Superba scrisoare a unor romani ortodocşi din Austria către pseudo-mitropolitul Serafim Joantă

După ce unii credincioşi din Mitropolia Germaniei, Europei Centrale şi de Nord au aflat de faptul că Ereticul Serafim Joantă (alături de alți episcopi „ortodocși”) pupă mâna ereziarhului papă Francisc, la Assisi în 2016, i-au adresat acestuia o scrisoare care, chiar dacă probabil va rămane fără răspuns, în ce priveşte aşteptările, constituie o adevărată mărturisire de credință a celor ce au alcătuit-o şi semnat-o.


Înaltpreasfințite Mitropolit Serafim

Știindu-vă inima bună și blândețea sufletului, am ezitat să vă scriem iarăși, și din dorința de a nu vă întrista, însă a biruit mila și nădejdea că lacrimile și mâhnirea noastră s-ar putea transforma în bucurie, dacă cele cuprinse mai jos vă vor fi de folos.

Aceasta pe de o parte, iar pe de alta, vrem să aducem și la cunoștința fraților noștri înfricoșătorul pericol la care se expun prin acceptarea urmărilor ce decurg din propovăduirea în Biserică, a celei mai mari erezii din toate timpurile: ecumenismul – în cadrul căruia, la Assisi, ați făcut un gest cu totul neortodox -și despre care am aflat recent. Fără îndoială, sărutarea mâinii papei de către un arhiereu este sminteală maximă pentru turmă și lovitura de grație dată conștiinței ortodoxe.

Știm că suntem niște netrebnici vrednici de plâns, cu toate acestea vă iubim și vă dorim mântuirea, rugând pe Domnul nostru Iisus Hristos să vă deschidă ochii, spre a reveni la Cale și la cugetul ortodox, de care cu durere o spunem, credem că v-ați înstrăinat începând din anul 1994 – când ați depus jurământul focolar.

Celor ce afirmă, că „nu-i nimic sărutarea mâinii papei” le răspunde dârzul luptător pentru Ortodoxie, Mitropolitul Augustin de Florina, care spunea despre acest gest… ascultați și voi fraților !.., că este „cel mai rău din toate relele”!:

”…Cine ești tu falsule teolog și falsule preot și falsule episcop din secolul 20, care îmi spui că nu este nimic sărutarea mâinii papei ? Vino aici în față, ca sa discutam clar și pe șleau.
Dacă nu-i nimic, iubitule, să iei radiera pe care o tine diavolul și să deschizi Istoria și să ștergi „isprăvile” papei- dacă poți să le ștergi…Să mergi apoi în biserică și să răstorni icoanele: a Sfântului Atanasie, a Sfântului Ioan Damaschin, a Sfinților Fotie, Ghenadie, Grigorie Palama, Cosma Etolianul, ale tuturor acestor sfinte chipuri, și să le dai foc – dacă vei putea să le dai foc; pentru că toți aceștia s-au luptat împotriva papismului. Și după ce le vei șterge pe toate acestea, să ștergi și sărbătorile tuturor acestor sfinți. Și după aceea să-mi spui că nu-i nimic sărutarea mâinii papei…” (citiți integral vă rugăm, articolul „EPISCOPUL AUGUSTIN KANDIOTUL DESPRE PAPISM”).

Și cu adevărat, se știe, că de-a lungul veacurilor nimeni nu a păgubit Biserica Domnului, precum papismul prin nesfârșitele sale acțiuni de catolicizare a popoarelor ortodoxe și nu numai, procedând chiar la genocid cu „binecuvântarea” șefului statului Vatican, cum s-a întâmplat și în anii 1940-1944 când au fost uciși 800.000 de sârbi ortodocși, de la copii la bătrâni, întrucât cu toții au refuzat ferm sa treacă la uniatism și să-l aibă ca și cap al bisericii lor pe papa. „Cateheza” intensă a acestuia mai constă în tunurile lui Bukov care au dărâmat sute de biserici și mănăstiri și uciderea a mii și mii de mărturisitori, incendierile, distrugerile, ștreangul, înecarea, roata, biciul, butucii, scoaterea ochilor, smulgerea dinților, tăierea mâinilor și alte nenumărate căzniri bestiale, răpirea averilor, înrobirea, blestematele de cruciade, măcelul monahilor din Sfântul Munte Athos, în care au distrus peste 150 de Mănăstiri (Străjerii Ortodoxiei, pp. 336-337), ș.a.m.d.

De asemenea Sfântul Nectarie, în cartea sa „Istoria Schismei…”, ne arată adevărata față a papismului pe care o descoperim și în Referatul patriarhului Iustin Moisescu: „Urmările Schismei la români”; în istoria uniației, în viețile Sfinților Mucenici Români Ardeleni Visarion, Sofronie, Ioan, Moise și Oprea, închiși zeci de ani la Kufstein, în Austria;
Dar întrucât astăzi iezuiții folosesc noi mijloace pentru alți Atanasie Anghel care acceptă solda lor, vă rugăm insistent să nu mai urmați acestora, căci, „..Cu profundă întristare Nicolae Iorga scrie despre actul dezbinării, al lui Atanasie Anghel, că în el „se oglindeşte sufletul josnic al unui om fără demnitate şi fără ruşine, al unui arhiereu uitător de toate datoriile şi jurămintele sale, al unui român fără simţ de neamul său… Declaraţia lui din aprilie 1701 e sigur cel mai înjositor act public săvârşit până atunci de vreun vlădică românesc…”
„Ajutorul” oferit de iezuiți reprezintă în fapt otravă pentru turmă, iar un antidot pentru noi toți reprezintă „Judecata Cerului” scrisă de Sfântul Athanasie din Paros, care explică în amănunt colosala minune din insula Corfu a Sfântului Ierarh Spiridon și pe care vă rugăm să o citiți.

La aceasta vă îndemnăm cu toată inima și pe voi, fraților, spre a vă bucura de acest dar dumnezeiesc (care ne arată clar, fără echivoc, fără dubii, că papismul este erezie pierzătoare de suflete), prin care, cu recunoștință, primim curaj spre a cere arhipăstorului să revină la adevăr, asta fiind o dovadă de iubire a sa și a Bisericii.

Altfel, plata tăcerii noastre va fi neîndoielnic, pe măsura sfârșitului tragic al teologului Francisc Frangipani, căci suntem asemenea cu acesta care a sfătuit împotriva lui Dumnezeu, iar noi tăcem împotriva Lui, deși avem învățătura transmisă și prin gigantica minune din Kerkira.

O altă carte mult folositoare sufletului, care descrie lupta dusă, jertfa și mucenicia suferită de către monahi și mireni în apărarea Dreptei Credințe încă din primele secole, este ”Străjerii Ortodoxiei”, căci și din aceasta putem înțelege că orice răspuns de îndreptățire a tăcerii noastre va fi zadarnic.

Părinte Mitropolit,

Mult ne-am întristat și suntem profund dezamăgiți, căci nu putem înțelege gestul decât ca pe unul ce simbolizează unirea și supunerea față de papa, ca pe o acceptare a primatului, infailibilității și a tuturor rătăcirilor latinilor nepocăiți, fapt cu totul străin Bisericii și Sfinților Părinți – dascălii noștri, prietenii și casnicii Stăpânului și Mântuitorului nostru, cărora deși le-ați jurat la hirotonia intru episcop ascultare deplină, acum nu luați în seamă învățătura lor dumnezeiască și ignorați cu totul pe cei care au preferat prigoana și mucenicia prin chinuri și cazne cumplite -uneori împreună cu copiii lor minori -, decât să facă compromisuri în cele ale Credinței. Și ne este teamă de felul cum va fi vădită ortodoxia noastră la preconizata vizită a papei, în România, ca nu cumva să dea năvală clerici și mireni spre a vă urma nefericitul exemplu, așa cum în Italia se întâmplă deja – bieții români ortodocși buimăciți se îmbulzesc a săruta mâna cardinalilor eretici.

Nu știați (și credem că nu știați !) că papa însuși se demască pe sine că se închină altui dumnezeu? Că el susține teoria evoluționistă și Big-Bangul-ul, că declară că: „nu există iad” sau „că nu trebuie să credeți în Dumnezeu pentru a ajunge în Rai”; că acceptă ca sodomiții să formeze cupluri, să înfieze copii și să fie preoți ș.a.m.d.?

