„Paradox România” combate calculul matematecianului Silviu Radu despre existența curburii Pământului

Începând de la minutul 5:27, administratorul canalului de You Tubeparadox romaniacombate calculul matematic al lui Silviu Radu din articolul postat pe „Saccsiv” și „Ortodox Info”, care, după cum pretinde autorul, ar demonstra existența curburii Pământului.

CALCULE MATEMATICE ce demonstreaza ca actualul model al PAMANTULUI PLAT are … mari probleme

Recomand să se ignore comentariile suplimentare și malițioase ale realizatorului clipului cu privire la dreapta informare. O eventuală idee greșită nu anulează bunele intenții ale unora ce vor să aducă informații cât mai obiective publicului.

33 de gânduri despre „„Paradox România” combate calculul matematecianului Silviu Radu despre existența curburii Pământului

  1. Dragă Daniel, îmi pare rău să te văd căzut în aiureala asta de idee a „pământului plat”.
    Rău a făcut Saccsiv că a importat amețeala asta de la sectari…
    Pur și simplu Harta Lumii nu se potrivește cu teoria asta a voastră.
    Dacă măsori distanțele parcurse de avioane și vapoare în Emisfera Sudică și pe cele parcurse în Emisfera Nordică, rezultatele ar trebui să fie cu totul altele decât cele de acum, dacă teoria asta ar fi adevărată – distanțele în Emisfera Sudică ar fi mult mai mari decât cele din Emisfera Nordică. Dar traficul avioanelor și al vapoarelor arată că harta pe care o avem acum, cea a Pământului Rotund, e bună.
    Poți să vezi o grămadă de video-uri pe tema asta, pe youtube și chiar îți recomand să le parcurgi înainte de a te lansa în asemenea teorii. De la tine eu unul mă așept la mai mult:

    Apreciat de 1 persoană

    • Marius Ianuș
      Nu stiu ce astepti matale de la mine, dar tin minte ca eram pe pozitii divergente cel putin in privinta papistasilor,
      Teoria Pamantului Plat am prezentat-o ca posibilitate, de cele mai multe ori cu semnul intrebarii. Unele argumente aduse de sustinatorii teoriei sunt credibile. E o problema de studiat.

