OFICIAL! Referendumul pentru familie va avea loc timp de două zile, pe 6 și 7 octombrie

Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc pe 6 și 7 octombrie. Dăncilă face apel la partide să-și exprime public poziția

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc pe 6 și 7 octombrie, menționând că este o initiativa a cetatenilor și nu se îndreaptă împotriva minorităților sexuale. Prim-ministrul a făcut apel la partide pentru asumarea unei poziții clare referitoare la revizuirea Constituției in sensul redefinirii familiei.

„În ședința de azi vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului în forma adoptată de Parlament. Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei, referendumul va fi organizat timp de 2 zile, pe 6 și 7 octombrie. Referendumul pentru redefinirea familiei nu e împotriva minorităților sexuale, asa cum încearcă să speculeze unii, ci este efectul unui demers cetățenescu, iar partidele trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor la boicotare, ar fi mai firesc dacă partidele și-ar asuma o poziție clară. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine referendumul. Cer tuturor instituțiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze urgent acțiunile pentru organizarea acestui scrutin și mă refer la pregătiri de ordin tehnic, organizatoric cât și alocarea sumelor necesare”, a declarat premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

Reclame

15 gânduri despre „OFICIAL! Referendumul pentru familie va avea loc timp de două zile, pe 6 și 7 octombrie

 1. Va trebui dusa o ampla campanie de informare si incurajare a oamenilor sa mearga la referendum. Si asta, de catre fiecare dintre noi. Mai ales in zonele rurale, populatia trebuie informata. Nu mi-e clar nici cum vor putea vota cei din diaspora si daca acestia sunt suficient de informati – macar pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.

  Apreciază

 2. deci noi tre sa mergem si sa votam cu „DA”, adica sunt de acord cu redefinirea familiei , (…), intre barbat si femeie, nu intre soti cum e actual ..! am inteles bine? cu „DA” trebe nu?
  !

  Apreciază

   • Nu se poate! Fara CNP (actele care nu contin CNP) inseamna nu existi in viata,si nu mai poti beneficia de drepturile omului, nu aveti acces la servicii medicale (cu excepția celor de urgență) și la educație, lipsa documentelor de identitate îi expune direct (pe ei dar și comunitățile unde trăiesc) la fenomene grave – analfabetism, excluziune, sărăcie, abuz și violență sau trafic de persoane. Legislația în vigoare conferă tuturor copiilor dreptul la servicii gratuite de sănătate până la împlinirea vârstei de 18 ani – dar acest drept nu se poate respecta acum în România, în absența documentelor de identitate și a CNP-ului. Pe de altă parte,îngrijirile medicale furnizate persoanelor care nu dețin documente de identitate adesea produc pagube semnificative, din imposibilitatea decontării serviciilor medicale în temeiul legal. Alteori, îngrijirea medicală le este refuzată din aceleași rațiuni.

    Apreciază

 3. Boicotati referendumul! Pentru ca ma intreb care este intrebarea-capcana pentru a ascunde ceva poporului naiv si prost? Ce prevede legea referendumului pentru modificarea Constitutiei pentru a adauga casatoria dintre barbat si femeie,dar mai este si altceva! Ce planuiesc maleficii astia? https://www.stiripesurse.ro/mister-elucidat-de-ce-intrebarea-de-la-referendum-nu-contine-nicio-referire-la-familie_1290118.html BOICOTATI REFERENDUMUL! DE CE S_AU CHELTUIT ATATIA BANII PENTRU ORGANIZAREA REFERENDUMULUI SI UNDE SE VOR DUCE BANII?

  Apreciază

 4. Mă voi duce la vot, deși de referendumul acesta vor profita toți politicienii care își vor aclama așa-zisele principii creștine, dar pe care principii subit le uită când e vorba de înfruptat din banii publici.

  Apreciază

 5. Despre ce buletine cu cod de bare vorbiti? Eu mi l-am schimbat relativ recent ca a expirat si e tot carte de plastic cum aveam in urma cu 15 ani, si chiar n-am vazut pana acum nici un buletin biometric sau electronic, ba chiar vad ca la o anumita varsta nici nu mai expira (nu mai retin exact la ce varsta, parca de la 60 sau 70 de ani il ai pe viata – am observat asta cand am fost la Politie sa iau buletin nou, ca erau persoane mai varstnice cu buletin „permanent” – care practic au venit la ultima innoire a actelor de identitate).

  Si documente de identificare iti erau necesare si pe vremea Imperiului Roman, deci nu vad de ce e atata agitatie pentru asta.

  Nu ma refer la actele biometrice si electronice evident. De aia si intreb de unde pana unde intra in ecuatia buletinelor biometria? Ca eu nu vad sa aiba nimic in ele aceste carti de plastic. Nici cod de bare, nici nimic.

  Si de CNP nu poti scapa. Poti sa-ti distrugi buletinul dar asta nu-nseamna ca nu mai esti inregistrat intr-o baza de date.

  Apreciază

  • Dan in viitorul apropiat va veni și la noi buletinul cu cip biometric, deja celelalte acte au, : permis conducere, card sănătate, pașapoarte, e.t.c, după cum se observa de merge pe politica pașilor mărunți, nu de alta dar sa nu bata la ochi

   Apreciază

  • Larisa
   Nu, n-a avut dreptate. Sunt multi care nu sunt homosexuali, dar sunt spalati pe creier de mass-media. Se pretind toleranti, asa cum i-a invatat ProTv-ul, facebookul, etc. Multi dintre ei sunt anticrestini.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s