Bulgarii l-au lăsat pe papă să se roage singur în Catedrală. Ca un eretic, în fața Altarului ADEVĂRATEI BISERICI!

papa 2

A se vedea nota de la finalul articolului!

Papa Francisc a ajuns azi dimineață în Bulgaria, într-o vizită de două zile. A fost întâmpinat de oficialii statului bulgar, dar şi de o asistenţă puţin numeroasă, marea majoritate papistaşă, în timp ce ortodocşii bulgari l-au primit cu răceală şi l-au lăsat singur în Catedrală ,,să se roage,,. În ciuda ostilităţii afişate de Biserica ortodoxă bulgară, Francisc a declarat că acest pelerinaj este dedicat memoriei lui Papa Ioan al XXIII-lea, având ca motto ,,pace pe pământ,, încercând cu disperare gesturi care să îmbunătăţească relaţiile cu bisericile ortodoxe, ca parte a eforturilor Vaticanului de a realiza în cele din urmă unirea dintre Biserica Ortodoxă şi papistaşi, despărţiţi definitiv în anul 1054.  Biserica Ortodoxă din Bulgaria a transmis încă de luna trecută, într-un comunicat de presă, că invitația pentru papă a fost făcută de autoritățile statului, şi în plus a interzis preoților săi să ia parte la rugăciuni și slujbe împreună cu Papa, deoarece Sfintele Canoane nu permit acest lucru. Sinodul bulgar a interzis și corului patriarhal să cânte papei, chiar și diaconilor care fac traduceri să se pună la dispoziția acestuia. Ortodocșii bulgari sunt printre cei mai duri în privința relațiilor cu ,,Biserica Catolică,,. Este singura comunitate ortodoxă care a boicotat cele mai recente întâlniri organizate în cadrul dialogului oficial ortodox-catolic și a boicotat și Consiliul Pan-Orthodox din 2016. Bravo lor!

Din păcate, Papa Francisc va sosi și în România la 31 mai și va sta până în 2 iunie, urmând a spurca mai multe oraşe din ţară: Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Bine ar fi fost să nu calce pe aici şi, şi mai bine ar fi fost să avem ierarhi mărturisitori măcar ca cei din Bulgaria. În contrast însă, potrivit unor articole din presa laică din ţara noastră „cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului”, iar „clopotele catedralei mântuirii neamului vor fi trase pentru prima dată cu ocazia venirii papei Francisc”, adică, cu alte cuvinte mai marii noştri îl vor primi pe Francisc cu onorurile cuvenite unui ierarh ortodox. Din cădere în cădere… Creta, Ravenna, Chieti, etc şi Doamne fereşte de ce va mai urma. Se răsucesc în mormânt Sfinţii noştri voievozi care au luptat pentru neam, pentru credinţa ortodoxă, precum şi Sfinţii ardeleni care au apărat credinţa ortodoxă cu preţul vieţii… Greu răspuns vom avea de dat în faţa lui Dumnezeu dacă vom alege tăcerea în faţa acestei ,,ospitalităţi diplomatice drăceşti,, pierzătoare de suflete.

Nu vă lăsaţi influenţaţi de texte care propovăduiesc dragostea şi pacea între oameni fără Iisus Hristos Cel ce a pătimit, a murit şi a înviat, de documentare siropoase cum a fost cel din 5 mai a.c. difuzat la ora 19.00 pe TVR1 (,,Ioan Paul al II -lea  – un papă care a scris istorie,,) menite să pregătească minţile românilor pentru o primire călduroasă a lui Francisc, lup în haină de miel.

Luaţi atitudine, fraţilor! Unirea dintre Biserica Ortodoxă şi papistaşi nu se poate face decât într-un singur mod: papa şi ai lui să se lepede de erezii şi să se boteze.

