Trădătorii Ortodoxiei, stareții Prodromos (grec al Marii Lavre) și Atanasie (român al schitului Prodromu) invitați la hramul Paraclisului Catedralei Naționale – Icoana Maicii Domnului Prodromița

Părintele Prodromos de la Marea Lavră şi părintele Atanasie de la Schitul Prodromu au slujit joi alături de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul la hramul paraclisului Catedralei Naţionale dedicat Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa.

Liturghia a fost oficiată în altarul de vară al paraclisului. Din sobor au făcut parte părinţii slujitori ai lăcaşului de cult de pe Dealul Arsenalului, dar şi alţi clerici invitaţi.

În cuvântul său, Episcopul vicar patriarhal a făcut referire la icoana Maicii Domnului Prodromiţa, care se află în paraclis încă din anul 2011, şi a evidenţiat că lucrările la construirea Catedralei Naţionale au avansat şi datorită ajutorului pe care Maica Domnului l-a oferit.

„Acest edificiu este dovada lucrării minunate a icoanei făcătoare de minuni”, a precizat Preasfinţia Sa.

La final, au vorbit părintele Prodromos de la Marea Lavră şi părintele Atanasie de la Schitul Prodromu.

Părintele Prodromos a afirmat că prezenţa icoanei Maicii Domnului Prodromiţa la acest paraclis este o binecuvântare, mai ales „ţinând cont de faptul că Maica Domnului este Mama tuturor creştinilor, pururea rugătoare pentru noi către Fiul său”.

Stareţul Marii Lavre a vorbit şi despre purtarea de grijă pe care Maica Domnului o are, prin icona Prodromiţa, pentru cei care au ajutat şi ajută la construirea Catedralei Naţionale.

„Suntem siguri că Maica Domnului, prin icoana sa Prodromiţa, nu se roagă doar pentru închinătorii acestui paraclis, ci şi pentru ctitorii Catedralei Mântuirii Neamului, adică pentru toţi aceia care ajută economic şi de bună voie în vederea încheierii cât mai rapide a lucrărilor Catedralei Naţionale spre slava lui Dumnezeu”, a spus pr. Prodromos.

La finalul Liturghiei, a fost oficiat un trisaghion pentru eroii neamului.

Cinstirea eroilor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are o însemnătate deosebită în contextul în care viitoarea Catedrală Patriarhală, care va fi sfințită în toamnă, este închinată cinstirii celor care s-au jertfit de-a lungul istorie pentru apărarea credinţei creştine ortodoxe, pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român.

Ştire în curs de actualizare…

Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

Sursa: basilica.ro

Despre starețul Prodromos:

Chipul prigonitorului athonit!

Despre atitudinea trădătorului, starețul Atanasie de la Prodromu:

Ieroschimonahul Paisie Prodromitul răspunde comunicatului starețului trădător de la Prodromu

Priviți aceste fotografii:

Icoana (litografie) Maicii Domnului Prodromița printre dărâmăturile chiliei părintelui ieromonah Petru (chiliot român athonit)

Cauza imaginii de mai sus este starețul Prodromos: Muntele Athos – CHILII ALE NEPOMENITORILOR DISTRUSE de muncitorii albanezi, instigați de ecumeniști!
În fotografiile de mai jos, prigonitorul a venit să se închine copiei icoanei Maicii Domnului Prodromița, de la București.

Hram-PCMN-15.x71918

Hram-PCMN-17.x71918

Oare are mustrări de conștiință? Își va cere iertare de la Maica Domnului sau e împietrit și va prigoni pe mai departe, în numele pseudo-patriarhului Bartolomeu, pe mărturisitorii athoniți?

Reclame

15 gânduri despre „Trădătorii Ortodoxiei, stareții Prodromos (grec al Marii Lavre) și Atanasie (român al schitului Prodromu) invitați la hramul Paraclisului Catedralei Naționale – Icoana Maicii Domnului Prodromița

 1. Pingback: Chipul prigonitorului athonit! – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 2. da ce treaba avem noi cu dânsii? nu sunt staretii nostri, nu raspund ei de noi si nici noi de ei. Treaba lor. Sa fie sanatosi! nu ne intereseaza ce au ei in constiinta.
  Deocamdata sa ne vedem de-ale noastre!

  Apreciază

  • ciprian p.
   Si care sunt ale noastre??
   Nu cumva sa informam si pe cei care nu stiu despre ecumenism, despre prigoana si despre tot ce se intampla, pentru a lua atitudine si ei?
   Scopul acestor articole nu este sa barfim! Sau sa punem stiri ca sa ne aflam in treaba.
   Scopul e informarea romanilor ortodocsi.

   Apreciat de 1 persoană

   • stiu, dar deja eu m-am saturat sa-i mai vad pe ăstia ce lucrari fac.
    mai pune si tu vreo informatie pozitiva care sa ma însufleteasca 🙂 .
    tot cu stiri de astea nu prea faine.
    astept sa postezi o stire cu vreun preot sau episcop care si-a dat seama de greseli si se pocaieste de ecumenism 🙂 . urmatoarea stire sa fie din aceasta, bine? sa ma pot si io bucura de blogu asta.

