Rusia – Angajații băncilor instruiți să aplice coduri de bare, cu laser, pe frunțile clienților!!!

Image result for COD DE BARE PE FRUNTE

Aceleași filme, acum traduse. Apăsați pe CC pentru subtitrare pe calculator. Pentru vizionare pe telefon apăsați în dreapta sus pe cele trei puncte așezate vertical și alegeți subtitrare în română.

„Un şef al unui birou de paşapoarte a recunoscut: „Suntem instruiţi sa aplicăm barcoduri pe frunţile oamenilor cu ajutorul laserului” (aproximativ după minutul 2)”

Se pare că fac aceasta pentru ca bancomatele să poată recunoaște clientul prin scanarea codului de bare de pe frunte. Însă noi știm că orice cod de bare sau de puncte (QR) conține numărul 666, adică numărul antihristic al fiarei.

Filmarea unui bancomat (ATM) al unei bănci din Rusia, pentru a arăta că la extragerea banilor folosind datele biometrice, se foloseşte nişte raze laser (sau unde infraroşii) pentru a identifica deţinătorul cardului bancar.

Vedeți și: 

Video – Un bărbat din Rusia a fost însemnat cu cod de bare pe frunte în timp ce era amprentat de funcționarele unei bănci. Codul de bare este vizibil la ultraviolete

49 de gânduri despre „Rusia – Angajații băncilor instruiți să aplice coduri de bare, cu laser, pe frunțile clienților!!!

 1. asta ce inseamnă?, ca ii marcheaza doar pe aceia care au optat pt card biometric? aia care au card nebiometric nu-s marcati? sau ii marcheaza pe toti ?
  ca la fel vor proceda si cu buletinele din 2021 , nu? deci daca totusi va fi o alternativa la buletin ne-biometric nu este riscul ca tot te marcheaza cand faci poza?
  …ca daca e asa…apoi nu de mirare sa ne retragem din orase cum o zis multi pe saccsiv !

  Apreciază

  • mai io is la sat ! ce securist visezi ? securist ii ala care indeamna la biometrie si cipuri !
   acu ii securist si care pune in practica sfatul pr. Iustin sa traiasca la tara sa aiba un ogoras ?
   nu asa zicea si Cuv. Paisie ?

   Apreciază

    • da măi, is si pe M.Teodot pe blog da ! ce are? n-am.voie nici sa vorbesc cu ei? tre sa ma ingradesc si de Teodot cu vorbirea? atunci ar insemna sa nu mai vorbesc nici cu mama mea nici verisori nici cu nimeni numa cu ingraditii !
     io si cu tine vbesc…nu te resping ! io te iubesc si pe tine 🙂
     Doamne ajuta!