Surse:

https://www.hotnews.ro/stiri-international-23121889-video-papa-francisc-inceput-duminica-delicata-vizita-care-face-bulgaria-biserica-orthodoxa-interzis-preotilor-roage-suveranul-pontif.htm

https://www.digi24.ro/stiri/externe/papa-francisc-si-a-inceput-vizita-in-bulgaria-biserica-ortodoxa-nu-e-prea-incantata-liderii-politici-da-1125656

RĂSPÂNDIȚI – Text împotriva primirii ereticului papă Francisc ca un arhiereu în România


Notă:  Deși canoanele interzic intrarea ereticilor in lăcașurile de cult ortodoxe (a se vedea can. 6 Laodiceea), totuși, bulgarii au făcut mai mult decât patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei, care l-a numit pe papă „Sfinția ta” și „frate în Hristos”. La Sofia, l-au însoțit doi clerici în catedrală, dar în fața altarului s-au retras și l-au lăsat singur pe un scaun.

Papa a rămas să se roage sau să se reculeagă, el știe ce a făcut, ca un eretic precum și este, singur, în fața adevăratului Altar al unei biserici unde se află adevăratul Trup al lui Hristos.

E adevărat că e interzisă intrarea ereticilor în biserică, afară de motivul de a veni să cunoască Ortodoxia spre a se boteza, dar în același timp, cel puțin canonul 6 Laodiceea, nu prevede nici o pedeapsă pentru aceasta.

Evident nu trebuiau să-l primească deloc, dar nici nu poți pune pază la ușa bisericii să nu intre străinii eretici ce ar vrea să vadă  interiorul unui lăcaș de slujire ortodox. În care biserică sunt opriți să intre turiștii occidentali, spre exemplu?

Perfect canonic ar fi fost să se refuze orice întrevedere cu acest ereziarh, dar ce au făcut ei e mai mult decât ce a făcut oricare altă Biserica Ortodoxă Locală – bulgarii sunt cei mai ortodocși dintre cei ce l-au primit până acum pe un papă în țările ortodoxe.

Să vedem ce vor face pseudo-ierarhii din Biserica Ortodoxă Română. Sunt convins că nu se vor ridica la nivelul bulgarilor, dar vor încălca și canoane care prevăd sancțiuni drastice… Vom vedea.

 

Mai jos se vede cum niciun ierarh sau preot ortodox nu l-a însoțit pe papă la periplul alături de autorități și la discursul acestuia în fața unui public puțin numeros: 

 

26 de gânduri despre „Bulgarii l-au lăsat pe papă să se roage singur în Catedrală. Ca un eretic, în fața Altarului ADEVĂRATEI BISERICI!

 1. Hristos a inviat !

  Bine ati punctat domnule Daniel !
  Pacat numai ca foarte putini oameni din tara aceasta minunata v-a inteleg cu adevarat !

  Doamne Ajuta !

  Apreciază

 2. Bartolomeu si Daniel sunt deja eretici si eretici sunt toti ce-i cei pomenesc in rugaciunile lor , acești vânzători de neam și credința trebuie scoși din biserica ei spurca biserica casa lui Dumnezeu, ei sunt înainte mergatori lui Antihrist

  Apreciază

  • Papa baniel impreuna cu tot sinodul tradator s-au scos singuri din Sfanta Biserica Ortodoxa prin toate actiunile placute lumii dar nu si lui Dumnezeu!HRSTOS A INVIAT!

   Apreciază

 3. Să ne rugăm pentru alipirea Basarabiei la Patria-Mamă:
  „Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a dăruit, la final, Părintelui Episcop Lucian o candelă, care să fie așezată în Catedrala Episcopală și să ardă pentru unitatea Basarabiei cu țara mamă și pentru toți românii.”
  Sursa: http://episcopiammsm.ro/
  (5 mai 2019, Duminica Sf. Apostol Toma la catedrala episcopală din Caransebeș)

  Apreciază

 4. Daca inchiderea mintala a ajuns sa fie considerata virtute, nici nu ma mira acest gen de atitudine. Inseamna ca nici dupa 2000 de ani nu am invatat nimic de la Cristos, care macar a rămas binevoitor până si fata de ucenicul Lui care l-a tradat, cu toate ca nu era de acord cu comportamentul lui. Voi ii considerati eretici pe catolici, iar pe voi va considerati pastratori ai adevărului intact, chiar dacă adevarul ortodoxiei pare ca are o gramada de fatete: ruso-sovietic, bulgaresc, grecesc, sârbesc etc. O unitatea a ortodoxiei inexistenta! Doar la sfârșitul timpurilor vom pricepe cu totii unde este adevarul. Dar pana atunci avem de trăit Evanghelia, or sa nu imi spuneti ca acest comportament are ceva evanghelic in el. Dar Dumnezeu stie sa scrie drept pe rândurile strâmbe ale istoriei si sa isi croiască drum prin hățișul prejudecatilor noastre.

