde si sa lucreze nestingherit in intuneric de aceea acum pacaleste pe cei mai multi plin falsa lumina care este demonica si nu har.
  Dar aceasta este pt ca te contrazici si daxa ai citi comentariile tale de acum 6 luni de pe pr sf efrem si ai fi sincer ai vedea ca ceea ce spun acum toti este minciuna. Nu este nevoie sa fie data anathema ca esti deja sub ea cand cugeti cele potrivnice Bisericii. Iar cu nestiinta esti spalat pe creier ca zizis pt ca te contrazici cu pr sava care in studiul sau despre can 15 arata prin consecinta logica din toate citatele sf Parinti ca chiar si cei care nu stiu sunt afectati de erezie. Nu poti sa spui ca tu nu te imbolnavi sti pt ca nu stii. Aceasta era initial valabil de aceea si pr sava a schimbat in timp lucrurile pt ca si situatia ereziei s-a schimbat. Voi nu intelegeti nici tu nici danielvla ca o Boala duce la o epidemie daca nu este oprits in timp si la moarte daca nu te feresti.
  Deci ceea ce a ajuns sa spuna theodoros este gresit ca cei care nu stiu nu patesc nimic.
  Oare uitati ca erezia este Duhul diavolului?
  Deci unu care merge la baptisti si nu stie ca este diavolul acolo nu este afectat?!
  Neinteleptilor!
  Este afectat pana si unul care citeste o carte sectaRa prin cuvant deci si nu este afectat unul care merge si asculta cantarile ecumenistilor eretici care sunt in comuniune un duh cu ioghinii si cu papa?!
  Oare cum faceti sa nu vedeti toata romania este in duh catolic sectar si ioghin si voi spuneti ca nu s-a intamplat nimic sau ca situatia este aceeasi?!
  Antihrist este sa vina si sa se arate cat de de vreme Iar voi asteptati imparatia de 30 de ani!
  Dumnezeu poate scurt situatia au lungi timpul insa acum toate s-au implinit. Marea lepadare de credinta a fost, Pana si ultimii cad. 666 este. Duhul inselarii este care este Duhul lui antihrist.
  Patriarhul Irineu spune ca vine antihrist si chiril este inainte mergator. Experimentul pitesti este si la toti li se pare ca nimic nu s-a intamplat, peste tot veselie si toti am ajuns demonizati mai mult sau mai putin. Complexati de demoni si se implineste ce spuneau sfintii ca la venirea lui antihrist este acest haos intre crestini ca nu stie Cine pr Cine sa creada.
  EU va spun una, tot timpul am cautat Sf Spovedanie si Sf Impartasanie si Duhu Sfant care il primi prin aceasta mare Taina care tine lumea. Si ij romania har era doar la pr ciprian insa nici el nu vedea Duhul inselarii si poate credea ca harul ce il vedea era ceva in plus ca la sf Griglie Palma. Nu este asa, harul daxa cineva il mai vede acum este harul care era in lume pana acum un an si care din cauza lepadarii de credinta s-a imputinat pt ca tot mai putini oameni si Sf Liturghii ortodoxe in lume care au facut ca puterea intunericului sa acopere cerul si mai mult intunecandu-l, au facut ca puterea satanei sa nu mai fie oprita.
