ECUMENISTUL Dan Ciprian Grăjdenu, „coordonatorul” asociației Frăția Ortodoxă, este APĂRĂTOR al sinodului tâlhăresc din Creta

Precizare: acesta nu este un îndemn de a nu mai participa la proteste, dar fiți rezervați în privința acestui om!

Fotografia postată de Dan Ciprian Grajdeanu.

Știam de mult de aplecările sau poate convingerile ecumeniste ale așa-numitei „Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, dar cu toate asta am publicat chemările la proteste și marșuri, considerând că ei fac lucruri utile și necesare în sensul mobilizării românilor pentru apărarea valorilor naționale.

Însă, din păcate, individul devine din ce în ce nociv și nu este prima  oară când smulge microfonul celor ce vor să vorbească la proteste despre trădările pseudo-ierarhiei de la conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Iată și câteva antecedente ecumeniste ale acestuia și ale celor ce îi stau în preajmă:

Se cuvine să-i cinstim pe sfinţii închisorilor împreună cu ereticii?

„Frăţia ortodoxă Sf. Gheorghe” a devenit oficial ECUMENISTĂ

Audio – Pr. Amfilohie Brânză (în conferință la Ploiești) iritat de întrebări cu privire la ecumenism, nepomenirea ierarhilor și deranjat de blogerii antiecumeniști anonimi

Iată și ce s-a întâmplat la ultimul marș împotriva migrației (duminică 16 decembrie):

SE PARE CĂ NU DĂ BINE SĂ FII ANTI-ECUMENIST LA MIŞCAREA ANTI-MIGRAŢIE !

La protestul anti-migrație din 16 decembrie 2018 a participat și un grup de români din jud. Neamț. În cuvântul lor au pomenit de trădarea ierarhiei ortodoxe la sinodul din Creta, ceea ce a determinat organizatorii să smulgă microfonul celei care vorbea

La minutul 15:30 se poate vedea incidentul.

(Cu specificarea că doamna respectivă a greșit totuși, căci NU Biserica a trădat la sinodul tâlhăresc din Creta, ci pseudo-ierarhii și restul preoților ecumeniști, care amestecă adevărul de credință cu ideile eretice – n. adm.)

 

 

 

Relatarea dnei Iustina Bacosca:

Războiul se duce pe orice vreme, căci duşmanul nu ţine cont că-i ploaie, ninsoare sau cer senin, că eşti bătrân, tânăr, neputincios sau în putere.
Duminică, 16.12.2018, în Bucureşti, pe o ploaie rece, judeţul Neamţ a fost reprezentat de un grup de patrioţi la mitingul autorizat împotriva Pactului pentru migraţie (un Pact criminal, globalist, transfrontalier, suprastatal şi supraconstituţional), împotriva islamizării României; împotriva anarhieie şi distrugerii etosului românesc.
Dacă de mai bine de 70 de ani, pentru neamul românesc, surprizele neplăcute nu s-au lăsat aşteptate, în ceea ce priveşte tradătorii şi formele diverse de trădare, iată că şi astăzi, chiar din grupul celor prezenţi la protest, din rândul organizatorilor, am putut vedea cu ochii noştri şi auzi cu urechile noastre cum cenzura este nelipsită şi apare chiar de unde te aştepţi mai puţin.
Atunci când este luat taurul de coarne şi se spune adevărul, fără menajamente, fără cosmetizări, când se expun adevăratele cauze care au dus astăzi la astfel de manifestări stradale: LEGALIZAREA AVORTULUI – CRIMĂ STRIGĂTOARE LA CER, ACCEPTAREA U.E. şi TRĂDAREA ORTODOXIEI, pe 16.06.2016, LA SINODUL ERETIC ŞI TÂLHĂRESC DIN CRETA, de către reprezentanţii B.O.R., care au votat în unanimitate documentele eretice şi unde s-a legalizat ECUMENISMUL- RELIGIA lui antihrist, apare cenzura chiar din rândul organizatorilor. Microfonul este luat cu forţa, la îndemnul unuia dintre organizatori, care a strigat panicat că persoana care ţine discursul este anti-ecumenistă şi trebuie să fie deposedată repede de microfon. Imediat, mulţimea prezentă este „liniştită” de liderul „Frăţiei Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă”, pe motiv că intervenţia de la Neamţ a fot „o deviere”, scuzăndu-se pentru acest episod care nu era prevăzut de către organizatori.
Foarte trist, mai ales pentru protestatarii din Neamţ sositi, cu gânduri bune, după un drum istovitor, cu binecuvăntarea preoţilor duhovnici.
Şi uite aşa bietul popor român, care a mai rămas şi care mai are o fărâmă de energie să iasă în stradă, pentru apărarea credinţei şi a neamului, este fentat şi lupta este deturnată de la adevăratul ei scop, ducându-se doar o luptă de formă, putem spune, „corectă politic”. Poţi protesta despre orice numai despre ecumenism să nu aduci vorba.

