Patriarhia Rusă ÎNTRERUPE POMENIREA pseudo-patriarhului Bartolomeu și suspendă comuniunea cu Biserica Constantinopolului!

Întrunire a Sfântului Sinod pe 14 septembrie 2018

JURNAL № 69
Considerat răspunsul în legătură cu numirea Patriarhiei de Constantinopol a unor „exarhi“ la Kiev, în cadrul adoptat de Sinodul Bisericii, „decizia de a acorda statutul de Biserică Ortodoxă autocefală în Ucraina.“ 
Referință:
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse într-o declarație pe 08 septembrie 2018 și-a exprimat protestul în legătură cu numirea arhiepiscopului anticanonic Pamfilia Daniel și Episcopul Hilarion Edmonton „Exarhi“ ai Patriarhiei Ecumenice pentru Kiev și a anunțat represalii care va urma în viitorul apropiat. Biserica Ortodoxă Ucraineană a condamnat, de asemenea, numirea de „exarhi“ de către Biserica din Constantinopol, numind-o „încălcare flagrantă a teritoriului canonic al Bisericii Ortodoxe Ucrainene“ (declarație a Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene la 07 septembrie 2018).
Soluționare:
1. Se suspendă comuniunea în rugăciune cu Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului. 
2. Se suspendă conslujirea cu episcopii Patriarhiei de Constantinopol. 
3. Se suspendă participarea Bisericii Ortodoxe Ruse în toate adunările episcopale, dialogurile teologice, comisiile multilaterale și a altor structuri, care sunt prezidate sau co-prezidate de reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol. 
4. Luați declarația Sfântului Sinod în legătură cu acțiunile anticanonice ale Patriarhiei Constantinopolului în Ucraina.
JURNAL № 70
Considerat de asteptare pentru rugăciune în toate bisericile bisericii ortodoxe ruse asupra unității Sfintei Ortodoxii. 
Soluționare:
În toate bisericile ortodoxe ruse la fiecare Liturghie se va include ecteniile:
 • Încă ne rugăm Domnului și Mântuitorului nostru pentru a păstra Biserica Ortodoxă din întreaga lume, în unitate și în adevărata credință și să îi dea pace și liniște, dragoste și armonie, și spunem toți: Doamne, auzi-ne pe noi și ne miluiește!
 • Încă ne rugăm să ne dai Harul Tău, să-Ți întorci privirea, cu bunătate și milă, către Sfânta Biserică Ortodoxă și să o salvezi de diviziuni și schisme, dușmănie și dezbinare, să nu se diminueze și să nu se distrugă unitatea ei și întreită slăvire să-i aducem Numelui Tău, și iarăși toți să zicem: Doamne, auzi-ne și ne miluiește pe noi!
Serviciul de presă al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii
Reclame

23 de gânduri despre „Patriarhia Rusă ÎNTRERUPE POMENIREA pseudo-patriarhului Bartolomeu și suspendă comuniunea cu Biserica Constantinopolului!

 1. daniel care iconomie? uite ca ei ii considera ierarhi si nu aplica nici o iconomie ba din contra ii si lauda
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2018/09/dezmintirea-diversiunii-lui-iovita.html?m=1

  si inca ceva in scrisoarea a 2-a a Sf. Atanasie au fost chemati in sinod cei ce au invocat iconomia ca au aplicat-o oarecum, si s-au dezvinovatit dar eu nu am auzit sa fi fost chemat cineva in acele sinoade sa se dezvinovateasca ca a aplicat acriva, cei ca Mitra ar trebui caterisiti -parerea mea ca ei cica lupta dar nici iconomie nici acrivie nu aplica ăstia is mortii…deci e un non-combat cica anti-ecumenist, e ca luptatorul ce intra in ring nici nu „loveste” dar nici nu „se apara” asta e tradare atunci de ce s-a mai urcat in ring ca sa nu faca nimic?, plus ca e vechea mentalitate ca ierarhu nu e ierarh-eretic indoctrinarea din facultatile ecumeniste a dat roade ca daca ii zici eretic faci schisma-tiparul ecumenist de interpretari ale dracilor-arhiconi(teologi)

