VIDEO: Minciuno-episcopul și trădătorul Varlaam Ploieșteanul girează „celebrarea liturgică” papistașă la „catedrala Sfântul Iosif” din București, deschizând săptămâna de rugăciune comună

Conform programului săptămânii de babilonie ecumenistă, aceasta a debutat pe 18 ianuarie la papistași, la „catedrala Sfântul Iosif” din București. Cuvântul de învățătură a fost ținut de ereticul Varlaam Ploieșteanul.

Amestecul ecumenist continuă: Programul săptămânii de rugăciune pentru „unitatea creştinilor” – 2018

joi, 18 ianuarie, ora 17.00
Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”
str. G-ral Berthelot, nr. 17
Cuvânt de învăţătură: Biserica Ortodoxă Românâ


Iată ce aflăm de pe site-ul angelus.com.ro:

Rugăciune pentru unitatea creștinilor
în Catedrala Sf. Iosif

Joi, 18 ianuarie 2018, ora 17.00, se deschide Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor cu o celebrare liturgică la Catedrala Sf. Iosif din București. Cuvântul de învățătură va fi ținut de un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, iar celebrarea va fi prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

La rugăciunea din catedrala romano-catolică vor participa reprezentanți ai cultelor creștine din capitală: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Armeană, Biserica Evanghelică Luterană Germană C.A., Biserica Reformată Calvineum, Biserica Anglicană.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este o inițiativă internațională de rugăciune ecumenică creștină, celebrată în fiecare an în perioada 18-25 ianuarie. Această practică de rugăciune a fost instituită în 1908 de americanul Paul Watson, la acea vreme pastor protestant. Actualmente, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor este organizată, la nivel mondial, de Consiliul Ecumenic al Bisericilor şi de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor.

Tema aleasă de organizatori pentru Săptămâna de rugăciune din acest an este un citat biblic din Cartea Exodului (sau a Ieşirii): „Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere” (Ex  15,1-21). Textele care stau la baza reflecției și rugăciunii din această săptămână au fost pregătite de Bisericile creștine din Caraibe, o regiune marcată în trecut de sclavagism. Sfârşitul sclaviei a fost pentru creștinii din Caraibe „o experienţă unificatoare a acţiunii mântuitoare a lui Dumnezeu care dăruieşte libertate”….


Cuvântarea trădătorului Varlaam, care transmite și mesajul pseudo-patriarhului Daniel. Îi numește pe toți „preasfințiți”, „înalt presfițit mitropolit” (pe Ioan Robu), așadar e evident că recunoaște tainele ereticilor!

Iată și filmarea întregii slujbe papistașe. Urmăriți manifestările lui Varlaam Ploieșteanul pentru a vedea din gesturi (se închină la rugăciunile papistașe, se inclină când este tămâiat) că se roagă în mod evident cu toți ereticii de acolo:

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)

Episcopul sau presbiterul sau diaconul, daca numai s-a rugat împreuna cu ereticii, sa se afuriseasca; iar daca le-a permis acestora sa savârseasca ceva ca clerici (sa savârseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.

(10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE)

Poruncim sa se cateriseasca episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Caci ce fel de împartasire (întelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

(47, 68 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. 11 ec; 95 Trui.; 7, 8 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare) 

CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII SI ERETICII)

Daca vreun cleric sau laic ar intra în sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, sa se si cateriseasca si sa se si afuriseasca.

(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.) 

CANONUL 9 Laodiceea (OCOLIREA ASEZAMINTELOR ERETICILOR)

Celor ce sunt ai Bisericii nu le este îngaduit sa mearga la cimitirele ori la cele ce se zic locuri mucenicesti ale oricaror eretici pentru rugaciune ori pentru vindecare; si unii ca acestia, de vor fi credinciosi, sa se excomu­nice pâna la un timp anumit. Iar pocaindu-se si marturisindu-se ca au gresit, sa se primeasca.

(10, 11, 45, 46, 64, 70 ap.; 2, 4 sin. III ec; 6, 32, 33, 34, 37 Laod.; 83 Cartag.; 9 Tim. Alex.) 

