CANCERUL DEFRIȘĂRILOR a cuprins și PARCUL NAȚIONAL CĂLIMANI – 70 000 de metri cubi de lemn tăiat în ultimul an

”Cancerul” a cuprins și Parcul Național Călimani: 70.000 m3 de lemn tăiat în ultimul an

Ministerul Mediului trebuie să pună capăt șefiei Romsilva de la administrarea Parcurilor Naționale pentru a salva ce a mai rămas din tezaurul natural național!!!

București, 18 octombrie 2018 – Agent Green și EuroNatur trag un nou semnal de alarmă: ultimele zone vaste de sălbăticie, parcurile naționale din România sunt distruse și exploatate ilegal cu acordul Romsilva și sunt tolerate de Ministerul Mediului. O nouă investigație realizată de Agent Green scoate la lumină exploatările forestiere masive din Parcul Național Călimani, situat în Carpații Orientali.

În filmările realizate, angajați din cadrul Agențiilor de protecția Mediului au susținut că mare parte din exploatările de lemn din zonele cu păduri seculare din Călimani s-au făcut nelegal, deoarece amenajamentele silvice nu aveau avize de mediu și nici nu erau legalizate printr-un ordin de ministru.
Neoficial, în anul 2017 din Parcul Național Călimani au fost extrași peste aproximativ 70.000 de metri cubi de lemn, adică aproxiamtiv echivalentul unei suprafețe de păduri seculare de 200 de hectare care a fost rasă.

“Situația din Călimani este complet scăpată de sub control. Nivelul de distrugere al naturii și managementul defectuos al RNP Romsilva sunt chestiuni dramatice și imposibil de acceptat“, este opinia comună a EuroNatur și Agent Green, organizații care solicită Ministerului Mediului să rezilieze de îndată contractele de management semnate cu Romsilva pentru cele 12 parcuri naționale din România, să interzică exploatarea comercială în parcuri și să înceapă să protejeze bogatul tezaur în biodiversitate pe care România, o țară membră a Uniunii Europene, încă îl are.

Investigatorul Agent Green, Andrei Ciurcanu, a vizitat în utimii doi ani Parcul Național Călimani și a surprins cum pădurile seculare dispar de la un an la altul. În timpul documentării din teren, în perioada 2017-2018 investigatorul a descoperit exploatări abuzive în mijlocul parcului național, tăieri la ras, drumuri forestiere care au distrus albiile răurilor și au infestat apele de munte, linii de funicular agresive și trasee turistice transformate în rampe primare și depozite de lemn.

Investigația Agent Green aduce noi dovezi solide cu privire la distrugerea deliberată a parcului și încălcarea legislației în vigoare și a prevederilor din planurile de management ale ariei naturale. În timpul documentării investigatorii s-au întâlnit cu angajați ai parcului și ai ocoalelor silvice care și-au exprimat teama de a discuta despre ilegalitățile din parc. Mai mult decât atât, cu identitate protejată un angajat al statului a explicat cum acum 20 de ani, când o furtună puternică a afectat o suprafață mare de pădure din parc “angajați din Romsilva au promis masa lemnoasă unei firme turcești. Licitațiile pentru lemn au fost întârziate pentru a oferi șansă turcilor și o invazie de gandaci de scoarță a afectat lemnul căzut și alți arbori sănătoși. După 2 ani a fost exploatată de două ori mai multă masă lemnoasă decat a fost doborta de vânt“, a povestit angajatul. Zona afectată de doborâtura de vânt și epidemia de gândac de scoarță (ipidae) nu s-a regenerat nici acum, sute de hectare fiind în continuare fără pădure.

Peter Abran a fost membru al Consiliului Științific al Parcului Călimani și este specialist în biodiversitate în cadrul Agenției de Protecția Mediului Mureș. Specialistul nu a dorit să discute despre modul în care el și alți membrii au fost înlăturați din Consiliul Șiințific deoarece s-au opus exploatărilor forestiere în parc, dar a precizat că în anunite zone din parc, tăierile de lemn au fost nelegale. “Amenajamentele silvice nu au aviz de mediu și nici nu au un ordin de ministru ca să fie legalizate. În lipsa acestor două elemnete consider că tăierile din zona Răstolița de exemplu sunt ilegale“.

Comisarii Gărzii de Mediu au confirmat spusele fostului membru din Consiliul Științific. În urma unui control realizat anul acesta, comisarii au susținut că amenajamentele ocolului Silvic Răstolița, acolo unde sunt realizate cele mai agresive exploatări, nu au avize de mediu, nici ordin de ministru și că RNP Romsilva trebuie să respecte legislația de mediu și să se alinieze la cerințele planului de management al parcului.

“Ministerul Mediului a dat parcurile naționale pe mâna Romsilva fără să le dea buget pentru administrare. Cum Romsilva se pricepe doar la silvicultură, aceasta își finanțează administrațiile parcurilor doar din lemnul tăiat și vândut. Romsilva îngroapă la propriu și distrupe parcurile naționale. Aceste păduri sunt o mândrie pentru țara noastră, ne încântă privirile, sunt o sursa de are curat, apă, loc de recreere și reprezinta casa a mii de specii de flora și faună. Modul agresiv în care Romsilva le administrează nu mai poate fi tolerat de minister. Solicităm rezilierea de îndată a contractelor de management semnate cu Romsilva. România va prelua președenția Uniunii Europene în 2019. Vom face de râs România pentru cum își gestionează ariile protejate“, a susținut Gabriel Păun, președintele Agent Green.