  Apreciază

 2. Sa dea Domnul sa le sparga gastile ecumeniste la care tin mai ceva ca la viata insasi, tin de ele ca sa dea aparenta de unitate, unitate in minciuna, niciodata nu au fost uniti intre ei dar nici cu Stapanul Hristos

  Apreciază

 3. Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk despre întâlnirea cu Patriarhul Bartolomeu:
  „Discuția a durat în total două ore și jumătate. A fost foarte sinceră, foarte cordială. A fost realmente o discuție de la inimă la inimă”;
  „Discuția, care a început într-o atmosferă foarte sinceră, s-a încheiat într-o notă foarte prietenească, iar patriarhii au făcut schimb de daruri”
  Sursa: http://basilica.ro/mitropolitul-ilarion-de-volokolamsk-a-fost-realmente-o-discutie-de-la-inima-la-inima/

  Apreciază

 4. măi băieti, unde găsesc o carte/brosură in care e scris pe scurt cele mai grave greseli dogmatice care s-au votat la Creta ?
  dar pe scurt, nu pagini intregi de teorie multa precum a scris Chirilă Mihai. ci scurt si la subiect.
  de unde gasesc sa comand asa ceva ?

  Apreciază

 5. Ereticii episcopi rusi au intrerupt comuniunea cu ereticul Bartolomeu. Oare de ce nu ii condamna si ereziile ecumeniste? Pt ca si ei sunt ecumenisti, deci eretici, si astfel ar anula documentul eretic de la Havana, s-ar faulta singuri. Dar ei iubesc ecumenismul mai mult decat adevarul.

  Apreciază

 6. Ciprian,frate,îți dau un exemplu la îndemână pt. toată lumea,adică ușor de înțeles și pt. tanti Leana:
  Mitropolitul Ambrozie al Kalavritelor spune-„Decizia din Creta cu privire la Biserici rămâne în vigoare și neatinsă.Acuma deja nu mai există Biserica cea Una,Sfântă,Sobornicească,și Apostolească”.
  Bineînțeles, asta e valabil pt. ecumeniști și pt. toți cei aflați în comuniune cu ei.
  De ce spun că e ușor de înțeles?
  Pentru că Simbolul de credință adică Crezul nu este o formulă abstractă și el are un corespondent în realitate,mărturisirea de credință a Bisericii de două mii de ani.Dar pentru ecumenisti și pentru cei aflați în comuniune cu ei ,Crezul este o formulă abstractă pentru că ei una spun în Crez și alta cred în realitate, adică în realitate ei cred că există și alte biserici .Deci ei nu cred ceea ce mărturisesc în Crez.
  Biserica este Trupul lui Hristos,iar Hristos Domnul are un Trup,nu mai multe trupuri. Să afirmi,din punctul acesta de vedere că există mai multe biserici,este o hulă, o blasfemie,iar ei în Creta asta au făcut,au anulat Crezul,l-au lăsat fără fond,fără conținut,au făcut din el o formulă abstractă,prin afirmația lor că există și alte biserici. Ei cred contrar Crezului. Și pe cei aflați în comuniune cu ei îi fac părtași la această hulă. Adică cei care se roagă cu ecumeniștii, se roagă împreună cu astfel de hulitori,de tăgăduitori ai dreptei credințe.
  Dacă Crezul spune că există o singură Biserică (și unica,căci vorbim deTrupul lui Hristos Domnul),cine ești tu să spui că există și alte biserici? Există erezii,dar altă Biserică nu.
  Ei au schimbat mărturisirea de credință a Bisericii, Crezul,dar nu în formă,ci în fond. Ca formă l-au păstrat neschimbat dar acuma Biserica ,prin ecumeniștii care o conduc,învață altceva ,mărturisește altceva.Ceea ce învață acuma Biserica oficial, sinodal, ceea ce a acceptat în Creta, este contrar Crezului. Ecumeniștii neagă Crezul,îl anulează prin credința lor eretică.
  Cine rămâne în comuniune cu ecumeniștii, contribuie la propagarea acestei hule,își dă acordul tacit la ea,nu se opune,participă la această stare de fapt,adică ajută la dăinuirea acestei molime-erezia,chiar dacă el nu crede în ea. Dar atunci de ce îi dă concursul,de ce o ajută să dăinuiască,dacă nu-i de acord cu ea?Mă refer la cei care rămân în comuniune cu ecumeniștii ,dar spun că nu cred ca ei. Pe ce se bazează comuniunea lor cu ecumeniștii? În ce constă cugetul lor ortodox? Poate un cuget ortodox să ajute la dăinuirea ereziei?
  Mă iertați, m-am îndepărtat un pic de la subiectul cu care am început și am ajuns din nou la comuniune.
  Ultima întrebare nu vi se adresează personal,ci este mai mult un subiect de reflecție pt. cei aflați în acea stare.