SE PARE CĂ NU DĂ BINE SĂ FII ANTI-ECUMENIST LA MIŞCAREA ANTI-MIGRAŢIE !

Luptând cu efectele, fiind doar reactivi şi ocolind mereu cauzele nu vom duce nicicând lupta cea bună. Doar vom mima aşa-zisa mişcare de rezistenţă şi adevăratele cauze, care duc România la moarte duhovnicească, sufletească şi socială, nu vor fi eradicate niciodată.
Una peste alta, laţul se strânge, sita devine din ce în ce mai deasă, trădarea este totală, şi formele ei de manipulare din ce în ce mai ingenioase.
Trezirea CONŞTIINŢEI NAŢIONALE nu poate avea loc decât în ADEVĂRUL DE CREDINŢĂ, altfel în zadar mai batem km. la capitală, în zadar avem pancarte cu Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă, cu Sf. Ştefan cel Mare, în zadar strigăm din toţi rărunchii CREDINŢA, PATRIA, FAMILIA! Nu poţi să fii ortodox, să reprezinţi o asociaţie ortodoxă şi să nu lupţi şi împotriva ecumenismului!
Se pare că a striga acum „CREDINŢĂ” semnifică pentru unii protestatari şi pan-erezia ecumenistă nu doar CREDINŢA ORTODOXĂ. Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor, pe care vedem că o îmbrăţişează, cu multă inconştienţă, chiar români, reprezentanţii de frunte ai asociaţiilor ce poartă nume de Sfinţi, grupări ce se pretind a fi ortodoxe. Nu cred că este o concluzie pripită deoarece faptele vorbesc de la sine şi din moment ce reprezinţi o asociaţie ortodoxa este firesc să ai şi cuget ortodox şi atitudine ortodoxă. Sperăm în îndreptare, căci a fi ortodox este o cinste, un mod de viaţă şi nu demagogie şi fariseism.

ÎN POSTUL CRĂCIUNULUI, ÎN SFĂNTA DUMINICĂ, HRISTOS NU S-A LĂSAT BATJOCORIT !

SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

Sursa: ortodoxinfo.ro

27 de gânduri despre „ECUMENISTUL Dan Ciprian Grăjdenu, „coordonatorul” asociației Frăția Ortodoxă, este APĂRĂTOR al sinodului tâlhăresc din Creta

 1. Chiar nu înțeleg de ce nu își fac nepomenitorii un miting al lor. Că doar împotriva migrației pot fi și ateii, catolicii etc. Pur și simplu tema mitingului era migratia, dar se vede treabă că unii vor să se dea prigoniti. Dacă nepomenitorii ar face un miting, ar putea vedea și ce susținere au.

  Apreciază

  • Ioane, la mitingurile pentru familie, ortodocșii au participat și chiar s-au rugat cu tot soiul de eretici , iar rezultatul a fost cel pe care-l știm. Cât despre partea cu mitingurile nepomenitorilor, țin să-ți precizez că s-a întrerupt pomenirea pentru Sfinte Liturghii curate, nu pentru mitinguri și alte tămbălăuri.