“Tragedia din pădurile seculare și virgine ale României este o drama care a fost ignorată de prea mult timp de cei care au putere de decizie. În cazul României, discutăm despre una dintre cele mai grave crize la nivel de mediu pe care le parcurge o țară UE. Schimbările climatice, secetă și incendii, vor impacta din ce în ce mai mult natura și pădurile. Este o realitate cu care ne-am confruntat în ultimii ani și mai ales în decursul acestui an. Așadar trebuie să salvăm pădurile seculare și virgine care încă mai sunt intacte. Cu câteva săptămâni înainte de Conferința pe Schimbări Climatice de la Katowice facem un apel către UE pentru a interveni și stopa măcelul care se petrece cu pădurile seculare din Parcurile Naționale ale României. “ a spus Gabriel Schwaderer, directorul executiv al EuroNatur.

Agent Green și EuroNatur fac un nou apel către Ministerul Mediului din România să oprească de îndată toate exploatările comerciale în Parcurile Naționale, să îndepărteze RNP Romsilva de la administrarea acestor arii naturale protejate, să implementeze sisteme viabile de protejare a ecosistemelor, să finanțeze ANANP pentru a prelua administrarea parcurilor naționale și să ofere compensații la justa valoare proprietarilor privați ale căror păduri se află încluse în granițele parcurilor naționale.

Campania Un dezastru Național / Out of Control va continua cu noi investigații privind distrugerea parcurilor naționale sub managementul dezastruos al RNP Romsilva.

Sursa: agentgreen.ro

43 de gânduri despre „CANCERUL DEFRIȘĂRILOR a cuprins și PARCUL NAȚIONAL CĂLIMANI – 70 000 de metri cubi de lemn tăiat în ultimul an

  1. Romanii sau africanii au cam aceeasi mentalitate probabil de aceea tara noastra a inceput sa arate cum este !!! Noi ceilalti,carora ne pasa facem in marea maj. a cazurilor un „efort” de a comenta pe vre-un subiect online si cam atat ! Nu exista un lider, poate un cuvant prea puternic pt. România zilelor noastre,cand oamenii care inca sunt oameni fac parte din Sfânta Biserică si nu se implica prea mult in lucruri lumesti ! Ce ar trebui facut din punctul meu de vedere este ca cei care au bloguri si inca asa de urmarite ca acesta sa lanseze ei un apel ,sa nu se limiteze la a observa si imparti informatia de orice natura cu altii si atat !!! Admin. nu o privi ca pe o apostrofare,dar daca nu voi care sunteti urmariti cine atunci, cutare sau cutarescu care poate are un cerc de cunoscuti format din 2-3 persoane !!!??? Este nevoie de o trezire nationala,sa mai salvam ce poate fi salvat !!! P.S. fereste-te de oite ortodoxe INFOrmatoare !!! Doamne Ajută !!!

    Apreciază

  2. noo lasa ca or creste plante medicinale in locul copacilor.
    se face zmeuris , faneata , tufarii. Se inoieste vegetatia.
    or merge oile pe acolo sa pasca.
    o sa avem branza buna de Calimani!

    Apreciază

    • Si atunci cand ursii , lupii si alte animale lasa te de DUMNEZEU care isi aveau habitatul in acest parc vor cobora la vale peste oameni si gospodarii tot asa o sa spuneti „noo lasa „?
      Sau cand puhoaiele de apa, rauri si parauri umflate din cauza defrisarilor masive de pe versanti vor deversa si matura totul in cale tot asa o sa spuneti , „noo lasa” ?
      Sau cand pamantul va pleca la vale cu alunecari de pamant , case si dezastre …. pentru ca numai sunt radacinile stejarilor , gorunilor si brazilor care sa tina paravan mostenirea NEAMULUI lasata pe acest pamant , tot asa o sa spuneti ” noo lasa ” ca este bine ?
      Cui ii este bine oare …
      Naimitilor le este bine adica cei vanduti la dusman care au adus ROMANIA in acest stadiu de exterminare prin instrainarea resurselor si bogatiilor sale ca apoi sa fie exterminarea oamenilor de pe acest pamant.
      Pesemne ca acesta este pretul indiferentei , indolentei si nesimtirii in care isi doarme adanc somnul natia romana cu aceste specimene de corcituri ale babilonului care stau pe acest pamant in pozitii de conducere si numai romani adevarati nu .

