Video – Interviu cu teologul Mihai-Silviu Chirilă despre Conferința inter-ortodoxă de la Tesalonic

De la minutul 9:13, domnul Mihai Silviu Chirilă dă o primă explicație a cauzei pentru care preoții aflați sub asculatarea IPS -ei sale Serafim de Pireu nu au putut vorbi sau traduce nimic la această Conferință. 

Reclame

9 gânduri despre „Video – Interviu cu teologul Mihai-Silviu Chirilă despre Conferința inter-ortodoxă de la Tesalonic

  • In articolul acela indirect s-a combatut ideea ca nu ar mai fi existat horepiscopi, idee gresit promovata de Nicodim Milas si Zisis, si explica articolu si cum se pot face horepiscopii care ar fi conditiile

   Apreciază

 1. O atmosfera de sarbatoare,plina de entuziasm,de bucurie duhovniceasca ,transpare din acest interviu luat domnului teolog Mihai Silviu Chirila de Sfintia Sa, Parintele Matei Vulcanescu, dupa conferinta interortodoxa de la Salonic,eveniment de seama la nivel mondial al luptei antiecumeniste.
  Atatea minti stralucite,reunite in acelasi duh de iubire,acelasi cuget,aceeasi simtire ortodoxa,clerici care au intrerupt pomenirea alaturi de cei care nu au intrerupt-o,ascultatori fata de ierarhul care ii pastoreste,in Biserica lui Hristos.Iubirea intru Hristos ii uneste pe toti si ni se transmite si noua,caci adierea Duhului Sfant este prezenta,cu pace si bucurie atotcuprinzatoare.
  Este un eveniment unic in istoria actuala a B.O.,iar modalitatea de rezolvare cu eleganta a unei interdictii,este uimitoare,fapt pe care noi dreptcredinciosii ortodocsi romani,nu l-am gustat niciodata si nici nu vom avea ocazia din partea actualei conduceri a BOR,care din pacate este lipsita total de eleganta,sobrietate si iubire fata de cei mai mici pastoriti,madulare ale trupului lui Hristos,care au indrazneala sa nu fie de acord cu ei .
  Intreruperea pomenirii asa cum spunea Parintele Nikolaos Manolis trebuie sa fie lucrarea Duhului Sfant,si roadele acesteia iti indica daca te afli sau nu pe drumul cel bun,criteriul fiind dragostea fata de aproapele.
  M-a impresionat in mod deosebit ,minunea demna de pateric,povestita paricipantilor la conferinta, de catre Parintele Manolis,in care Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul, interzice clericului pomenirea la slujba in cinstea sa,a ierarhului ,care se facuse dusman al Mantuitorului Hristos!
  Este un aer atat de pur,plin de har,care se transmite celui care urmareste interviul,incat nu reusesti sa reintri in „normal” ,decat dupa un anume timp.
  Slava lui Dumnezeu pentru toate!AVVA PARINTE!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s