   Apreciază

 2. parerea mea este ca il judecati prea aspru….”ecumenistul Dan Ciprian Grajdeanu” este fratele nostru intru Hristos care sunt convinsa ca intentiile lui au fost de buna credinta pentru poporul roman, doar ca se afla intr-o mica confuzie (ignoranta) duhovniceasca care cu ajutorul si dragostea noastra frateasca intru Hristos, o va depasi. Din cate am priceput, el considera ca Parintii care nu mai pomenesc si credinciosii ortodocsi care li s-au alaturat, s-au despartit si s-au dezis de Biserica….el considerand ca Biserica se limiteaza doar la reprezentatii B.O.R, NEGLIJAND faptul ca Biserica este a lui Hristos si ca nici portile iadului n-o vor birui. Dan Ciprian Grajdeanu nu face distinctia intre a te desparti de Biserica si in a te delimita de tradatorii Ei. Pe urma, el se mai confrunta cu niste confuzii care tin de cateheza ortodoxa. Nu ridicati puntea fratilor! Sa mustram cu dragoste cand mustram, ca toti sa ne intoarcem biruitori la Hristos! Parintii ortodocsi care nu mai pomenesc si ucenicii acestor Parinti au aratat deschidere si dragoste catre ceilalti Parinti si mireni care inca nu s-au delimitat de erezie (ii asteptam cu dragoste si rabdare si pe ei) cu participarea lor la protestul de pe 16 dec; iar „ecumenistul Dan Grajdeanu” a aratat curaj si credinta sincera in a organiza aceste proteste si memorii impotriva pactului de migratie si a ignora „autismul” reprezentantilor B.O.R. referitor la acest pact ucigas.

  Apreciat de 1 persoană

  • Crina,
   E deja a treia oara, cel putin, cand cenzureaza un vorbitor la proteste.
   Omul deja lucreaza in favoarea ecumenismului, cu voie sau inconstient. Trebuie semnalate aceste abuzuri grosolane, iar daca aveti posibilitatea, invatati-l, sa stie si el ce e Ortodoxia.
   Dar ma indoiesc ca el doar cu nepomenitorii are o problema. Daca ati deschis articolele spre care am dat link, omul nu-si cunoaste deloc propria credinta. Daca face conferinte cu asa-zisi preoti greco-catolici…

   Apreciază

 3. frate Daniel, eu sunt convinsa ca Dumnezeu va lucra la constiinta fratelui Dan, cum va lucra la constiinta fiecaruia dintre noi. In rugaciunile mele din camaruta mea il pomenesc pe fratele Dan, poporul roman, pe arhierei si pe patriarhul Daniel. Orice au facut rau pe acest pamant, Dumnezeu sa-i intoarca pe toti la El, sa facem toti pocainta sincera in frunte cu patriarhul Daniel. Sa invatam sa vorbim unii cu altii, pomenitori si nepomenitori, de la inima la inima. De toti trebuie sa ne doara si sa fim sensibili. De aceea zic: sa nu ridicam puntea! Dumnezeu ne vrea pe toti. Sa nu-l judecam pe cel in nevoie, pe cel care e in confuzie….are Dumnezeu metoda si timpul Lui cu fiecare.

  Apreciază

  • Tanti Crina pomeniți numai eretici la rugăciuni. Nu-i mai luați partea ereticului Dan Grajdeanu, el se ruga cu greco-catolicii cu mult înainte de Creta. Acum el joacă cum ii cântă finanțatorul adică Becali, care era bucuros că au fost evacuați călugării nepomenitori din Athos. Treziti-va!

   Apreciază

   • sa intrerup si eu pomenirea ? 🙂 II iubesc pe Parintii care au intrerupt pomenirea…niste iubitori de Hristos trebuiau sa pun un inceput in aceasta lupta antiecumenista. Cum ii iubesc si pe cei care inca mai pomenesc din vari motive bine intemeiate si pe credinciosii care inca ii urmeaza si pe care ii asteptam, sa fim toti in acelasi duh de dragoste antiecumenist.