  Si Iata ca semnul cel mai mare este tocmai acesta imputinarea Sf Liturghii ortodoxe. La radeni Este inselare si duh sectar, la banceni erezie, la botosani erezie si duh sectar, Pana si pr ciprian a ajuns sa fie in contradictie cu pr sava dupa ce a slujit cu pr zizis.
  Deci c’è asteptati doar Sf Liturghie tine lumea pt ca este cea mai puternica rugaciune in Cer si pe pamant! Este jertfa lui Hristos. Cand cineva nu vrea sa mai participe la jertfa atunci nu mai este cu Hristos! Fara Hristos nu putem face nimic.
  Degeaba orice daxa nu este Sf Liturghie in lume. Sigur va fi pana la sfarsit insa nimeni nu se isi pune problema si toti merg la radeni la oricare si cred ca este de ajuns sa fii „nepomenitor” si totul struna. Gresit!
  Ca Harul Duhului Sfant sa vina la sf Liturghie si tu sa te poti sfinti trebuie sa ai marturisire dreapta faRa sa hulesti si degeaba aye spui ca hulesc pt ca tu nu vezi ceea ce spui. Iar eu m-am feriti tot timpul de acest lucru. Cera ce am spus este ce am vazut.
  Harul Duhului Sfant este la sf Liturghii ale ereticilor dar pot ei sa se atinga in acelasi timp cat il hulesc?!
  Nu cred!
  In sinaxa de la oituz s-a spus ca daca nu se va opri erezia este riscul ca Harul sa parasesca si Asa spune si Sf Lavrentie si altii. Oare voi cum.faceti sa nu vedeti Uraciunea pustiirii? !
  Harul lipseste peste tot si nu de acum ci dupa ce au fost citite anathemele la banceni. Cine a simtit macar dar si vazut, stie ce spun.
  Vremea este mai aproape decat credeti multi si nu cum faci daniel ca te intorci si alegi care marturisire a pr sava ti se pare mai echilibrata.
  Toate sunt si prin fiecare a Vb Duhul Sfant si a daca oservi este o consecventa a celor spus de el in baza a manifestarii apostaziei, de aceea iti Aduc aminte de Ninive.
  Numai ca aici mai bine spunem babilon.
  Deci s-a ajuns aici pt ca oamenii nu se pocaiesc de lepadare si daxa mergi prin romania in ultimile 4 luni am facut 12 de km vei vedea ca este o veselie si o bucurie falsa ca la o inmormantare cu lautari
  Da inmormantarea este aproape si fiecare a facut dupa constiinta indreptata spre Hristos.
  Cine a prins trenul si a iesit sin lume fericit este pt ca nici nu se mai poate sta. Duhul minciunii si rautatii este peste tot si vor ajunge ca toti il vor huli pe Dumnezeu pt ceea ce vine pt ca ori esti cu Hristos ori impotriva. Amin
  Ps
  Aye Data vii toate citeste cu atentie si nu interpreta ci incearca sa intelegi intai si vezi ca te contrazici cu ceea ce scrii pt aplauze pe blogurile altora. Iar cat despre anathema iti Aduc aminte ca daca este faRa motiv se intoarce inapoi pt spune Hristos sa iubiti adevarul si dreptatea Iar nu eu ci tu te contrazici cu ceea ce scriai luni in urma. Deci orice faci sa fie spre slava lui Dumnezeu si in veac nu vei gresi. EU asa incerc..

