Sistemul avansează! Clasa 0 va deveni clasa I. Școala generală va fi de 9 clase

Schimbări radicale în Educație. Andronescu: Clasa pregătitoare devine Clasa I

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a prezentat vineri o serie de propuneri pentru reorganizarea sistemului de educație, conform cărora elevii din clasele I – III vor beneficia doar de îndrumarea profesorilor din învățământul primar, urmând ca din clasa a IV-a să aibă și profesori specializați, precum sunt cei pentru limbi străine, anunță Agerpres.
Propunerile au fost avansate în cadrul evenimentului de lansare a viziunii sistemice „Educația de unește”, organizat de Ministerul Educației Naționale, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.
Conform schemei propuse, între 3 și 6 ani, copiii vor beneficia de educație timpurie. Între clasele I – III vor avea profesori pentru învățământ primar, iar între clasele IV – VI vor studia cu același profesor, dar și cu alții specializați pentru anumite discipline. La finalul clasei a III-a va avea loc o evaluare cognitivă și socio-emoțională.
De asemenea, va avea loc o evaluare a nivelului elementar al competențelor, la finalul clasei a VI-a, iar între clasele VII – IX elevii vor avea și un consilier de carieră.
„Urmează clasele IV – VI, a VI-a fiind echivalentul clasei a V-a de acum, în care introducem și profesori la discipline precum limbile străine. Urmează o nouă evaluare, la nivelul elementar al competențelor, iar începând cu clasa a VII-a să avem o consiliere pentru carieră mult mai serioasă decât avem acum, în așa fel încât copiii să poată alege ceea ce li se potrivește”, a detaliat ministrul.
Ecaterina Andronescu a arătat că, ulterior, va urma evaluarea națională, existând propunerea ca elevii care nu fac față să urmeze un an suplimentar.
Ulterior, vor urma programele de studii liceale și formare profesională. – activenews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s