A murit trădătorul Ortodoxiei, preotul ecumenist Nicolae Bordașiu

Dumnezeu să-l ierte!

Cu părere de rău, pot spune că a aderat la grupul „Rugul aprins” și a făcut pușcărie degeaba. N-a înțeles Ortodoxia și nici de unde și până unde se întind granițele Bisericii și nici ce e Biserica.

Aș fi vrut să putem spune acum să se roage pentru noi, dar… nu putem…

Ne anunță basilica.ro:

Pr. Nicolae Bordașiu a trecut la cele veșnice

Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.
Părintele Nicolae Bordaşiu a stat ascuns șapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare.
Descoperit şi arestat în 1955, a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.
După eliberare a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul Ioan Cantacuzino, unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru prima oara in România gama globulina din sânge retro-placentar.
A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe Parintele Profesor Dumitru Stăniloae.
În 1973 a plecat la studii la Paris, unde a obţinut la Institutul Catolic un „Certificat d’habilitation pour le doctorat de 3-eme cycle”.
Părintele Nicolae Bordașiu a fost decorat în 2017 cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, Crucea Patriarhală.

Dar să ne amintim de 19 ianuarie 2017, în timpul săptămânii de urâciune comună, la biserica Sfântul Silvestru din București: 

 

img_20170119_180133

Mesaj afisat de unul din cei ce au mustrat ecumenismul preotilor „ortodocsi” in timpul slujbei de rugaciune/spurcaciune comuna cu ereticii la biserica Sf Silvestru, pe 19 ianuarie 2017.

Mai multe la: 

ORTODOCȘI ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI ȘI A SĂPTĂMÂNII DE URÂCIUNE COMUNĂ- Biserica Sf. Silvestru- București 19 ian. 2017

Dar preotul Nicolae Bordașiu era bun prieten cu papistașii. Mai precis cu cei din Comunitatea Taize.

Iată ce putem citi pe ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com:

De ce s-a ținut spurcăciunea din ianuarie în Biserica Sfântul Silvestru din București!

Pentru că are o activitate încă din 1970, prin Pr Bordașiu Nicolae, profund ecumenistă!

JPEG - 160.8 ko

Acest părinte a fost și este un susținător al ereticilor, ducând tineri la întâlniri ecumeniste, de rugăciune în comun ( Taize ) încă din 1990.

Ce se întâmplă acolo, ce scop au!

Comunitatea Taizé este o comunitate monastică creștină de bărbați în  Taize, inițiată de fratele Roger  în 1940. Comunitatea este formată din mai mult de o sută de bărbați din multe națiuni care reprezintă în principal ramurile ,,creștine romano-catolice și protestante”.

Viața lor se concentrează pe rugăciune și muncă. Taizé a creat un stil unic de muzică religioasă care reflectă natura meditativă a comunității. Muzica Taizé dezvoltă fraze simple, de obicei versete din Psalmi sau alte părți din Scriptură, repetate sau cântate în canon. Repetiția dorește să ajute meditația și rugăciunea. Instrumentația este formată în jurul chitarei, vioarei și a altor instrumente de tip string.

Comunitatea, deși ca origine vest europeană, caută să primească persoane și tradiții de pe întregul glob. Internaționalizarea este vizibilă chiar și în muzica și rugăciune. Sunt incluse chiar și cântece și icoane din tradiția est-ortodoxă. ( sursa wiki )

Image result for cruce Taizé în formă de porumbel

La Taizé, oameni de origini confesionale, etnice, culturale, lingvistice diferite şi uneori opuse, se roagă şi muncesc împreună

 Pr Bordasiu alaturi de ereticul ”frate” al sau…in biserica Sf Silvestru dand vanat lupilor

Citam de site-ul fratelui Alois si fratelui Roger

”În ianuarie 1990, fratele Roger a reuşit să facă o scurtă vizită la Bucureşti unde i‑a întâlnit pe părintele Constantin Galeriu  şi pe părintele Dumitru Stăniloae*.  Fratele Alois a avut prilejul de a se întoarce la biserica părintelui Galeriu, Sf. Silvestru, pentru o celebrare a vecerniilor, care a adus laolaltă tineri din tot Bucureştiul şi din împrejurimi.