    Apreciază

 4. este bine ca sunt semnalate aceste abuzuri….dar sa le semnalam cu tristete, dragoste si rabdare. Cand il etichetam ca „ecumenist”…eu simt ca-l judecam si il mustram putin cam aspru. asa am simtit eu in titlu. Acum, daca simti ca n-ai exagerat deloc cu asprimea etichetarii de „ecumenistul Dan Ciprian Grajdeanu” sa ajute Domnul sa fie cu folos mustrarea ta fratelui nostru Dan.

  Apreciază

 5. am urmarit celelalte link-uri postate…este foarte adevarat ca a facut conferinte cu greco-catolici, dar nu s-a rugat cu ei (daca s-a rugat cu greco-catolicii rog sa stiu unde il pot vedea ca face asta). a facut conferinte cu greco-catolicii pt ca si dintre ei au facut inchisoare alaturi de Sfintii nostri Parinti ortodocsi. Si dintre ortodocsi care au patimit in temnitele comuniste au iesit cu impresia ca nu doar ortodocsii se mantuiesc, si iti spun un exemplu viu: Aspasia Otel Petrescu. Dar nu-i judecam pentru ca acolo erau alte conditii, alte stari, alte suferinte. Fratele Dan atat ar fi frumos sa faca: sa fie deschis si sa inteleaga ce a fost cu acest sinod din Creta, sa nu obstacoleze si sa nu cenzureze adevarul despre acest sinod. Iar noi ceilalti care stim si ne-a trezit Dumnezeu in legatura cu acest sinod talharesc, sa-i asteptam si pe ceilalti ramasi in urma, ca impreuna in frunte cu Patriarhul Daniel sa dam anatema ecumenismul. Doamne, mantuieste poporul roman! Iertati!

  Apreciază

  • N-ati vazut cum se straduia sa sa smulga microfonul femeii de frica sa nu spuna mai multe? Omul e ecumenist si e si capos.
   Puteti sa-i spuneti ce ati scris pe aici, dar ma indoiesc ca va va asculta.
   El si „fratia” lui s-au mai rugat cu greco-catolici si in Spania la Majadahonda, la cel putin un parastas pt Ionel Mota si Vasile Marin.
   Din partea mea sa fie sanatos si sa-si dea seama de greseli, dar deocamdata sunt sceptic.
   Doamne ajuta!

   Apreciază

  • asta cu impresia ca ” nu numai ortodocsiu se mantuiesc”, ramane doar o impresie si parere a unora.
   Dar adevarul il detin Sfintele Canoane si Sfintele Sinoade.
   nu ne luam dupa unii care au ei impresii doar ca au facut inchisoare si gata , ce zic ei e sfant.
   nu-i asa. Ne luam dupa Sfintii Parintii care arata o singura credinta mantuitoare si punct.
   pai daca nu numai ortodocsii se mantuiesc atunci hai sa devenim ecumenisti si sa intram si noi in hora ” cretanilor”!…
   asta e inselarea de pe urmă !

   Apreciază

 6. Doar pentru mine sa stiu: nu a ajuns comentariul meu anterior, sau pur si simplu numai cantatul in struna se practica pe acest blog (pe care am ajuns cam din intamplare, manat de titlul tendentioas al articolului, … dar pe care nu vreau neaparat sa insist sa-l mai vizitez, daca nu se accepta decat opinii de aplaudaci …)

  Apreciază

   • Cu scuze pentru supozitia incorecta, voi relua pe scurt ce am trimis in comentariul care s-a pierdut:
    > Tehnic cred ca Grajdeanu procedeaza corect: intrerupe un vorbitor care incepea sa bata campii la o reuniune pe care el a organizat-o.
    > Nu-s fan Grajdeanu, iar stilul lui cam „din topor” nu-l apreciez. Cu toate astea, a-l cataloga ecumenist si a-l acuza de ignoranta in ceea ce priveste ortodoxia … ei bine cred ca este exagerat si total neconstructiv.
    > A lansa mereu lupte cu cei de aceeasi parte a baricadei cu tine, doar pentru ca au si alte moduri de abordare, este regretabil.
    Nu-i si asa minuscula opozitia militanta la valul de neomarxism ce ameninta sa ne zdrobeasca, pentru a mai provoca si aici cate o astfel de furtuna intr-un pahar cu apa ?

