RUGAȚI-VĂ PENTRU PLOAIE! – 2018 cel mai secetos an din ultimul deceniu

cea mai grava seceta din Romania 4

Foto: ciao.ro

În luna aprilie, cel puțin în sud, nu a plouat deloc. În luna mai au fost ploi pe alocuri, insuficiente, desi norii au acoperit cerul destul de des, însă de cele mai multe ori au fost nori sterili.

Culturile de cereale timpurii (grâu, orz, etc) și rapița s-au ridicat datorită zăpezii din martie, fânețurile sunt la o treime din cantitatea de anul trecut, porumbul și floarea soarelui deși au răsărit, Dumnezeu cu mila de aici înainte…

Marii cultivatori se plâng și ei:

Nu avem ce sa facem decat sa salvam recolta, de la nimic la ceva

La Iasi, seceta incepe sa dea peste cap planurile fermierilor pentru acest an. Unii spun chiar ca nu a mai fost un aprilie asa secetos de 50 de ani, iar daca nu ploua in curand, culturile vor inregistra pierderi mari. Se pare ca nici irigarea culturilor nu mai este o solutie, poate doar sa faca diferenta “de la nimic la ceva’’, dupa cum sustine Vasile Lungu, un fermier important din zona Moldovei.

„Noi irigam intreaga suprafata, avem in jur de 2.000 de hectare. Decat seceta, mai bine crusta, plantele au puterea sa iasa pana la urma la suprafata! Noi irigam deja de trei zile, avem in special porumb, floarea soarelui, si aici vorbim de sa­manta, dar si de celelalte culturi. Chiar vorbeam cu alti agricultori si discutam ca acum 51 de ani a mai fost un aprilie asa de calduros si secetos. Nu avem ce sa facem decat sa salvam recolta, de la nimic la ceva. Nu ma puneti acum sa va spun care vor fi costurile irigatiei daca nu ploua“, a declarat Vasile Lungu, proprietarul Domeniile Lungu pentru Ziarul de Iasi.

De seceta se plange si Aurel Placinschi, unul dintre cei mai mari agricultori din judetul Iasi

„Stam rau, e unul din cei mai ne­potriviti ani, cu zapada tarzie si incalzire brusca. Nici sa irigam nu e prea bine, din cauza caldurii se usuca foarte repede suprafata pamantului si se formeaza o crusta pe care plantele nu o pot sparge. Atunci cand ploua se racoreste si vremea, temperatura scade si ea la sub 20 de grade, exista umiditate si in aer. Afectate sunt toate culturile, mai putin rapita care are o rezistenta a ei, naturala, e foarte bine inradacinata. Noi suntem doua societati agricole si avem 5.000 de hectare, avem grau in principal, floarea soarelui, rapita, culturi de vara si de toamna, de toate. Este foarte greu sa estimam care vor fi pierde­rile. Daca vor veni ploile, asa cum s-a anuntat, pe sambata, duminica, se va mai reduce din fenomenul acesta negativ“, a afirmat Aurel Placinschi. – agrostandard.ro

Rugați-vă să dea Dumnezeu ploaie pe pământ, fraților, căci vom avea alimente  din ce în ce mai scumpe de la toamnă încolo…

Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul la vreme de secetă

Te cinstim pe tine proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, căci pentru râvna ta întru mărirea Domnului Atotțiitorului, neputând răbda să vezi închinarea la idoli și nelegiuirea fiilor lui Israel, l-ai înfruntat pe regele Ahab, călcătorul de lege și pentru pedepsirea acestora prin rugăciune ai cerut de la Dumnezeu foamete de trei ani pe pământul lui Israel, spre a-l îndepărta de idolii netrebnici, pentru ca să se lase de fărădelegi și de nedreptăți, să se întoarcă spre unul adevăratul Dumnezeu și spre împlinirea sfintelor Sale porunci. În timp de foamete, preaminunate, ai hrănit pe văduva din Sarepta, iar pe fiul ei cel mort, prin rugăciune l-ai inviat. După trecerea timpului de foamete proorocit, ai adunat pe Muntele Carmelului poporul israelit învechit în păcătoșenie și lepădare de Dumnezeu și prin rugăciune foc din cer ai dobândit peste jertfa ta, cu aceasta minune întorcând pe Israel către Domnul. Pe proorocii cei mincinoși ai lui Baal i-ai rușinat, iar după aceea, prin rugăciune, cerul iarăși l-ai deschis și ploaie multă pe pământ ai dobândit, iar pe credincioșii din Israel i-ai umplut de bucurie.