  Apreciază

  • Padure fara uscaturi nu este, cum nu te mantuiesti automat daca esti ortodox, trebuie sa te mai si silesti spre imparatia cerurilor. Tu confunzi politica cu religia. Daca intr-o familie de 5-6 unul e ciminal, nu inseamna ca sunt toti ca el. Poate doar la mandrii sectanti, cei mai virtuosi din univers, nu exista padure fara uscaturi

   Apreciază

  • Victore, gresesti! unitate este in toata Biserica Ortodoxa din toata lumea! in materie de Dogma si Liturgica nu s-a schimbat nimic de 2000 de ani !
   spune tu ce a schimbat Biserica Ortodoxă ?
   pe cand papistasii catolici au schimbat Crezul, Semnul Sfintei Cruci, azimile , Icoanele, Botezul, Postul, Slujbele, preotii celibatari, infailibitatea intaistatatorului,…
   ce mai vrei ? intreaba-i pe popii catolici de ce au schimbat dogmele ! intreaba-i de ce nu cred ca Duhul Sfant purcede doar din Tatăl ?
   intreaba-i de ce apa la ei se impute nu au aghiasma ca la noi!
   intrreaba-i cum de Maica Domnului are atatea icoane nefacute de mână si la ortodocsi doar !
   intreaba-i de Sf. Munte, de Ierusalim.
   Cine are ochi de vazut acela vede de la 100 km ca Dumnezeu e Ortodox si la celelalte ” credinte” nu trimite pe Duhul Sfânt!
   mai gandeste-te oleacă la toate astea inainte sa pui capu pe pernă. sa nu dormi liniștit !
   fii sanatos!

   Apreciază

  • Bulgarii prin comuniune euharistică cu celelalte patriarhii căzute in erezie, sunt tot eretici, de aceea este doar nisip in ochi faptul ca nu s-au rugat cu papa. Atata timp cat stăruie in atâtea erezii papa nici nu trebuie primit măcar in pridvorul vreounei biserici ortodoxe.
   Părtașia la erezie este erezie, si vad ca multi merg dupa acest eres al ecumenismului decat dupa Biserica si Sfintii Părinți.

   Apreciază

 5. pe unde trece papa, vine foamea. pe unde trece papa globul stie ca acolo are influenta si ascultatori ca e teritoriul lui. Lumea e supusa celui rau, rezulta ca si guvernele care il cheama, rezulta ca si popii care il primesc, rezulta ca totul e un cult satanic. Blestemat sa fie satan si slujitorii lui. Amin!

  Apreciază

 6. Pingback: PROTEST autorizat împotriva papei și ecumenismului – Sâmbătă 25 mai, la baza Dealului Patriarhiei – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 7. Pingback: Pentru primirea papei în Iași, Inspectoratul Școlar Județean, la solicitarea Primăriei, cere de la toate liceele din oraș CÂTE 50 DE ELEVI „VOLUNTARI” – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 8. Pingback: ECUMENISM: Conducerea masonică a BNR emite monede cu papa – Promovarea deșănțată a ecumenismului și susținerea caracterului, chipurile „apostolic” al vizitei ereziarhului în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românis

 9. Pingback: Un alt Inspectorat Școlar ÎN GENUNCHI ÎN FATA PAPEI! În București, vineri 31 mai TOATE ȘCOLILE VOR FI ÎNCHISE, iar unele chiar și joi – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 10. Pingback: ECUMENISM: Conducerea masonică a BNR emite monede cu papa – Promovarea deșănțată a ecumenismului și susținerea caracterului, chipurile „apostolic” al vizitei ereziarhului în România – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românis

 11. Pingback: „Locțiitorul Fiului lui Dumnezeu” s-a întâlnit azi cu „fratele său drag” – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 12. Doamne, ce articol de 2 lei. Voi astia ortodocsi chiar aveti impresia ca in rai e o sectiune doar pt ortodocsi, iar restul, ereticii, merg in iad, sau cum?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s