      Apreciază

  3. noo las” nea inginer ca nu-i chiar asa cum ziceti.
    ursii sa-i puste , lupii sa se duca in alta parte.
    Romania nu sta in paduri si alte resurse.
    Suntem la sfarsitul veacului al VII-lea,
    daca tot ne pregatim de sfarsit, atentia noastra tre sa fie concentrata asupra rugaciunii si a controlului constiintei noastre. Tre sa traim ca si cand la noapte am muri… si sa ne gandim cu ce vom merge dincolo…daca avem in traista ceva sau suntem goi… sa ne agonisim cele folositoare pt ceasul despartirii sufletului de trup. Atunci restu nu ne mai intereseaza. Lupta crestinului e cu duhurile necurate si cu poftele din noi. Acu nu e vremea sa ne mai zbatem pt un petec de pamant ca in vremea Sf. Stefan cel Mare.
    acu e vremea rugaciunii si marturisirii ortodoxe!
    Oricum…Dumnezeu nu ingaduie sa se defriseze acolo unde sunt locuri sfinte cu pustnici.
    Unele locuri le ingaduie Dumnezeu pt pricini potrivit Voii Sale.
    Noi sa ne grijim de sfintirea sufletului.
    aceasta e scopul nostru pe pamant.
    Toata viata sa ne pregatim, fiecare cum putem, numai pt ceasul mortii si la Domnul Iisus Hristos !
    cine are in minte pe ” Doamne Iisuse..” nu are mintea lipita de pamant, zice mereu ” faca-se voia Ta ..”.
    ceilalti ne intereseaza numai pamantul de parca pamantul ne-ar da viata si nu Dumnezeu.
    Iertati, Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. si ziceti de ursi si de puhoaie si alunecari de teren si distrugerea caselor.
    Daca omu duce o viata placuta de Dumnezeu, oare Domnul nu se milostiveste de el si-l ocroteste precum zic Sf. Scripturi?
    apoi, mereti acolo unde se fac dezastre, si vedeti cat timp petrece omu in faptele ortodoxe?
    o sa aflati la orele serii peste tot televizoare pornite, radiou, muzica , jocuri, distractii, calculator… nu mai gasesti o casa cu candela aprinsa si in loc de 3ceasuri la emisiuni, cititul psaltirii si al Vietile Sfintilor, sau din Sf. Evanghelii.
    toata seara la calculator si televizor.
    De cand sta tot omu la aceste dracii, normal ca si dealurile se misca din loc de vreme ce si trairea crestineasca e cu susul in jos.
    e firesc sa vina nefirescul daca omu si-a schimbat firea.
    acuma e modern, n-are nevoie de Dumnezeu ca il intretine tehnica.
    Dar acolo unde televizorul nu e pus la inchinare, ci Icoanele Sfinte stau in fata , Dumnezeu e acolo si prapadul nu vine.
    dar daca am inlocuit psaltirea cu emisiuni atunci padurea toata se lasa taiata…

    Apreciază

    • In ce ma priveste nu ma uit la „emisiuni „si alte manevre ale massmediei de reeducare , ci poate un documentar cand si cand sau la desene animate unde se uita copilul meu si acelea selectate.
      Si nu suntem atat de ” moderni „daca avem cate un telefon pe care il tii pentru comunicare , calcukator nu avem si asemeni am ales sa nu facem conturi pe facebook tot pentru ca nu vrem sa fim moderni.
      Insa vorbeam de o Tara pe care nu o mai regasesc astazi cand privesc in zare asa cum era in vremea copilariei mele ; vorbeam de un sat romanesc care astazi numai este pentru ca i pustiit de insasi romanii care au ales de a slugari strainul si apoi au ales de a se si taia din radacinile neamului pentru un pumn de arginti .
      De rugat ne rugam si candele aprinse avem caci fara rugaciune nu se poate pentru ca este lupta cu toata vrajmasia potrivnica Crucii ; insa va intreb parinte cand vom avea o Tara ca inainte sau cand vom fi stapini la noi acasa ?

      Apreciază

  5. 🙂 , sunt un simplu om , pacatos, de la tara.
    nu m-am referit la dvs ca nu va rugati, ci am zis ca majoritatea nu mai tine cu cele duhovnicesti.
    ici colo mai sunt ca dvs.
    stapani la noi acasa? care-i casa noastra, pamantul nostru?
    nu Romania-i casa noastra , ci „Pamantul fagaduintei cel vesnic al Raiului” e casa noastra si acolo sa ne dea Dumnezeu un mic petec care sa-l stapanim.
    ce ne invata Domnul , sa nu ne temem de cei ce ne ucid trupul dar sufletul nu poa sa-l vatame!
    ca popor suntem pacatosi majoritatea si meritam sa fim stapaniti. exact ca poporul evreu cand se departa de Dumnezeu, veneau alte popoare si ii asupresu.
    asa si noi acu. Cand om fii toti cu inima curata vom fii stapani in tara noastra!

    Apreciază

    • Da parinte o fi cum spuneti dvs dar io tot imi caut Tara cea Adevarata ,care s a pierdut , ROMANIA cea Mare din vechile Ei Hotare, pentru ca Biruinta Neamului Cel Biruitor si Sfant s a aratat pe culmile muntilor si proslavit in Slava lui HRISTOS DUMNEZEU pe acest pamant cand maini multe au asezat Crucea data ca semn al Biruintei …
      Cu noi este DUMNEZEU intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este DUMNEZEU.