    Doar un exemplu, in speranta ca am un interlocutor cu un minimum de bun simt si ceva neuroni functionali (cu scuze, dar destul de greu de gasit acest profil in randul unora care se delimiteaza … pana se tot limiteaza …): episodul Majadahonda din ianuarie, care nu a trecut neobservat … si nu numai de mediile care se cred ca detin singure monopolul ortodoxiei, nu l-a inclus pe Grajdeanu. Desi prezent in zona, omu’ a preferat sa participe cu ai lui la o pomenire separata, decat sa amestece lucrurile cu maimutareala greco-catolica …
    Stiu ca tendinta de a da cu piatra e mare, mai ales cand ai imprejur oameni gata oricand de a sari spre paiul din ochiul aproapelui … Cu barnele din ochii proprii stam mai rau …

    Apreciat de 1 persoană

    • Stimabile, nu știu ce combinații ai tu cu acest individ Grajdeanu, însă eu personal am traiectoriile acestuia, nu îți spun din povestite și auzite ci văzut pe viu, la protestul antivaccin cum nu îi convenea ce vorbește cineva, atît zicea, citez: stop luatii microfonul sau opriți, indubitabil este omul ,,b.o.r” -s.r.l

     Apreciază

    • Și întocmai cei care vorbeau în cea mai mare parte, vorbeau despre realitatea cruntă, în ceea ce privește pe Iustina Bacosa, o cunosc, și femeia știe ft bine ce vorbește, nu vi tu un lingau de Grajdeanu și cauți din tot adinsu sa ii pui piedici

     Apreciază

   • umbraserii
    Cu alte cuvinte imi zici: „te intreb ceva cu speranta ca nu esti vreun prost pe care nu-l duce capul”. Adica iti jignesti interlocutorul din start.
    Dar sa trecem peste si sa-ti explic.
    Doamna din Neamt se apucase sa vorbeasca despre cauzele problemelor care tot apar, printre care si aceasta cu migratia. Dansa nu batea deloc campii, ci facea referire la una dintre cauzele aproape sigure ale navalirii altor neamuri asupra noastra.
    Pentru orice ortodox cu constiinta dreptei credinte, e logic ca ecumenismul e tradare si inca o tradare mai marea ca cea de tara. E tradarea lui Dumnezeu. Pentru asta unele neamuri sunt cucerite, pustiite sau chiar dispar.
    Greseala doamnei nu era decat cel mult ca a zis ca Biserica a tradat, ceea ce e incorect, dar sunt convins ca din graba a gresit, tradarea fiind facuta de ierarhia BOR.

    Domnul Grajdeanu nu avea alt motiv sa-i smulga microfonul decat acela ca el nu e de acord cu abordarea antiecumenista a problemei. Nu vrea critici la adresa ierarhiei. De ce? Nu stiu. Poate are legaturi mai.. sus-puse si nu vrea sa si le strice. Poate nici nu intelege ecumenismul si faptul ca acesta e erezie (aproape sigur). Poate crede ca sinodul din Creta a fost bun. Poate e spalat pe creier si nu are discernamant. Poate nu-si cunoaste propria credinta.
    Si e foarte probabil sa fie toate aceastea la un loc.
    Sa demonstreze ca e antiecumenist, lasand vorbitorii sa-si expuna ideile inclusiv despre cauzele problemelor Romaniei si n-o sa-l mai numim asa.
    Trecutul a dovedit ca e ecumenist, caci nu stai la masa cu asa-numiti preoti greco-catolici sau cu pseudo-preoti ecumenisti si sa te numesti ortodox. Ba si prezentul, prin disperarea cu care a smuls microfonul cand a auzit de sinodul din Creta il vadeste ca e ecumenist…
    Ca e neconstructiv ca l-am criticat… nu prea cred. Un lucru stiu – ca nu poti lupta alaturi de oameni care ascund sau chiar se lupta sa ascunda adevarul.
    Ce sa facem? Sa-i trecem cu vederea badaraniile si cenzura la proteste doar pentru ca ne acuzati voi ca ne credem detinatori ai monopolului Ortodoxiei?
    Adevarul e unul singur – Hristos si invatatura Lui (Ortodoxia). Monopolul e la El, nu la noi. Daca voi nu va cunoasteti credinta nu suntem noi vinovati.
    Noi avem datoria sa reactionam cand apar indivizi care pretind ca lupta, dar cu minciuna si cu cenzura la brat!