      Apreciat de 1 persoană

      • Dragă Daniel,
        te poți convinge foarte ușor că teoria Pământului plat e o aiureală.
        Dacă argumentele culturale nu te conving, atunci poți face o mică experiență:
        te duci în America de Sud, în Africa de Sud sau în Noua Zeelandă, închiriezi o barcă cu motor pentru o lună (sau pentru patru luni, dacă tu chiar crezi teoria Pământului plat), pui în ea câteva butoaie cu carburant și dai o tură de-a lungul unei paralele (pe hărțile noastre – cerc concentric pe hărțile voastre). În funcție de ce paralela îți alegi, pe hărțile noastre, de la 45 la 60 (cat e navigabil) vei parcurge undeva intre 15.000 si 25.000 de km, dacă hărțile noastre sunt adevărate, respectiv vreo 70.000 de km dacă harta „platiștilor” e adevărata.
        Diferența va fi mai mult decât evidenta. O barca cu motor poate face cam 1000 de km pe zi.
        Dar sa nu îți închipui ca acest experiment nu s-a făcut deja.
        Mai mult, un om cu o mica pregătire științifică il poate face de acasă, pe internet, calculând traseele avioanelor si vapoarelor din Emisfera Sudica (sau „de la marginea Pământului – pe hărțile „platiștilor”).
        Din păcate, în privința catolicilor, dacă nu îi cercetezi îndeaproape, nu ai cum să te convingi de Adevăr. Ai fost îndoctrinat împotriva lor. Ți s-a picurat otrava îndoctrinării peste tot – până și în filme – a se vedea începutul de la „Nemuritorii” în care o bisericuță catolică e aruncată în aer în hăhăiala „haiducilor români”. Tot ce venea din Vest trebuia să fie putred și corupt. Asta a fost politica oficială a țării noastre vreme de 50 de ani…
        Ți se servește și azi otrava asta, ți-ar fi imposibil să înțelegi că, de fapt, ce s-a întâmplat la 1050 nu putea să invalideze vreuna dintre Patriarhii în ansamblul ei – a fost o excomunicare reciprocă între doi patriarhi (din care unul era mort si reprezentat de un episcop), dar această excomunicare nu i-a privit și pe ceilalți episcopi/preoți/mireni ai respectivelor patriarhii. Această idee a excomunicărilor întregilor patriarhii a apărut la câteva sute de ani mai apoi, pe fond politic/administrativ. În aceste câteva sute de ani catolicii și ortodocșii care mergeau la Ierusalim, de pildă, se împărtășeau din același potir. Și asta dovedește că nu a existat propriu-zis o ruptură dogmatică profundă.
        Asta e poziția oficială a Bisericii noastre. Dacă tu crezi altceva, probabil că ar trebui să te duci la stiliști, pentru că nu ești alături de noi, cei care căutăm cuvântul Domnului – „Să fie o turmă și un păstor” – și care facem ascultare de Biserica Ortodoxă, ci alături de cei care fac dezbinare.
        (În ce măsură o ruptură dogmatică nu a apărut ulterior, prin modificările care s-au făcut de o parte – patriarhiile naționale – și de cealaltă – Consiliul Vatican 2, asta e altă discuție…)
        De fapt, voi preluați o grămadă de teorii (inclusiv cea a pământului-plat) de la sectari, care sunt pierzania Bisericii, pentru că lucrarea voastră ESTE lucrarea lor, lucrarea duhului care îi mână pe ei, vechiul șarpe.
        Tu chiar nu îți dai seama că acest duh vă pune în gură toate tâmpeniile posibile și imposibile?
        (Slavă Domnului că n-ai început încă să-l ataci pe Părintele Arsenie Boca, cel mai mare duhovnic român din secolul trecut, dar poate și din toată Istoria Ortodoxiei Românești…)
        Să vrea Dumnezeu să îți lumineze mintea și să nu te lase în ghearele pierzătorului de suflete care le dă idei sărmanilor noștri ultra(dar, de fapt, „pseudo”)ortodoxiști !

        Apreciază

        • Marius Ianuș
          In privinta Pamantului plat sau sferic vom vedea cum e.
          Dar in privinta catolicilor (papistasilor) calci in gropi rau de tot.
          Cine te-a primit, frate, in manastire cu o asa gandire eretica? Cum te-au primit athonitii vazand ce idei ai? Sau nu le-ai expus pe acolo?
          O bisericuta catolica era aruncata in aer de haiducii romani? Dar de cele aproape 300 de biserici si manastiri din Ardeal rase cu tunul de catolicii austrieci ce mai zici?!
          Cine ti-a zis ca s-au impartasit cateva sute de ani ortodocsi si catolici la Ierusalim??!

          Ia uite aici:
          „La 7 iunie 1099, 12.000 de pedeştri şi 1500 de călăreţi ajung în afara zidurilor Sfintei Cetăţi. După 40 de zile de asediu, la 15 iulie 1099, cruciaţii cuceresc Cetatea şi se repetă aceeaşi scenă: măcelul sălbatic al locuitorilor musulmani, precum şi a puţinilor evrei pe care i-au ars de vii în sinagoga lor. Într-o atmosferă de frenezie şi demenţă, au fost măcelăriţi până şi copii mici, de cei, care, chipurile, slujeau pe Dumnezeul Dragostei………
          …….
          Patriarhul grec, Simeon, care fusese exilat de musulmani în Cipru, s-a întors în scaunul său, dar latinii i-au interzis să săvârşească Liturghia în Biserica Învierii şi l-au silit să părăsească din nou Cetatea.

          La 1 august 1099 Arnulfos de Chocques este primul latin care este ales patriarh al Ierusalimului. Raymond de Agiles arată că hirotonia lui a fost necanonică, deoarece a devenit patriarh fără să fie nici măcar diacon şi, mai mult decât aceasta, era acuzat că duce o viaţă păcătoasă, auzindu-se despre el cântece desfrânate.7

          În decembrie 1099 Arnulfos este înlocuit cu Daimbert, arhiepiscopul de Pisa, care a ajuns la Sfintele Locuri în vara anului 1099 în fruntea unei flote de 120 de corăbii. Regele Godefroy avea absolută nevoie de controlul acestei flote, lucru care l-a făcut foarte puternic pe Daimbert.