CANONUL 32 Laodiceea (BINECUVÂNTAREA ERETICILOR NU E BINECUVÂNTARE)

Nu se cuvine a primi binecuvântarile ereticilor, care mai mult sunt ab­surditati decât binecuvântari.

(10, 11, 45, 46, 64 ap.; 19 .sin. 1 ec; 7 sin. 1} ec; 2, 4 sin. IU ec; 11, 95 TruL; 6, 7, 8, 9, 10, 14, 31, 33, 34, 37 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare; 9 Tim. Alex.) 

CANONUL 33 Laodiceea (SE OPRESTE RUGACIUNEA CU ERETICII SI SCHISMATICII)

Nu se cuvine a ne ruga împreuna cu ereticii sau cu schismaticii.

(10, 11, 45, 46, 64 ap.; 19 sin. I ec; 7 sin. II ec; 2, 4 sin. III ec; 11,95 TruL; 6, 7, 8, 10, 14, 31, 32, 34 Laod.; 1, 47 Vasile cel Mare; 9 Tim. Alex.) 


 

Reclame

44 de gânduri despre „VIDEO: Minciuno-episcopul și trădătorul Varlaam Ploieșteanul girează „celebrarea liturgică” papistașă la „catedrala Sfântul Iosif” din București, deschizând săptămâna de rugăciune comună

 1. Acuma am și eu o întrebare:
  Cum l-ați judeca voi pe Sfântul Apostol Pavel, care mergea în sinagogile evreiești să îl propovăduiască pe Hristos Cel Înviat?
  Bănuiesc că l-ați cataloga drept „eretic”.
  Credința Ortodoxă trebuie propovăduită tuturor, nu să ne închidem într-un ghetou autist.
  Că ia uitați ce zice Sfântul Apostol Pavel:
  „19. Căci, deşi sunt liber faţă de toţi, m-am făcut rob tuturor, ca să dobândesc pe cei mai mulţi;
  20. Cu iudeii am fost ca un iudeu, ca să dobândesc pe iudei; cu cei de sub lege, ca unul de sub lege, deşi eu nu sunt sub lege, ca să dobândesc pe cei de sub lege;
  21. Cu cei ce n-au Legea, m-am făcut ca unul fără lege, deşi nu sunt fără Legea lui Dumnezeu, ci având Legea lui Hristos, ca să dobândesc pe cei ce n-au Legea;
  22. Cu cei slabi m-am făcut slab, ca pe cei slabi să-i dobândesc; tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii.
  23. Dar toate le fac pentru Evanghelie, ca să fiu părtaş la ea.” (1 Corinteni 9, 19-23).

  „Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi!” (2 Corinteni 13, 13)

  Apreciază

   • Î.P.S. Bartolomeu Anania traduce în felul următor: „Pe omul eretic, după întâia şi a doua mustrare îndepărtează-l, ştiind că unul ca acesta s’a înstrăinat şi rătăceşte’n păcat, osândit de sine însuşi.” (Tit 3, 10-11).
    Deci, ar fi vorba de îndepărtarea din Biserică, adică excomunicarea. Or, noi nu considerăm că este altă Biserică (cu b mare) în afară de Biserica Ortodoxă.
    Tocmai aici e problema, că noi trebuie să aducem oamenii la adevărata Biserică, deci trebuie să le propovăduim Adevărul.