    Apreciază

    • Hmmm … crede-ma ca nu m-as simti jignit deloc daca mi-ai acorda aceeasi prezumtie … Si din pacate ma tem ca nu mi-o acorzi.
     Scuze luarea la „per-tu”, care e din cultura anglosaxona (deci nu ortodoxa) … dar nu eu am inceput 🙂
     In fine, intrucat apreciez ca te-ai obosit sa-mi dai un raspuns atat de extins (si, ce e mai important, fara jigniri si atacuri la persoana cum adesea procedeaza confratii delimitati …), voi explica succint de ce cred ca nu ma iei in serios, sau, probabil nu esti suficient informat, mergand ca suport pe textul tau:
     > Doamna din Neamt duce discutia pe taramuri ce deviaza de la tema principala, ceea ce e chiar definitia la „a bate campii”. Tradare a Lui Dumnezeu este orice pacat, dar asta nu inseamna ca te apuci si discuti decalogul la o tema legata de imigratia impusa tarii noastre. Daca vrei putina empatie cu doamna, cred ca pornise mai degraba bine cu tema avorturilor, cu consecinte directe, alaturi de emigratie, in lipsa de forta de munca, principala justificare main-stream pentru imigratie. Problema cu biserica/ierarhii era probabil un of, personal, sau al grupului cu care a venit de la Neamt, la care abia a asteptat sa ajunga. Ori asta se numeste tentativa de deturnare a scopului adunarii (scop dispus de organizator si aprobat legal ca manifestare publica), ceea ce face absolut legitim gestul lui Grajdeanu de a prelua controlul. Ca probabil se putea executa mai fin, fara sa traga asa de microfon, nu se stie … si nici nu e important in imaginea generala a discutiei. De fapt Grajdeanu isi recunoaste in fuga greseala: nu trebuia sa dea cuvantul cuiva necunoscut, de la care nu stia la ce sa se astepte.
     > Este de bun simt ca atunci cand militezi pentru ceva (sau anti ceva) sa te concentrezi cat mai mult pe linia respectiva, cautand sa atragi toate fortele posibile pentru a castiga lupta (vezi cam cum pune problema Sun-Tsu) si in acelasi timp a nu-ti produce mai multi inamici decat poti pe moment infrunta. Asadar a instiga la anti-clericalism la o adunare anti-imigratie (tema la ca BOR ar putea deveni un aliat, tinand seama ca imigrantii sunt preponderent musulmani, sau, oricum nu ai nevoie de o confruntare inutila cu BOR in acest context) … ar fi dovada de pura prostie si in nici un caz „marturisire”, „anti-ecumenism” etc.
     > Discutia despre „ecumenist” si „anti-ecumenist” e mai lunga si nu am timp de divagatii. In tot cazul „a sta la masa” cu cineva de alta religie/confesiune nu e dovada de „ecumenism”, cum nu e dovada de antiecumenism daca nu te-a vazut cineva la masa/intalnire/conferinta cu un eretic … (e cel mult o confirmare a bancului cu elefantul, care are ochii rosii ca sa se poata ascunde in cires …). Lucrurile sunt mult mai complexe decat cred delimitatii si reductionismul gandirii lor isi arata roadele si in micro-razboaiele dintre ei …
     > Asa este, subscriu integral: nu poti lupta alaturi de cineva in care nu ai incredere totala. Ce te-ar putea mira insa, este ca increderea nu tine intotdeauna de crez, desi un crez comun este o baza excelenta pentru construirea unei increderi trainice. Ar fi si aici mai multe de spus, dar timpul nu-mi permite si mai am de comentat clipul video, care e un pic „cireasa de pe tort” a modului … sa-i spunem nefericit … in care se vad lucrurile atunci cand, ne grabim spre pai, in loc sa stam un pic sa analizam barna …
     Mai am insa ceva de zis aici si apoi clipul: sigur ca a reactiona cand e de reactionat este de fapt ratiunea de a fi a blogului si a bloggerului. Te-ai gandit insa ca si a nu reactiona uneori este tot o forma de reactie ? Vorba unui pusnic: „Ca am vorbit, mi-a parut rau de multe ori; ca am tacut, niciodata”.
     CLIPUL:
     In primul rand este din ianuarie 2017, nu 2018.
     Asta imi arata, intrucat nu cred ca vrei sa manipulezi, ca nu stii lucruri despre 2018 si te referi doar la evenimentul din 2017, ceea ce e poate mai bine … 🙂
     In al doilea rand, clipul nu-l pune in vreo lumina ecumenista nici pe Grajdeanu si nici pe vre-un alt participant ortodox. Pomenirea este tinuta de preot ortodox, raspunsurile la strana fiind date de cei prezenti (pe care ii stiu eu sunt ortodocsi, dar daca o fi cantat si vre-un eretic, nu cred ca se cheama ecumenism ca nu i-a rupt nimeni picioarele pentru „fapta” asta).
     In fine, discursul in spaniola tinut de pastorul greco-catolic in numele delegatiei romanesti are printre altele explicatia ca era singurul care stia cursiv spaniola. Ca poarta patrafir … eu cred ca e problema lui. Si aici: nu cred ca era momentul sa i-l traga cineva de la gat …
     Asadar, unde-i baiul ?

