Video – Conferința de la Tesalonic, la doi ani de la sinodul tâlhăresc din Creta

După cum se anunțase:

Conferință teologică la Tesalonic (16 iunie 2018) cu ocazia împlinirii a doi ani de la tâlhărescul sinod din Kolimbari – Creta

Iată imagini ce au fost în direct pe Youtube, între orele 09:00 – 14:30:

Întreaga Conferință s-a desfășurat în limba greacă, cu excepția prea-scurtei cuvântari a domnului Mihai Silviu Chirilă (4:08:14 – 4:14:52) , care ne-a reprezentat pe noi românii, dar, din păcate dânsul a vorbit în engleză.

Ca o simplă observație… unii dintre vorbitorii greci își încheiau discursul cu strigăte de „Trăiască Ortodoxia! Trăiască Macedonia!„ N-am înțeles ce legătură are zona geografică unde se află Tesalonicul, cu pseudo-sinodul din Creta. Probabil grecii nu scapă nici o ocazie de a-și afirma naționalismul și apartenența Macedoniei la Grecia. Numai că naționalismul lor se bazează pe cotropirea sudului Macedoniei, care nu a fost teritoriu grecesc, ci mai degrabă românesc având în vedere că în zonă se aflau mulți aromâni și meglenoromâni (și încă se mai află) pe care i-au izgonit sau asimilat începând din Evul Mediu dar și după 1924, când s-a făcut schimbul de populație între Turcia și Grecia.

4 gânduri despre „Video – Conferința de la Tesalonic, la doi ani de la sinodul tâlhăresc din Creta

  • Ban.
   Dimpotriva, voi aplicati gresit acrivia!
   N-a reluat nimeni pomenirea. IPS Onufrie nu e mitropolitul nostru, iar faptul ca-l pomeneste IPS Longhin si ca nu s-a dovedit cu argumente serioase ca ar fi ecumenist, asta nu-l face eretic.
   Iar pe de alta parte, Biserica Rusiei nici n-a participat la sinodul talharesc din Creta, chiar daca ierarhia din jurul lui Kiril are alte apucaturi ecumeniste.

   Apreciază

   • Intr-adevar, Biserica Rusiei nu a fost in Creta, ci doar la intalniri si discutii cu papa Francisc si la inscaunarea mai-marelui lutheranilor finlandezi.
    Asta da dreapta marturisire 🙂

    Apreciază

   • „Mitropolitul Onufrie a fost acuzat de presa românească că practică o politică antiromânească și antieuropeană, persecutându-i pe clericii români care cer cu insistență, conform drepturilor fundamentale ale omului și comunităților etnice, oficierea serviciului religios în limba maternă [5]. Deși în prezent, în regiunea Cernăuți își desfășoară activitatea peste 110 parohii ortodoxe românești, aflate sub jurisdicția canonică a Mitropoliei ucrainene de la Cernăuți, obedientă Patriarhiei Ruse, preoții români sunt obligați să săvârșească liturghiile în limba ucraineană în mediul urban și doar la sate li se permite să oficieze ocazional și în limba română.”
    Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Onufrie_Berezovski

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s