Până si politicienii afirmă că: „Dacă te uiți la ce spune, este clar că nu este un om al lui Dumnezeu. Cel puțin, nu al Dumnezeului creștin, nu al Dumnezeului din Biblie”„…papa este un neo-marxist ce promovează idei periculoase de extremă-stânga în rândul oamenilor vulnerabili și care visează la un guvern mondial de inspirație comunistă.”(Vladimir Putin, august 2017)

Că este omul altui dumnezeu se vede din însăși dogma papistașă „a infailibilității și a primatului papal”,confirmată și întărită în 1870, după ce unii papi încă din primele secole creștine au susținut-o, așa cum ne arată Sfântul Nectarie. Redăm înfiorătoarea dogmă demonică, pentru a înțelege cine este papa, conform CONCILIULUI I VATICAN – 1870 (despre dogma infailibilității și a primatului papal):

-Papa Romei este om dumnezeiesc și Dumnezeu omenesc, de aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna;
-Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată;
-Pentru papa sunt posibile pe pământ, exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu,..;
-Toate au fost supuse stăpânirii și voinței papei și nimeni și nimic nu i se poate împotrivi;
Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe :” sfinte părinte de ce faci aceasta ?”;
-Papa este infailibil precum este și Dumnezeu și are puterea sa facă orice face Dumnezeu;
-Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic.
El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice-i este plăcut, chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului;
-Poate formula obiecții împotriva posturilor și a poruncilor pe care le-au dat ei. (se referă la Sfinții Părinți – n.n.)
– El are dreptul și puterea să îndrepte Noul Testament, orice consideră necesar.
– Poate schimba chiar și Tainele care au fost rânduite și instituite de Iisus Hristos;
-El are o astfel de putere în Cer, încât poate proclama sfinți pe oricine vrea dintre cei morți, chiar și împotriva tuturor convingerilor din exterior și în ciuda părerilor cardinalilor și episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta;
-Papa are stăpânire asupra Purgatoriului și a Iadului.
El este stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere, el le săvârșește pe toate potrivit voinței sale și are puterea să săvârșească mai mult decât cunoaștem noi;
-Stăpânirea papei nu are măsură nici limită.
– Papa este Vicarul lui Dumnezeu și care neagă acest lucru este un amăgitor.
– Papa este locțiitorul lui Dumnezeu și stăpânește asupra îngerilor buni și răi;
-Orice lucru care se săvârșește cu puterea papei este săvârșit de Dumnezeu;
-Pe papa nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus că cel duhovnicesc le judecă pe toate și nu este judecat de nimeni.
Puterea și stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhovnicești, celor pământești și celor de dedesubt;
-Papa este asemenea lui Hristos, căci în trupul său trăiește Duhul Sfânt;
-Papa este domnul tuturor și cauza oricărei cauze.
-Papa este mirele și capul bisericii universale;
-Papa nu se poate înșela și nu poate face vreo greșeală.
– El este atotputernic căci înăuntrul său există toată plinătatea puterii și stăpânirii;
-Papa este mai presus decât Apostolul Pavel, pentru că potrivit cu chemarea sa stă la același nivel cu Apostolul Petru.
Din această pricina poate sa nu fie de acord cu Epistolele Sfântului Apostol Pavel si să dea porunci potrivnice acelora;
Dacă papa pronunță o hotărâre împotriva judecății lui Dumnezeu, atunci judecata lui Dumnezeu va trebui îndreptată și schimbată; (!!!!!!)
-Papa este lumina adevărului și reflecția lui;
-Papa este totul peste toate și pe toate le poate.
(sursa: prof. Ioan Vlăducă, „Dictatura pseudo-științei”, Satu Mare, 2010)

Ca o tălmăcire a acestei nebunii luciferice – pe care Vaticanul o iubește cel mai mult dintre toate rătăcirile sale, redăm în continuare „DEFINIȚIA”papei:
” – Gheronda, ce este Papa, în fond? Ce spun Părinții Bisericii despre acesta?
„- Născocitor de dogme neortodoxe, foarte îndeletnicit.
Izvoditor al denaturării adevărului, foarte abil.
Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, de neîntrecut.
Cap și plăsmuitor al tuturor învățăturilor strâmbe.
Măsluitor al învățăturilor drepte, cu neputință de imitat.
Răstălmăcitor al învățăturilor sănătoase, cu totul necruțător
Este vrăjmaș de neîmpăcat al lui Dumnezeu și al Maicii Domnului și prieten preaiubit al diavolului.
Călăuzitor pe drumul pierzaniei și plăsmuitor al învățăturilor eretice și rău-slăvitoare. Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, fără egal în istoria omenirii.
Lucrarea lui unică și exclusivă o reprezintă reaua și cu totul străina învățătură pe care a adus-o în umanitate, faptul de a nu urma dogmele Apostolilor, ale Învățătorilor și Sfinților Părinți.
Inovator foarte iscusit al miilor de reforme în credință, în viață și în Biserică.
După învățătura Sfinților Părinți, Papa este hristos mincinos și antihrist, cel mai mare eretic din toate timpurile și veacurile.
Ce au fost arienii în secolul al patrulea, sunt acum papistașii.” (Gheronda Filόtheos Zervákos, care a fost ucenic al Sfântului Nectarie – n.n., unul dintre cei mai mari combatanți contemporani ai papismului și a următorilor acestuia, spunea că papismul este înainte-mergător al Antihristului).
Sfântul Cosma Etolianul, înflăcăratul pentru credință, întocmai cu apostolii și martir al neamului, predica: ”Pe Papa să-l blestemați, căci acesta este pricina răutății” (a nouăzecea Prorocie).
Sfântul Justin Popovici, acest mare sfânt contemporan sârb, ne-a învățat faptul că ”în istoria neamului omenesc, există trei mari căderi: a lui Adam, a lui Iuda și a Papei” (în lucrarea Omul și Dumnezeu-Omul…).
„Este începătorul răutăților și dezastrelor din întreaga umanitatea.
Papa este personificarea perfectă a înșelării și întruchiparea deplină a ereziei.
Născocitor eminent al stricăciunii și întinării adevărului.
Protagonist și specialist fără asemănare al inițiativelor anti-canonice și anti-tradiționale. Catalizator negativ și batjocoritor neîntrecut al Canoanelor Apostolice și al Canoanelor Ecumenice și Locale.
Dezbinator și sfâșietor neasemuit al veșmântului celui de sus al Bisericii, nefăcut de mână omenească.
Plin de egoism luciferic și suveran, de vreme ce se proclamă pe sine infailibil și se poziționează deasupra Sinoadelor Locale și Ecumenice.
Scrutător inovator al învățăturilor păcătoase.
Papa este începătorul ereziilor și conducătorul învățăturilor eretice.
Înaintemergător al Antihristului, după cum spun Sfinții Părinți.
Cel mai mare arhieresiarh și paneresiarh al tuturor veacurilor și vremurilor”….
Gheronda Gavriil, biserica papistașă este Biserică?
„-Sfântul Nicodim Aghioritul spune despre ei, în Pidalion, că sunt eretici foarte vechi și nebotezați (Erminie la Canonul 47 Apostolic).
”Biserica” papistașă nu este Biserică.
Nu are Taine.
Hristos, pe planeta Pământ, a întemeiat o singură Biserică. Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”.
Nu a făurit Hristos mai multe Biserici.
Papa nu este Biserică.
Papistașii nu au Taine.” (Gheronda Gavriil, de la Chilia Sfântului Hristόdoulos, Sfântul Munte Athos)

Înaltpreasfințite Serafim,

Întrucât gura nemincinoasă a de-Dumnezeu-purtătorilor Părinți, numește papismul și pe papa înainte-mergător al Antihristului, proorocul mincinos, apostolul satanei… și este așezat alături de Iuda, iar Maica Domnului îi socotește: ”dușmani ai mei și ai Fiului meu”vă rugăm să bucurați Cerul, inimile si sufletele noastre cu căința Sfântului Apostol Petru, pentru a nu avea noi toți soarta celui ce L-a vândut pe Domnul pe arginți ! Iar sărutarea mâinii papei nu este mai neînsemnată decât cea de trei ori lepădare.

