Bravo Simona Halep! A CÂȘTIGAT Roland Garros-ul

Image result for simona halep a castigat roland garros

Foto: Ziare.com

VIDEO. Cel mai emoționant moment. Simona Halep, în lacrimi după ce a scris istorie la Roland Garros

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Imediat după mingea de meci, Simona Halep a fugit în tribune, unde s-a îmbrățișat cu Nadia Comaneci, cu Virginia Ruzici, cu echipa și cu părinții ei. Însă unul dintre cele mai emoționante momente a fost atunci când Simona Halep l-a îmbrățișat pe antrenorul ei, Darren Cahill, plângând de fericire.

Halep a reuşit, sâmbătă, să întregească performanţa de a fi numărul 1 mondial cu titlul de grand slam mult visat. Jucătoarea română a fost în finala de la Roland Garros sportiva mai bună, cu arsenalul de lovituri mai bogat şi sportiva mai bine pregătită fizic. Stephens a „ars” repede, după un prim set în care şi-a pus toată energia şi toată forţa în lovitura ei de dreapta, una ascuţită, cu care poate trimite oriunde vrea mingea.

Simona Halep a suferit în acest prim set, dar şi-a păstrat calmul şi răbdarea, a fost perseverentă în aborarea tactică şi a preluat frâiele jocului atunci când rivala le-a scăpat din mână. Românca a căutat mereu să se ferească de dreapta adversarei, punând presiune pe reverul acesteia, a jucat variat cu mingi plate şi înalte, dar fără a găsi unghiurile cele mai deschise. Totuşi, Halep a fost agresivă, a mişcat-o mult pe Stephens, care s-a apărat exemplar la început, însă a devenit cu timpul sufocată de ritmul jocului impus din partea cealaltă a fileului. Americanca a avut set şi 2-0, dar nu a lăsat impresia că poate mai mult. A revenit apoi de la 2-4 în setul secund, dar fără un joc convingător, ci pe baza greşelilor Simonei Halep.

Odată meciul ajuns în decisiv, Halep s-a impus firesc, cu o evoluţie constant asecendentă, din ce în ce mai bună. Simona Halep pune capăt unui turneu gestionat magistral, în care şi-a folosit energia judicios şi în care înteligenţa, talentul şi experianţa ei au fost decisive.

Sursa: digi24.ro

Simona Halep facandu-si Cruce – ortodox info

9 gânduri despre „Bravo Simona Halep! A CÂȘTIGAT Roland Garros-ul

  1. N-o mai pupati in cur atata, ca a jucat pentru bani, pentru milioanele de euro puse-n joc. In timp ce ea face bani multi din sport, fara merit, altii se chinuiesc si muncesc mult pe salariu minim pentru a asigura necesitatile functionarii unei societati moderne.
    Oricum Halep e un produs tipic al lumii decazute, si n-are nici o treaba cu nationalismul si religia, fiind mai degraba exponenta unei lumi moderne ghidate de bani.
    Deci, ce lucru grozav a facut? Absolut nimic. Si daca pierdea, tot aia era, bani oricum castiga mai mult decat veti vedea voi in intreaga viata.
    Se pisa ea pe nationalismul vostru grotesc si ortodoxie. Imediat cum apare o mare „valoare” umflata de massmedia din sport (inventat pentru indobitocirea maselor), toti cautati sa o bagati in barca voastra, chiar daca n-are nimic de impartit cu voi.
    Simona nici macar nu-i romanca, e tataroaica, genetic vorbind e superioara romanilor din punct de vedere fizic. O romanca get-beget nu are conditie fizica buna, care sa-i permita sa invinga o negresa (negri fiind cunoscuti si ei pentru conditia fizica de exceptie care-i face mai buni la sport decat albii – dar si la a fi folositi ca sclavi pe plantatie, ca pot duce mai mult in carca, spre deosebire de albi, care-s mai eficienti in activitatile intelectuale decat in cele fizice).

    Deci, practic, voi va mandriti cu o tataroaica :). Si inca, una care nu da doi bani pe doctrina voastra politica, ori pe credinta voastra.