Se simţea că această vizită a fost pregătită de mai mulţi oameni de-a lungul mai multor decenii. Părintele Bordașiu, paroh la acea vreme, al bisericii Sf. Silvestru, care a început să trimită la Taizé grupuri din Bucureşti încă din 1990, a amintit de vizitele fratelui Grégoire încă din 1970. Acele vremuri erau periculoase şi ei trebuiau să fie atenţi pentru a se asigura că aveau aceeaşi versiune pentru Poliţie despre ceea ce fratele făcea acolo. Un preot de la Patriarhie ne-a povestit cum, la începutul anilor 1980, student fiind a întâlnit din întâmplare doi fraţi din Taizé în plină stradă. Erau puţin dezorientaţi căutând o mănăstire pe care doreau să o viziteze. El le-a arătat drumul şi mai apoi ei i-au dăruit o cruce Taizé în formă de porumbel pe care o mai are şi acum.”

Image result for cruce Taizé

Probabil că aceasta din dreapta… Vai de preotul acela dacă pastrează cruci eretice ca pe sfinte moaște…

CRUCE ERETICA Taizé

Image result for cruce Taizé

Alta CRUCE ERETICA ….

*Deci acest frate se lauda ca i‑a întâlnit pe:

 1. Părintele Constantin Galeriu ( din păcate, era receptiv  …)
 2. Părintele Dumitru Stăniloae ( se folosesc de numele și imaginea lui ca să păcălească pe cât mai mulți… )

Image result for Pr nicolae BordasiuSusținătorul cel mai puternic al celor de la Taize,  este, și a fost,  Pr Nicolae Bordașiu, cel din imagine ( stg ). El a reușit sa păcălească pe mulți tineri care frecventau biserica, că-i va ajuta să vadă Franța, cu bani puțini, organizând pentru ei pelerinaje… Sărăcuții !!! Și cu banii luați, și cu pacate !!!! … Au avut încredere în duhovnicul/ profesorul lor… De aceea trebuie mereu să facem ascultare de Sf Scriptură care ne învață  să cercetăm duhurile, să vedem de unde sunt…

”Să cercetăm, ca să nu fim înşelaţi şi purtaţi de orice vânt” (cf. Ef. 4, 14)

Și i-a dus vântul spre iad…

Image result for cruce Taizé în formă de porumbel

Au ” Cantate ” pe aici… și i-a  cazat, pe unde nici nu te astepți… săli de sport etc… Deci, scopul principal fiind altul de fapt… aceste întâlniri ecumenice… nu grija lui pentru vizitarea unei țări străine pe bani puțini…

Ce au auzit copii noștri pe acolo 

Cităm din meditațiile ”fratelui” Alois de pe site-ul Taize :

În meditaţia sa, fratele Alois a încercat să-i încurajeze pe cei prezenţi:

„Într-un timp în care mulţi sunt tentaţi de descurajare sau scepticism, am vrea să ne lăsăm purtaţi de dinamismul Învierii! Învierea lui Hristos este asemeni unei lumini care ne arată sensul vieţii noastre şi care aprinde o speranţă pentru lume. Hristos cel Înviat însoţeşte fiecare fiinţă umană şi nu încetează niciodată de a căuta prietenia noastră. Tuturor ne este dat să trăim o prietenie cu El. Nu în zadar ne-a spus în Biblie: „Nu vă voi mai numi servitori, vă voi numi prieteni”.

Această prietenie o trăim şi unii cu alţii. Hristos ne uneşte într-o singură comuniune, aceea a Bisericii. El ne aşează alături de persoane atât de diferite la prima vedere încât ne este greu să-i numim prieteni. Şi totuşi, prin Hristos, se creează o prietenie mai profundă decât afinităţile spontane.