     Nu stiu daca am avut un dialog, adica si unul si celalalt sa tinem seama de argumentele interlocutorului, sau doar monologuri separate, in care fiecare tine sa arate cata dreptate are doar el …
     In tot cazul, numai bine si Sarbatori fericite ! E putin probabil sa mai am timp sa raspund in extenso … Maxim o replica doua, daca chiar va fi necesar …
     Doamne ajuta !

     Apreciază

 7. umbraseii
  Se vede treaba ca nu stii ce e acela ecumenism.
  Si nu stii ca, la noi, principalii promotori ai ecumenismului sunt tocmai extrem de tradatorii nostri ierarhi.
  Si nu stii nici ca nu ai voie sa stai cu ereticii la masa. Greco-catolicii sunt eretici – afirmatie demonstrabila oricand. Ia uite ce spune Sf Ioan Gura de Aur:

  „Ascultati raspuns de dosadire voi care va imprieteniti si mincati cu ereticii,ca sinteti vrajmasi ai lui Hristos,ca nici cel ce se imprieteneste cu vrajmasii imparatului nu poate sa-i fie lui prieten,ca inca nici a trai nu e vrednic,ci impreuna cu vrajmasii il vor pierde.Deci ascultati cei ce va imprieteniti cu ei,ca la cei spurcati nimic nu este curat,ca sa scapati de urgia ce vine asupra lor.Dar citi va pingariti cu ei la desfatari,cum indrazniti de va impartasiti cu dumnezeiestile Taine ale lui Hristos?

  Sau n-auziti pe fericitul Pavel strigind ca nu puteti sa mincati si de la masa Domnului si din masa dracilor?Iesiti din mijlocul lor,zice proorocul si de necurat nu va atingeti!”

  Vad ca nu intelegi ca ecumenismul care, ca si avorturile, este o principala cauza a diluarii natiunilor ortodoxe. A se vedea cei un milion si ceva de ortodocsi din Siria, imprastiati si martirizati de islamisti, tocmai pentru ca patriarhia lor, a Antiohiei a incheiat acorduri cu ereticii monofiziti (sirieni iacobiti), maroniti (un fel de greco-catolici) si ce neamuri de eretici or mai fi pe acolo.
  A se ve vedea caderea Constantinopolului imediat dupa ce s-au impartasit impreuna in Sf Sofia, ortodocsi cu genovezi papistasi.