      Apreciază

  6. Nea” inginer, v-am zis ca sunt un simplu om, taran prostanac de la tara, nu va mai adresati cu ” parinte”.

    Romania cea mare si adevarata pe care o cautati, sigur o sa o gasiti in inima voastra si in Cetele Sfintilor Romani care se afla in Rai.
    ca sa o aflati aici pe pamant in vremurile noastre trebuie sa fie multi oameni( copii, tineri, adulti si batrani) cu multa credinta precum au fost cei din veacul trecut ( mucenicii din comunism),
    precum Sf. Visarion, Sofronie si Oprea Miclaus si cei ca dansii pe care ii citim in volumul Vietile Sfintilor Romani editura Sihastria, de pr. Ioanichie Balan.
    Mai bine cautati sa aflati Imparatia Cerurilor si invatati pe copii dvs. din cartile scrise de pr. Cleopa Ilie !
    si restul dirijeaza Dumnezeu in functie de credinta si faptele noastre! Dumnezeu a impartit limbile si neamurile si tot la El ramane in stapanire destramarea sau unirea unor neamuri.
    .
    P.S.: Toate neamurile crestine sunt popoare biruitoare, nu numai Romania.
    Nu este numai un popor biruitor si Sfant!
    Ci toti creștinii ortodocsi laolaltă indiferent de limba suntem numiti ” poporul cel credincios Israel „!
    Si in Rai toti sunt laolaltă pe categoriile Apostoli, Prooroci, Mucenici, Cuviosi , Marturisitori, Monahi si Laici mantuiti.
    Un neam, un popor, o tara de Sfinti placuti lui Dumnezeu împreună cântând si slavind cu Îngerii( , Tronuri, Serafimi, Heruvimi ) , Treimea Cea De-O-Fiinta si Nedespartita, peTatăl,pe Fiul si pe Duhul Sfânt , in vecii vecilor , Amin.

    Apreciază

    • Multumesc pentru sfaturi insa pentru noi aceste sfaturi le am primit de la duhovnic si de la parinti , asemeni din ce stiu reincrestinarea omenirii va reincepe de pe crestele Carpatilor pentru ca nu toate popoarele si neamurile au fost aduse la ORTHODOXIE .
      Mai intai trebuie sa fie
      ” NEAMURILE TOATE
      LA HRISTOS
      VOR VENI ,
      SI ORTHODOXIA
      ATUNCI
      VA STRALUCI ”
      Sfantul IOAN IACOB Hozevitul
      Cate neamuri sunt in ORTHODOXIE ?
      Astfel nu ” toate neamurile crestine sunt biruitoare ” .
      Acele neamuri ” crestine ” fara ADEVAR sunt precum orbii fara Lumina.
      Si orb pe orb cand se vor conduce vor ajunge amandoi in prapastie .
      De asta astazi MARTURISIREA PENTRU SFANTA ORTHODOXIE in SFINTELE CANOANE ALE BISERICII LUI HRISTOS CEA UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA este lupta cu fiara pe fata si cu toate slugile intunericului din afara Imparatiei Cerurilor .
      PRIN MARTURISIRE PENTRU O CRUCE A LUI HRISTOS , PENTRU NEAMUL CEL SFANT ORTHODOX AL ROMANILOR SI PENTRU TARA NUMITA ROMANIA ridici pe Golgota Neamului Biruinta ce va sa fie adica BIRUINTA LUI HRISTOS SI A SFINTEI ORTHODOXII.
      Deie DUMNEZEU SA DUCEM LUPTA CEA BUNA SI Adevarata
      .
      Stela Maria Teodor alias ” crestinul orthodox ”
      Ps
      Inainte de ” nea inginer ” am ales a marturisi pentru ” crestinul orthodox ” adica PENTRU HRISTOS ESTE ORTHODOX .
      SI asa este , HRISTOS ESTE ORTHODOX , HRISTOS NU ESTE ECUMENIST si nici alte inventii ale vicleanului vrajmas ESTE CALE , ADEVAR SI VIATA IN ORTHODOXIE si in aceasta lume vazuta si in cea nevazuta.

      Apreciază

  7. Bine, nenea, sa traiti, Dumnezeu sa va ajute.
    Nu prea m-ati inteles in unele locuri. cand zic neamuri crestine automat ma refer doar la ortodocsi bineinteles.
    nici eu nu prea inteleg tot textul care l-ati scris.
    Bine ca iubiti Romania! dar si pe greci trebe iubiti, pe rusi, sarbi, macedoneni, bulgari, geoegieni..etc…care-s neamuri crestine.
    Noi stim ca biruinta Lui Hristos vine in toata lumea ortodoxa, in inima fiecarui ortodox. Nu vine nici din Carpati nici din Balcani…
    vine de Sus , de la Tronul Lui Dumnezeu cand va fi sa trambiteze Sf. Arh. Mihail si toti cei morti vor invia, iar cei care vom fi ramasi nu o vom lua inaintea celor adormiti , ci deodata ne vom preschimba intr-u clipeala ochiului si vom sta la Judecata. asa zice Sf. Ap. Pavel.
    dar pana atunci asteptam moartea in fiecare zi ingrijindu-ne de sufletele noastre.
    si un indemn parintesc scris in versuri din Sf. Munte de la parintele Iulian .:

    Stau și mă gândesc mereu,
    Cum mă privește Dumnezeu?
    Răspunsul este într-acest fel:
    Cum Îl privesc eu pe El.