  Apreciază

  • Aha si tu esti singuru care vede bine? , am discutat cu doua doamne si nu erau asa negre cum zici tu erau in nestiinta cu cnp-ul si una era chiar luminoasa la fata (sunt si unii luminosi)…mai plimbate mult tu ca iei toti draci dupa tine ce ziceau Sfintii nu plimbari ca luati duhurile altora cu voi, nici ASCULTARE DE SFINTII din sarea pamantului nu faci cu plecatul! doar daca sunteti 10 zic Sfintii,asta e MANDRIE DRACEASCA sa pleci 3 te-ai rugat tu la Dumnezeu cu post si rugaciune si ti-a zis sa mergeti 3?, nu vezi ca asta te da de gol ca ITI FACI VOIA TA, nimeni care si-a facut voia lui nu a intrat in Rai

   Apreciază

  • Aha deci dupa mintea ta indracita harul de fapt e energia demonica iti zic : Tu ai zis si in ziua judecatii de apoi o sa dai seama, atunci te intreb eu pe tine: tu cu ce te impartaseai pana la Creta? ca da dupa tine TOTI SE OSANDESC.

   Apreciază

  • Aia cu nu ati vazut haru e ca si aceea de ti-am zis cu al treilea cer sau cum iti zic acum cum se manifesta harisma auzirii gamdurilor aproapelui?? Tu de ce nu ai asa ceva…si mai puneti intrebare oare tu vezi de la rugaciune ceea ce vezi? sau e doar ca ai sfintele Moastea si fara ele nu vezi nimic?, Siguru lucru e ca la Sfantul Ilie merge sa zici rugaciunea inimii mai usor ca in alte locuri exact ca si la alte Sfinte Moaste…vrei sa iti mai zic una cu ruga inimii schimbi si vremea din intuneric iese soarele, exact cum fu cu Sfantul Ilie la taiat de stuf

   Apreciază

  • Nu asteptam imparatie ca noi nu avem aici cetate statatoare ci in cer , asteptam prorocile pe care voi (tu si saccsiv) le dispretuiti nerespecand scriptura ce zice : sa nu le dispretuti, ai atatea bube si pe tine nu te vezi?? Vezi pe altii??dar pe tine nu te vezi?

   Apreciază

  • Ai cautat doar forma si niciodata nu l-ai cautat pe Hristos trebuia sa cauti un duhovnic iscusit si nu formalismul, uitand de spovedania tainica si impartasirea tainica in inima omului prin vorbirea cu Dumnezeu fata catre fata, tu de ce crezi ca ecumenistii is numai pe forma si nu concep cum sa nu ai legatura cu preotii falsi si cladirile lor, tu de ce crezi ca ingaduie Dumnezeu ereziile ca omu sa se intoarca TOTAL CU FATA catre Dumnezeu si sa redescopere unirea prin paza poruncilor adica prin ruga inimii. Dovada ca nu pazim poruncile si avem impresia ca traim e ca am luat cardurile si cnp-urile, daca le pazeam le ziceam la toti ca e lepadare si nu le luam cu ajutorul lui Dumnezeu, dar daca Dummezeu Insusi a trimis-o pe Maica Sfanta sa zica, ca aceste documente sunt o lepadare, inseamna ca e foarte grava situatia si ca aprope nimeni nu mai ne indeamna drept impotriva cnp-urilor si apoi ce sa faci cu popi falsi care zic ca aceste acte draceste nu is impediment(impiedicatura) la spovedit si impartasit

   Apreciază

  • Uitate la ecumenisti ei is primii in cladiri?? Si cu ce ii ajuta, omu vrea dar nu are unde din cuza ereziei a muzicii clasice a unor care o cred armonie, te intreb unde ai gasit tu vrun suflet de diamant?Maica Domnului zicea ca nu are salas unde sa isi plece capul asta acu vro 7 ani in urma…

   Apreciază

  • Ereticu primeste harul dar nu se uneste cu el e ca si cum nu l-ar primi, si apoi tu HULESTI OSANDIND PE TOTI INCLUSIV PE TINE INSUSTI, si pe cei ce nu stiu ce treaba avem noi cu ereticii noi vorbim de cei CE NU STIU nu de ereticii ce STIU si cei care zic ca Stiu dar nu i-au atitudine , si Augustin de Florina a stat 3 ani sa intrerupa comuniunea si parca tot 3 a facut si Sf Teodor Studitul cu ereticii din vremea lui…dar Augustin a intrerupt-o problema e la mitrele aurite , mirenii si preotii si-au facut treaba ierarhii is cei ce au oprit lupta…ca nu s-au pus pe Cruce