Către tine, preafericitul Domnului, Ilie, cu umilință alergăm, noi păcătoșii și smeriții, chinuiți de arșiță și secetă: Mărturisim că nu suntem vrednici de mila și de harul lui Dumnezeu; mai curând suntem vrednici pe dreptate de amenințarea aspră a mâniei Lui cu tot felul de rele boli, necazuri și jale. Căci n-am umblat în frică de Dumnezeu, pe calea poruncilor Lui, ci în poftele desfrânării inimilor noastre, și tot felul de greșeli fără de număr am săvârșit. Fărădelegile noastre ne-au întunecat mintea și nu suntem vrednici a ne arăta în fața Domnului și a privi la cer. Mărturisim că și noi ca și vechiul Israel, ne-am îndepărtat de Domnul Dumnezeul nostru prin fărădelegile noastre, și de nu ne închinaăm lui Baal și altor idoli netrebnici atunci prin robia patimilor și prin poftele noastre slujim idolului; prin patima îmbuibării și a poftelor slujim idolului lăcomiei și al trufiei, idolului mândriei și al îngâmfării și mergem pe urmele împotrivirii față de Dumnezeu prin năravuri rele și slujim duhului pierzător al veacului. Mărturisim, că pentru aceea s-a închis cerul și s-a făcut ca arama, fiindcă s-au închis inimile noastre în fața milei și iubirii adevărate față de aproapele nostru. Pentru aceea pământul s-a uscat și s-a facut neroditor, fiindcă nu aducem Domnului nostru roadele faptelor bune. De aceea, nu ne dă ploaie și rouă, fiindcă nu avem lacrimi de umilință și rouă dătătoare de viață a cugetului către Dumnezeu. De aceea s-au vestejit toate bucatele și toată iarba câmpului fiindcă s-a uscat în noi tot gândul cel bun. De aceea s-a întunecat văzduhul pentru că mintea noastră s-a întunecat de gânduri rele, iar inima noastră s-a întinat de poftele fărădelegii.

Mărturisim că și ție, proorocul Domnului suntem nevrednici a ne ruga. Căci tu, om fiind, asemănându-te nouă prin patimi, cu viața ta asemenea îngerilor te-ai făcut și ca unul fără trup ai fost înălțat la cer; iar noi prin faptele și gândurile noastre rușinoase, sufletul nostru deopotrivă trupului l-am făcut. Tu prin post și priveghere i-ai minunat pe ingeri și pe oameni, iar noi ne-am făcut robi necumpătării și poftelor. Tu râvneai la slava lui Dumnezeu, noi însă, ne depărtăm de slăvirea Domnului și Creatorului nostru și ne rușinăm a mărturisi preamărit numele Lui. Tu ai stârpit necinstea și deprinderile rele, iar noi ne robim năravurilor lumii potrivnice Domnului mai vârtos decât poruncilor Lui și a rânduielilor Bisericii. Și câte păcate și nedreptăți n-am săvârșit noi păcătoșii ! Prin păcatele noastre am istovit îndelunga răbdare a Domnului. Pentru toate acestea dreptul Judecător s-a mâniat pe noi și în mânia Lui ne-a pedepsit. Deci, cu îndrăzneala mare față de Dumnezeu și nădăjduind în iubirea ta față de neamul omenesc, cutezăm a te ruga, mărite proorocule. Milostiv fii față de noi nemernicii și nevrednicii, roagă pe Atotbunul Dumnezeu să nu se mânie pe noi până în sfârșit, ca să ne piardă pentru fărădelegile noastre, ci să ne trimită pământului însetat ploaie îmbelșugată și curată și să ne dăruiască roadă bogată și buna întocmire a văzduhului; mijlocește mila Împăratului ceresc, dar nu pentru noi păcătoșii și nevrednicii, ci pentru aleșii robii Lui care nu și-au plecat genunchii în fața lui Baal al lumii acesteia, pentru blândetea și curăția copiilor, pentru dobitoacele cele necuvântătoare și pentru păsările cerului, care îndură din pricina fărădelegilor noastre și pier de foame, de arșiță și de sete.

Dobândește pentru noi prin rugăciunile tale bine-plăcute lui Dumnezeu: duhul pocăinței și al smereniei, duhul blândeții și al înfrânării, al iubirii, al răbdării, al temerii de Dumnezeu și al bunei cinstiri, ca astfel, întorcându-ne de la căile necinstei la calea cea dreaptă a faptelor bune, să umblăm în lumina poruncilor Domnului și să ajungem la bunurile făgăduite nouă, binecuvântând pe Cel fără de început Dumnezeu-Tatăl, pe iubitorul de oameni Unul-Născut Fiul Său și pe sfințitorul Duh Preasfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.