    Scump e timpul ce-l trăim,
    El spune să ne silim.
    Timpul stă în mâna ta,
    Să faci din el ce ve-i vrea;
    Acum e timpul să ne silim,
    Talantul să-l îmulțim.

    La moarte de te-ai gândi
    Timpul scump ție-ți va fi,
    Nu-l vei pierde așa ușor,
    Nici gândind, nici vorbitor.

    De vrei să râzi când vei muri
    Trebuie să plângi când vei trăi;
    Iar viața ta așa să-ți fie:
    Să aștepți moartea cu bucurie.

    Fii smerit, fără renume
    Trăind în cealaltă lume;
    Sfinții toți au pribegit,
    Lumea nu i-o amăgit.
    Ei nu și-au facut renume,
    Ci au fugit de slava lume.

    Apreciază

    • DOAMNE mare iti e gradina…
      Oare cum este sa te lepezi de preotie si sa te dai precum un mascarici care rade cand trebuie sa rada si plinge cand trebuie sa plinga ?
      Cum se numeste oare aceasta cale a „Sfintilor ” sau mai degrab isi bate joc dracu uciga l ar Crucea cu sminteala de pe urma .
      Daca ati fi fost atent numele meu de botez este Stela Maria deci sunt o mama in primul rand si o sotie …
      Apoi cand spuneti de MARTURISIRE PENTRU HRISTOS oare cum se facea in primele veacuri crestine in fata paganilor :
      „cutare pe numele sau…. jertfesti idolilor si te inchini zeilor sau primesti muncile de tortura , silnicie , temnita si moarte ” iar altii chiar mame cu copii erau aruncati in arena de leii spre sfasiere .
      Ce spuneau mucenicii ,martirii , marturisitorii Cred itr UNUL HRISTOS DUMNEZEU in SFANTA TREIME si Lui HRISTOS DUMNEZEU ma inchin , marturisesc ca sunt crestin ” Deci era marturisit Un DOMN adica HRISTOS DUMNEZEU , Un Botez Cel Drept Crestin si O Dreapta CREDINTA , ,, taie mi capu si io de acestea nu ma lepad ”
      Cum se face MARTURISIREA astazi ,?
      mai este cea care trebuie precum odinioara Cred intr un DOMN HRISTOS DUMNEZEU sunt crestin si iata acesta i numele meu in care m am botezat intru Dreapta CREDINTA ,fa ce vrai cu ele dar io nu ma lepad de acestea ?
      Astazi idolii sunt altii iar ” stapinitor ” lumii este chiar antihrist care lucreaza.
      Si datorita altor idoli ai vremurilor moderne incepem sa ne ascundem sub diverse masti care mai de care mai hidoasa dar nu in Chipul lui HRISTOS si care de fapt ne am imbracat in HRISTOS
      ” CATI IN HRISTOS V ATI BOTEZAT IN HRISTOS V ATI SI IMBRACAT ”
      Insasi HRISTOS DUMNEZEU ne a spus ” iata Eu va trimit in mijlocul lupilor fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii ” .
      Daca intre noi crestinii Botezati Orthodox ne otaram unii la altii precum fiarele hamesite ce fel de camasa a lui HRISTOS am imbracat ?sau cum ce Botez ne am Botezat in HRISTOS ESTE ORTHODOX adica crestinul orthodox ?cand fugim de haina ce ne a fost data prin SFANTA ORTHODOXIE in Biserica lui HRISTOS nu se cheama oare lepadare ?
      Iertati si DUMNEZEU sa ne ierte .

      Apreciază

  8. matusa , draga, daca scrieti asa anapoda ca nu inteleg mai nimic , ce sa zic?
    de un” sa stiu io ca sunteti fumeie?

    si ce am zis eu gresit?
    mi-am zis opinia personala si atat.
    si dvs opinia dvs.
    cine sare in gatu cui?
    foarte bine ce ziceti. nu v-am contrazis decat acolo ca meritam sa fim stapaniti lumeste de straini pt pacatele noastre, insa in sufletele noastre sa stapaneasca Duhul cel Sfant.
    nu inteleg care e problema dvs de va agitati asa?
    fiecare sa-si vada de pacatele lui si Dumnezeu are grija de lumea Sa.
    face fiecare face ce poate si cum poate si fiecare va lua plata sa: unul un talant, altul 3, iar altul 5.
    unii mor ortodocsi altii nu!

    si de ce ma intrebati pe mine, un taran prost, cum e sa fii preot si sa te lepezi de preotie?
    intrebati-l pe Arsenie Boca ca el stie cum e asta!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Parinte Ciprian Staicu potoliti va si nu va legati de Parintele Arsenie Boca care pentru mine este un Sfant necanonizat din voia iudeilor .
      Daca dvstra csderati ca ,,Arsenie Boca ” s a lepadat de preotie atunci sunteti nu ca cei cu 1 talant sau 2 talanti…ci sunteti aidoma cu cel care si a ingropat talantul .