          În Sâmbăta Mare a anului 1100, Daimbert este primul patriarh latin al Ierusalimului rânduit în calitate de conducător al ceremoniei Sfintei Lumini. Deşi ceremonia se face după rânduiala prevăzută, pentru prima dată însă Sfânta Lumină nu se arată. Ceremonia se prelungeşte şi în ceasurile următoare, invocările se repetă, dar fără nici un rezultat.

          Preoţii latini văd că acţiunile lor nu sunt încuviinţate de Dumnezeu şi poruncesc cruciaţilor să-şi spovedească păcatele lor, mai întâi de toate uciderile pe care le-au făcut în timpul cuceririi Ierusalimului. După această îndelungată procedură, aşa cum ne înştiinţează istoricul francez Gibert, când aproape se înnoptase, s-a arătat Sfânta Lumină. (cine stie daca chiar la rugaciunile lor a venit – n. adm.)

          În următoarea Sâmbătă Mare, la 20 aprilie 1101, pentru prima dată în istoria Cetăţii, Sfânta Lumină nu s-a arătat deloc.

          Latinii, după al doilea an de eşec, conştientizează că Dumnezeu nu binevoieşte întru ei şi de aceea locuitorii Cetăţii se tulbură.

          A doua zi, în dimineaţa de Duminica Paştilor, invocările lor continuă, însă Sfânta Lumină nu se arată. Văzând aceasta, latinii hotărăsc să se retragă din Biserică. Atunci preoţii greci împreună cu ortodocşii sirieni profită de ocazie şi încep ceremonia ei singuri. Şi îndată ceva neprevăzut s-a întâmplat. Dar să-i lăsăm pe cronografii înşişi să descrie aceste fapte neprevăzute.

          Este un fapt extrem de rar întâlnit ca un eveniment care se săvârşeşte într-o ceremonie religioasă vreme de nouă secole, să fie descris de opt cronografi.

          Printre aceştia se numără cei trei cronografi francezi, Fulcherius, Bartolf şi Gibert, germanul Ekkehard, englezul William, italianul Caffaro, armeanul Matheos al Edesei şi un francez anonim (scriitorul Codicelui L). Aşadar, să călătorim înapoi în timp şi să aflăm evenimentele din istorisirile acestor opt bărbaţi.” – http://www.skarlakidis.gr/ro/thema/15–1099.html

          Si:
          „Lumina Sfanta n-a aparut in anul 1101, cand clerul grec si latin au participat impreuna la ritualul Luminii Sfinte. Abia dupa ce grecii (ortodocsii) s-au rugat in lipsa latinilor (catolicilor), care au parasit biserica, a aparut lumina.” – https://www.ganduridinierusalim.com/cand-nu-a-venit-sfanta-lumina-la-ierusalim/

          Care pozitie oficiala a Bisericii noastre???!
          E pozitia oficiala a ecumenistilor! Asa cum esti si tu!
          Nu faci deloc ascultare de Biserica Ortodoxa, asa cum te lauzi!
          Erezia filioque este erezie? Ca sa numim doar una din aberatiile lor.
          Cei ce cred si afirma aceasta erezie sunt eretici sau nu?
          Daca toata Biserica (toate celelalte 4 Patriarhii i-au considerat exclusi pe toti care il urmeaza pe papa, asta ce inseamna? Nu cumva excluderea tuturor din Biserica?
          Citeste bine mai sus: deja la 1101 se rugau degeaba sa vina Sfanta Lumina!
          Baga-ti mintile in cap: catolicii (papistasii) NU sunt in Biserica! NU au taine! NU au preotie! Sunt eretici, asa cum eretic esti si tu daca mai crezi aberatiile astea.
          Fara nici o suparare, esti eretic ecumenist! Pocaieste de ereziile tale si revino in Biserica!

          Apreciat de 1 persoană

        • Danielvla, care șterge pe jos cu Biserica Ortodoxă Română, îl invită pe Marius Ianuș so revină în Biserică.