Pentru păcatele noastre oprește Dumnezeu ploaia, dar poate și pentru lipsa de reacție a majorității românilor în privința ecumenismului și sinodului tâlhăresc din Creta…

29 de gânduri despre „RUGAȚI-VĂ PENTRU PLOAIE! – 2018 cel mai secetos an din ultimul deceniu

 1. no păi bine…. si de ce ar da Dumnezeu ploaie? agricultorul de azi atata stie numa sa zica ca e seceta si tralala…dar se pune staruitor pe rugaciune? citeste macar un acatist/paraclis zilnic? mai tine posturile? se ingrijeste de suflet? sau numa pentru traiul bun si stomacul sătul. Zice acolo un „Doamne da ploaie” si cam atat, si Semnul Crucii il face parca la nimereala , iar de Iisus Hristos isi mai aduce aminte doar in Saptamana Mare, in rest nici nu-l intereseaza daca e bineplacuta viata lui inaintea Creatorului său! Nu meritam nicio ploaie pt ca am secat faptele bune ale Crestinismului! ne pedepseste Dumnezeu ca pe evrei că ne-am abatut de la calea Sa ca oarecand poporul Israel.

  Apreciază

   • asa este, dar in primul rand pe agricultor il priveste cel mai tare ca pe asta se bazeaza traiul sau, din asta isi castiga si venitul si de obicei țaranul simplu era cel mai credincios si mai rugator decat intelectualii. Acuma au dat si ei de stiinta prea multa si nu mai incape simplitatea si nadejdea mai mult in Dumnezeu decat in tehnica inginera! dar m-am referit la tot poporul român cand am scris de agricultori:) si eu fac putina agricultura , deci sunt in aceeasi oală , zic si pentru mine. dar bineînțeles ca Dumnezeu de asta o dat seceta sa ne punem noi pe rugăciuni, asta asteaptă ,cred; zic si eu asa , nu stiu sigur:)

    Apreciază

  • Pentru caq o data cu distrugerea sistemului socialist, s a distrus si reteaua de irigatii facuta cu mair sacrificii materiale si de munca. Sigur ca rugaciunea ajuta, dar si rasturnarea regimului capitalist si revenirea la socialism!!!

   Apreciază

 2. Delegație ortodoxă rusă primită azi de Papa Francisc

  30.05.2018, Vatican (Catholica)
  […]
  „În lume, care trece printr-o perioadă de diviziuni dramatice, nu se poate subevalua rolul pacificator și umanitar al Bisericilor”, a spus Mitropolitul Hilarion în salutul său adresat Papei Francisc. A subliniat importanța „mărturiei comune a Bisericilor cu privire la valorile universale de pace, iubire, milostivire și iertare” în contextul actual. Timp de secole Bisericile au fost divizate între ele și astăzi rănile sunt profunde, înrădăcinate. Între aceste lumi rămase despărțite prea mult timp reiese însă o cale prețioasă de „vindecare” și apropiere, care este cultura „cu limba ei universală”.
  Mai multe aici: https://www.catholica.ro/2018/05/30/delegatie-ortodoxa-rusa-primita-azi-de-papa-francisc/

  Apreciază

  • nu-i vorba de perfectiune, e vorba de pazirea Sfintelor Randuieli ce ne-au lasat Sfintii Parinti si care s-au intarit si pecetluit cu mucenicie de inaintasii nostri , iar acum fara nicio păsare se vinde Ortodoxia de catre mai marii nostrii, pentru ce? pt oleaca de avutie lumeasca si slava desarta. Asa ca nepomenitorii echilibrati respecta pe Sfintii Parinti si pe Sfintii Mucenici si Marturisitori. restu sunt cam blegi si adormiti. Asteptam sa-i trezeasca trambita Arhanghelului Mihail. Adica sa auda si ei glasul Arhanghelului care striga demult :'” Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte…”

   Apreciază

   • Hm, și stiliștii spun că respectă canonanele.
    Dar eu știu că aghiasma sfințită de Boboteaza lui 2018 de preoții din parohia mea nu s-a stricat, ci e la fel de bună.
    Deci eu cred și am văzut că este Har în Biserica Ortodoxă Română: „Şi noi ştim că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoşi; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acesta îl ascultă.” (Ioan 9, 31).

