Video – Fratele Ioan se dezice public de semnătura de la sinaxa de la Roman

„Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har”. Iacov 4, 6

 

Despre sinaxa de la Roman am scris la:

Comentariu despre Sinaxa de la Roman

 

 

4 gânduri despre „Video – Fratele Ioan se dezice public de semnătura de la sinaxa de la Roman

 1. Frate Daniel,
  cred că ați observat singur acuma denaturarea și manipularea la care se recurge pe site-ul mărturisirea ortodoxă,care se pare că a fost creat cu un singur scop:ducerea în derizoriu a tot ce a mai rămas din mișcarea antiecumenistă sau denigrarea până în pânzele albe ale unor creștini,mărturisitori,care nu împărtășesc ideile dl. Mihai Silviu C.
  Un ex. clasic este și acest articol ,pe care dvs. a-ți evitat să-l preluați neschimbat de pe site-ul mărturisirea ortodoxă, datorită bunului simț de care dați dovadă,unde se observă în mod evident schimbarea de sens a mesajului.
  Concret:în articolul de pe mărturisirea ortodoxă,dl. Mihai Silviu C. recurge din nou la diversiune și scrie în articolul dânsului minciuni.,adică denaturează spusele fratelui Ioan,dându-le alt înțeles.
  Culmea,dvs. a-ți scris pe un alt site,la comentarii,rugând să se corecteze această „greșeală” dar…,nu se poate,…,probabil că strică planurile.
  Așa că fratele Ioan una spune în înregisttare ,iar dl. Mihai Silviu C. alta vede și înțelege.
  Și,în altă ordine de idei,se pare că fratele/Părintele Ioan se dezice de acea sinaxă nu din motivele hotărârilor propiu-zise adoptate acolo,pe care singur recunoaște că nu le înțelege în mod clar și ca atare,din teama de a nu greși,își retrage semnătura de pe ele.
  Cred că mai degrabă,fratele Ioan a fost influențat de discuțiile și acuzele interminabile din interiorul mișcării antiecumeniste și speriat de unele afirmații care iarăși ,cred că au fost distorsionate în scop manipulatoriu și denigrator,pt. a discredita anumite persoane din interiorul mișcării antiecumeniste,și astfel s-a retras.
  Personal așa cred,că dânsul este o victimă a acestui război fraticid din sânul mișcării, război întreținut și adăpat cu multă dibăcie și aplomb de o mână de oameni, care nu se mărginesc doar la propria lor mărturisire de credință (așa cum a promis dl. Mihai Silviu C. Părintelui Theodoros Zisis într-un interviu postat pe net și unde culmea,dânsul se victimiza și îi acuza pe alții că îl atacă necontenit(adică exact metoda pe care o aplică dânsul necontenit cu alții),și care în plus interpretează și distorsionează afirmațiile altora,scoțându-le din context,și mai mult,și lucrul cel mai grav,evită o confruntare directă cu cei pe care-i acuză necontenit (în măsua în care aceia îi așteaptă de luni de zile la discuții directe și deschise),preferând în schimb să-i denigreze continuu,în plan mediatic,pt. a-i compomite cât mai mult cu putință,și a-i îndepăra pe oameni de dânșii.
  Este un război neloial,necinstit și plin de viclenie.
  Acesta nu e duh creștin.
  Neînțelegerile între creștini se rezolvă prin dialoguri directe și sincere,față către față,iar nu mediatic,cu minciuni,cu denigrări,cu atacuri la persoană,pe zvonuri,pe supoziții,pe…,și pe…,și pe…
  Cel mai corect este ca la următoarea sinaxă sau conferință a Par. Sava să participe și dânsul și în văzul tuturor să-l întrebe ce dorește dânsul și să primească răspunsurile căutate și să înceteze odată hărțuiala asta continuă de pe net cu Părinții mărturisitori de la Muntele Athos.
  Culmea,cel mai mult a fost atacat Păr. Sava de dl. Mihai Silviu C. și de Păr. Matei Vulcănescu. Ecumeniștii nu mai apucă să spună nimica săracii,că nu mai au timp. Și nu numai atât,dar aceste atacuri necontenite au înfrânat aproape cu totul mișcarea antiecumenistă din Biserică, sub diferite pretexte corecte politic,dar fără un dialog real și constructiv ,ci numai prin denigrare și dezbinare continuă.
  Pomul se cunoaște după roade…

  Apreciază

  • HD
   Am scris si pe „marturisireaortodoxa”. dar nu stiu de ce nu au aprobat comentariul. Poate nu l-au vazut. Sa nu facem acuzatii inainte de vreme.
   Fratele Ioan e sincer si vrea sa nu greseasca si bine face. Si face bine si ca si-a retras semnatura. E foarte posibil sa-l fi convins cineva dintre cei moderati.
   La acea sinaxa de la Roman s-a gresit afirmandu-se ca absolut toata lumea ar fi eretica (dintre pomenitori).
   Si mai stiu un parinte care s-a dezis de cele scrise in concluziile acelei sinaxe.

   Apreciază

 2. Bine HD,acum intreb si eu pe danielvla,de ce nu posteaza si faptul ca toti monahii de la schitul Radeni,dupa ce uratorii de adevar,nu mai puteau de bucurie,acum sau intors toti in schit(Slava Domnului)ptr ca unde este adevar ,acolo sunt si ispitele,unde nu ,e liniste!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s