Amintim aici de Sfințitul Gherman, patriarh al Constantinopolului care cu Sinodul, au interzis în 1229 a se da mâna spre strângere episcopilor latini, cum cereau aceștia ca semn simbolic de supunere, și iată că noi facem mai mult ! Atunci, cei care refuzau erau prigoniți, chinuiți cu ferocitate, exilați sau uciși, în timp ce astăzi capitulăm încet și sigur, din motive financiare sau alte beneficii lumești, fără a ne mai gândi cu ce loc vom fi ”răsplătiți” în veșnicie pentru abaterea de la Dreapta Credință, deși în Limonariu se istorisește, că la rugăciunea Avvei Chiriac, Dumnezeu a descoperit printr-un înger al Său locul înfiorător unde se află Arie, Nestorie, Eutihie, Apolinarie, Teodor, Origen, Sever, Dioscor si toți cei asemenea lor.
Pentru a nu ajunge și noi lângă ei, vă rugăm cu toată inima să respingeți și să lepădați:

– semnătura de la sinodul tâlhăresc din Creta, organizat, supravegheat și dirijat de organizații oculte, care vor în mod utopic sa distrugă Biserica Domnului. Pe lângă toate celelalte abateri (despre care v-am mai scris și cu alte ocazii) au dorit să „legalizeze” și sodomia în Biserică, însă patriarhii opunându-se, subiectul a fost amânat.
– sărutarea mâinii papei, care este gestul „cel mai rău din toate relele” așa cum il definește ÎPS Augustin. Unul dintre rele este și ce s-a acceptat la Busan, respectiv: „că toate „bisericile” dețin adevărul și toate împreună formează Biserica” – adică o blasfemie prin care se afirmă că Sfânta Ortodoxie, Biserica Domnului este la fel cu ereziile și sectele ce hulesc pe Maica Domnului, nu recunosc dumnezeirea Fiului, nu recunosc Sfânta Tradiție, hulesc Sfintele Icoane și Sfintele Moaște, sunt împotriva monahismului, emit „dogme” aberante, nebunești precum Filioque, primatul și infailibilitatea etc!
– acordurile de la Balamand, Chambesy si toate câte conțin abateri de la Dreapta Credință. Ca exemplu, acordul cu monofiziții, face Ierarhia BOR potrivnică a patru Sfinte Sinoade Ecumenice (IV, V, VI, VII) și mai ales Domnului Iisus Hristos, Care este cap al Bisericii celei Una – ce a statornicit in Duhul Sfânt, prin Sfinții Părinti, că anticalcedonienii sunt ERETICI !
– declarațiile ÎPS Nifon de la Busan, care printre alte hule afirmă că nu știe care este adevărata Biserică născută la Ierusalim la Cincizecime, precum și ale Patriarhului Bartolomeu, care dorește unirea cu Roma, chiar și prin martiraj, deci nu prin lepădarea de erezii și așa curată să se întoarcă în Biserică, ci prin prigonirea până la mucenicie a celor care urmează Sfinților Părinti.(Martiraj și mese festive- ca la Irod !).
– rugăciunile în comun, care sunt anticanonice și condamnate de Sfinții Părinți
– obiceiul extrem de smintitor al participării clericilor papistași la slujbele Bisericii, unde sunt lăudați, premiați și tămâiați. Ca ultim exemplu (și conform deja tradiției insuflate in BOR de duhul cel vrăjmaș Bisericii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos), la 17.09.2017 cu ocazia punerii pietrei de temelie a noii biserici din Viena, ați invitat (pe temeiul…vai nouă.., că finanțează și acest proiect- din cei 30 de arginți !) și au fost prezenți în veșmintele cultului lor la Sfânta Liturghie, chiar pe podiumul unde aceasta se slujea.

Cum ar putea astfel de lucruri ce ies total din legiuirile Părinților noștri și petrecute cu regularitate să nu dăuneze, să nu smintească, să nu năucească și să nimicească conștiința ortodoxă ?!

Părinte mitropolit, „ajutorul” lor este otravă pentru noi, și face parte din planul global de înrobire și desființare a Bisericii, alături de uniatism, schimbarea calendarului, comunism, sărăcire forțată, risipire, pustiire inclusiv prin avorturi si mai ales prin pilula „contraceptivă”, acorduri eretice, Creta, modificarea cărților de cult, învățământul teologic pervertit, ortodocși trimiși să studieze la școli de teologie eretice unde obțin mult lăudate și apreciate diplome necesare în BOR pentru posturi înalte (lucru cu totul absurd și viclean întrucât din acele biete victime rămâne doar blana de oaie), ridicarea pe tronuri a propriilor slujbași, etc, toate orchestrate de aceeași „binevoitori”. Planul lor este de a face din Biserică ce au făcut și din scumpa noastră Tară, căci trimițându-și „investitorii” = distrugătorii năimiți, au „cumpărat” de la cei pe o mână cu ei, toată industria românească (ce le ocupa piețele) promițând o amplă dezvoltare, apoi în câteva luni sau ani au lăsat oamenii fără loc de muncă – provocând în mod voit emigrarea masivă spre dauna Bisericii, în principal – și pentru o batjocorire grosolană a noastră au dărâmat totul – ca adevărați călăi ai economiei românești – lăsând doar mormane de moloz și locuri pustii.

Asta urmăresc și asta „investesc” și în Biserică: ruina și pustiul !

Iar scopul lor final este acceptarea de către noi a primatului papal și recuperarea cu infinit profit a capitalului alocat – prin mulgerea și tunderea a milioane de oi cumpărate pe nimic și în mod viclean. Nădăjduim să nu înțelegeți prea târziu acest lucru.

De asemenea vă rugăm să scoateți din biserici „icoanele sfinților”papistași întrucât sunt împotriva adevărului și a învățăturii Bisericii și să înlocuiți „crucile” cu trei brațe orizontale de pe turle, deoarece sunt însemne folosite in masoneria luciferică, sunt „cruci” anulate, denaturate fiindcă îngerul căzut și-a dorit și el „crucea” sa – „stilizata”, inovată, precum au apostoli, prooroci și învățătorii mincinoși.

Noi iubim și ne închinăm SFINTEI CRUCI A DOMNULUI IISUS HRISTOS, Crucea cea mântuitoare și izbăvitoare ! Și cu care ne însemnăm așa cum ne învață Sfântul Ioan Gură de Aur: “Mulți creștini fără nici o socoteală fluturând cu mâna, își fac Semnul Sfintei Cruci (strâmb) pe fețele lor. Aceia însă se ostenesc în deșert când nu-și închipuiesc Crucea dreaptă pe fețele lor. Numai dracii se bucură de îngâmfarea aceea.”

Spre final vă rugăm să vă bucurați împreună cu noi, căci Domnul ne arată tuturor că are oamenii Săi și că nu va lăsa Biserica fără ajutorul Lui, în veac ! Bucurați-vă, căci și monahii de la Marea Lavra Poceaev au cerut acum Sfântului Sinod al BORu, să părăsească eretica și satanista organizație ocultă CMb-ul și mișcarea ecumenistă în general care a propagat dezmățatul, falsul și mincinosul „dialog al dragostei”.

Cu această bucurie în suflete, vă rugăm, ca pentru mântuirea poporului, să cereți tuturor ierarhilor români să lepede ecumenismul și CMb-ul, hotărârile adunării eretice din Creta și să mărturisească Dreapta Credință așa cum ne-a fost transmisă de Domnul Iisus prin Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți, fără abateri, adăugiri sau lipsuri !

De asemenea vă rugam să militați pentru interzicerea obligativității vaccinării și pentru reducerea drastică a numărului de vaccinări precum și împotriva cipurilor și a supravegherii biometrice a persoanei.

Și revenim cu o mare rugăminte: aceea de a ieși – ca sfântă obligație -, împreună cu toți ierarhii și clerul în apărarea poporului român, manipulat și mânat spre dispariție, dorindu-se și o țară pustiită pe care o vor, neîndoielnic, colonizată la ordin, cu populații asiatice.

Știm că este greu a se obține legi -din partea unui stat controlat și supus- în apărarea pruncilor nenăscuți (totuși nici sectarii nu au legi, dar fiindcă liderii lor spirituali se implică nu ca noi ”ortodocșii”, ci în mod real, ei nasc copiii, nu-i ucid !), de aceea pentru a evita, cu ajutorul lui Dumnezeu, urgia ”năvălirii altor neamuri”, este absolut necesară o informare amplă în Biserică și în popor, un „război” total, intens și aprig împotriva crimei avortului, dar mai ales și mai ales, împotriva așa zisei pilule „contraceptive”, în fapt este avortivă – la fel ca și spirala.

Vă aducem la cunoștință că, în primul rând și în primul rând, pilula… pilula este cea care a diminuat dramatic populațiile europene și că, pilula este arma folosită în mod planificat din anii 1960 de către dușmanii Domnului Hristos (iar reacția clerului, a oamenilor duhovnicești, a mirenilor este până astăzi, cea a struțului: băgarea capului în nisip, spre bucuria ispititorului care tare ne va rușina- după rang și putere).

Un exemplu concret este Austria în care, în vara acestui an, televiziunea a dat publicității un recensământ din care rezultă că în toată țara mai sunt doar 25 % austrieci ! (în Viena, credem, că procentul este de cel puțin 4-5 ori mai mic).

Însă slăbirea popoarelor creștine, înlocuirea populațiilor europene și amestecul babilonian al acestora este în planul de instalare a lui Antihrist, căruia noi îi acordăm ajutor nemijlocit, ucigându-ne copiii Bisericii, fiii și fiicele noastre, jertfindu-i lui Baal Moloh prin tot felul de mijloace, dar mai ales prin otrăvirea cu pilula.

Această grozavă metodă de decimare a poporului, nu este luată în seamă aproape de nimeni, și de aceea vă rugăm, ca împreună cu toată Ierarhia și tot clerul, să aduceți la cunoștința credincioșilor zi de zi, totdeauna, prin tot felul de mijloace și misionarism ortodox perseverent, că prin folosirea pilulei ucigașe noi ne facem părtași cu Antihrist și … vai nouă, dușmani ai Domnului Iisus Hristos !