      Insa judecata este a lui HRISTOS DUMNEZEU .
      IC XC
      NIKA

      Apreciază

    • ciprian p.
      De unde stii tu ca e adevarat ca pr Arsenie Boca s-a lepadat de preotie??
      N-ar fi mai bine sa te abtii de la asemenea concluzii?
      Pana si parintii, de vrednica pomenire, Arsenie Papacioc si Ionichie Balan ar fi putut avea informatii gresite.
      N-ar fi mai bine sa te abtii, ca sa nu vorbesti/scrii cu pacat?

      Apreciază

  9. da de unde pana unde seaman eu cu preotul acela ?
    vedeti ca va inselati.
    ce zice Hristos? ” ce este da sa fie da si ce este nu sa fie nu”,
    apoi eu va zic în Numele Sfintei Treimi si martor pe Sf. Ciprian al Antiohiei ca nu sunt cine credeti ca sunt!
    v-am zis de la inceput ca sunt un taran prostanac.
    ma cheama ciprian , dar nu sunt nici preot nici staicu.
    sunt un mirean pacatos.
    cat despre pr. Arsenie B, e o simpla parere a mea, care nu conteaza pt altii.
    n-aveti grija ca pr. acela Staicu nu se baga in polemici pe aci.

    va rog doamna sa ma credeti ca sunt un simplu om de la tara.
    ma confundati aiurea.
    Maica Domnului sa va ajute!
    Sf. Ierarh Nectarie sa ca ocroteasca copilasii!
    Bunul Dumnezeu sa va daruiasca mantuire la toata familia.
    Si-un coltisor de Rai sa va daruiasca . Amin.
    iertati

    Apreciază

    • Nu mi cereti mie iertare in ” iertati „pentru ca sunt un nimeni insa cereti iertare Parintelui Arsenie Boca care poarta grije acestui.pamant si care a slujit Sfanta Liturghie si in puscarie cu Ingerii din Ceruri in Slavoslovire atunci cand usa temnitei greu s a ferecat pe dinafara de slugile intunericului si de slugi ale fiarei rosii.
      HRISTOS ESTE ORTHODOX.
      IC XC
      NIKA.

      Apreciază

  10. Mai femeie,
    Iti recomand sa asculti de Sfantul Apostol Pavel care zice:
    „Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea.
    Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.
    Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
    Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.
    Dar ea se va mântui prin naştere de fii, dacă va stărui, cu înţelepciune, în credinţă, în iubire şi în sfinţenie.” – 1 Timotei 2, 11-15.

    Apreciază

    • danielvla, nu stiu…
      mai degraba ii cred pe parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie decat pe ucenicii Arsenie B.
      Concluzia e de la pictura!
      de vreme ce pictura reprezinta ca o invatatura/predica a parintelui , si e una eretica ecumenista si ariana , atunci si pr A.B. intra in caregoria celor care invata cu capul descoperit eerezia.
      asa ca pt mine A.B. nu mai e sfant de cand am aflat de faptele sale.

      Apreciază

  11. si mai e o treaba, mai toti ucenicii A.B. s-au invatat aiurea ca mantuirea neamului vine din Bucium si Fagaras. i-a invatat sa astepte A Doua Venire cu nu stiu ce pregatiri , toate avand legatura cu A.B. de parca el e singurul pazitor al neamului.
    e o treaba aiurea cu pr. Pantelimon man. Turnu care o fo ucenicul A.B. ( am fost odata pe la dansul la Turnu) si cu Crucea aceea de Bronz si cu nu stiu ce racla pregatita in subsolul Buciumului pt moastele unui necunoscut care tre sa se gaseasca ( cica Sf. Ioan B) asa o zis Pr. Pantelimon . si prea multe aiureli din astea… nu mi-a placut. si is mai multe.
    poti sa citesti pe un link daca il gasesc…

    https://mobile.facebook.com/pr.pantelimon.turnu/?refid=17&_ft_=mf_story_key.185998868935536:top_level_post_id.185998868935536:tl_objid.185998868935536:content_owner_id_new.160660318136058:throwback_story_fbid.185998868935536:page_id.160660318136058:story_location.4:page_insights.{„160660318136058”:{„role”:1%2C”page_id”:160660318136058%2C”post_context”:{„story_fbid”:185998868935536%2C”publish_time”:1532465995%2C”story_name”:”EntStatusCreationStory”%2C”object_fbtype”:266}%2C”actor_id”:160660318136058%2C”psn”:”EntStatusCreationStory”%2C”sl”:4%2C”dm”:{„isShare”:0%2C”originalPostOwnerID”:0}%2C”targets”:[{„page_id”:160660318136058%2C”actor_id”:160660318136058%2C”role”:1%2C”post_id”:185998868935536%2C”share_id”:0}]}}:thid.160660318136058:306061129499414:2:0:1543651199:-1067806206484766485&__tn__=C-R

    Apreciază

    • Mmhda …sunteti aceleasi.”persoane ” care urasc pe parintele Arenie Boca din motivele picturii adevarate si profetitoare care dau pe fata slujirea omului modern la antihrist …
      Si asculta ” danielvla ” daca ai fi avut bunul simt de crestin botezat orthodox ai fi pus problema altfel dupa nume si Botez …dar sunteti mai rai decat dracii din iad pentru ca ati iesit din Biserica .
      Si chiar sunteti condusi de …duhuri ale intunericului din cauza hulelor adresate asupra Parintelui Arsenie Boca.
      Si cu asta am incheiat orice discutie asa cum spune chiar duhovnicul meu cel in cuget ORTHODOX ” cu dracii fara coarne nu trebuie stat la discutii „