    E de-a dreptul scarbos cum incercati sa crestinati si nationalizati totul – chiar si ceea ce nu va apartine.
    Cert e ca Simona n-a fost crescuta de Biserica, si nici de stat, nici macar de grupuri nationaliste, dar acuma toti cautati sa o revendicati ca pe un trofeu. Asta e ipocrizie curata!

    Apreciază

    • Dan
      Eu stiu ca e aromanca! Deci tot romanca!
      Si dupa cum se vede din faptul ca isi face des semnul Sfintei Cruci, e ortodoxa si cred ca e si nationalista, caci joaca sub culorile Tricolorului Romaniei.
      Acum daca castiga bani, trebuie sa devenim invidiosi? Bravo ei! Nu ma intereseaza cat castiga, atata vreme cat arata lumii ca Romania nu e o tara fara valori. Despre asta e vorba: sa aratam lumii ca nu suntem niste prosti.
      Si prin faptul ca se inchina pe terenul de tenis in vazul a milioane de oameni, asta este marturisire ortodoxa!
      NU ESTE ADEVARAT ca romanii/romancele n-ar avea fizic de invingatori. Fizicul se cladeste prin antrenament!
      Simona a fost crescuta de parintii ei, la fel ca noi toti.Dar, dupa cum se stie, aromanii au o traditie ortodoxa puternica si nationalista (a se vedea numai, numarul mare de aromani existenti in Miscarea Legionara).

      Apreciat de 1 persoană

      • Fantastic cum crestinati voi pe toti doar pt. ca-si fac cruce si urmeaza involuntar anumite cutume. Si taica-meu isi face cruce cand trece pe langa biserica dar e ateu materialist, considerand ca religia e pentru prosti, dar cu toate acestea el m-a invatat sa merg la colindat de mic si alte datini crestine.
        Daca e crestina inseamna ca are duhovnic, posteste si face milostenie din banii ei nemunciti – ca nici un sportiv nu munceste pentru bani. Nu poti fi crestin si bogat – vezi omilia catre bogati a Sf. Vasile cel Mare.
        Dar nu se vede nimic din asta la Halep, si nici viata ei sexuala nu pare a fi ghidata de credinta.

        Aici nu e vorba de invidie ci de faptul ca, de indata ce se ridica cineva din multime, perceputa ca valoare, toti ipocritii cauta sa o revendice a fi de-a lor, chiar daca n-au avut nici o contributie la succesul temporar al vedetei.

        In fine eu personal consider sportul ca fiind pentru prosti, e o noua religie pentru mase, nu are nimic valoros in el. Majoritatea iubitorilor de sport sunt materialisti si nu poate fi vorba de nationalism in cazul lor. Nu as pune ML in aceeasi oala cu SH si iubitorii de sport modern.

        Si daca tot vine vorba de bani, voi, crestinii, sunteti cei mai invidiosi ipocriti dintre toti oamenii – de la voi au luat comunistii ura de clasa si de bogati. A se vedea modul plin de ura in care Biserica ii trateaza pe toti cei ce nu-s saraci si n-au origini sociale sanatoase.

        Ma mira cum puteti ridica in slavi o bogatasa ce castiga bani fara merit din sport, dar dracuiti cu manie proletara capitalisti ce-si fac averea din productie de bunuri necesare – nu din sport, filosofie si abstractiuni.

        Morala credintei voastre e sa fi parazit ca popii, sportivii, muzicienii si alte nimicuri ce storc bani din nimic, dar sa nu faci nimic util material in viata.

        Apreciază

        • Cand pare ca n-avem valori, va vaitati de mama focului ca ce neam prost si neimportant suntem, noi romanii. Cand apare cate cineva nu stiti cum sa-i dati incap mai repede, ca de fapt nu are mare valoare performanta respectivului (indiferent de domeniu), ca are nu stiu ce defecte, ca nu e total cu Dumnezeu etc
          Dar care dintre noi suntem total fideli lui Dumnezeu?!
          Ca sportul si jocurile nu s unt de la Dumnezeu, sunt de acord. Dar cand cineva face asta, raportandu-se intr-o oarecare masura si la Dumnezeu, care l-a creat si cand marturiseste cat de cat in fata a milioane de oameni, pentru voi nu conteaza.

          De unde stiti voi ca Simona nu se va mantui prin marturisirea pe care o face (atat cat e) in vazul atator oameni si nu-i va trece Dumnezeu cu vederea faptul ca si-a micsorat sanii ca a intrat in lumea celor cu bani etc?

