Toată ierarhia B.O.R. (majoritatea eretici ecumeniști) alături de ereziarhul Bartolomeu de Constatinopol participă la sfințirea Catedralei Naționale

Foto – basilica.ro

Personal, îmi place ideea unei catedrale mari și încăpătoare. Nu-mi place înghesuiala din bisericile mici, deși aceastea, mai ales cele vechi, își au farmecul lor. Spațiul generos este un element important la o biserică frecventată de mulțimi de credincioși și cu atât mai  mult la catedrale. Faptul că a costat mult constructia, e un aspect neinteresant. Atâția bani se scurg zilnic în afara țării și nu se alarmează nimeni, deși ar trebui. De la asasinarea lui Ceaușescu și până acum s-ar fi putut construi sute de catedrale, spitale, școli, șosele, autostrăzi și s-ar fi putut crea locuri de muncă cu nemiluita. Dar nu prea s-a făcut nimic în acest sens și e inutil să se invoce motivul cheltuielilor pentru un astfel de edificiu. De asemenea, mântuirea românilor nu are nici o legătură cu mărimea sau micimea bisericilor! Importantă e calitatea, intensitatea și adevărul credinței.

Și… aici am ajuns la inconvenientul principal. Catedrala este construită la inițiativa unui patriarh ecumenist (adică eretic necondamant sinodal). Un ecumenist care a trădat Ortodoxia în Creta, în 2016 și  nu numai. Un ecumenist care adâncește Biserica Ortodoxă Română în relații din ce în ce mai complicate cu Consiliul Mondial al „Bisericilor”, cu toate structurile eretice numite „biserici și confesiuni” și care promovează fără rușine și împotriva canoanelor, în fiecare an „Săptămâna de rugăciune ecumenică”. Un ecumenist care promovează erezia „refacerii unității Bisericii”.

În afara slujbelor obișnuite, la ce va folosi catedrala? La evenimente la care vor fi chemați toți ereticii pământului? La promovăduirea nerușinată a ecumenismului de către pseudo-patriarhul Daniel și pseudo-ierarhii pe care îi va pune să slujească? Din acest punct de vedere era mai bine să nu se construiască.

Și ca dovadă că actualul pseudo-patriarh n-are nici o treabă cu mărturisirea curată ortodoxă, stă și invitarea pseudo-patriarhului ecumenic Bartolomeu (ereziarh dovedit, dar și el necondamnat) la sfințirea Catedralei Naționale.

Despre ereziile și faptele acestui ereziarh, precum și despre subminarea autorității Bisericii Ortodoxe Ruse în Ucraina, citiți aici:

Cugetarea eretică a patriarhului ecumenist Bartolomeu, chemat să sfințească “catedrala națională” a românilor

Iată și transmisiunea în direct a slujbei în care participă Bartolomeu cu toată adunătura pseudo-ierarhilor români. Precizez ca postarea transmisiei o fac doar spre informare, nu pentru a îndemna pe cineva să participare la această slujbă.

 

13 gânduri despre „Toată ierarhia B.O.R. (majoritatea eretici ecumeniști) alături de ereziarhul Bartolomeu de Constatinopol participă la sfințirea Catedralei Naționale

 1. Care sunt ierarhii neeretici, deci in B.O.R.? Caci ereticii se exclud singuri din biserica, biserica neputand avea erezii inauntrul ei, caci atunci nu ar mai fi biserica; mai ales acum cand 99% sunt eretici, deci biserica ar fi biruita de erezii, deci Hristos ar fi mincinos (Doamne-fereste). Daca prin absurd erau neeretici, azi au devenit.

  Apreciază

 2. mmm…. Catedrala asta din cate citisem nu mai stiu unde mai demult… e ” visul” patr. Miron care ar fi fost si el in legatura cu eretici si cu masoni. e adevarat asta?

  si apoi… in Catedrala se gasesc ceva picturi/ iconografii ne-ortodoxe? parca asa stiam… ceva poze din interior ?
  🙂

  Apreciază

 3. Daniel Vla, de cand si pana cand va merge mitocania de mana cu demonii mintii umane scaldate in stiinta pacatului. Ortodoxie, Tara, Romanism scrie pe vlogul tau, ortodox nu prea esti, cel putin in gandire, roman nici atat, nici macar iubitor de tara. In numele lui Hristos daca il recunosti ca domn si stapan, termina cu acuzatiile la adresa conducatoriilor bisericii, daca ai fii hristos ai putea sa judeci, nu esti Hristos, lasa judecata lui Hristos. Nu stii ce inseamna ecumenismul, si nici nu ai sa stii vreodata. Au murit sute de mii de soldati romani, putin respect si demnitate pentru ei, impotriva bisericii lui Hristos lupta diavolul, ai grija sa nu te fure, pentru ca ii faci jocul. Stii de ce ortodoxia e credinta ceea adevarata pentru ca este persecutata mereu, celelalte credinte nu intereseaza, vor dezbinarea ortodoxiei si a ortodocsilor. Daca esti ortodox te dezici de judecata Bisericii ortodoxe, de judecarea oamenilor si te comporti fireste ca un crestin ortodox. Daca nu esti crestin ortodox, sau ortodox si judeci ierarhia bisericii, Hristos spune: inapoia mea satana!!!