      Apreciază

      • …parintele ARSENIE BOCA …
        si se mai scrie fara hule si paranteze la un Adevar Marturisit SI Aratat pe O CRUCE PE CARE NIMENI NU A PUTUT O RIDICA decat numai Parintele ARSENIE BOCA sculptata de dansul , precum si racla in care se va aseza Sfantul IOAN BOTEZATORUL iar cine a indraznit sau indrazneste a pune gand rau Sfintei Racle si acestei Cruci ras a fost de pe fata pamantului
        SFANTUL IOAN BOTEZATORUL…ale carui Sfinte moaste adica Trupul Cel Sfant fara de cap se afla pe acest pamant si sunt ingropate intr o stanca .

        Apreciază

        • Si sectarilor de Slatioara de ce Biserica apartineti voi ?
          Daniel Vla daca ai fi apartinut de Biserica ORTHODOXA de pe acest pamant lucrai in Lumina lui HRISTOS si a Sfintilor Parinti cu Binecuvantare .
          Dar din pacate sunteti niste sectari care provocati schisma in Biserica NEAMULUI CEL SFANT ORTHODOX.
          Si apropo de jigniri nu ma lua cu tanti ca nu tine … sunteti draci fara coarne atat iar pentru voi sectarii nici palma Sfantului NICOLAIE asupra lui arie nu ar fi indeajuns pentru ca
          ANATHEMA sunteti dati de Biserica Neamului Cea a lui HRISTOS SI asa veti ramane …pina cand va veti intoarce la ADEVARUL ce l ati BATJOCORIT.
          amin

          Apreciază

      • Tanti Stela, daca noi suntem mai rai decat dracii si „iesiti din Biserica” de ce mai stai in cardasie cu noi pe aici?
        Mai citeste odata ce a zis Sf Apostol Pavel, poate intelegi mai bine.
        Doamne ajuta si sa ne ierti!

        Apreciază

        • Stii ceva mai ti am spus din ce am vazut ….sunteti negri la chip si aratare si in inuneric
          …probabil din cauza icoanelor arse ale Parintelui ARSENIE BOCA.
          Vai si amar aidoma cu cei iconoclasti sunteti.
          Spovediti va , marturisiti va de cele facute si numai fiti farisei si fatarnici sau mai rau , ….

          Apreciază

        • Danielvla e pro Arsenie Boca, deci îl critici degeaba. Spun asta deși nu mi-e simpatic deloc, nici eu lui, dar îmi place faptul că nu am comentariile la moderare. Cruce. Neam și țară, tu ai nevoie de un altfel de ajutor, care nu îl găsești pe bloguri.

          Apreciază

        • Ajutorul il am de la HRISTOS DUMNEZEU , MAICA PREASFANTA SI PARINTELE ARSENIE BOCA …ceea ce nu intelegeti ESTE esentialul anume puterea de a lupta si a nu cadea victima pt ca voi ati intrat in cardasie cu cei care lupta impotriva lucrarii lui HRISTOS DUMNEZEU prin Parintele ARSENIE BOCA si felu cum „negociati ,, pentru a cersi gratia celor iconoclasti va impotriviti insasi lui HRISTOS MANTUITOR . Acestia sunt doar slugi ale intunericului si executa ce ii indeamna namila aia de vreo 3 m care ii are in gheare , ma refer indeosebi la cei care au ars Icoane ale Parintelui ARSENIE BOCA si arsi de vii vor fi de nu vor face pocainta cat se mai poate.
          Am insistat sa va spun acestea pentru salvarea sufletelor voastre …pentru ca PARINTELE ARSENIE BOCA nu este un Sfant oarecare , un Mare Sfant si s ar pute sa o incurcati pentru nesabuinta voastra in dreapta socoteala asupra ce a Sfintit DUMNEZEU ca vas ales adica Parintele ARSENIE BOCA.
          DOAMNE Ajuta.

          Apreciază

        • Asculta mai sluga la doi stapini la HRISTOS si la veliar ce inseamna pentru tine iadul ?…pesemne ca nici nu exista pentru ca asa va invata sa teologhisiti mai nou al vostru tatuc de la vatican cu prezenta si la Bucuresti si asemeni oriunde este primit .
          Iti spun doar atat in numele Parintelui ARSENIE BOCA
          ANATHEMA noii ordini mondiale ,
          ANATHEMA lui antihrist si
          ANATHEMA celor care se inchina la antihrist .

          Apreciază

        • Pentru doamna Maria Stela si cum o mai cheama, caci vad ca nu ii convine sa i se spuna „tanti”:
          Deja ai inceput sa scrii intr-un mod care nu-mi place, cu referiri la familie.
          Ti-am tolerat mult timp gandirea alambicata si enfaza de mare ortodoxa, chiar si in cand comentai sub alte nume.
          Cred ca ajunge! Iti dau un sfat sincer si prietenesc: evita disputele cu referire la credinta si asculta ce spune Sfantul Apostol Pavel in prima epistola catre Timotei, caci nu degeaba spune ce spune.
          Doamne ajuta!

