11 gânduri despre „Video – Părintele IUSTIN PÂRVU și Grigore Caraza, depănând amintiri

  • Stimate scriitor, da cine ii prostanac sa se ia dupa molitfelnicul acela? ne luam dupa molirfelnicul original tiparit la manastirea Neamt, sau cel copiat dupa Man. Neamț unde scrie ca trebe luat catolicii de la zero, adica trebe botezați. Altfel cum sa vie la Ortodocsi catolicii ai caror botez e invalid? eheii!

   Apreciază

    • 🙂 no și ce daca am scris gresit.. mare scofală. si ce daca am zis „prostănac”.. tre sa fii prostuț sa te iei dupa carti tiparite de la stilisti , ecumenisti, eretici, sectanti etc. daca nu gasesti cele ortodoxe tiparituri atunci nu te folosesti de astealalte si atat. intrebi pe altu care stie. degeaba ne informam prost. smerenie inseamna si sa mai intrebi pe altii, si sa accepti unele umilinte, altfel nu vezi că ai putina incredere in sine si asta nu e bine. „daca vrei sa te mantuiesti, cu intrebarea sa calatoresti” , dar nu intreband pe cei care te-ar duce in eroare! si apropo : Sfintii Apostoli Petru si Pavel nu s-au certat niciodata. Treaba aceea cu evreii lui Petru si neamurile lui Pavel ce este relatat in Faptele Apostolilor este foarte bine explicat , foarte pe larg de Sf. Ioan Gura de Aur. iti zic si in ce carte gasesti daca vrei. Deci cine vrea sa inteleaga tot Noul Testament neaparat sa citeasca talcuirile de la Sf.Ioan Hrisostom, altfel va talcui dupa capul sau si va intelege intr-o foarte mica masura Sfintele Scripturi. deci intreaba pe Sf. Ioan , ca-ti va spune dansul tot ce vrei sa stii despre Apostoli si Mironosite si ceilalti din Scipturi. Doamne ajuta si iarta-ma .

     Apreciază

    • Ascultă „stimabilule”, am citit Noul Testament cu explicațiile ÎPS Bartolomeu Anania, asta în caz că nu îl vei considera și pe Leul Ardealului tot un prostănac.

     Apreciază

 1. dragă..eu iti vreau binele , chiar daca nu te cunosc. nu din răutate iti zic. Stiu de Ips Vartolomeu, Dumnezeu sa-l ierte, dar iti spun…daca vrei sa intelegi mai bine , ia-l pe Sf. Ioan G.Aur. Nimeni nu se ridica la nivelul sau. Nu degeaba e Gura de Aur. A avutdarul de a tâlcui , l-a invatat Sf. Ap. Pavel doar stii! Crede-ma prietene că din cartile Sf Ioan se îndulcește sufletul crestinului si se bucura ingeru pazitor. Dar mai ales se lumineaza mintea cititorului , plus ca mai ai parte si de rugaciunile Sfantului. pe care ti le doresc sa le ai mereu cu tine , doar ii porti si numele. Iarta-ma!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s