Toţi împreună alcătuim Biserica. Avem nevoie să descoperim că împreună ca şi Biserică putem ajuta societatea noastră să îşi găsească o faţă mai umană, care să fie marcată mai mult de încredere decât de neîncredere. Dacă parohiile noastre, grupurile noastre de tineri, ar putea fi mai înainte de toate sălaşuri ale bunătăţii inimii şi ale încrederii! Locuri primitoare, unde să încercăm a ne susţine reciproc, locuri în care să fim atenţi la cei sărmani din jurul nostru.”

Acolo i-a dus duhovnicul / profesorul / Bordașiu Nicolae !!! …. Cu binecuvântarea celor ”mari” din deal … iată mai jos cu ce se mai laudă ereticii pe site-ul lor :

Timp de 25 de ani tineri din România au venit la Taizé și au participat la Întâlnirile Europene. Și de asemenea frați din Taizé au mers în România de multe ori pentru a – i vizita pe creștinii de acolo, unui dintre ei chiar în timpul comunismului, în 1960. Dar acum a fost pentru prima dată când am mers împreună cu un grup de tineri din alte țări.

Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a primit în audiență la dânsul. Mi-a spus cât de mult îl respecta pe fratele Roger, pe care îl cunoștea personal. A apreciat, de asemenea, darul pe care i l-am oferit: un șal pe care fratele Roger obișnuia să-l poarte. Fratele Roger devenise foarte sensibil la frig și, din cauza aceasta, avea mai multe șaluri pe care le purta, ceea ce mi-a permis să pot oferi câte unul Papei Benedict al XVI-lea, Patriarhului Constantinopolului cât și celui al Moscovei.”

Dracul ia chip de lumină ca să păcălească, slujitorii lui – deasemenea…

Ce aflăm din CV-ul  postat pe site-ul bisericii Sf Silvestru despre acest ”părinte” Bordașiu :

Ca Patriarhul Justinian şi ministrul Mircea Maliţa  (oare ce rol a avut acest comunist care era  președinte al  UNSR (Uniunea Națională a Studenților din România), organizație de masă a Partidului Comunist, până la reunirea tuturor organizațiilor de tineret în UTM, membru în CC al PCR din iulie 1972 , fost director al Bibliotecii Academiei între 1950-1955, adjunct al ministrului Afacerilor Externe, ministru al Învățământului (1970 – 1972), ambasador în Elveția (1980 – 1982), iar apoi în SUA (până în 1984) în accesiunea lui, de ce a stăruit oare să ajungă profesor la copii ????  Gândiți-vă puțin… diplomație… exteriorul tarii... Vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Mali%C8%9Ba  ) din august 1968 până în februarie 1969 au stăruit la autorităţi ca să obţină numirea sa ca profesor la Seminarul Teologic din Bucureşti.

Patriarhul Justinian l-a hirotonit diacon și apoi preot, de sărbătoarea Sf. Andrei, în 30 noiembrie 1969 , iar în 1970 predica în biserică pentru Taize :). În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, avînd ca îndrumător pe părintele Stăniloae. ( transfer de imagine – așa se numește în marketing). În 1973 a plecat la studii la Paris, unde a frecventat prelegerile profesorilor Jean Mrie Le Guillou O.P., Charles Kannengisser, Alain Besancon, Henri Bouillard şi unde a obţinut la Institutul Catolic un „Certificat d’habilitation pour le doctorat de 3-eme cycle” (nr. 367/ 1 oct. 1974).  ( aici a fost școlit pentru spurcăciune )… În timpul studiilor la Paris, prin Ion Cuşa, i-a cunoscut pe Ion Mămăligă, Eugen Ionescu (căruia i-a procurat Filocalia). Datorită păr. Stăniloae, l-a Întâlnit pe Emil Cioran. L-a cunoscut şi pe preotul Virgil Gheorghiu. ( Iarași transfer de imagine pentru naivi… ca la pescuit – nada… )