          Apreciază

  12. oamna,
    eu nu-l urasc pe pr Arsenie Boca,
    l-am avut ca Sfant oarecand, dar din anumite pricini de Dreapta Credinta nu-l mai consider Sfant si atat. Îi doresc odihna vesnica si Dumnezeu sa-l ierte.

    nici pe diavoli nu-i urasc, ci doar rautatea lor .
    dvs. m-ati confundat cu vreun preot, a-ti gresit.
    noi aicea doar discutam , nu tre sa ne certam cu nimeni.
    suntem oameni…care mai de cars ispititi si debusolati. vremurile sunt grele fiindca au aparut multe inselari, iar duhovnici incercati nu prea mai sunt.
    eu mai mult ma bazez pe rugaciunile si binecuvantarile Sf. Parinti din muntii Neamtului. e alegerea mea.
    fiecare unde il trage inima.
    ma iertati daca v-am suparat.
    ce asteptari sa aveti de la un om necunoscut, taran, fara facultate sau alte diplome de inteligenta.
    diploma mea e Sfanta Cruce si Doamne Iisuse…”

    Apreciază

  13. bineee … gata…fie Voia Domnului.
    mi-am zis si eu parerea.
    daca e rea ,ramane doar a mea, nu afecteaza sfintenia altora.
    daca pr. A.B. e sfant nu-l afecteaza, deci nu tre sa sariti asa tare pe mine .
    pt ca eu zic ce zic …pt dvs ramane in continuare Sfant.
    nu se intampla nimic. avem voia libera si vom fi judecati fiecare dupa gandurile noastre.
    eu n-am oprit pe nimeni ( nici nu pot) ca sa considere sfant pe pr. A.B. , treaba fiecaruia, eu cred ce cred si gata.
    fiti sanatosi si rugati-va si pt mine pacatosul.

    P.S.: danielvla , mi-am pierdut rabdarea cu doamna asta ca m-o tot batut la cap cu ” parinte” , ca cica is parintele ciprian staicu…
    de asta i-am pus la inaintare treaba cu pr. Arsenie , dar daca citeai atent mai sus n-am zis ca pr. Arsenie s-a lepadat de preotie( asta eu nu stiu), ci am zis sa-l intrebe pe A.B. ca el stie .
    acuma daca dansa s-a simtit jignita in numele lui, e treaba dansei.
    ea a inceput sa ma faca pe mine ” oare cum e sa fii preot si sa te lepezi… „, ca fac pe mascariciu.
    noah…asta m-a enervat 🙂
    si eu n-am nicio treaba cu preotia… si ui ce zice. noah. scuze , m-am maniat pe banuiala ei.

    ma duc sa beau un ceai sa ma calmez 🙂
    ziua buna la toata lumea

    Apreciază

    • Poate e doar părerea mea, dar dacă Arsenie Boca e văzut ca un mare sfânt al României (ceea ce probabil și este), atunci cei care denigrează B.O.R.,mă refer la cei care promovează B.O.Ru. pe plaiurile mioritice, văd un impediment în părrintele Arsenie și de aceea îl atacă. Că vezi Doamne, B.O.R nu mai are har după capul ălora, care se fac că nu văd repetatele întâlniri dintre reprezentanții B.O.Ru. și cei ai Vaticanului:
      https://mospat.ru/en/category/news/inter-christian-relations/

      Apreciază

      • Iar ai aparut tu sa alergi bezmetic pe campii?
        Nu se face nimeni ca nu vede ecumenismul ierarhiei ruse.
        Si aia care zic ca nu mai e har sunt ultra exagerati. Aia contesta pe toata lumea. Inclusiv pe pseudo-ierarhii rusi.

        Apreciază

  14. noahh… fumeia asta o luat-o razna de-abinelea.!
    ce o fi patit ? improasca cu „gloante” in toata lumea nestiind in cine si de ce !

    oleaca mi-am exprimat parerea negativa de pr. A.B. ca hop i-o sarit țandura pt toata lumea.

    si tot noi suntem indraciti si negri la chip.
    nici nu ne-a vazut ca deja stie ce culoare avem.
    doamna Stela , va rog sa va calmati.
    noi suntem niste prosti , rugati-va pt noi, nu ne bagati in seamă!
    Va rog sa incheiati discutia si fiecare sa mergem la chiliile noastre in pace .

    Va rog a treia oara, fi-ti cu pace si terminati discutia.
    Domnul sa va binecuvanteze!

    Apreciază

  15. Ce tradare nationala, sa promita lemnul unor firme turcesti cand toata lumea stie ca totul apartine firmei austriece Schweighofer Holzindustrie!
    Cu cele mai calduroase blesteme,
    Noi, animalele padurii
    🦊👿🐻

    Apreciază

  16. Pingback: CANCERUL DEFRIȘĂRILOR a cuprins și PARCUL NAȚIONAL CĂLIMANI – 70 000 de metri cubi de lemn tăiat în ultimul an | Lupul Dacic

Lasă un comentariu