          Apreciază

        • Tu nu stii sau mai bine zis nu vrei sa intelegi ce inseamna Biserica Ortodoxa Romana! In Biserica trebuie sa revii si tu, pt ca esti eretic ecumenist. Si daca ma mai acuzi, in mod aberant, ca denigrez Biserica, chiar nu te mai las sa comentezi. Daca ai alte pareri pastreaza-le pt tine sau scrie-le in alta parte. Sunt suficiente bloguri unde poti sa-ti arunci ineptiile.

          Apreciat de 2 persoane

        • Pai vezi ca vorbesti prostii te bagi ca musca…nu il sti tu pe Ianus si pliantu lui anticip cu papistasii asa ca taci din gura repede va luati pararea pomenitorii de eretici ce sunteti lipsiti de har si anathematizati, daca avea-i harul nu te bagai ca stiai ce a zis Ianus prin har dar se vede ca ai o patima ca te-am „flegmat” mai mereu ereticule

          Apreciază

        • Ție îți e frică să îți dai numele pe net, dar te crezi mare mărturisitor, ascunzându-te în spatele unui pseudonim.
          Dar dai lecții!

          Apreciază

        • Sti tu ce e aia ascultarea?, tu care calci in picioare anathema ROCOR ereticule?, 1 ascultare e sa nu imi fac numele public, unii ma stiu si ne-am si intalnit si imi stiu si numele asa ca plimba ursu si linge gheara lu Ciobotea si celorlati ecumendraci si facatori de minciuni pe care ii idolatrizati in pomeniri mincinoase ramai in erezia ta ptr totdeauna

          Apreciază

      • Pentru tine, care ți-e rușine să îți dai numele (dar nu și să admonestezi pe alții în spatele anonimatului):
        „Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.” (Marcu 8, 38)

        Apreciază

        • Si talcuirea de ce nu o dai ? Unde scrie acolo bagati-va numele in fiara ca sa marturisiti si dovada iar ca habar nu ai ca ASCULTAREA e mai mare ca JERTFA,dar vi sa inveti pe altii ereticule ai vazut harul necrear ca sa inveti pe altii sau esti si tu extrasens-senzorial ca tu simti harul dar nu il vezi? Vezi-ti ma de erezia ta ca te-ai lepadat de nume prin cnp ereticule,oare de ce nu vezi harul? NU OARE CA TE-AI LEPADAT DE NUME?

          Apreciază

        • Baga-l in fiara ca esti inteligent baga-l ca nu iti ajunge lepadarea prin cnp si semnatura cu poza in calculator la militie, baga, baga ca esti plin de har dai pe afara de luminare …

          Apreciază

  2. măi oameni buni sau preabuni…cum vorbiti aicea asa urât unu cu altu? mai cu putin respect nu se poate? ma iertati ca ma fac auzit, desi n-ar trebui sa ma bag in treaba voastra ci sa-mi vad de pacatele mele…permiteti totusi un mic cuvant. ayeaye nu mai fii asa agresiv in comentarii; am tot urmarit pe aci si tu esti cel mai agresiv in vorbire ca piperul, muștarul si ardeiul iute 🙂 las-o te rog mai moale crestinule si demonstreaza prin cuvintele pe care le scrii ca esti un crestin smerit, bland, iubitor de oameni si de Dumnezeu, facator al pacii si marturisind Ortodoxia si aparandu-o fara sa ataci pe ceilalti chiar daca isi spun o parere care e nesatisfacatoare randuielilor ortodoxe. Nu sări in gâtu celui care comenteaza pe aci…ia-o mai usurel ca mi-e urat lucru sa vad rafuieli pe aci. Iarta-ma ca am indraznit sa-ti scriu. Roaga-te si pt mine, pacatosu 🙂 numa bine, sanatate Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  3. vin si eu in apararea Ortodoxiei, adica a Adevarului, adica A Domnului Iisus Hristos si a tuturor Sfintilor si ii spun lui Marius ca toata Imparatia Cerului e Ortodoxa, iar catolicismul care s-a format prin francii care au ocupat prin talharie tronul Papal Ortodox si s-au pus pe sine Papi si au schimbat Dogma Sfintei Treimi si multe altele…acestia sunt anatemizati de Sinodul al 8-lea ECUMENIC condus de Sf. Ier. Fotie care Sinod a anatemizat pe toti care adauga sau scad ceva din Crezul cel dat de cele 7 Sf. Sinoade Ecumenice. Nu stiti istoria schismei cum trebe. In afara Bisericii Ortodoxe nu este mantuire. Îi chemam pe toti catolicii sa vina la Adevar prin taina Sfantului Botez ortodox si sa urmeze randuielile ortodoxe si asa vor devenii mostenitori ai Imparatiei Ceresti Amin. Traiasca Ortodoxia! Doamne ajuta