    Apreciază

   • Da Mihai asa este de eretic sa te pazesti, însă are dreptate si Ioan prin ceea ce spune si anume ca Ortodoxia trebuie mărturisită. In aceste vremuri marcate de globalizare Biserica Ortodoxă este pusa intr- o situatie poate fara precedent în istorie. Pe de o parte daca Biserica Ortodoxă nu participa la astfel de invitatii ale eterodocsilor va fi catalogată îngustă, arogantă ceea ce i-ar face pe cei chemați s-o privească cu dezgust si nimeni nu ar mai fi interesat sa o cunoască. Pe de alta parte daca este prea deschisa minimalizand dogma greseste clar. In acest caz calea de mijloc ar fi cea mai bună. Adică deschiderea catre acest dialog cu eterodocsi poate si participarea la aceste rugăciuni în comun ( doar participare ca spectatori si nu implimplicare) este acceptată sa zicem. Trebuie discernământ si sper ca mai marii Ortodoxiei sa aiba acest discernământ si sa nu-si fi pierdut constiinta ortodoxă. Sa accepte din politețe aceste invitații, să participe asa cum si Sf Ap Pavel a intrat si in templu păgân si in sinagogă, dar să stie sa puna punctul pe i atunci când este vorba de mărturisirea Adevărului. Pana acum nu am auzit nici un ierarh ortodox care sa spuna cu capul descoperit ca nu mai crede ca Ortodoxia este Adevărul deplin, de aceea inca nu am cuvant impotriva lor si cred ca vor fi intotdeauna episcopi credinciosi lui Hristos, chiar daca vor fi si multi altii care vor cădea.

    Apreciază

    • Nu știu dacă Apostolul Pavel a fost într-un templu păgân, dar în sinagogă, ca să îl vestească pe Hristos, sigur a fost: „Apoi propovăduia în sinagogi pe Iisus, că Acesta este Fiul lui Dumnezeu.” (Fapte 9, 20).

     Apreciază

    • Irina, hai sa din serioși, ei nu mărturisesc absolut nimic, daca ar fi avut grija mărturisiri așa cum susține chipurile ei, le-ar fi zis rătăciților de tot soiul sa se trezească la realitate,sar fi dezis de ceea ce au semnat în Creta, ar fi făcut demersuri pt ieșirea din organizații oculte precum c.e.b și c.m.b, însă ei nu, unde sunt ereziile mai mari hop și ei prezenți, iar pt ei adevărul este categorisit schisma și extremism, așa că nu are rost sa ne facem iluzii deșarte

     Apreciază

    • Irina,
     Biserica Orotodoxa NU trebuie sa accepte astfel de invitatii ale eterotocsilor. Dialogul trebuie sa se desfasoare pe „teren” ortodox, din initiativa ortodoxa adica sa se faca misionarism (ceea ce Consiliul Mondial al Ereziilor interzice). Iar daca ereticii sunt atrasi din proprie initiativa spre Ortodoxie sa li se explice, dar nu in bisericile lor!

     Canoanele INTERZIC CLAR rugaciunile in comun cu ereticii/eterodocsii! Adevarul, ca ortodox, te obliga sa nu asisti la parodiile lor de slujbe, caci altfel arati ca-i recunosti. Ii legitimezi.
     Mai-marii minciuno-ierarhi numai discenamant nu au. Si constiinta ortodoxa si-au pierdut-o demult.

     Ei accepta invitatiile din politete, din diplomatie, din interes, din slugarnicie, din servilism, din… dedublare duhovniceasca.

     SFANTUL APOSTOL PAVEL A INTRAT PE LA PAGANI SI IUDEI PENTRU A-I INVATA ADEVARUL, nu pentru a le canta in struna! E O MARE DIFERENTA, pe care tu n-o vezi!

     Ierarhii romani afirma cu capul descoperit, printre altele, o mare blasfemie: aceea, chipurile, a unitatii crestinilor. Afirma cu capul descoperit teoria unitatii pierdute a Bisericii si teoria ramurilor. Isi cer scuze ca niste smintiti pentru „dezbinarea Bisericii”.

     Acestea de mai sus sunt erezii si blasfemii pe care le profereaza minciuno-ierarhii romani, nu doar cu capul descoperit, ci chiar intarindu-le prin semnatura (Creta, Chambesy, Balamand, Busan etc)
     BISERICA NU E IMPARTITA! Biserica nu are cu cine sa se uneasca in afara ei! TREBUIE CA CEI DIN AFARA SA VINA INAUNTRU!