Noi, bărbații și femeile, care vrem să ne mântuim, trebuie obligatoriu să aruncăm pe foc armele diavolului, pilula, spirala, iar pe la fel de blestematul chiuretaj – prin care ne hăcuim pruncii – să-l uităm cu desăvârșire, fiind cea mai înfricoșătoare crimă făcută de om și prin care s-a ajuns la cel mai teribil genocid posibil dezlănțuit asupra celor mai nevinovate ființe și asupra poporului.

Fraților și surorilor…, iubiți frați și surori, datorită acestei vărsări diabolice de sânge, mintea noastră s-a întunecat și inima s-a răcit. De aceea acceptăm perfidul ecumenism care nu are alt scop decât sa ne piardă sufletele, ecumenismul fiind „lucrare a fiarei din adâncuri”, care ne va inghiți cu totul de nu ne vom trezi și opune loviturilor nebunești care vor să scufunde Sfânta Corabie – singura arcă care ne poartă prin furtuni, spre mântuire !

Și tot datorită vărsării de sânge nevinovat, înjurăm zilnic pe Dumnezeu și pe toate cele Sfinte, hulim, iar la fiecare câteva cuvinte invocăm precum vrăjitorii numele celui rău, dialogăm cu el, trimitem lui pe ce apropiați, cunoscuți, necunoscuți și în primul rând pe noi înșine, astfel că partea noastră în veșnicie va fi cu cel viclean pe care l-am tot pomenit de-a lungul vieții.

Sfinții Părinți ne-au povățuit, ne-au interzis o astfel de vorbire, întrucât aduce mari pagube sufletești. Mai apoi noi bărbații, folosim la fiecare câteva vorbe expresii necuviincioase, ca și cum nu ar mai fi cuvinte care să exprime ce avem de spus. Dacă Sfânta Scriptură ne învață că pentru fiecare cuvânt în deșert vom da socoteală, atunci dincolo de sicriu ce vom face cu bărbăția noastră?

Dar noi femeile, ce vom face cu moda adusă în fața Sfântului Altar ? Vom fi batjocoriți de diavoli, acesta este unicul „câștig”. Iar singura noastră nădejde de mântuire este Biserica, este rămânerea în Dreapta Credință, pocăința, ținerea poruncilor, într-un cuvânt – ascultarea de Sfinții Părinți.

Acum când mai sunt puține zile până la Nașterea Domnului – bucuria lumii, să-L rugăm să ne dăruiască, spre mântuire, botezul lacrimilor ! Și să ne bucurăm fraților și surorilor, că Domnul din marea Sa iubire de oameni, ne-a dat șansa mântuirii, întrupându-Se din Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioara Maria, Stăpâna noastră, Împărăteasa cerului și a pământului, pentru a Se răstigni pe Cruce pentru păcatele noastre, să-I mulțumim și să-I dăm slavă, in veci, amin.

Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Duhul Sfânt, maica noastră este Biserica cea Una !

Și avem ”un Domn, o credință, un Botez”(!) – despre care Sfântul Atanasie cel Mare ne învață că: ”a vrut să spună (Sfântul Apostol Pavel) că în lume există o singură credință nemincinoasă, pe care o ține singura Biserică Sfântă, Sobornicească și Apostolească, și că există un singur Botez care curățește și izbăvește de păcate și un singur Domn- Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Iar cel ce nu cugetă astfel, rătăcește”. (în Străjerii Ortodoxiei, p. 524)

Înaltpreasfințite Mitropolit Serafim, cu multă durere în suflet v-am scris cele de mai sus, întrucât conform Canonului 15 al Sinodului Sfântului Fotie cel Mare, respectiv cel de al-VIII-lea Sfânt Sobor Ecumenic (recunoscut ca atare și în Creta), ați devenit – spre multa noastră întristare – pseudo episcop, datorită gravelor abateri de la Sfânta Ortodoxie, însă ne-am adresat ca unui ierarh drept credincios deoarece încă avem nădejdea că nu veți rămâne până în sfârșit în înșelare, ci veți bucura Cerul și pământul prin întoarcerea la Adevăr.

Pentru aceea ne rugăm, și vă dorim din toată inima, ca pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Spiridon și ale Tuturor Sfinților, să vă dea Domnul curajul jertfei mărturisitoare pentru El, să arătați că iubiți în adevăr Biserica, turma și pe cei rătăciți în erezii, prin propovăduirea neștirbită a învățăturii Sfinților Părinti !

Căci curând, peste o zi, o săptămână, o lună… se vor cere sufletele noastre, și măcar atât să putem răspunde: „Doamne Iisuse Hristoase, Tu știi că am fost un mare ticălos, însă nu Te-am trădat! Doamne, iartă-mă, te rog !”

Să ne ajute Dumnezeu pe toți, să rămânem ortodocși, iar cei care rătăcim în ecumenism să ne întoarcem la Ortodoxie, precum puii risipiți, la cloșcă. Însă pentru aceasta este de neapărată trebuință ascultarea deplină față de Sfinții Părinți, dintre care amintim pe Sfântul Chiril, Sfântul Proclu și pe Sfântul Ioan Gura de Aur care ne poruncesc nouă: „Fie ca voi , mai înainte de toate, să țineți credința dreaptă si neamestecată, cu totul nepătată”. „Așadar, precum am zis mai înainte, de vreme ce este cap al tuturor virtuților, credința trebuie păzită curată, neatinsă de nimic fals, rod al cugetelor omenești” căci „…de nici un folos nu este viața curată dacă învățăturile sunt stricate”. Amin.

Maica Domnului, apără-ne!

Viena, 12.12.2017
La prăznuirea Sfântului Ierarh Spiridon

Cu dragoste pentru Biserica Domnului Hristos,

Ioan Haiduc, Viena
Emil Baciu, Viena
Radu Silviu Cristian, Enns
Radu Luminița, Enns
Ioan Bucila, Viena

Sursa: Mirenii ortodocși din diaspora: „Înaltpreasfințite Mitropolit Serafim Joantă, gestul dvs de la Assisi este cu totul și cu totul NEORTODOX !

31 de gânduri despre „Superba scrisoare a unor romani ortodocşi din Austria către pseudo-mitropolitul Serafim Joantă

 1. Ce este asa superb in a numi un eretic cu ips?
  Va intreb din ce punct de vedere este recunoscut acest eretic de catre acei ce au scris scrisoarea?
  Numai pt sarut ar fi trebuit sa il numeasca eretic su nj sa il recunosca ca prea sfintit, dar aceasta arata ca si cei scriu sunt la fel de eretici.
  Joanta este eretic dupa creta si atunci cu ce spalare de creier acestia il numesc episcop inca?
  Rusine !
  Doar minciuni peste tot si compromisuri urate in fata lui Dumnezeu.
  Cand esti in comunite cu erezia nu mai poti numi eretici pe cei ce sunt eretici. Daca toti ati marturisi fara frica in fata Familiilor voastre si Asa zisilor prieteni adevarul atunci nu v-Ati lepada cum deja va aflati acum farà nici a mai avea puterea de a critica macar cu cuvantul faptele lor urate !

  Ci pe longhin il numiti Preasfintit cand este de fapt eretic. Este adevarat are de aparat copii de la banceni dar cum ii apara farà Hristos acum cand este in erezie fiind in comuniune cu onufrie si meletie? Si a ajuns sa numesca sinod al Bisericii adunarea ereticilor din rusia cand chiril este inainte mergator antihristului?