Dar cea mai importantă relaţie a fost cu teologii de la Institutul Saint-Serge: Clement Olivier şi Michel Evdokimov. Revenit în ţară a fost din nou profesor la seminar (1975) până în octombrie 1981, când este transferat la Biserica Sf. Silvestru, unde este şi acum. (Ca sa pună în practică spurcăciunile pentru care a fost școlit…)  Aici a avut meritul de a fi între cei dintâi care au început predarea religiei în şcoală, imediat după decembrie 1989. (Ca să aducă adepți tineri, să-i îndoctrineze cu spurcăciuni …). Tot aici a ajutat tineretul să cunoască învăţătura de credinţă şi în colaborare cu „Comunitatea Taize” din Franţa, începând cu 1990, a organizat participarea tinerilor la întâlnirile de tineret creştin din Europa.

Deci, sub masca fostului deținut politic, se ascunde un ecumenist – trădător al lui Hristos, al Credinței celei Drepte  !

Deci, atenție mare!  Nu toți care au făcut pușcărie în timpul comuniștilor sunt sfinți! Contează duhul în care sunt… dacă sunt în duhul lui Hristos, sau în duhul spurcăciunii dracului – al ereziei… După roadele lor îi veți cunoaște ( Matei 7, 16 ) – zice Domnul…

Ce spunea Pr Gheorghe Calciu despre Taize si ”Fratele Roger” pe care îl promova Bordașiu Nicolae încă din 1970 în biserică:

Brother Roger at prayer.

”… eu m-aș gandi la Roger, “fratele” Roger, care era un demonizat, era cel mai mare păcătos. El a fost un cuib al diavolilor. Și toată Biserica plânge și se lamentează, si vai, ce ne facem, că nu o să mai fie acolo, ca să mai trimitem tinerii aștia din România, din ortodoxie să îi trimitem la pierzare, acolo era pierzare. Acolo era un demon foarte mare. El își făcuse așa, o chestie demonică, un fel de administrator al tainelor, aparea în alb… Cel mai mare păcătos a fost el. Era pur și simplu un new age-ist. Toată chestia asta era New Age. Și bisericile de aici își trimiteau copii lor la pierzare.

Deci este o mare greșeală…

Brother Roger with Catholic and Protestant clergy, leaving an ecumenical service in St. Stephans Cathedral Vienna, c. 1975 Sursa : wiki

O mare greșeală, este un mare păcat! Este un păcat de neiertat. Ce căutau ăia acolo? Se duceau să stea cu genunchii încrucișați sub ei și să se legene ca niște oameni cuprinși de nebunie? Ăsta a fost un păcat care, cred că Dumnezeu a lovit… Adică, diavolul a vrut să facă din acest Roger, că nu îi spun frate, să facă din el un martir al New-Age-ismului, trimițând tot o îndracită să îl omoare. Lucrurile cred că s-au schimbat în cele din urmă pentru că diavolul nu are perspectivă și el nu și-a dat seama că prin asta își taie firul acolo la…

Și sper că Taize-ul va dispărea așa cum se întâmplă cu toate acțiunile diavolești. ” 

Spunem si noi AMIN !!!

Sursa: https://dreaptacredintadupasinodultalharesc.wordpress.com/2017/02/06/de-ce-s-a-tinut-spurcaciunea-din-ianuarie-in-biserica-sf-silvestru/

Reclame

15 gânduri despre „A murit trădătorul Ortodoxiei, preotul ecumenist Nicolae Bordașiu

  • Ciprian, la Petru Vodă după plecarea la cele veșnice a Părintelui Iustin, acolo deja a poposit căderea și reeducarea, avem exemple cu nemiluita, iar articolele depe ,,atitudini” de fac la comanda

   Apreciază

  • Părintele Nicolae a fost cel mai bun om din lume pe care l-am cunoscut în cei 50 de ani de viață. Nu-l voi uita niciodată, încerc să-i urmez toate sfaturile și sunt sigur că acum se roagă pentru noi toți. chiar și pentru cei ce-l judecă. Sărbători fericite.

