Cărți de identitate cu cip si amprente OBLIGATORII din 2021. Așa va rămâne?

Noile cărți de identitate vor avea obligatoriu CIP și două amprente ale titularului. Documentele se vor elibera din august 2021

Noile cărți de identitate vor avea obligatoriu CIP, fotografie și două amprente ale titularului. Acestea se vor elibera din 3 august 2021. Este data de la care România trebuie să se alinieze modelului standard european. Apoi, timp de 10 ani, până în 2031, vor fi schimbate toate documentele, pe măsură ce expiră.

Image result for carte de identitate cu cip specimen

România se pregătește de schimbarea cărților de identitate. Din 3 august 2021 trebuie să ne aliniem modelului standard european.

Noile cărți de identitate vor avea dimensiunea permisului de conducere, vor avea atât drapelul României, cât și al Uniunii Europene, un CIP cu fotografia și două amprente ale titularului.

Aceasta nu înseamnă că toată lumea va trebui să își schimbe actele din vara lui 2021. Va exista o perioadă de tranziție de 10 ani. Doar cei care împlinesc 55 de ani în acest an și anul viitor vor fi chemați în 2031 să li se schimbe cărțile de identitate.

Potrivit legii actuale, persoanelor de peste 55 de ani li se eliberează documente de identitate pe viață. În schimb, în regulamentul european este prevăzută vârsta de 70 de ani.

Unii dintre români nu sunt de acord cu noile cărți de identitate cu CIP.

Autoritățile spun că implementarea regulamentului european este obligatoriu. Așa că, deocamdată, nu există soluții pentru cei care refuză documentele de identitate cu CIP

Sursa: http://stiri.tvr.ro

18 gânduri despre „Cărți de identitate cu cip si amprente OBLIGATORII din 2021. Așa va rămâne?

      • Nu cred că este chiar „ruşinea ortodocşilor”. Părerea mea smerită este că nu avem atât dezbinare, cât lipsă de cunoaştere, adică nu ne cunoaştem între noi, şi, pe cale de consecinţă, există şi lipsă de încredere.

        Sunt voci cu o oarecare notorietate în tabăra ortodoxă, dar nu reprezintă „noduri de reţea”, astfel cum descrie acest concept teoria reţelelor, persoane care să pună în legătură pe unii cu alţii, diferitele grupuscule şi facţiuni din tabăra ortodoxă. Avem unele „voci” care îşi conservă notorietatea tocmai pentru că percepţia generală este cea de lipsă de încredere, de dezbinare, de lipsă de asumare.

        Mai avem şi tot felul de patimi şi de atitudini dezechilibrate, omeneşte vorbind, din partea unora, şi gata, treaba e rezolvată. Tabăra ortodoxă îmi lasă impresia unei categorii sociale controlată strâns, în orb, în care fiecare stă confortabil în pătrăţica sa, lipsind iniţiative.

        Faţă de această situaţie concretă, raportat la notorietatea iniţiativei şi la tematica sensibilă, numărul de 15 participanţi îmi pare chiar o reuşită.
        Iertaţi-mă!

        Apreciază

  1. Doamne ajuta ! In legatura cu buletinul biometric ca si alternativa,daca mai sunt cativa ani pana expira,il facem pierdut si scoatem altul acum pana se mai poate si il mai avem pana in 2031.In 11 ani se pot intampla foarte multe ,inclusiv razboiul.Nu stiu acele fotografii izotopice de care se spunea intr-un articol daca sunt valabile si in cazul buletinelor actuale sau doar pt actele biometrice.

    Apreciază

    • Problema e si cnp-ul, caci e numarul omului din Apocalipsa, cum spun si unii parinti contemporani; adica te lepezi de numele de botez si iei numar de identificare in sistemul satanistilor.

      Apreciază

      • Ciprian p.
        Esti sigur ca cnp-ul e de la Dumnezeu? Pr. V. Novikov, Gurianov, I. Parvu si altii au spus altceva. Cei care stiu ca e rau, ar trebui sa renunte la el

        Apreciază

        • nu ma iau dupa Novikov .
          Pr. Iustin , pr. Arsenie P. , daca stiau ca cnp e lepadare atunci ar fi spus la atatia credinciosi care s-au spovedit la ei …sa lepede buletinele si certificatele de nastere ca au cnp si ca is lepadati.
          ar fi spus sa le ardem , sa renuntam la ele .
          daca era lepadare numai cnp..atunci de ce pr. Iustin a inceput propaganda contra cipului , nu Cnp.ului ?
          cnp e un nr dat ca sa se obisnuiasca oamenii cu numere . e data de nastere plus 6 cifre de identificate a judetului sau nu stiu ce.
          cum a zis pr. Arsenie …” a aparut un 6 „.
          deci cu cnp a aparut un sase. cu cipu a mai aparut inca un 6 , si inca un 6.
          numa cu cnp nu esti lepadat. atunci putea sa vina deja antihristul ca toti is numerotati cu 666 !
          eu asa cred..apoi tu daca altfel crezi…treaba ta… Dumnezeu sa ne ajute .

          Apreciază

  2. Am o serie de întrebări având același subiect și aștept unul sau mai multe răspunsuri, dar cu discernământ. Daca in cazul adulților e simpla treabă ca declara pierdute actele și le refac in 2021 înainte de preschimbarea CI, ce fac părinții cu copii care împlinesc 14 ani după data de 3 august 2021? Mai exista sau nu soluții omenești pentru a sta in lume in ceea ce privește familiile cu copii? În opinia mea personala, nu mai sunt soluții omenesti in aceasta privinta, singura scăpare fiind la Domnul, daca nu cumva se întâmplă ceva cu UE sau Romania intre timp. P.S.: Eu sunt părinte de 2 copii și îmi pun această problema și caut soluții, dar nu vad, și nădăjduiesc că dacă cineva are vreo soluție in această problema nu o va tine doar pentru el, ci va împărtășii cu restul părinților această rezolvare a problemei. Iertare și Doamne ajuta!

    Apreciază

      • Daca nu locuiam la 600 km distanta veneam la protest. Am fost și la mitingul anticip din București făcut cu binecuvântarea sfintului. Iustin Parvu. Să știi că nu sunt comod. Întrebați pe bucureșteni s-au cei din Ilfov ce fac ei acolo.

        Apreciază

        • Din păcate alternative nu exista. Doar daca vine un război sau de destramă UE ar putea sa mai existe amânări, nu și alternative.

          Apreciază

    • este o petitie pe net a lui Mihai Chirila,
      poate o fii ceva cu ea !
      altceva : sa fie spovedita curat toata familia la duhovnic.
      sa va rugati cu copiii acasa mai mult ca sa va lumineze Dumnezeu cum sa procedati. Mai intrebati si pe duhovnici.
      să tina fiecare membru al familiei un canon de rugaciune .
      sa tineti posturile de peste an.
      sa va rugati mai intens .
      poate mai dă Dumnezeu alternativă .

      Apreciază

      • Trebuie atentie mare la ratacitul Chirila, fiind eretic cu acte, prin teoria „partas la erezie = ortodox”, si mincinos pe deasupra. Si saccsiv ii demasca minciunile.

        Apreciază

        • Ai gresit adresa, dar iti zic: inseamna inovatie, schimbare, din limba greaca. Puteai sa dai cautare pe net, in loc sa faci pe interesantul. Chirila tot cu probleme ramane.

          Apreciază

Lasă un comentariu