  Rusine ca Ati ajuns din bloguri ortodoxe acum presa ecumenistilor care ati ajuns in duhul lor.
  Pana so acestia care scriu scrisoarea il mint pe joanta numindu-l episcop. Il mint spre mantuirea sa, cavi daca i-ar spune ca esre eretic poate ar cauta sa se pocaisca si sa se intoarca. In schimb nu mai esre drsgoste nicaieri sincera pt mantuire.
  Ei il numesc ips pentru ca sunt ij comuniune ci el in erezie si deci doar atat pot spune!
  Oare nu intelegeti ca mergand asa voi care ramaneti in erezie veti ajunge si la Impartasirea pe fata cu papà sa spuneti ca sunt preasfintiti cand va veti adresa tot in scrisori.
  Timpul sxtisorulor a trecut si a trecut si timpul separarii si despartirii. Cati vor intreruperea comuniunea acum din Germania. ?
  Nici unul pt ca dupa un an si jumatate prin Impartasirea in pacat si erezie toti au ajuns demonizati in asa masura in cat nu mai stiu in c’è duh se afla si fiindca au stiut toti adevarul dar nu au facut ce era de facut pentru dragostea lui Hristos, Aparand adevarul au ajuns acum prin duhul inselarii lasat in lume si prin duhul new-age medium uri ale duhurilor satanice sti ale budistilor si hindusilor cu care sunt in comuniune, in afara Bisericii.
  Te intreb danielvla, daca il numesc” ips” atunci joanta este in Biserica, nu???
  Daca nu va veti scula sa marturisiti ortodox toti care inca nu stiu ce asteptati sa se intample inca mai mult pt a face ceva ortodox?
  Veti ajunge ca la Impartasirea cu papà nu veti mai putea face nimic pt ca duhurile va vor stapanire si innebuni in atata masura incat chiar daca veti dori sa va despartiti pacatul ereziei cu care sunteti in comuniune de atata timp va va face nu aveti reactie. Caci atunci reactie este doar una, bete si pietre si scos si tarati afara acesti diavoli care au ajuns demonizati. Daca ati avea ochi sa vedeti duhul inselarii si Uraciunea pustiirii care deja este si voi inca laudati scrisorile ereticilor care se lupta cu alti eretici. La aceasta se va ajunge, eretici sa se lupte cu alti eretici si ortodocsii se vor ascunde caci lupta dintre eretici nu naste ortodocsi ci alti eretici. Bine a spus sfantul Iustin Popovici care a vazut la ce duce aceasta erezie demonica, la erezii si schisme. De aceea marturisirile pr sava au fost de fiecare data in Duhul Sfant si dupa situatia schimbat oare a imprastierii ereziei si Pana s-a ajuns acum la apostazie. As dori sa vad daca este sincer acum si va contrazice si pe pr ciprian si theodoros care dupa ce au slujit impreuna marturisesc o erezie, ca cei care nu ar sti ce se intampla nu ar fi afectati de erezie uitand ca sfintii parinti spun clar ca Cine se roaga impreuna cu un episcop eretic se roaga diavolului si nu numai, uirans toti ca erezia esre duh si nu doar o simpla invatatura asa care trece de la unii la altii. Nu esre asa. Erezia esre duhul diavolului si ecumenismul legiune si acum nu mai este ecumenism ci satanism curat de vreme ce toti ereticii ecumenisti sunt medium a duhurilor new-age. Pocaiti-va su plangeti ca eu am terminat lacrimile!

  Apreciază

  • Alexandru
   Nu inteleg ce tot vrei.
   Superba este marturisirea lor, intr-o Europa apostaziata.
   Cunosti foarte bine parerea mea. Tu vezi eretici peste tot.
   Serafim Joanta e inca in functie. Chiar daca el e eretic demult. L-au numit pseudo-episcop. Daca zici ca nu mai are har, inseamna ca nu mai are cu multi ani inainte de Creta.
   Semnatarii scrisorii nu sunt eretici!
   Daca nu-ti convine cauta alte site-uri unde sa comentezi.
   Si chiar, de ce nu te declari nebotezat, caci BOR e in erezie demult, conform ideilor voastre??

   Apreciază

   • Nu B.O.R este in erezie ci pseudoierarhii din ,,b.o.r”-s.r.l, deja mulți amesteca B.O.R cu apostati care​ nu mai au nimic în comun cu ortodoxia decât din punct de vedere vestimentar, deja vedem in tot mai multe lăcașuri ortodoxe obiceiuri și năravuri papiste și protestante, și cei mai mulți nu vad, nu știu sau nu aud, acum imediat în ianuarie urmează saptamina de spurcăciune, la fel se va merge pe calea -laso mai că merge așa- ei acum nu așteaptă Sărbătoarea Nașteri Domnului ci pe Moș Crăciun, sau ai vezi in unele lăcașuri cântând o brad frumos așa că…

    Apreciază

    • Iti reamintesc ca la oraseni si radeni au marturisit ca nu ies de sub jurisdictia Bor. In acest fel i-au recunoscut ca Biserica pe eretici pt ca scrisoarea le-au imanat-o lor.
     Intai este marturisirea de credinta apoi recunoasterea. Este clar ca Cine intrerupe comuniunea cu ereticii nu iese nicaieri ci ramane in Biserica Sobornicească daca nu cade mai apoi in schisma sau erezie. Este experiment pitesti la nivel mondial.

     Apreciază

   • Har este pana la judecata sinodala. Este ertic prin semnataturile de la creta cu Capul descoperit. Tu esti inca in comuniune? Smenatarii unde merg la Biserica? Nu stiu sa fie o parohie in Germania care sa fi intrerupt comuniunea cu joanta, gresesc? Poate ei stau acasa dar nu il pot numi ips pe un eretic?!.

    Apreciază

 2. HALAL DE BARFOTECA VIRTUALA CARE A DEVENIT MODA SI MODEL DE MANIPULARE! MA INTREB DE CE MAI EXISTA DUMNEZEU, DACA NOI II JUDECAM PE TOTI, INDIFERENT CE CONFESIUNE RELIGIOASA AR AVEA? DACA PT. ELIMINAREA FAM. CEAUSESCU SUNTEM SUB BLESTEM PT. 100 DE ANI, OARE TREBUIE SA II PRELUNGIM JUDECANDU-I ACUM PE IERARHI?

  AS VREA SA VAD CA MACAR UNUL DINTRE SEMANATARI, ACUM IN SEC. XXI, SE INTOARCE LA VIATA SI POLITICA (CREZUL) DIN VREMEA SFINTILOR PARINTI, SI SA FIE TINUTI NUMAI IN CANOANE CU 100-500-1000 DE MATANII ZILNICE, SA STEA NUMAI CU SFANTA SCRIPTURA SUB BRAT SI SA SE OCUPE CU OIERITUL SAU VACARITUL, NU CU MUNCI DE BIROU.

  NU EXISTA POPOARE CARE SA NU AIBA SI CALITATI, INCAT EU UNA APRECIEZ DISCIPLINA CARE O AU IN ADUNARILE LOR CATOLICII, EVANGHELISTII, MUSULMANII, BRAHMANII, BUDISTII, CARE MACAR IN TIMPUL RITUALURILOR SUNT CU TOTII LA UNISON SI ACEASTA PT. CA AU CARTILE SAU TEXTELE PE CARE LE CANTA IN FATA OCHILOR CU TOTII SI NU CANTA CA LA ORTODOCSI DOAR STRANA, IAR CELORLALTI LE FUGE MINTEA PE DEALURI.

  SF.PAVEL SPUNE CA: „CERCETATI TOTUL SI PASTRATI CE ESTE BUN!” SI NU DEGEABA A LASAT SCRIS ACEASTA, NUMAI CA NOI NU VEDEM DECAT CE ESTE NEGATIV LA ALTE NATII SI CREDINTE, IAR CE ESTE POZITIV, NU SCOATEM LA VEDERE NICIODATA SI CRED CA LA FEL NI SE VA OFERI.

  CREDINTA VA CADEA DIN CAUZA CA FIECARE VREA SA-SI DOVEDEASCA SUPREMATIA IN FATA CELUILALT SI ATUNCI NUMAI CREDINTA NU ESTE!!!

  Apreciază

  • AMS
   Nu ne intereseaza disciplina ereticilor si paganilor, ci inchinarea la adevaratul Dumnezeu.
   Si ereticii si paganii se inchina altor „dumnezei”.
   Iar matale esti eretica ecumenista, dupa cate scrii pe aici!
   Nu pt Ceausescu suferim noi, ca nu romanii au decis sa fie omorat. Si el e doar un om. Suferim pt pacatele noastre, pt avorturi, necredinta etc.

   Apreciază

 3. Datorita „paganilor” ca Buresbista si Decebal, popor din care ne tragem la origini, are Romania acest pamant sfant. Daca traiai si tu Danielvla in vremea lor, tot la D-Zeul lor Zamoloxis te inchinai, radacina crestinismului altfel spus, si nu lui Iisus. Acum toti sunteti mari si tari hristosi, care mai de care mai virtuali mai ales, insa daca ar veni un eretic sa va dea cate un sac cu milioane de €, cu siguranta ca nu i-ati da foc, ci i-ati pupa talpile nu doar mainile, fara ca nimeni sa afle despre aceasta!

  Sa stii ca cei mai multi ortodocsi vor merge cum a spus si Pr. Arsenie Boca, cu _Bbilia sub brat in iad, pt. ca doar se folosesc de numele Domnului, mai mult decat ii urmeaza.

  Cand ai sa faci zilnic de la tine putere pt. pacatele tale precum scrii, cate 1000 de matanii, atunci abia prinzi gust de adevarata ortodoxie, pana atunci iti dai importanta ca sa apari drept aparator al ortodoxiei. Nu-i nimic nou, virtual mai toti procedeaza astfel, pt. ca tot ce se petrece virtual te face oricum sa devii insensibil la orice, inafara de propria-ti fiinta.