   Apreciază

    • Cine se poate mântui ? Propun să-l lăsăm pe Domnul nostru Iisus să hotărască.
     Titlul dumneavoastră din punctul meu de vedere este total neadevărat. Eu pot să vă mărturisesc faptul că Părintele Nicolae om al lui Dumnezeu este.
     Nu doresc o polemică, suntem în zile de sărbătoare, vă doresc tot binele din lume, sănătate, fericire, tot ce vă doriți.

     Apreciat de 1 persoană

    • Din punctul meu de vedere, as fi vrut sa il cinstesc ca pe un sfant si ca pe un marturisitor. Dar… nu asa se marturiseste Ortodoxia. Imi pare sincer rau ca nu pot spune despre pr Nicolae Bordasiu ca a marturisit dreapta credinta!
     As fi vrut ca sfintia sa sa se opuna saptamanii de rugaciune ecumeniste si sa stea de vorba cu noi, in ianuarie 2017, sa vedem ca intelege credinta sfintilor si o marturiseste. Dar, din nefericire, sfintia sa cred ca nu o intelegea. Nu s-a opus si nu a vrut sa stea de vorba cu noi, desi l-am rugat sa se opreasca si sa vorbim.
     Dumneavoastra ati spus ca sunteti sigur ca acum se roaga pt noi. Asta presuspune ca s-a mantuit. Eu am indoieli… As vrea sa ma insel.
     Mai bine va rugati pentru dansul… Sarbatori cu pace!

     Apreciază

 1. Exista oameni ca parintele care au facut temnita grea pentru acuzatii nedrepte asupra lor si oameni ca dvs care prelungesc agonia si prigoana. Omului ii se citesc acum stalpii in timp ce dvs , ce sustineti ca sunteti ortodox, credincios si antiecumenist il numiti tradator. Dumnezeu va mai pune astfel o treapta catre sfintenie parintelui, care a fost o personalitate, un om citit, cultivat , modest , cald si de o bunatate cum nu am intalnit in viata mea. Ecumenistul Daniel vroia sa-l scoata afara din casa parohiala nu cu mult in urma, parintele avand 95 de ani. Sunt mandra ca sunt romanca, ortodoxa si ca l-am cunoscut pe parintele. Sper sa dispara o data pentru totdeauna securistii din tara asta napastuita.

  Apreciat de 1 persoană

  • anaungureanu
   Daca parintele Nicolae Bordasiu a fost un om asa de deosebit, de ce nu a vrut sa discute nimic cu noi in ianuarie 2017 cand i s-a spus ca incalca canoanele?
   Din partea mea… sa dea Dumnezeu sa se mantuiasca!
   Dar deocamdata am mari indoieli.
   Bunatatea si dragostea pe care o vedeati la acest parinte era daunatoare pentru cei din afara Bisericii, caci ii incuraja in ratacirile lor. Si ii inducea in eroare si pe ortodocsi.
   Daca sunteti sigura de mantuirea dumnealui, inseamna ca puteti dormi linistita.
   Dar daca l-ati iubit cu adevarat, eu as zice sa nu dormiti linistita, ci sa faceti rugaciuni si nevointe uriase pentru a-l scoate de unde se va duce…
   Dumnezeu sa-l ierte!

