SĂ NE RUGĂM pentru părintele Ioan Ungureanu şi pentru parohia Schit Orăşeni

Părintele Ioan Ungureanu face un cald apel tuturor preoților care s-au îngrădit și credincioșilor ortodocși români care luptă contra ereziei ecumenismului și a sinodului din Creta să se roage pentru sfinția sa și pentru credincioșii din satul Schit Orășeni, care, vineri, 29 iunie 2018, vor avea un alt proces intentat de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei preotului paroh al Schitului Orășeni, prin care Mitropolitul Teofan cere evacuarea sa de urgență din parohie.

Sursa: ortodoxinfo.ro

13 gânduri despre „SĂ NE RUGĂM pentru părintele Ioan Ungureanu şi pentru parohia Schit Orăşeni

  1. Doamne ajută!
    Lăcașele de cult ortodoxe, dar și casele parohiale, aparțin Bisericii Ortodoxe, oriude pe planeta asta, și nu sunt proprietatea personală a preoților, indiferent cât de mult ținem la ei.

    Apreciază

      • Dacă clericii (ierarhi, preoți0 B.O.R. ar fi trădat Ortodoxia, atunci nu ar mai avea Har, însă aghiasma nestricăcioasă arată că este har în B.O.R., indiferent de ce se zice.

        Apreciază

        • Tu pui egal intre Har si preot sau ierarh. Faptul ca Harul inca lucreaza in ei, nu inseamna ca invatatura lor e curata. Harul nu se retrage automat, atunci cand cazi in erezie. Harul il pierd, daca sunt caterisiti de un sinod.
          Ca ne convine sau nu, ca ne place sau nu, ca vrem sa intelegem sau nu, ca vrem sa acceptam sau nu, ierarhii nostri au semnat in Creta erezii, mari de tot!

          Apreciază

  2. Despre ascultarea de Ierarhii ortodocși:
    „Ascultaţi de mai-marii voştri şi supuneţi-vă lor, că ei priveghează pentru sufletele voastre, ca unii ce au să dea seamă de ele: s’o facă cu bucurie şi nu suspinând, ceea ce nu v’ar fi de folos.” (Evrei 13, 17; Biblia Anania).

    În altă ordine de idei, patriarhul Rusiei tocmai l-a felicitat pe secretarul general al Conciliului General al Bisericilor: https://mospat.ru/en/2018/06/21/news161191/

    Apreciază

    • Iar la Hildesheim (Germania) au avut loc discuții teologice între reprezentanți ai Bisericii ortodoxe Ruse și reprezentanți ai clericilor catolici germani.
      Delegația rusă i-a inclus pe: „Archbishop Tikhon of Podolsk, administrator of the diocese of Berlin and Germany of the Moscow Patriarchate; Metropolitan Philip of Poltava and Mirgorod (Ukrainian Orthodox Church); Bishop Serafim of Bobruysk and Bykhov (Belarusian Exarchate); Rev. Alexy Dikarev of the Moscow Patriarchate’s Department for External Church Relations; Mr. Yevgeny Pilipenko, Doctor of Theology, professor of Ss. Cyril and Methodius Theological Institute of Postgraduate Studies; and Mr. Andrei Yefimov and Mr. Alexei Smulov, professors of St. Tikhon’s Orthodox University of the Humanities.”
      https://mospat.ru/en/2018/06/23/news161212/

      Apreciază

      • mai dăi incolo de ierarhi tradatori si adormiti care nici nu cunosc Ortodoxia . Habar n-au pe ce planeta traiesc. Ei nici nu au invatat teologia de la A la Z…nu au ce cauta in clerul Bisericii. Ei au diploma de teologie luata pe baza de ecumenism. Daca erau cu adevarat teologi nici nu le aproba licenta . asa ca n-avem asteptari de la ei.

        Apreciază

      • Iar la Zuerich duminica trecuta copiii unei femei din Etiopia au fost impartasiti cu toate ca acestia sint de fapt numai pe jumatate ortodocsi. Adica sint monofiziti.

        Apreciază

Lasă un comentariu