  Nu stiam ca Dumnezeu are nevoie de „apararea” noastra (desi El este cel Atotputernic), ca sa ne putem astfel vesnic Lui inchina ca adevaratului Dumnezeu!!!

  Cred ca poporul roman nu are liniste si pace pana nu se varsa iarasi in patria muma sange, si nimic nu a fost si nu este mai sangeros, decat razboiul religios, pe care il provocati din zi in zi tot mai mult si daca aceasta va doriti, s-ar putea ca D-zeu sa va implineasca dorinta si atunci unde-i credinta?

  Apreciază

  • Eu recunosc ca sunt pacatos. Si cred ca si ceilalti care scriu pe bloguri recunosc asta. Sa inteleg ca matale faci cate 1000 de metanii pe zii si ai prins gust de adevarata ortodoxie, pe care o amesteci cu toate ereziile si paganismele.
   Burebista si Decebal sunt stramosii nostri si ni-i asumam, dar totusi au fost pagani.
   Dumnezeu nu are nevoie de apararea noastra, dar noi trebuie sa ne marturisim si sa ne aparam credinta, ca pe o comoara ce ne-a fost data pt mantuirea noastra si a generatiilor de dupa noi (daca si cate or fi).

   Apreciază

 4. Nu, Danielvla, tu sa faci 1000 de matanii, daca te consideri mare aparator de credinta ortodoxa, eu nu ma dau mai rotunda decat cercul in credinta ortodoxa, pt. ca stiu ca oricum va fi singura biruitoare, precum ne da Tatal Ceresc de inteles in Sfintele Scripturi si Evanghelii, si de aceea nu inteleg ce tot umpleti unii de sange site-ul asta despre clericii bisericii, pe care doar tot D-zeu are dreptul sa ii judece, nu noi, care nu suntem cu nimic mai buni si mai sfinti prin ale noastre ganduri, cuvinte si fapte.

  E ultimul mesaj pt. tine, pt. ca oricum sunt prea convinsa ca D-zeu are planurile Sale cu Romania si poporul ei, si nimeni nu i le poate nimici, oricat s-a stradui, iar credinta ortodoxa, nu are moarte, insa pt. ea vor fi mereu varsari de sange, nu ai observat aceasta inca?

  Apreciază

  • AMS
   Eu nu m aconsider mare aparator, ci caut sa marturisesc adevarul.
   O sa incerc sa inmultesc si numarul metaniilor, ca la capitolul asta stau cam prost…

   Clericii au facut niste juraminte infricosatoare sa nu tradeze credinta. Noi incercam sa-i trezim, caci au uitat ce au jurat in fata lui Hristos!
   Nu ne dam nici mai sfinti, nici mai buni. Doar incercam sa mentinem credinta curata si sa marturisim Adevarul.

   Iar in privinta judecatii, iata ce zic sfintii:

   Sfantul Apostol Iacov:
   ”Cel ce se arată că este prieten al lor (al ereticilor), vrăjmaș al lui Dumnezeu este” (Iacov IV,4).

   Sfantul Efrem Sirul:
   „Vai acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeieştile Scripturi! Vai de cei care murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii!”

   Sfantul Ipatie de Rufinian:
   „Cum am aflat că [Patriarhul Nestorie] spune erezii despre Dumnezeu, am încetat orice comuniune cu el şi nu-i mai pomenesc numele; pentru că nu este episcop”.

   Sfântul Ignatie Teoforul:

   „Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau de săvârşeşte semne, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor”

   ”De aceștia (de eretici) trebuie să fugiți ca de fiare (…). Trebuie să vă feriți de ei, fiindcă mușcăturile lor sunt greu de vindecat.”

   ”Tot cel ce se pronunță împotriva celor hotărâte, chiar dacă ar fi vrednic de crezare, chiar dacă ar posti, chiar dacă ar trăi în feciorie, chiar dacă ar face minuni, să-ți fie lup în piele de oaie, care lucrează stricarea oilor.”

   Sfantul Gherman cel Nou al Constantinopolului, într-o scrisoare de a sa, din 1229, îi îndemna pe ortodocșii din Cipru:

   “Fugiți cu grăbire, depărtându-vă de preoții care s-au plecat stăpânirii latine. Să nu vă adunați cu ei în biserică, nici să nu primiți din mâinile lor vreo binecuvântare. Fiindcă este mai bine să vă rugați lui Dumnezeu, singuri în casele voastre, decât să vă adunați în biserică, dimpreună cu slugarnicii latino-cugetatori.”

   Sfântul Nicodim Aghioritul:
   ”Se cuvine să ne îngrădim pe noi înșine și să ne separăm de episcopii care în chip vădit, stăruie în greșeală, privitor la cele ce țin de Credință și de Adevăr, așadar se vădesc a fi eretici sau nedrepți.”

   Sfantul Marcu al Efesului:
   „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”

   Sfantul Ioan Gură de Aur:
   „Dacă episcopul tău este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc şi ca de la un şarpe”

   ”Și eu, iarăși, vă voi spune cele asemănătoare: Vedeți să nu vă înșele careva, nici din cei dinăuntru (bisericii), nici din cei dinafară, nici episcopi, nici preot, nici diacon, nici citeț, sau oricare ar grăi cele strâmbe. Ei vor veni la voi în haine de oi, dar pe dinlăuntru vor fi lupi răpitori. Au înfățișarea dreptei credințe, dar tăgăduiesc puterea ei.”

   Apreciază

 5. Nu-ti scriu toata istoria sfintilor Daniel, doar cateva exemple:in anul 405 Sf. Ioan Gura de Aur trimite hoardele de calugari imbracati in gri si armati cu maciugi si bare de fier sa distruga statuile pagane din toate orasele din Palestina, iar in anul 406 colectioneaza fonduri de la femei crestine bogate pentru a finanta demolarea templelor eline. La Efesus, ordona distrugerea vestitului templu al zeitei Diana. La Salamis, Cipru, sfintii Epifan si Eutihie continua persecutia paganilor si distrugerea completa a templelor si sansctuarelor lor.

  In anul 410 la Alexandria, Egipt, cateva zile inainte de Paste (sarbatoarea iudeo-crestina), gloata asmutita de episopul Chiril ataca si o sfasie pe faimoasa si frumoasa filozoafa Hypatia. Interesant de urmarit filmul despre aceasta.Bucati din trupul ei sunt purtate de catre gloata crestina pe strazile Alexandriei, si in sfarsit arse impreuna cu cartile ei intr-un loc numit Chinaron. La 30 august, noi persecutii incep impotriva tuturor preotilor pagani din Africa de nord, care isi sfarsesc viata ori rastigniti ori arsi de vii.

  In anul 416 inchizitorul Hypatius, alias “Sabia lui Dumnezeu”, extermina ultimii pagani din Bitinia. La Constantinopole (7 decembrie) toti ofiterii armatei, functionarii publici si judecatorii necrestini sunt concediati.

  In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele din imperiu.

  In anul 423 Imparatul Teodosie al II-lea, declara (la 8 iunie) ca religia paganilor este “adorare a demonilor” si ordona ca toti cei care persista in practicarea ei sa fie inchisi si torturati.

  In anul 423 Imparatul Teodosie al II-lea, declara (la 8 iunie) ca religia paganilor este “adorare a demonilor” si ordona ca toti cei care persista in practicarea ei sa fie inchisi si torturati.

  In anul 429 Templul zeitei Atena (Partenonul) de pe Acropole la Atena este jefuit. Paganii din Atena sunt persecutati.

  In 431, dupa sinodul al 3-lea ecumenic de la Efes, incepe persecutia nestorienilor. Toate scrierile nestorienilor au fost arse, iar acestia s-au retras in Persia.

  In anul 435 La 14 noiembrie, un nou edict al lui Teodosie al II-lea ordona pedeapsa cu moartea pentru toti “ereticii” si “paganii” din imperiu. Singura religie necrestina considerata legala este iudaismul. Dar si evreii au suferit numeroase persecutii de-a lungul secolelor.
  Imparatul Iustin I incepe, in 518, persecutia monofizitilor.

  In 534, imparatul Iustinian a condamnat la moarte pe maniheisti si pe “ademenitorii” la erezie.
  Imparatul Iustinian al 2-lea in 690 a poruncit sa fie arsi pe rug paulicienii, intre care si seful lor Simeon.

  In anul 733 iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm. Sf. imparateasa Irina a restaurat cultul icoanelor si a inceput exterminarea iconoclastilor dupa sinodul de la Niceea 787. E cunoscuta pentru faptul ca i-a scos ochii fiului ei ca sa poata domni singura.

  Patriarhul Constantinopolului Nicefor (806-815) a condamnat la moarte in 812 pe paulicieni si antigani, care sentinta a executat-o imparatul Mihail I ( Cronica lui Teofan). In timpul imparatu-lui Leon V Armeanul (813-820) inchzitori impotrova paulicienilor a fost episcopul Toma de Neocesareea si monahul Paracondace. Sub imparateasa Teodora (842-856) peste 100,000 de paulicieni au fost decapitati, rastigniti, inecati, sau omorati prin alte suferinte.