  Apreciază

   • O ierarhie este judecata de un sinod, de alta ierarhie, sunteti cumva ingeri si fara ipocrizie spun, sau Dumnezeu, ca judecata este a lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Un bun crestin nu il intereseaza ce fac cei din jurul lui, ci ceia ce face el pentru sufletul lui. Suntem in vremurile de pe urma, sunteti platiti sa faceti asa ceva, sau mintea voastra este inselata de vrajmasul diavol. Vreti un bine rugati-va pentru cei care vi-se pare voua ca au cazut. Recititi cele sapte sinoade ecumenice si canoanele date la aceaste sinoade. Poate regasiti si ordinea in care este data jurisdictia fiecarei patriarhii. Omul este dator sa se roage, nu sa judece, sa discearna pentru el nu pentru cei din jur. Oricum de 2000 de ani ortodoxia este prigonita, de eretici ca Arie, Nestorie si multi altii, ei nu mai sunt dar au aparut altii, aveti grija sa nu fiti si voi printre ei. Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte chiar daca suntem ortodocsi- Sfantul Arhanghel Mihail.

    Apreciază

    • De care sinod?! Când apostazia sa înfiripat pretutindeni, intradevar pt păcatele personale nu suntem noi in măsura ca sa judecam, dar totul pina la erezie, no problem, in curând nu peste multă vreme de va înfăptui noua religie mondială, dar nu mai miră pe nimeni, căci faceți parte din tagma ducatorilor degeaba pe la biserica, luați și dormiți liniștiți, Barty & co ,, veghează” pt voi, apropo, daca tot ziceți că va doare și va pasa așa de tare de ierarhia b.o.r și nu numai , dece nu va duceți sa le ziceți: alooo Daniele, Teofane, Strezo, Andrei cut, venitiva in fire, ci nu dandule apa la moara cu ereziile și adoptând politica struțului, căci prin atitudinea voastră nu faceți decât să le dați un brânci sa se ducă și mai adînc în prăpastie

     Apreciază

    • Iata ce zice SF IOAN GURA DE AUR:
     „TREBUIE A ASCULTA DE INVATATORI SI DE PREOTI, SI A NU-I JUDECA, CHIAR DE AR AVEA O VIATA URÂTA; DACA ÎNSA CREDINTA LE E GRESITA, ATUNCI NU TREBUIE DOAR SA NU-I ASCULTAM, CI SI SA FUGIM DE EI, SI SA-I JUDECAM. CACI DUMNEZEU PRIN TOTI LUCREAZA PENTRU MÂNTUIREA POPORULUI, IAR PROADUCEREA JERTFEI ACEEASI ESTE, FIE CA ARE VIATA CURATA SAU NECURATA CEL CE PROADUCE.” – Talcuiri la Epistola a doua catre Timotei, Epistola catre Tit, Epistola catre Filimon ale Sf Apostol Pavel

     Apreciază

 4. Ciprian, cu Teodoct nu merita sa îți pierzi timpul, deja la el Canoanele care deranjează sunt categorisite schisma, iar Pr Iulian de la Prodromu a încetat pomenirea, dece nu tea spus și cum i sa cumpărat tăcerea?!, Dece nu tea mai zis și cum il făcea pe Teofan Savu, că din făcător de minuni și mărturisitor nu il mai scotea, in timp ce la acesta ereziile sunt că aerul respirat
  Hai sa îți mai dau exemple de Părinți care au încetat pomenirea: Pr Paisie Aghioritul, Ips Augustin Andreas Kantiotis de Florina, SF Iustin Popovici s.a

  Apreciază

 5. Mihai,
  stiu …dar vroiam sa vad cum gandeste si vroiam sa-i vorbesc cu drag si sa-i arat ca nepomenirea nu e rea cum zice dansul ca e de la diavolul… acuma eu nu ma iau de el. treaba lui… Dumnezeu sa-l ajute !

  poate merita sa-mi bat mintea cu el… nu putem stii .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s