    Apreciază

  4. Pr Justin: „Rămîne valabil ce spunea un episcop greco-catolic în Bucureşti în 1948, care, spunea el în rîndul credincioşilor – a propovăduit vreo trei ani de zile împotriva materialismului şi a comunismului, de a îngrozit pe toată lumea; aşa activitate bogată ce au dus ăştia prin Bucureşti, Cluj, în sfîrşit, în oraşele mari -, şi el a încheiat-o aşa: „Dacă voi spune altceva decît am spus pînă acum, nu mai sunt eu acela”.
    Sursa: http://manastirea.petru-voda.ro/2014/02/15/parintele-justin-cipul-este-lepadare-daca-voi-spune-altceva-decit-am-spus-pina-acum-nu-mai-sunt-eu-acela/

    Apreciază

    • rămane valabil ce am scris si eu mai sus. In afara Ortodoxiei nu este Sfintire. Dumnezeu ramane neschimbat, Acelasi, Ortodox. Toata faptura arata ca Ortodoxia e credinta cea dreapta neschimbata de 2000 de ani. restu sunt niste mladiţe taiate din viţa ortodoxa si altoite pe niste salbaticiuni care azi au prins mult frunzis si incearca sa cuprinda pomul ortodox cel cu roadele Duhului Sfant , dar nu va reusi decat atat cat va ingadui Dumnezeu pt. incercarea poporului credincios.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Dragă Daniel, din momentul acesta m-am lămurit. Nu te interesează realitatea și adevărul, ci minciunile care ți-au fost băgate în cap. Unde sunt cele „peste trei sute de mănăstiri și biserici” distruse cu tunul? În Bucovina? Vezi că toate mănăstirile sunt la locul lor, așa cum le-a lăsat Ștefan cel Mare. În Transilvania? Câte biserici de lemn sunt în Transilvania și de ce mai sunt? Dacă au existat tensiuni în Ardeal între ortodocși și catolici, ele au fost mai degrabă de natură etnică decât de natură confesională. Dar nu merg mai departe, pentru că, iartă-mă, pierd vremea cu tine. Între „pământul este plat”, „catolicii sunt eretici” și „Părintele Arsenie Boca nu a fost sfânt” există o legătură intrinsecă, iar ea ține de puterea intelectuală a celor care fac aceste afirmații și de manipularea la care se lasă supuși.

    Apreciază

    • Marius Ianuș , dumneavoastra chiar nu stiti Sfintele Canoane si Dogma Sfintei Treimi daca vorbiti asa! Iisus Hristos este ortodox . Nu stiti sau nu vreti sa stiti despre Sinoadele Ecumenice care sunt temelia Bisericii , si care au stabilit toate cele despre Dumnezeu, dogmele cele Sfinte pe care daca chiar si un inger le-ar schimba anathema va lua. adica il va desparti de Lumina PreaSfinteiTreimi. Dumnezeu sa va ajute sa fiti pe calea cea ortodoxa cu toata durerea pentru ceilalti ne-ortodocsi , chemati si ei la unicul Adevar ORTODOX! Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Marius Ianus,
      Vorbesti prostii!
      Ba tocmai ca pe mine ma intereseaza numai adevarul.
      Tie vad ca iti place sa te ametesti cu minciuni.