   Apreciază

  • Eu nu ma contrazic tu nu intelegi ca ii osandesti pe toti, ti-am zis dupa tine boezul tau nu e valabil ca ai fost in comuniune cu ciobotea nestiind de ecumenismele acestuia, nu corespunzi cu pidalionu nu corespunzi cu Sfintii, vezi si iti dai cu parerea omu poate fi negru si daca , crede in reincarnare, is diferite motive care pot innegri un om la chip, da tu gata ai pus aceeasi stampila pe toate, adica de parca nu ar fi boli si boli diferite tu le zici la toate ecumenism si la patima iubirii de arginti tu ii zici ecumenism asta arata ca nu esti doctor si te dai doctor ptr altii, vindeca te pe tine mai inatai si apoi daca poti arunca un colac de salvare altora, si inca ceva mai e unul care pune stampile ii zice antihrist si pune 666, hula e unu din cei trei de 6 si da hula e erezie, zici de eretici si tu zici ce zic ei adica: HULA, asa a facut si fariseul a osandit pe toti ,toate faptele lui au devenit ZERO atunci, tot si zeciuala si postu lui de 2 zile(s-au facut zero), ptr ca s-a facut pe sine Judecator adica Hristos, tu esti ANTIHRIST IN PERSOANA te-ai pus judecator in locul lui Hristos, desi unul mai mic esti(antihrist mai mic), si iar zic da toti care stiu se osandesc si mor asa si nu vor sa vina la Hristos din inima lor primit la Botez, ptr ca am zis is sub anathema ROCOR CEI CE IN MOD CONSTIENT AU COMUNIUNE CU ecumenistii

   Apreciază

  • Tu gandesti logic lumeste si d-aia ti se pare ca ma contrazic, asa si unilor atei cand le zici UNUL Dumnezeu in Treime ei inteleg TREI DUMNEZEI CA mahomedanii de ne acuza de politeism-mai multi Dumnezei, desi zicem Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfant UNUL ESTE Dumnezeu in trei Fețe Proslavit, ti-am dat exemplu cu preotu ce spunea erezii din limonariu si nu stia ce face dar tu esti mai tare ca TRADITIA BISERICII, si il mai pun iar aici : Intru aceasta zi, cuvant despre un preot, care slujea cu ingerii.
   Spunea un oarecare staret, ca a fost un preot sfant si curat, iar, cand slujea Liturghia, vedea ingeri de-a dreapta si de-a stanga sa. Dar, el deprinsese slujba Liturghiei de la eretici, pentru ca era neinvatat si neiscusit la dumnezeiestile Taine si la cuvinte. Deci, cand slujea Liturghia, in neiscusinta si nerautate zicea si ceea ce era gresit si nu stia aceasta. Iar, dupa purtarea de grija a lui Dumnezeu, a venit la dansul un oarecare diacon, care stia dumnezeiestile Scripturi. Deci, s-a intamplat preotului acestuia, fiind diaconul de fata, de a facut Sfanta Liturghie. Si a zis diaconul catre preot: „Acestea pe care le zici, nu sunt ale credintei celei drepte, ci eretice sunt, adica ale potrivnicului lui Hristos.” Insa preotul nadajduindu-se ca vedea pe Sfintii ingeri cand slujea, nu lua aminte la cele zise de diacon. Iar diaconul nu-l slabea pe el, zicandu-i: „Parinte, te ratacesti, pentru ca Biserica ortodoxa a lui Dumnezeu nu primeste pe cei ce zic cuvintele acestea.”
   Deci, dupa ca a vazut preotul ca in acest chip este ocarat si mustrat de diacon, pe cand slujea chiar Liturghia, si a vazut, dupa obicei, pe Sfintii ingeri in preajma sa, atunci i-a intrebat pe ei, zicand: „De vreme ce diaconul acesta ma ocaraste pe mine, ce trebuie sa fac?” Si i-au zis ingerii: „Sa te lasi, ca bine te sfatuieste.” Iar preotul a zis: „Dar voi, de ce nu mi-ati spus mie?” Zis-au lui ingerii: „Dumnezeu a randuit ca oamenii, pe oameni sa-i indrepteze.”
   ( Din Proloage)
   http://cruce.ro/nou/2007/03/vechi_2265/
   –-
   ortodoxism.ro/proloagele/martie/Proloage13Mar.shtml
   ––
   Proloagele Vol. II, Editura Buna Vestire Bacau 1999, pag.579 coloana 2 sus

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s