     Apreciază

  • Ioan C
   Ecumenismul din tine te face sa gandesti adesea stramb.
   Sfantul Apostol Pavel spune ca a fost ca un iudeu si ca unul care nu are Lege, adica ca un pagan, in sensul ca s-a pus in situatia lor, a privit din punctul lor de vedere credinta, pentru a stii cum sa-i abordeze. Nicidecum nu a adoptat credinta lor si nu s-a rugat cu ei! Nicidecum nu i-a intarit in convingerile lor gresite! El l-a marturisit pe Hristos, dar cu iscusinta pentru a fi inteles si acceptat si de cei mai aprigi impotrivitori.

   UNDE VEZI TU CA VARLAAM II INVATA PE ROMANO-CATOLICI SI PE CEILALTI ERETICI CREDINTA??!
   BA DIMPOTRIVA, TACE!
   II INCURAJEAZA IN RATACIRILE LOR NESPUNANDU-LE ADEVARUL ORTODOXIEI!
   SE ROAGA CU EI, ceea ce interzic cu desavarsire canoanele, LE RECUNOASTE TAINELE, numindu-i presfintiti si inalt presfintiti. SE INCLINA CAND ESTE TAMAIT DE ERETICI, ceea ce inseamna ca le primeste „binecuvantarile”. BA CHIAR ACCEPTA CA SI-A CERUT SCUZE PENTRU „DEZBINAREA BISERICII” impreuna cu papistasul Ioan Robu. SI ASTA PRETINDE CA O FACE IN NUMELE ORTODOXIEI!
   Pai nu i-e rusine tradatorului??!! Sa-si ceara scuze in numele lui! Nu sa incrimineze el Ortodoxia!

   Asa ca… nu te mai amagi degeaba sustinandu-i!

   Apreciază

  • Păi vrei sa zici ca Ap.Pavel ar fi de acord ca ortodocșii sa îi învețe pe catolici sa revina la ortodoxie?vrei sa zici ca Apostolii și sfinții Părinți sunt de acord cu mascarada asta de mărturisire ortodoxă?interpretezi anapoda toate

   Apreciază

   • „Păi vrei sa zici ca Ap.Pavel ar fi de acord ca ortodocșii sa îi învețe pe catolici sa revina la ortodoxie?”
    Da, sunt convins, deoarece nu papa este capul Bisericii: „Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.” (Efeseni 5, 23) și iarăși „Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura.” (Marcu 16, 15).

    Apreciază

 2. Acesti tradatori (Varlaam Ploieșteanul, Daniel, etc.) nu fac aceste actiuni pentru a converti pe eretici la ortodoxie, ci urmaresc unirea cu ereticii, plan semnat in Creta. Daca unii dintre eretici ar dori sa vina la ortodoxie, nu m-as mira, ca, chiar ei sa se opuna primii.
  Nu fi copil, uita-te si la caracterul lor. Acesti tradatori nu stiu ce loc si-ar fi gasit in timpul Sf Stefan cel Mare.

  Apreciază

   • Corespondenta Sf Stefan cel Mare a fost o miscare tactica, pentru ca, altfel, el stia foarte bine ca erau vrajmasii nostri, si eretici si vicleni.
    Alta este situatia acum, ai nostri sunt vicleni si ne vand; nu urmaresc ei sa aduca pe altii la ortodoxie.
    Daca ar urmari sa-i aduca la ortodoxie le-ar spune lamurit acest lucru si le-ar aduce dovezi si ar purta dispute cu eretcii pe aceasta tema si desigur ar iesi scantei, ceea ce nu se vede. Or dupa cateva incercari de acest gen ar inceta intalnirile cu ei.

    Apreciază

 3. Ar trebuie facute liste cu semnaturi impotriva pseudosinodului din Creta, a saptamanii de rugaciune, a iesirii BOR din CMB, etc. Trebuie facut ceva, pentru ca, dupa noi, va urma dezastrul si vom fi raspunzatori pentru caderea urmasilor nostri. Trebuie sa fim multi, pentru ca altfel nu se tem de nimic.