      Conflictele din Ardeal intre ortodocsi si catolici au fost si de natura religioasa. Iar la momentul de care vorbim, nu aveau prea mare importanta tensiunile etnice. De ce? Pentru ca austriecii nu aveau populatie austriaca in Ardeal.
      Si cum cum iti explici ca inainte si dupa crimele lui Bucov (cel care comanda armatele austriece ce daramau manastiri si biserici) a continuat agresiunea religioasa catolica, cu implicarea Romei/Vaticanului? Deci pe ei nu-i interesa prea tare etnia, ci religia romanilor. Ca dovada ca pe cei care s-au „unit” cu Roma i-au lasat in pace.
      Iar, in timp ce in Ardeal generalul criminal Bucov, declansa cumplita prigoana impotriva romanilor in 1761, Bucuvina abia in 1775 a fost anexata de austrieci. Au fost oarecum epoci si situatii diferite. Si daca vrei sa stii, au fost represalii antiortodoxe chiar si acolo. A se vedea mutarea obstii manastirii Dragomirna:
      „Stareţul Paisie a rămas la Mănăstirea Dragomirna din 1763 până în 1775, când – din cauza ocupaţiei austriece – s-a retras, împreună cu alţi 200 de călugări, la Mănăstirea Secu, unde va rămâne până în 1779.”

      Ia uite ce zicea Bucov despre situatia din Ardeal:

      „Generalul recunoaşte la 6 mai 1761, într-un raport către împărăteasă (Maria Tereze – n. adm,), că niciodată ,,n-a lucrat aşa de tare”:
      ,,Vă rog să-mi permiteţi să introduc pe episcopul Dionisie peste tot în principat… şi anume cât mai repede, ca sa pun capăt dezordinelor viitoare ale valahilor prin stabilizarea unei căpetenii spirituale, care apoi să ţină în ordine pe supuşii săi şi în special să se opună autorităţii mereu crescânde a lui Sofronie în acest popor; este cu adevărat timpul ca să se procedeze aşa, căci altfel nu se mai salvează nimic din unire (Uniatia greco-catolica – n. adm.), cu toate mijloacele întrebuinţate, pe care eu desigur nu le cruţ şi de care poate şi trebuie să dea mărturie întreaga ţară, căci aşa de tare şi greu (“so hart und schwer”) n-am mai lucrat niciodată, aceasta trebuie să o recunosc”.”

      Deci el era un aparator al Uniatiei ce incepuse la 1701.

      Apreciază

    • Între „pământul este plat”, „catolicii sunt eretici” și „Părintele Arsenie Boca nu a fost sfânt” de una singur lucru sunt absolut sigur: catolicii sunt eretici.
      Iar despre pr Arsenie Boca, cred ca ai vazut, in trecut, disputele mele cu contestatarii lui pe „saccsiv”.