  Apreciază

 7. HD, Doamne ajută, sa traiesti!

  daca citesti mai sus eu m-am interesat de altceva !
  pt. mine ai pus comentariu?
  oricum îi bun.
  da este intrebarea că oare dintre toti episcopii români , participanti sau nu la sinod, crezi ca toti s-ar fi lepadat in constiinta lor de Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserică si ar crede altceva decat stabilit la cele sapte Sfinte Sinoade???
  neaparat exista episcopi care stiu ca au semnat gresit, dar in constiinta lor au Crezul ortodox, probabil nu considera de mare importanta semnatura deoarece sinodul nu e luat in seama de pliroma Bisericii. .. Dar bineinteles au pacatul de a fii semnat în nepadare cum ca la sinod nu s-a schimbat nimic ortodox(tralala) cum au emis derbedeii aceia brosura patriarhala cu privire la sinod. E un pacat al lor, dar nu inseamna ca toti episcopii cred in alte confesiuni..
  eu banuiesc că, chiar si unii sin mitropoliti cum e Ioan S, nici nu-si dau seama ce pacat grav savarsesc.. probabil se gandeste ca astfel vor venii toti la Ortodoxie, dar din nestiinta cred, nu baga de seama canoanele care opresc intalnirile cu ereticii
  .saracii, unii sunt inselati, Habauci, asa au fost educati in scolile teologice.
  noi ne ferim de ei si asteptam ori sa isi dea seama, ori Dumnezeu sa îi lumineze, ori sa ajunga tot mai rau si atunci Însuși Domnul îi va scuipa afara!

  Apreciază

  • Ciprian P. , un ierarh este investit tocmai pentru a apara ortodoxia de inovatii!
   Daca nu sunt capabili de acest lucru, sa faca loc altora.
   Justificarile sunt cel putin puerile la acest nivel…

   Apreciază

 8. Mihai Brasoveanu,
  stim cu totii ca acestia nu sunt vrednici sa conduca Biserica
  asa precum s-a proorocit mai demult ca va fii!
  Dar nu poti sa dai jos pe niciunu si sa pui unu vrednic in loc!
  Poti? asta e, deocamdata se lupta din interior, n-avem ce face, Biserica nu trebe parasită.
  Nu este un Sf. Ilie ca sa îi cheme pe toti si sa-i injunghie pe toti ecumenistii . Înca n-a aparut! Sf. Ilie asteapta confruntarea cu antihrist.

  Apreciază

  • Ciprian P., nici nu este normal ca noi sa „dam jos” sau sa „punem altii noi” .
   Insa ce nu se poate la noi poate plini Dumnezeu!
   Dar pentru asta, genunchii jos si plangerea pacatelor noastre.

   Apreciază

 9. Mihai B,
  așa-i , pt. păcatele noastre si pt. încercarea noastra s-a îngaduit de la Dumnezeu toate acestea. Daca nu vin incercari nu se arata nevoitorii ; fericit barbatul care rabda ispita…;
  la fel ca si in comunism, daca nu venea fiara rosie , atunci atatia tineri nu deveneau mucenici minunati, ramaneau doar buni credinciosi,…asa , au ajuns mari si straluciti in Împaratia lui Dumnezeu !

  Apreciază

 10. Pingback: Dacă B.O.R. avea episcopi ortodocși și demni ar fi trebuit să rupă comuniunea cu Biserica Rusiei pentru INVADAREA TERITORIILOR CANONICE ROMÂNEȘTI – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s