  Apreciază

 4. Și la ei săptămâna spurcăciunilor, am tradus in câteva cuvinte

  Se întâmplă acum! În Tesalonic

  Universitatea teologică Aristotel din Tesaloniki am aflat despre anunțul săptămâni mondiale de „rugăciune” pt unitatea creștinilor 18-25.01.2018
  De pe siteul ,,bisericii” catolice a Neprihănitei Zămisliri din Tesaloniki a fost anunțat că sâmbătă 20.01.2018 ora 19 va avea loc ceremonia de ,,rugăciune” ecumenică.
  Cui se roaga și pt cine? Dece de întâmplă toate astea in secret? În cele din urmă după pseudo sinodul Cretei orice cler care se ,,roaga” cu ereticii, va fi pus la îndoiala sau nu?

  http://www.katanixis.gr/2018/01/blog-post_349.html?m=1

  Apreciază

 5. @IOAN C; STAI PUTIN NU TE GRABI IN AI APARA PE TOTI TRADATORI ACESTUI NEAM ORTODOX CACI DEVII ERETIC FIX CA EI….LA ASA ZISA”RUGACIUNE”(CA NUMAI RUG.NU SE POATE NUMII) EI INCALCA PORUNCA DOMNULUI SI NU PROPOVADUIESC ADEVARUL DE CREDINTA …AU DOAR AU INCERCAT „EPISCOPII” ACESTIA SA ARATE DOGMELE DE CREDINTA ERETICILOR?! EU UNA VAD CA EI ISI BAT JOC DE SUFLETELE LOR SI BOLBOROSESC AIUREA-NTRAMVAI SPER A LOR PIERZANIE.

  Apreciază

 6. Știu și eu ce „hram” poartă unii din episcopii noștri.
  Mă mir că ÎPS Justinian Chira, atât de bine văzut de unii, a ales să închidă ochii,
  Vedeți cazul jurnalistului Octavian Butuza, citiți-i scrisoarea de adio!

  Apreciază

 7. Sa nu judecam dupa aparente. Prezenta PS Varlaam acolo nu denota neaparat tradarea Ortodoxiei. Numai Dumnezeu stie ce este in sufletul lui si ce gandea in acele momente. Si nu putem sti sigur daca s-a implicat sau nu in rugaciunea aia cu ereticii sau doar a participat ca spectator.

  Apreciat de 1 persoană

  • Irina
   Nu avea voie sa participe acolo in calitate de ierarh ortodox.
   Simpla lui prezenta, sa zicem ca o statuie acolo, arata ca le recunoaste tainele.
   Dar el nu a stat ca o statuie. A tinut un discurs in care i-a numit pe toti „presfintiti” si pe papistasul sef „inalt preasfintit”.
   Pe ce lume traiesti?!
   Nu merge sa ne amagim asa ca fraierii.

   Apreciază

    • Cam dure cuvinte, care s-ar putea să ne osândescă în fața Dreptului Judecător:
     „36. Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii.
     37. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei 12, 36-37);
     – „Dacă cineva socoteşte că e cucernic, dar nu îşi ţine limba în frâu, ci îşi amăgeşte inima, cucernicia acestuia este zadarnică.” (IAcov 1, 26);
     – „5. Aşa şi limba: mic mădular este, dar cu mari lucruri se făleşte! Iată puţin foc şi cât codru aprinde!
     6. Foc este şi limba, lume a fărădelegii! Limba îşi are locul ei între mădularele noastre, dar spurcă tot trupul şi aruncă în foc drumul vieţii, după ce aprinsă a fost ea de flăcările gheenei.
     7. Pentru că orice fel de fiare şi de păsări, de târâtoare şi de vietăţi din mare se domoleşte şi s-a domolit de firea omenească,
     8. Dar limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească! Ea este un rău fără astâmpăr; ea este plină de venin aducător de moarte.
     9. Cu ea binecuvântăm pe Dumnezeu şi Tatăl, şi cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu.
     10. Din aceeaşi gură ies binecuvântarea şi blestemul. Nu trebuie, fraţii mei, să fie acestea aşa.” (Iacov 3, 5-10),

     Apreciază

 8. Uitandu-ma la gesturile lui, mie nu mi-a dat impresia ca s-ar fi rugat acolo. A facut niste plecaciuni spre ei cand a predicat din politete. Si cand mergi la primarie de ex, iti dai palaria jos din cap si te inclini in semn de salut cu primarul.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s