  Nu intelegi si daca nu intelegi presupui ca doamna respectiva batea campii. Pentru un neavizat sau ecumenist ca Grajdeanu sigur ca parea ca bate cambii. Insa ea spunea adevarul si nu dezbatea decalogul ci o cauza esentiala.
  Pseudo-ierarhia tradatoare ce conduce BOR nu a miscat un deget nici cand a fost vorba de construirea maga-moscheii. Ba dimpotriva, i-a condamnat pe preotii care au sfintit crucea pusa acolo de niste nationalisti. Ba inca isi dadusera acordul pentru construirea acesteia (moscheii), inainte de evenimentul respectiv.

  Daca o lasa sa vorbeasca ar fi auzit mai multi de ecumenism, despre tradarea din Creta, si despre imobilismul ierarhilor de carton.
  De ce nu sunt ei in fruntea acestor miscari?? Caci ar trebui sa-si apere turma ortodocsilor de o eventuala invazie islamica? Pentru ca ii doare incot. Nu se deranjeaza ei sa participe la asa ceva si sa intre in conflict cu puterea politica si cu masonii carora le canta in struna.

  Despre film ce sa zic? Se vede cum si Grajdeanu sta impreuna cu greco-catolicul. Vesmintele acestuia sunt de slujire. Un ortodox care isi cunoaste credinta ori pleaca de acolo, ori ii cere aceluia sa plece el. N-am treaba cu discursul de dupa.
  In sfarsit, n-ai decat sa-l aperi pe ecumenistul respectiv. Noi stim ce inseamna sinodul talharesc din Creta si in momentul cand cineva reactioneaza asa, e clar ca e adversar al contestatarilor ecumenismului si adunarii cretane.

  Apreciază

  • noo…atunci am incurcat-o cu Sf. Ioan Gura de Aur..
   pai io am avut colegi catolici… cum sa nu fi mancat cu ei …sau macar un suc… pai cam greu sa te delimitezi…
   pai atunci tre sa îi alung cand ma mai intalnesc cu ei.
   si am si consateni catolici ..si nu prea am cum sa nu am de-aface cu ei chiar deloc in treburi…
   pai io atunci is un afurisit si jumatate….tre sa ma mut in maramures sau in basarabia. 🙂
   si de ex… la o lucrare sa zicem …constructii… tre sa te impretenesti ca n-ai cum…. vine omenia …vine ora de masa cand fiecare isi scoate pachetelul si nu ai cum sa nu-l servesti cu ce ai si tu…si la fel sa-ti dea si el din inima ceva ce are in pachet.
   faci Cruce peste si te rogi in taina sa se departeze orice necuratie…ce poti sa faci?
   sa ii zici…” prietene …tu esti catolic…eu is ortodox…pt mine e spurcaciune sa mananc cu tine sau sa primesc ceva…”..
   o sa zica ca nu-s crestin cu dragoste…
   is chestii de astea pe care eu nadajduiesc ca Dumnezeu le intelege… mai ales daca te rogi in taina pt eretic.
   asta e un ex. real si practic la locul de munca…
   altceva e cand ai manca la masa unui parastas catolic…aici deja e mediu religios si spurcaciunea e activa… acolo chiar nu ai ce cauta… dar in situatii din alea ce faci?
   .

   Apreciază

 8. Păi Moța și Marin au luptat pentru victoria naționaliștilor catolici în Spania. Aici după gândirea voastră e tot ecumenism.
  Sau tot ecumenism e după gândirea voastră și faptul că românii ortodocși și greco-catolici s-au bucurat împreună la Alba Iulia în 1918 cu prilejul Unirii (Miron Cristea și Iuliu Hossu s-au și îmbrățișat, că simțeau românește).

  Apreciat de 1 persoană

  • Mai mult decât atât acești pseudoierarhi de și pupa cu musulmani, avem exemple cu nemiluita in acest caz, cum ar fi sanegidio și la care pseudo ierarhi inclusiv cei din Romania sunt nelipsiți

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s