      Apreciază

  6. Paradox Romania:Vad in comentarii doar negatii in legatura cu pamantul plat,ati cercetat ceva?sau doar ati vazut pe aici si pe acolo,asa in mare,unde nu mai pui ca si disonanta cognitiva isi face efectul…cum poti nega absolut posibilitatea unui pamant plat cand a fost dintotdeauna unul plat?Cum te poti increde in falsurile zborurilor spatiale in timp ce le gasesti si le poti vedea pe internet cu miile?puneti la indoiala pam plat?ok…dar cel sferic l-ati pu s vreodata la indoiala?sau doar va incredeti in oameni necunoscuti voua,pe principiul ca totul este facut pentru binele nostru?cate dovezi nu aveti ca pe lumea asta suntem mintiti de nu mai putem suporta minciuna si traiul actual?cate dovezi mai vreti?pare asa banal un pamant plat,in timp ce acest sferic iti ridica in slavi evolutia,big bang,etc etc,sunteti crestini vad eu,sunteti ortodocsi observ,rationali pe cand?daca nu esti inca convins este o posibilitate dar sa te opui din prima este o ignoranta,cercetati rational cu dovezi testabile,repetabile si veridice ca aveti un glob,tot ce aveti de glob pana acum sunt doar photoshopuri si pseudostinta,teorii fara dovezi,asta aveti de sfera…va incredeti in copernicus si eratosthenes?pai ce veridicitate au testele lor cand erau teorii sau calcule facute gresit cu conceptia ca soarele este enorm de mare,aveti dovezi ca este enorm de mare aflat la 150 milioane kilometri?razele cu ajutorul sextantilor rezulta un soare apropiat,asta nu va da de gandit?ati uitat de toate testele facute de oamenii de stiinta cum ar fi george airy pentru dovada rotirii pamantului,rezultatului testului fiind unul de un pamant stationar?ati uitat geneza?nu credeti in ea?ce fel de Dumnezeu dus cu „pluta” ar crea un univers fara sens alte planete fara sens,alte galaxii fara sens,alte civilizatii fara sens etc ,etc,etc,ce anume din pamantul plat va nelamureste,ce spune biblia de pamant?dar ce spune biblia de restul planetelor?atat de crestini sunt unii pe aici ca sunt new-age-isti cu sau fara voia lor,cred ca nu mai are rost sa discutam ce inseamna new-age-ul(cred),Ma bucur ca macar cateva articole cu „diviza adevarul”mai pune un semn de intrebare in ceea ce priveste globul indus de pseudostiinta,la fel cum este si evolutia,pentru creatorul articolului te felicit si apreciez,nu ca esti hotarat de un Pamant plat,ca macar iti pui un semn de intrebare de ce ar crea Dumnezeu un glob in care sustine puternic evolutia,big bang-ul,extraterestrii si alte planete,ceilalti care sunt opozanti nu negati din prima aceasta posibilitate,Dumnezeu este mult mai aproape de voi decat va puteti inchipui,scuzati-mi greselile unde pe alocuri nu am mai scris „Pamant” cu „P” mare sau altele,scriu repede in baza timpului,apropo,orice navigare pe mare sau in zbor se face inca dupa o harta creata de persanul AL BIRUINI din anul 1000,o harta a modelului plat nu glob,aceasta harta este folosita si astazi de USGS(UNITED STATES GEOLOGY SURVEY),lasati deoparte vocabularul din clip,am altele si cu vocabular adecvat,totusi nu sunteti satui de cata minciuna este propagata vorbind frumos cu jargoane fine de parlamentar?nu va irita cum suntem unde suntem datorita increderii noastre catre acesti domni imbracati la camasa care va fura viitorul vostru si al copiilor vostri?
    NU ACUZA FARA SA JUDECI,NU TE INCREDE IN CEI CARE ITI SPUN CE SA VEZI,CE SA SIMTI SAU CE SENTIMENTE SA AI,stiati ca empatia omului este din ce in ce mai putina in ultimii 150 de ani?ia ganditi singuri ce s-a intamplat in ultimii 150 de ani,va salut cu drag si cu respect,Paradox Romania

    Apreciază

    • Îți declar că săracul Paradox este un analfabet științific…
      Iar dacă îl susții…ești la fel ca el
      Îți recomand să faci Patentul de Skipper și să faci o croazieră in jurul lumii..

      Apreciază

  7. Paradox Romania =un vierme care se foloseste de o teorie cu scopul de a face bani.Acesta este platit de către oameni biserici pentru a influența creierele naive a credulilor.Ce pot sa zic și eu cred ca Pamantul este de forma unui TOROID si nu sferic ,dar asta nu inseamna ca trebuie săi oblig pe altii sa-mi creadă și susțină ideea.

    Apreciază

  8. Acest „paraflocs de Italea” ar trebuie să se gândească mai întâi la paradoxul distanțelor pe pământul plat, care sună cam așa:
    Dacă un grad de longitudine la latitudinea de 45 grade Nord are 78, 11 km, iar un grad de longitudine la latitudinea de 45 grade Sud are 78,11 km, ce formă are pământul?

    Acest individ nu are habar despre navigația maritimă, geodezie, cartografie matematică…

    De fapt niciu platpamantean nu are habar de nimic… dacă ar avea habar nu ar susține așa o platitudine

    O altă întrebare la care ar trebui să răspundă platpamantenii cu harta lor în mână, acea proiecție azimutala nordica, ar fi:

    Dacă o navă pleacă din Lisabona către Kapstadt, deci direcția N-S și până la ecuator folosește creșterea de latitudine pentru determinarea distanței parcurse, odată ce a trecut ecuatorul, folosește creșterea sau scăderea de latitudine pentru calcularea distantei parcurse?

    Dar se știe că logica nu face parte din punctul forte al plat ărtărilor.

    Cu drag, un fost ofițer de navigație maritimă…

    Apreciază

Lasă un comentariu