          Ca nu exista sportivi nationalisti, nu sunt de acord. Ca sunt si materialisti… Care om nu e, mai mult sau mai putin?
          Dar de unde stiti ca nu va face si bine cu banii aia „nemuncitit”?

          „Acest trofeu este și al meu, și al României.” – Simona Halep
          „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu un asemenea copil” – tatal – Stere Halep

          Apreciază

      • Nu uita ca si-a taiat sanii ca sa faca performanta, adica l-a ajustat pe Dumnezeu din bisturiu, ma intreb daca accepta asta ca sa isi pastreze credinta ca pe vremea mucenicilor, apoi cine stie ce pasapoarte dracesti cu 666 are ca plimbatu dupa turnee nu se face pe cnp care si ala tot are 666 , asa ca oare are valoare crucea ei chiar si dreapta?, bine ca MSC face manevra cu articolele(cu Simonica) ca sa apara in cautarile la google si ortodoxinfo :))) oricum scopu conteaza(ma refer la msc)

        Apreciază

        • draga danielvla, n-am nimica cu Simona, Dumnezeu s-o ajute sa afle calea care duce spre mantuire asemenea femeilor puternice ca Sf. Ecaterina, Varvara, Fevronia, Irina, Marina, Iustina, Paraschiva, si celelalte. Acestea sunt modelele de urmat pentru tinerele ortodoxe. Iar pt celelalte care sunt mai slabe, sportul lor ar trebui sa fie nasterea de prunci cat mai multi ! ” Cine nu aduna cu Mine, risipeste'”.

          Apreciază

  2. măi…Ziua bună, să trăiți , dar sportul nu e de la Dumnezeu, nu e nici crestineste nici apostolesc nici de la Sfintii Parinti , nici pogorât din Cer etc. Toate felurile de sport, fie ca e pe bani , fie ca e fara bani, sportul tot îi de la draci, inventat de oamenii păgâni! Creștinește si Ortodox e cam păcat si sa te uiti la cei care fac sport, d’apoi sa mai si joci! deci n-are nicio treaba sportu cu faptele Evangheliei Domnului Iisus , care ne cheama la pocăinta la rugaciune la smerenie la blandete la citirea cartilor curatitoare de suflet. E pierdere de vreme sa stai ore intregi la TV sau in arenă, in loc sa citesti ceva sfintitor sau sa te rogi. O sa ne para rau la moarte de timpul petrecut aiurea cu distracțiile astea. Treziți-va din distractie că nu e de joaca cu mântuirea sufletului. Mai bine cugetati la ceasul mortii decat la deșteptii care alearga dupa mingi . asta nu-i slujire inaintea lui Dumnezeu. deci efortul sportivului nu ii foloseste pt. lumea cealalta. Alearga ei nemaipomenit pt mingi, parca ii ajuta si dracul, dar daca i-ai pune sa faca tot atatea ore metanii si închinaciuni , cred ca ar obosii foarte repede. Plânsul pt. păcate trebuie căutat, nu alergatu dupa mingi în aer. Sportul nu e o munca cinstită!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Crestinului Ortodox i se cuvine sa alerge cu toate forțele spre Hristos Iisus până la ultima răsuflare! Sa luam exemplu de la sportivi, daca ei pentru un „cacafleaca” de trofeu lumesc(idol) si slava deșarta se pregătesc cu atâta silinta si osteneala si multa sudoare , apoi noi crestinii sa ne rusinam ca nu ne punemsi noi silinta tot asa pentru a câștiga, nu un trofeu de aur , ci Trofeul Vesnic , Mărgăritarul Cel de Mare Pret, Iertarea păcatelor, mântuirea sufletului , dobândirea Raiului, Lumina cea Neapusa, Bucurie vesnica , Nespusa dulceata care ii asteapta pe toți cei care se silesc din toată puterea sa-I urmeze lui Hristos, dupa cum ne incredinteaza toti Sfintii . Mai ales ca e Duminica Sfinților Românii! Ei sunt exemplul pe care trebuie să-l urmam, nu pe alergatorii din arena. Doamne ajuta! Trăiască Ortodoxia !

    Apreciază

Lasă un comentariu