    Apreciază

    • Ciprian, asta e realitatea! Poate vad si altii care nu stiu. Sa dea Domnul sa se pocaiasca! Dar pana atunci avem tot dreptul sa-i mustram si sa-i dam in vileag, sa stie si cei care habar n-au, pt ca e vorba de erezie.

     Apreciază

   • Este datoria fiecarui credincios si iubitor de Domnul sa stie tot ce intineaza Dreapta Credinta si sa nu permita asta.

    Multumim din suflet pentru ca spuneti cat mai mult si pe cat mai multe cai despre acel sinod al tradatorilor. Am aflat de acel sinod inca din 2016, dar au avut grija sa ne adoarma constiinta sau, in orice caz, noi nu am fost treji, atunci,

    Dar, recent, impreuna cu sotul meu am citit si ne-am cutremurat de agrearea ereticilor de cei care ar trebui sa ne pastoreasca si ne sunt utile informatiile citite aici si ale Parintelui Ciprian Ioan-Staicu.

    Vom incerca, cu orice pret, sa cercetam si sa ne trezim si sa aparam cat vom putea Dreapta Credinta, nealterata, neamestecata si neimbogatita cu nimic, Dreapta Credinta sincera, statornica si neschimbata.

    Dumnezeu sa ne ierte pe toti. Sa nu Il abandonam pe Dumnezeu, El nu o face niciodata. Sa nu Il parasim pe Dumnezeu si sa ne indepartam de slujitorii care au semnat asemenea mizerii. Desi au trecut 3 ani de la acel sinod, in Parohia noastra (cel putin) nimeni, niciodata, nu a spus nimic. Totul este ascuns si controlat, niciun parinte nu a avut curajul sa iasa liber si sa spuna ca semnaturile acelea ne-au tras pe toti in erezie.

    Cu iertare,
    Anca Dima.

    Apreciază

    • Anca Dima
     Doamna, ma simt dator sa va informez ca acest blog nu este in asentimentul pr-lui Ciprian Staicu, a lui gheron Sava Lavriotul si a celor care ii urmeaza.
     Chiar daca mai pomenesc si de nedreptatile ce li se fac si celor din aceasta tabara.
     Motivele pt care nu sunt de acord cu exagerarile lor:

     1 – Ii numesc pe cei care cica ar fi in comuniune cu erezia ca fiind si ei eretici (adica pe pomenitori), chiar incostient. In ultimul timp accepta si ei ca exista exceptii. – Exista scrieri ale sfintilor care dovedesc ca nu ii considerau eretici pur si simplu pe toti ceilalti doar pt ca erau in comuniune cu niste eretici necondamnati.

     2 – Aplica gresit teoria vaselor comunicante, adica erezia prin intercomuniune (chiar si indirect) cu ecumenistii. – E o alta exagerare, care nu se poate aplica decat dupa condamnarea sinodala a ereziarhilor ecumenisti.

     3 – Nu au o viziune clara asupra a cine este sau nu in Trupul mistic al Bisericii.

     4 – Au o formula ciudata de inlocuire a pomenirii numelui ierarhului ecumenist.

     Acest blog promoveaza intreruperea pomenirii, dar pe o linie echilibrata, ferita de exagerarile de mai sus (si altele).

     Apreciază

   • Doamne ajuta,

    Inteleg si multumesc frumos pentru precizare. Vom cugeta si vom face doar ce e bineplacut Domnului.

    Va rog sa ma iertati daca am suparat pe cineva. Multumesc inca o data pentru raspuns si unica noastra dorinta este sa facem totul pentru Dumnezeu. Pe noi ne-a durut total faptul ca nimeni, la Parohie, nu a spus nimic, de atata timp, pur si simplu am cautat surse externe, deoarece participantii la sinodul acela odios nu au oferit explicatii sau adevarul niciunui mirean.

    Si iata, desi noi suntem, pur si simplu, bine intentionati si iubitori DE DUMNEZEU inainte de orice, nici macar viata noastra nu conteaza, in raport cu apararea Dreptei Credinte – Ortodoxia, se nasc confuzii pe care nu si le doreste nimeni. Va multumesc inca o data pentru pasnicia raspunsului si nu am intentionat sa supar pe nimeni. Pur si simplu suntem precum niste mici copii, care acum am deschis ochii mai bine si am luat din urma ceea ce s-a intamplat.

    Tot ce ne dorim este ca cei care lupta si se jertfesc ca Biserica lui Hristos sa ramana neschimbata si statornica, iar Dreapta Credinta Ortodoxia neatinsa, asa cum ne-a daruit-o Hristos, sa incerce sa fie intr-un singur gand si uniti.