  Secta bogomililor, urmasii paulicienilor, aparuta in secolul 10 in Bulgaria, a fost la randul ei masacrata de catre ortodocsi. Sinodul din Constantinopol in anul 1111, a afurisit cu intreg clerul pe bogomili ; a fost prins si condamnat la moarte seful lor Baziliu.

  Sub patriarhul Ion XIV Calecas (1334-1347) in doua sinoade din 1342,tinute la Constantinopol, au fost condamnate scrierile lui Palamas, care au fost arse, iar el inchis si excomunicat. Ulterior, in 1351, palamismul a fost acceptat ca o doctrina ortodoxa, si cei care s-au opus au fost aruncati in inchisori.

  Evreii au fost persecutati in Bizant de-a lungul intregii istorii.

  In 988 Rusii sunt crestinati cu forta din porunca cneazului Vladimir. Cei care au refuzat crestinarea au fost inecati.

  In 1487 episcopul Genadiu de Novgorod a cerut tarului Ivan III sa aplice pedeapsa focului fata de sambatisti (cei care considerau sambata drept zi de odihna), ceea ce a si facut.

  1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv. Asa au ajuns rusii lipoveni la noi…

  Secolul 19. Ortodocsii rusi fac pogromuri succesive incitati de catre ierarhi ortodocsi.. ceea ce determina o emigratie masiva a evreilor, multi stabilindu-se in Moldova.

  In sec. 19 in Armenia, paulicienii au fost excomunicati de patriarh si si ucisi cu fier si foc.

  La inceputul secolului 20, calugari ortodocsi greci conduc masacre impotriva aromanilor, pe care ii forteaza sa emigreze in Romania.

  Lista poate fi lunga Daniel, dar o opresc aici, tocmai ca astfel sa ne vedem noi ortodocsii cei teribili mai intai barna din proprii ochi, nu mereu pe cea din ochii catolicilor & Co…

  Ce se dobandeste cu forta, tot prin forta se va lua, asa ca nu suntem nici noi ortodocsii asa de neprihaniti precum vezi dupa trecutul indepartat, iar pe Mitropolitii de azi de care va tot legati ca ba sunt pacatosi, ba ca sunt eretici, etc., ii putem considera ingeri in comparatie cu cei enumerati in lista de mai sus, care abia prin pocainta unii au ajuns sa fie Sfinti.

  Credinta impusa cu ghioaga nu-i credinta adevarata, ci stapanire din punctul meu de vedere, Iisus insa a fost este si va fi singurul sfant neprihanit, iar cine i-a urmat i s-a si asemanat in cele din urma. Deci, fara violenta, chiar daca e doar verbala e la fel de ucigasa. Urmeaza-i lui Iisus cu toata fiinta si constiinta ta, si roaga-te Lui si pt. Mitropoliti si pt. tot poporul, altfel calcam pe urmele sfintilor, inainte de a se pocai si a ajunge sfinti, si in loc de pace, intai va fi razboi intre noi astfel…

  Daca tot porti profund in suflet ce au lasat scris Sfintii Parinti, te atentionez ca tot ei au profetit, ca la vermea de apoi, adica acum, numai cei care vor rabda toate ispitele isi vor putea mantui sufletul si aceasta pt. ca asa zisa credinta, e doar cu numele tot mai mult, iar dovada credintei, este rabdarea ispitelor…

  Eu stiu din cele citite la viata mea, ca insasi stramosii nostri (preotii decenei) au fost primii profeti la care orice profetie se implinea 100% si ei au spus ca dupa ei va veni Iisus si pescarii lui, care vor duce credinta cea dreapta mai departe si prin care vor conduce lumea, deci credinta crestin – ortodoxa. Eu tot prin ea m-am insanatosit si cine vrea sa ramana sanartos va ramane in credinta sfanta strabuna…

  Apreciază

  • AMS
   Cucoana, nu stiu de unde ai lista de mai sus. Probabil dintr-o sursa eretica. Nu stiu daca tot ce ai scris e adevarat, dar si daca ar fi, nu se desfiinteaza adevarul Ortodoxiei pentru niste criminali.
   In ce priveste distrugerea templelor pagane si arderea cartilor eretice. Aceasta nu poate fi considerata persecutie.
   Ca au fost ortodocsi care au torturat si omorat pe altii, asta nu inseamna ca au facut-o in numele lui Hristos. Asa li se va fi parut lor.
   Asa si iererhilor de azi li se pare ca in numele lui Hristos e necesar sa persecute si sa alunge monahi si preoti si mireni.
   Ceea ce ai scris nu-i indreptateste pe eretici si pe pagani sa stea in minciunile lor.
   Cauta-ti de lucru si varsa-ti ideile ecumeniste in alta parte.

   Apreciază

 6. Daniel, marea majoritatea a lumii se foloseste de numele Domnului si a Lui Hristos, cand vor sa para puternici in credinta lor. Razboaiele religioase se duc din cauza manipularii si se vor duce mereu, iar lista de mai sus, daca cauti mai intens pe net o gasesti, asa cum am gasit-o fara sa vreau si eu, insa pt. mine Iisus este viu si aceasta conteaza. Mie nu mi se pare normal sa distrug si sa ard tot ce tine de o alta credinta si cultura si nici sa persecut ce nu este ortodox, pt. ca D-zeu a lasat liberul arbitru fiecaruia, nu persecutiile & Co. Ti-ar place sa se inmulteasca musulmanii precum lacustele iarasi si sa ne persecute, sa ne dea foc la biserici, carti, si sa ne arda de vii chiar poate, pt. ca nu suntem musulmani? Cam aceasta inteleg eu de la ortodosii antisistem, ca sa radem tot ce nu e ortodox, in numele credintei.

  Daca m-as intelege bine sa zicem cu turcul, iudeul, neamtul, ungurul, tiganul sau chinezul si m-ar invita la masa lor, cum ar interpreta oare un refuz total de fiecare data sau eu sa ii invit si sa mi se raspunda la fel de toti acestia? Ar mai putea fi aceeasi prietenie si intelegere intre noi?

  Pe mine sa stii ca nu ma intereseaza Canoanele prea mult, pt. ca acest cuvant nu exista in Biblie, care este singurul cuvant al lui D-zeu si s-ar traduce prin judecata. Asa fiind nici macar preotii nu a voie sa judece pe nimeni, mai ales pe mai marii lor, dupa cum tot biblia da de inteles.

  Crede tu ca sunt eretica, ca preotii sunt mai sfinti ca arihiereii, nu incerc sa iti schimb eu aceasta parere, ai sa ti-o schimbi oricum singur.

  Eu ii dau Slava Lui D-zeu pt. ca avem Biserici care functioneaza cu Arhiereii si Preotii care ii avem si nu sunt goale, ci pline, ca inca mai sunt multi romani ortodocsi care isi pastraza traditiile cu adevarat (mai ales in zona Maramuresului si Bucovinei), ca sunt romani interesati sa reinvie arta veche a olaritului si dulgheria (munca practicata insusi de Iisus si in toata Romania uitata, noroc de un neamt prin zona Sibiului care lupta din rasputeri sa o reinvie si nu prea gaseste ucenici, pt. ca tinerii pleaca la orase sau chiar din tara, pt. ca daca acestea ar disparea abia atunci ti-ar fi frica sa mai iesi din casa.

  S-apoi degeaba taraboiul asta, pt. ca daca D-zeu ne rabda pe toti, fara nicio deosebire de credinta, sau ca natie si indiferent de hramul care il purtam fiecare, nu crezi ca noi mai intai Lui trebuie sa ii urmam?

  Am fost si eu cu anii contra catolicilor si iudeilor si altor confesiuni religioase, insa cand traiesti in prezenta acestor oameni, mai ales de copil, cand ii ai si in cartier si in calsa si in scoala si la locul de munca, abia atunci iti dai seama ce reprezinta credinta cu adevarat, comparand faptele tale cu ale lor.

  In strainatate, cei mai aroganti si cei mai dezbinati sunt romanii ortodocsi (dar nici in Romania nu sunt mai altfel acum), nu celalalte natii, care au diferite confesiuni religioase, si tot singurii care nu-si invata copiii sa vorbeasca si romaneste, cand nu se mai intorc in patria muma, iti raspund senin ca „in Germania se vorbeste germana, nu romana!”

  Repet inca o data, ca stramosii nostri cei „pagani”, preotii sacerdoti, care credeau in Zamolxis, au profetit ca dupa ei, va urma cel care va aduce adevarata credinta, mai profunda, Iisus si ucenicii Lui, si ca daca vom manca carne, nu vom mai fi liberi!!!

