Conferință teologică la Tesalonic (16 iunie 2018) cu ocazia împlinirii a doi ani de la tâlhărescul sinod din Kolimbari – Creta

 

https://lh5.googleusercontent.com/

14 gânduri despre „Conferință teologică la Tesalonic (16 iunie 2018) cu ocazia împlinirii a doi ani de la tâlhărescul sinod din Kolimbari – Creta

 1. *Hristos spune: „Eu sunt părintele tău, Eu sunt fratele tău, Eu sunt mirele sufletului tău, Eu sunt scăparea ta, Eu sunt hrana Ta, Eu sunt îmbrăcămintea ta, Eu sunt rădăcina ta, Eu sunt sprijinul tău, Eu sunt tot ce-ți dorești tu. Când Mă ai pe Mine, nu-ți lipsește nimic. Eu sunt slujitorul tău, pentru că am venit să slujesc, nu să fiu slujit. Eu sunt prietenul tău și mădular al trupului tău și capul tău și fratele tău și sora ta și mama ta. Eu sunt toate pentru tine. Nu trebuie decât să stai lângă Mine. Pentru tine, Eu M-am făcut sărac și pribeag, pentru tine am ridicat crucea și am coborât în mormânt, am venit pe pământ pentru tine, trimis de Tatăl, iar în Cer Mă rog pentru tine Părintelui Meu. Tu ești totul pentru Mine, și frate și împreună‑moștenitor și prieten și mădular al Trupului Meu.”

  La inceputul postului Sf.Apostoli Petru si Pavel,ne-a invrednicit Domnul Slavei sa primim aceasta veste buna ,care ne-a bucurat si intarit inimile.
  Conferinta teologica din Tesalonic din 16iunie 2018,reuneste teologi ortodocsi de renume,a caror lucrari sunt cunoscute si apreciate atat in mediul academic cat si in intreaga lume ortodoxa.
  Suntem bucurosi ca Romania ortodoxa are ca reprezentant la aceasta reuniune al mintilor luminate ortodoxe antiecumeniste ,pe domnul teolog Mihai Silviu Chirila.
  Ii dorim din inima,ca Harul Mangaietorului sa-l acopere cu dulcea Sa adiere,Maica Domnului „Sporitoarea mintii”sa-l ocroteasca ,imbogatindu-l cu intelepciune,discernamant duhovnicesc,si bucurie, intru pacea ,mila si Harul nesfarsit al Domnului Cel Vechi de Zile.
  Fie ca toti cei care vor vorbi ,in Adevarul-Hristos,sa aiba ‘**aptitudinea și fermitatea rapidă de a se opune oricărui întuneric prin lumina lui Hristos și oricărei minciuni prin adevăr,intariti in credința, dragoste și a nădejde de Duhul Sfant , inaltandu-si instantaneu inima și întreaga ființă la Dumnezeu, încredințându-se voinței Lui, mulțumindu-I și lăudându-L’,in vecii nesfarsiti.AMIN AVVA PARINTE!

  *Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Matei, colecția „Părinți și scriitori bisericești”, vol. 23, Ed. Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1994
  **adaptare text selectat din Arhim. Ioan Krestiankin, Unui fiu duhovnicesc necunoscut-

  Apreciază

 2. Post binecuvantat, cu bogate roade duhovnicesti,spre intarire si vindecare ,cu pace,har si bucurie, sub dulcea adiere a Duhului Sfant ,va doresc din toata inima, domnule Danielvlah,alaturi de toti cei dragi si cei care cu dragoste si ganduri bune,viziteaza acest frumos blog ortodox!

  Apreciază

 3. daca nu se duce macar si un Episcop de treaba , de ex. Serafim de Pireu , atunci nu cred sa faca cine stie ce in afara de discutii. Dar Dumnezeu sa fie cu ei!
  Si de la noi, românii numai unu singur ii care sa discute? Măcar doi sau trei teologi romani ar trebui sa ne reprezinte, nu numai unu! Restu ce fac?

  Apreciază

  • Restul sunt aserviți sistemului. Și pentru a se lămuri și fratele Ioan C., vă relatez ceva din interiorul unei facultăți de teologie de la noi. Un părinte studios își dădea doctoratul acum nu mulți ani, iar când conducătorul său de doctorat a văzut în lucrare citate contra ecumenismului din Sfântul Iustin Popovici, a cerut doctorandului să le scoată, altfel risca să aibă teza respinsă și el considerat extremist și talibani. Repet, era înainte de sinodul tâlhăresc . Din păcate, acel părinte a devenit, din antiecumenist fervent, supus obedient al sistemului.

   Apreciat de 1 persoană

   • Mihail, ma refeream la „restul” de preoti sau ieromonahi romani care au intrerupt pomenirea si sunt dati afara, ca sunt destui, dar nu toti se baga in seama facându-si publicitate pe internet. Numai Mihai Chirila este in Romania teolog marturisitor? nu cred. Numai ca , probabil nu este intelegere intre români, ca sa se alature unul cu altul. poate unii fac de capul lor fara binecuvantare de la duhovnicul lor precum am auzit, ….io stiu si eu…. 🙂

    Apreciază

    • @ ciprian p. : eu unul nu am mai auzit ca vreunul din teologii cunoscuți să ia poziție față de sinodul tâlhăresc…poate știi tu ceva nume, dar eu nu am auzit nimic despre poziția unui Radu Preda , Danion Vasile , Ioan Vlăduca care chiar a dispărut total din peisaj . Alții, nu neapărat teologi, ci chiar preoți cunoscuți antiecumeniști au luat-o pe arătură, gen Amfilohie Brânză sau se tem să oprească pomenirea, gen Eftimie Mitra etc.

     Apreciază

 4. Mihail , cam da, asa e , dar nu cei pe care i-ai enumerat is elita Ortodoxiei romanesti la ora asta! Elita stăruieste intr-u rugaciune si are rabdare până va interveni Dumnezeu sa curete Biserica Sa de neghina care a intrecut graul cu inaltimile ei. Deci asteptam secerisul lui Dumnezeu. :)pâna atunci face fiecare ce poate, ici colea o discutie, dincolo alte discutii, dar nu se poate repara nimic cu discutii de astea. Dumnezeu a îngăduit neghina si pleava, tot Dumnezeu va curați la timpul potrivit! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  Apreciază

  • Așa este, nici nu am pretins că cei pe care i-am enumerat ar fi elita Ortodoxiei, dar au fost voci puternice și ascultare în lupta antiecumenistă, păcat că unii dintre ei s-au pierdut pe drum.

   Apreciază

 5. Pingback: Video – Conferința de la Tesalonic, la doi ani de la sinodul tâlhăresc din Creta – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s