    Stim ca este aproape imposibil sa se pastreze un singur gand, pentru ca sunt impartiti oamenii si apar aspecte noi sau neasteptate, dar repet, din dragoste de Dumnezeu, noi vrem sa nu Il suparam pe Domnul, asa cum doreste (sunt convinsa) fiecare sincer iubitor si jertfitor de Dumnezeu.

    Cu iertare, sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne luminam si sa nu mai existe confuzie.
    Multumesc inca o data pentru precizare, Doamne ajuta.
    Anca Dima.

    Apreciază

    • Anca Dima
     Nu e vorba de nici o suparare.
     De altfel, multi cititori care au pareri diferite su fost lasati sa comenteze pe aici. Atata timp cat se scrie civilizat, fara insulte si jigniri, si atata timp cat mesajul nu devine nociv (prin smintirea celorlalti cititori), poate comenta oricine.

     Apreciază

 3. Multumim pentru postarea facuta din dragoste jertfelnica, Domnului Danielvlah.
  Domnul sa-i rasplateasca munca si jertfa,cu binecuvantari alese!
  Crestinul ortodox este un om bine informat ,si cunoaste ce fac cei care pastoresc neamuri,in aceste vremuri tulburi,tradand in chip mincinos Sfanta Ortodoxie.Ea nu apartine numai neamului romanesc,ea este universala si conteaza pentru noi extrem de mult sa stim cum fortele oculte isi dau mana,sprijinind caderea in haul necunoasterii si al tradarii,pe cei mai mici,neinformati,care asemenea cu multi altii,ii intereseaza numai ceea ce au sub nas.
  Omul prost informat nu-si poate asuma responsabilitati,iar Hristos nu ne-a vrut niciodata prosti.
  Aceasta este una din cauzele raspunderii asumate de foarte putini clerici si credinciosi,in fata tradarii Ortodoxiei in Creta,prin ingradirea fata de erezie conform canoanelor si Sfintei Traditii.
  Dusmanii Ortodoxiei ne arata cat sunt de uniti,cat de puternici sunt prin investiturile pe care le-au primit in dar,si de care vor da seama cum si in ce scop le-au folosit.
  „Am toate defectele celorlalţi şi totuşi ceea ce fac aceştia mi se pare inadmisibil”,spunea Emil Cioran.
  Cu atat mai mult cu cat Ierarhii greci au nenumarate exemple ale calugarilor athoniti,care au stat de straja,veghind neprihanita Ortodoxie,gata oricand sa-si dea viata pentru ea.
  Un rol important este sa fim informati si sa intelegem ceea ce se intampla,caci”A pricepe este mai important decât a şti.” (A.C. Cuza)
  Se agata de carja patriarhala,stareteasca,simbolul puterii cu care au fost investiti,spre calauzirea neamurilor catre mantuire si nu catre intunericul pregatit de oculta masonico-sionista,spre care trag dupa ei credinciosii neinformati,slabanogiti la minte si trup,naivii si suficientii vremurilor de astazi,spalatii pe creier,ai regimului iudeo-comunist.
  Ma uimeste linistea si seninatatea cu care acesti Arhierei propovaduiesc erezia,fara teama de mania Domnului,ca si cum timpul daruit lor este nesfarsit,pentru a -si recunoaste,dar mai ales a se pocai in fata Adevarului Hristos si al neamurilor.

  Libertatea eu o asemăn cu o frânghie agăţată de undeva, de sus. Te porţi urca pe ea la cer,
  participând la actul mântuirii tale creştine, sau poţi să cobori în întuneric. (Petre Ţuţea)

  Apreciază

 4. Nicodime preafericite
  Care doreai odinioară
  Ca sa trăiești la noi in țară,
  Acuma cauta din ceruri
  Si vezi pe fii României
  Cum poarta jugul tiraniei.
  Cu Sfântul Staret de la Neamț
  Sa dai acuma ajutor
  Prea necajitului popor,
  Iar tabara înșelăciunii
  Din vatra noastră strămoșescă
  Degraba sa se risipească.
  (…)
  Cu darul tău cel sfânt, Părinte,
  Să mângâi pe cei necăjiți
  Si sa dezlegi pe cei robiți,
  Iar pe organele pierzări
  Care hulesc Sfanta Credință
  Intoarce-i către pocăință!
  Învățătura ta cinstită
  Să fie iarăși folosită
  De neamul nostru Românesc
  Si coarnele lui veliar
  Să nu se mai inalțe iar!
  Pidalionul scris de tine
  Să fie nației Creștine
  Ca o duhovnicească cârmă,
  Iar cartea <>
  Oglinda Sfintei mântuiri.
  În viața noastră necăjită
  Si de Pastorii buni lipsită,
  La toti creștinii pravoslavnici
  Luceafăr să ne fie-n cale
  Sfințenia vieții tale!
  Sf. Ioan Hozevitul
  ( stihuri de umilință închinate Sf. Nicodim Aghioritul

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s