  Daniel, n-ai decat sa te zbati tu pt. monahii si preotii persecutati, eu nu o voi face, pt. ca pe mine insumi exact aceasta tagma m-a dezamagit total, nu arhiereul nostru, caruia ii datorez practic eu insumi viata, altfel de mult nu mi eram…

  Lista de mai sus era de fapt doar pt. tine, nu pt. toata lumea care iti citeste mesajele, pt. ca nu doresc sa manipulez in nicio directie, insa ma deranjeaza faptul ca sunt si preoti care chiar creeaza probleme (se stie ca banul este tronul diavolului) si cand sunt inlocuiti pt. ca in zecile de ani nu au inmultit talantul decat numai in favoarea lor, cand sunt multe probleme extra de rezolvat si le-au ignorat poate, sau sunt caterisiti, atunci abia schimba macazul la 180° in privinta mai marilor lor si deodata sunt victime.

  Gandeste-te mai bine si mai profund si vei constata, ca avem pe unii arhierei si preoti pe care ii meritam si la randul lor au si ei mirenii care ii merita, iar schimbarea tine de constiinta fiecaruia in parte, iar aceasta depinde de frecventa pe care am dobandit-o in decursul vietii, incat cine are o vibratie joasa, nu pote fi inconjurat de lumina divina…

  Ramai sanatos si ortodox mereu!

  Apreciază

 7. *Cateva citate scurte copiate din loc in loc doar din:”ISTORIA ASCUNSA A LUI ZAMOLXE”, care ar mai impaca spiritele ortodoxe de azi invrajbite.

  „Numai cu o formă sau o energie de acelaşi fel, dar de altă polaritate poţi anihila sau anula ceva. Este una din legile creaţiei.

  Dacă în întuneric aduci lumina, întunericul dispare, dacă în ură pui iubire, ura se anihilează, dacă în tristeţe aduci bucurie, atunci tristeţea nu va mai exista. Iubirea şi lumina nu pot fi stinse.

  Totul are legătură cu Atlantida. Şi noi cei de acum, numai că nu mai suntem aceeaşi rasă. Sângele lor a fost amestecat cu sângele altora. S-a făcut intenţionat. Nu se dorea existenţa unei rase atât de evoluate şi pure. Totuşi noi păstrăm multe din aspectele originale. Dacă am vrea am putea să ne amintim aceste lucruri. Ele se află ascunse adânc în ADN-ul nostru.

  Toţi au sânge amestecat. La noi Zamolxe avea sânge pur la fel ca şi cei ce au trăit în timpul lui. După aceea au mai existat linii pure, dar s-au oprit cam pe la anul 1600.

  Cum vor arăta religiile viitorului?
  Va fi o religie. Una singură, reală şi adevărată, conformă cu Adevărul Matricei şi Codul Legilor.

  Va îngloba toate religiile prezente, dar numai ce este real din ele. Reîncarnarea va fi recunoscută şi explicată.
  Dumnezeu va fi revelat şi decodificat spre a fi înţeles.

  Vor exista coordonatori (preoti), păstrători ai Codului Legilor, însă nu va mai fi ca azi. Va fi o religie universală la care toţi vor adera. Ea va fi în stare să explice şi să lege etericul de material, spiritualul de activităţile zilnice. Nu va fi obligatorie, căci ea va izvorî din suflet.

  Vor exista anumite zile în care se vor face meditaţii. La nivel global. Spre exemplu, meditaţia de purificare a apei de pe Terra. Să zicem că toată planeta ar hotărî ca în fiecare vineri din prima lună a anului, nimeni să nu facă nimic altceva decât să se roage pentru apă. Să ceară ca ea sa fie purificată, vindecătoare, ca fiinţele care vieţuiesc în ea să fie sănătoase, paşnice… Apoi în fiecare vineri din a doua lună ne-am ruga pentru sănătatea pământului, pentru ca toate seminţele pe care le vom planta să fie roditoare, sănătoase, hrănitoare… şi tot aşa. Dar am putea face şi acum asta!

  Dacă fiecare din noi am lua hotărâri cu gândul la viitor, la binele planetei şi locuitorilor ei, dacă ne-am întreba ce efect are decizia mea de astăzi, peste o sută de ani, atunci sigur nu am mai lua hotărâri greşite.

  Haide să facem câte o meditaţie de curăţare a Terrei în fiecare zi de întâi a fiecărei luni. Aşa vom vedea ce schimbări majore se vor petrece. Tot la zece şi jumătate. Cerem Matricei ca apa, aerul, solul şi tot ceea ce există pe Terra viu sau materie să se cureţe de tot ceea ce nu are corespondent benefic şi adevărat în Matrice. Durează cinci secunde.

  Dacă oamenii ar fi înţeles că la baza implementării dogmelor a stat frica, atunci şi-ar fi dat seama de realitate!

  Adevărul a fost ascuns sub miniciună, modificat şi relatat în aşa fel încât noi să nu putem înţelege. Iisus ne-a lăsat o cale către Dumnezeu, ne-a arătat-o, dar ea a ajuns la noi într-un mod imposibil de înţeles. Totul a devenit greoi, secret şi impracticabil.

  Noi toţi avem străbuni din alte lumi şi acest lucru se va afla în curând.

  Cunoaşterea era pentru a fi dată mai departe. Străbunii noştri au vrut să o ţină doar pentru ei. Dacă ar fi făcut ceea ce trebuie, soarta omenirii ar fi fost alta. Toţi aveau acces la cunoaştere. Dacă s-ar fi unit s-ar fi născut o nouă religie adevărată şi noi am fi fost astăzi în alt punct. Ăsta este unul din motivele pentru care trebuie să trecem acum prin anumite evenimente. Dar nu trebuie să o vezi ca pe o vină. Atunci am avut de ales pe ce drum să mergem şi noi ne-am ales singuri drumul…”

  Apreciază

 8. Pingback: SCRISOARE DESCHISA – Sărutarea mâinii papei reprezintă sărutarea ghearei antihristului. Îmbrățișarea papei – îmbrățișarea fiarei apocaliptice! – STRANA ORTODOXĂ

 9. Pingback: Scrisoare deschisă a diasporei ortodoxe către ierarhia BOR: Sărutarea mâinii papei reprezintă sărutarea ghearei Antihristului! - OrtodoxINFO

 10. Pingback: Celor care afirma că „nu-i nimic sărutarea mâinii papei” le răspunde dârzul arhiereu al Domnului Hristos, Mitropolitul Augustin de Florina, că este „…cel mai rău din toate relele„! si îi întreabă: ”…Cine ești tu falsule teolog și

 11. Pingback: În istoria neamului omenesc există trei mari căderi: a lui Adam, a lui Iuda și a papei. – Sfântul Iustin Popovici – Acta Diurna®

 12. Pingback: Papismul este înaintemergătorul Antihristului – Cuviosul Filotei Zervakos – Acta Diurna®

 13. Pingback: Pe papa să-l blestemați, că el este pricina răutății – Sfântul Cosma Etolianul – Acta Diurna®

 14. Pingback: Papa este destabilizator politic si religios abil ; instituitor și trasator din umbră al hotarelor și sprijinitor viclean al revizionismului din Ardeal. – Acta Diurna®

 15. Pingback: În anii 1990 PAPA DE LA ROMA a dat „binecuvântare” să se distrugă țările ortodoxe inclusiv prin razboi – a se vedea genocidul din Iugoslavia, bombardarea Serbiei, distrugerea Ucrainei, a Siriei, a creștinismului din țările arabe, – cu SCO

 16. Pingback: – După Sinodul tâlhăresc papist de la Lyon /sec XIII/, monahii Sfântului Munte au fost măcelăriți, înecati, spânzurați, arși de vii, mutilați, căzniți sau vânduți ca robi la pagâni, întrucât au rămas statornici față de Credință

 17. Pingback: Vicleanul și batjocoritorul papă Francisc se adresează popoarelor ca și către niște masse de retardați, mințind, înșeland și păgubind milioane de suflete (29): “Cu umilință, căutare interioara și meditare a rugăciunii, am castigat o nou

 18. Pingback: Vicleanul și batjocoritorul papă Francisc se adresează popoarelor ca și către niște masse de retardați, mințind, înșeland și păgubind milioane de suflete: “Cu umilință, căutare interioara și meditare a rugăciunii, am castigat o nouă î

 19. Pingback: Scrisoare istorică către ierarhii Sinodului BOR – mărturie la Judecata de Apoi, că au știut de toate trădările din sânul Bisericii – OrtodoxINFO

 20. Pingback: Către autorii ardeleni ai SCRISORII ISTORICE CĂTRE IERARHII BOR – MĂRTURIE LA JUDECATA DE APOI, CĂ AU ŞTIUT DE TOATE TRĂDĂRILE DIN SÂNUL BISERICII din 2 aprilie, 2022 – Strana Ortodoxă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s