   Apreciază

   • Eu sunt convinsa ca de acolo unde este se roaga pentru noi asa cum facea si cand era in Sf Biserica. In loc sa aruncam cu acuze direct, am vazut si eu filmuletul din ianuarie si mi s-a parut suspect de agresiv, sunt convinsa ca daca mergeati ziua , unul sau doi oameni cu bune intentii puteati purta un dialog lamuritor. Lasand la o parte ce s-a intamplat de ce sa nu vedem tabloul general. Un preot chinuit si maltratat in inchisori in numele lui Hristos, (daca murea atunci era considerat mucenic), lupta pana la sfarsitul vietii lui pentru ceea ce crede. Daca am fi bine intentionati am observa ca putini preoti romani au avut curajul sa se aproprie de occident. Eu nu as fi de acord decat cu unirea bisericii prin intoarcerea ereticilor la biserica ortodoxa, cu siguranta ca si preotul nostru a dorit acelasi lucru , pe langa faptul ca a ajutat o gramada de tineri sa vada Europa in anii 2000 cand era destul de dificil sa pleci din tara pentru un copil de 17 -18 ani. Gestul in sine este unul frumos si nevinovat. Daca ar fi sa ne gandim la milioanele de romani din diaspora care hotarasc de fapt soarta lor si a ortodoxiei prin ce fac in tari straine … numai in Statele Unite ai de ales in fiecare ceas: la ce scoala trimiti copilul: la una in care nu ai voie sa discriminezi pesoanele gay, la una ebraica sau alegi una crestina? Raspunsul corect ar fi niciuna… dar din pacate situatia in lume este alta si oamenii or sa uite de bunatate si credinta daca exista peste tot numai rautate si violenta. Nu putem sa ne uram rudele plecate pentru ca se roaga lui Hristos dintr-o biserica catolica. Eu de cate ori am ocazia le spun celor din jurul meu de ce am ales sa nu plec in afara, tocmai din cauza asta, a credintei, chiar daca am trei copii si puteam sa le ofer un viitor mai bun material. Deci haideti sa gasim solutii si sa luam atitudine destept, catre cine trebuie cu adevarat !!!!

    Apreciază

    • Ana Ungureanu, faceți parte din tagma ducatorilor degeaba pe la biserica, cu atît mai grav cu cât ați participat la rătăcirile lor, intradevar că a suferit mult in perioada comunistă și nimeni sa nu treacă prin ce a trecut Pr Bordasiu, însă prin maniera asta a dv de cantat in struna nu ați făcut decât să îi dați un brânci de pe marginea prăpastiei, apropo de voi ăștia superiubitori, când la Sf Silvestru sa desfășurat săptămână de urâciune ecumenista, ați venit vreo unu sa ilustreze trageți de mîneca sa ilustreze treziți la realitate?

     Apreciază

   • Eu cred ca va mintiti singura. Dragostea trebuie sa fie in adevar, nu in minciuna! I-a ajutat pe acei tineri sa vada occidentul si sa ii cunoasca ereziile, ducandu-i in cuibul diavolului la Taize.
    Cititi in articol ce spunea parintele Gheorghe Calciu. Din alt punct de vedere, tot respectul pentru suferinta dansului din inchisori.
    In sfarsit, sa dea Dumnezeu sa se mantuiasca

    Apreciază

    • Ana Ungureanu, faceți parte din tagma ducatorilor degeaba pe la biserica, cu atît mai grav cu cât ați participat la rătăcirile lor, intradevar că a suferit mult in perioada comunistă și nimeni sa nu treacă prin ce a trecut Pr Bordasiu, însă prin maniera asta a dv de cantat in struna nu ați făcut decât să îi dați un brânci de pe marginea prăpastiei, apropo de voi ăștia superiubitori, când la Sf Silvestru sa desfășurat săptămână de urâciune ecumenista, ați venit vreo unu sa il trageți de mîneca sa il treziți la realitate?

     Apreciază

   • Spuneti:
    „Daca am fi bine intentionati am observa ca putini preoti romani au avut curajul sa se aproprie de occident.”
    Sa se apropie cum? In mod ecumenist, facand schimb de experienta?
    Apropierea adevarata si sincera ar trebui facuta in mod misionar! Adica invatandu-i ortodoxia si aratandu-le ca sunt in minciuna. Ceea ce nu se intampla.

    Apreciază

 2. cand sufletul va trece prin vami , daca ajunge cu bine pana la ultima sau penultima, cea cu vama duhovniciei si a Dreptei Credinte, chiar daca ar pune in balanta toata suferinta indurata, nu cred sa incline in favoarea sa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s