    Apreciază

 3. 40. Acreditează cumva Sinodul din Creta o „ecleziologie a ramurilor” care ar presupune existența mai multor Biserici ca părți din Biserica Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească?

  Nicidecum. Sinodul respinge categoric o astfel de abordare. În documentele Sfântului și Marelui Sinod sunt mărturisite foarte clar două adevăruri fundamenale: 1. Biserica Ortodoxă este „Biserica Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească” (Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine, art. 1; 4; 21), ceea ce exclude orice formă de participare a eterodocșilor la viața internă a Bisericii Ortodoxe, și 2. „bisericile și confesiunile non-ortodoxe s-au abătut de la adevărata credință a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească” (art. 21) – propunerea delegației române, care subliniază ruperea sau îndepărtarea eterodocșilor de Biserica Ortodoxă.

  Sfântul și Marele Sinod din Creta nu a acreditat în niciun fel ecleziologia ramurilor, ci dimpotrivă a denunțat orice formă de negocieri doctrinare, sincretism sau confuzie teologică: „Dialogurile multilaterale purtate de Biserica Ortodoxă nu au însemnat, nu înseamnă și nici nu vor însemna niciodată un compromis în materie de credință” (En-ciclica VII, 20).”
  Sursa: http://basilica.ro/wp-content/uploads/2017/08/Despre-Sfantul-si-Marele-Sinod-din-Creta.pdf
  Întrebarea 40, Pag. 40.

  Apreciază

  • Pai „basilica.ro” minte!
   Insasi formularea „ansamblul lumii crestine” demonstreaza ca mint, caci cum poate exista crestinatate in afara Bisericii?!
   Si mai zice ca se exclude „orice formă de participare a eterodocșilor la viața internă a Bisericii Ortodoxe”. O alta minciuna sfruntata. Dar acceptarea posibilitatii incalcarii canonului 72 Trulan, cel ce interzice cu desavarsire casatoriile mixte, ce e? Nu tot participare a eterodocsilor la viata interna a Bisericii? Nu se accepta „botezul” ereticilor astfel?
   Dar numirea unor cardinali cu titluri onorifice de episcopi, in intalniri ecumeniste, nu e tot recunoastere a tainelor ereticilor, deci recunoastere indirecta a bisericitatii papistasilor, cu alte cuvinte teoria ramurilor?
   Dar faptul ca pe unii ii numesc „biserici” si pe altii „confesiuni” nu inseamna recunoasterea unor grade de eclesialitate mai mult a unora decat a altora, in fapt tot teoria ramurilor?
   Uite cum te lasi amagit de viclenia trambitatorilor patriarhiei.

   Apreciat de 1 persoană

 4. Ioan C. , n-am zis ca s-a departat Harul Sfintitor din Biserica Ortodoxa, stiu si eu ca este Aghiasma in 2018 , nu numai aia mare ci si mica, normal ca este inca, altfel toti oamenii care nu au ei treaba cu randuielile Bisericii , adica nu le cunosc, s-ar osandi pe nedrept. Dumnezeu nu indeparteaza Harul din Biserica pt 25 de tăntălai si nepasatori , dar pacatul lor ramane peste ei si cine are ochi de vazut se indeparteaza de ei. La fel si cu Sf.Impartașanie, nu ne mantuiește simplu fapt ca ne Impartasim , ci pregatirea cu care mergem la Sf. Impartasanie. Tradatorii Ortodoxiei se impartasesc si ei , inca foarte des cu Cinstitul Trup si Sange Al Lui Hristos, dar e spre osândă. Pt. unii e Foc curatitor si spre luminarea sufletului, pt altii e intunecarea mintii si nu pot sporii in bine , raman pe loc… 😦

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cu toată sinceritatea, dar mai și merităm,nu mai ținem sărbători,de posturi nu mai vorbim, spurcăciunea și apostazia care de asemenea a atins cote nemaiîntâlnite, mă aflu în județul Giurgiu in sud, și intradevar ați intra piciorul în crăpăturile pământului

  Apreciază

 6. Apropo și de vuvuzeaua Basilica, dar ce frumos bagă ei gunoiul pe sub preș, la Novi Sad a avut loc adunarea ,, bisericilor” europene unde a participat tot soiul de eretici, din partea ,,b.o.r” s.r.l a participat Iosif de la Paris, în timp ce pe unele bloguri grecești s.a bloguri arătau exact cum sau desfășurat lucrurile,.pe basilica și ilumina au prezentat doar cam ce le-au convenit

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s