     Apreciază

 2. off topic
  Ciprian,
  nu-ţi scriu pt. a încerca să te conving ,ci doar pt. a scoate în relief /a lămuri niște aspecte.
  În primul rând te-aș ruga să faci diferența între expresia , ,,a se afla în erezie ” și faptul de a condamna pe cineva. Sau între expresia ,,a fi în erezie ” și a face pe cineva eretic.
  Un viitor Sinod va putea lămuri cele lămurite cu cea de a doua problemă ,însă noi nu. Un viitor Sinod va putea hotărâ fie într-un fel fie în altul,în funcţie de contextul,particularităţiile ,conjunctura și toate celelalte aspecte pe care le va lua în considerare. Te vei opune hotărârii lui dacă nu va decide în conformitate cu viziunea/opţiunea ta de acuma ?
  De aceea ,spun,hai să nu discutăm despre aspecte care nu-s de competenţa noastră și să ne concentrăm pe reala problemă care ne preocupă pe toţi ,pt. că ne vizează pe toţi /ne implică/ne afectează pe toţi :suntem în erezie sau nu? Și dacă da ,în ce condiţii?
  Repet :te rog să faci distincţie între a fi în erezie și acuzaţia de a fi eretic.
  Pe noi ne interesează dacă suntem în erezie ,nu cum sunt numiţi cei care se află în erezie. Lupta se dă cu erezia.
  Chestia cu felul cum sunt cei numiţi care se află în erezie, fiecare după particularităţiile lui, este de competenţa unui Sinod,unei instanţe abilitate/îndrituită să facă astfel de judecăți.
  Și dacă vrei ,este un steag fals care este fluturat de cei care vor să distragă atenția de la adevărata luptă împotriva ecumenismului , și care caută astfel să creeze alte subiecte pt. a-și atinge scopul ,pt. a schimba direcţia/pt. a muta atenţia…
  Acuma voi trece la subiect. Te rog mult,să ai răbdare și să fi atent. E f. important.
  ,,Altcineva”spune:,,despre faptul că cel ce pomenește pe episcop mărturisește că este de aceeași credință cu el spune Sfântul. Ghenadie Scholarios ,dar este de la sine înţeles că acest lucru este valabil când nu ai nici o atitudine și când crezi ce crede episcopul. Dar atunci când tu îl pomenești pe episcop, mărturisești complet diferit de erezia aceluia ,cum se poate să se mai spună că mărturisești aceeași credință cu el? „.
  Dar ,Ciprian, cel care pomenește Episcopul, tocmai de asta îl pomenește, pt. că mărturisește aceeași credință ca și el,adică dreapta credință. Dar dacă tu ,,mărturisești complet diferit decât erezia lui „,atunci pt. ce să-l mai pomenești? Cum să-l mai pomenești dacă tu ,,mărturisești complet diferit de erezia aceluia „?
  Sfântul Maxim spune clar :,,comuniunea este condiționată în mod absolut de mărtrisirea aceleiași credinţe/dreptei credinţe”.
  Deci,de ce să-l mai pomenești atunci ? Căci spune ,,altcineva ” că : ,,dar atunci când tu ,deși îl pomenești pe episcop, mărturisești complet diferit de erezia lui”. Păi dacă el mărturisește o erezie tu cum să-l mai pomenești? Te rog arată-mi unde învaţă Biserica așa ceva,Ciprian, precum explică ,,altcineva „?
  Mai departe ,ex. cu episcopul ortodox și cu preotul eretic pe care episcopul îl caterisește ,îl contrazice flagrant pe altcineva și îi anulează chiar teoria lui și demonstrează în mod clar că cei doi nu pot fi în comuniune.
  Iar ex. cu :,, când episcopul este ERETIC, iar preotul ,deși îl pomenește, nu are același cuget cu episcopul eretic și mai are și curajul să spună asta ,nu se poate pune problema că se află preotul în erezie, pt. că Sfântul Teodor numește asemenea preot ortodox ,dar pt. că nu are curajul mărturisirii (îngrădirii n.m. …,și subliniez) până la capăt ,recomandă neparticiparea la sljbele lui,nu pt. că nu ar mai fi slujbe (dar nimeni nu spune asta Ciprian -n.m.) ,ci pt. ca preotul să simtă că nu face ce trebuie (pt. că preotul se află în erezie Ciprian, părtäș la erezie, în comuniune cu erezia n.m.).
  ,,așa procedăm și noi” ,spune ,,altcineva „. Deci dânsul afirmă că face așa ,deși oficial tăgăduiește acest lucru.
  Mai spune ,,altcineva „: ,, scrisoarea BOG menționează corect că prin admiterea în CMB Biserica a intrat în contact cu erezia (minciună Ciprian. Spune că Biserica se află în erezie, Ciprian n.m.), așa cum au făcut toate celelalte (deci aici recunoaște că și celelalte… n.m.) ,dar asta nu înseamnă că cineva din Georgia ar fi considerat că poporul și clerul sunt eretici (nu așa s-a pus problema, ci …,că sunt în EREZIE ,Ciprian, te rog să fi atent la aceste detalii !n.m.),ci doar că Biserica se află într-o comuniune (cu cine Ciprian?!! Cu erezia Ciprian! Și dacă vrei ,cu eretici condamnaţi de Biserică Ciprian. Cu catolici ,protestanţi,monofiziţi s.a.m.d. -n.m.).
  Ce scrie ,,altcineva” acolo ,Ciprian? Și cum scrie? E corect? Ţi se pare normal?! Toate sunt răstălmăcite, strâmbate omise sau schimbate.Cu ce scop?
  Și vreau să te întreb., Ciprian: dacă o Biserică se află în erezie, membrii ei nu se află în erezie ?! În comuniune cu erezia, cu duhurile ei?!

  Și încă ceva. Spun georgienii: ,,Biserica ,participând la activităţile CMB ,își declară consimțământul faţă de toate învăţăturile și activităţile CMB. Chiar prin acest mijloc ea devine parte a minciunii și a tuturor greșelilor CMB. Ea devine eretică în măsura în care CMB însuși este eretic”.
  Auzi Ciprian ce spun georgienii?
  Iar ai noștri au acceptat toate acestea sinodal acuma Ciprian. Le–au parafat ,le-au legiferat.
  De aceea Ciprian, este nevoie de îngrădire acuma . De ruperea comuniunii. Dar nu cu Biserica, pt. că încă nu a avut loc un Sinod Ortodox care să clarifice lucrurile , ci cu ecumeniștii din Biserică și cu toţi cei aflaţi în comuniune cu ei ,adică cu erezia. Cu duhurile ereziei ,dacă vrei. De aceea și PreaSfințitul Iustinian, înainte de a muri ne-a avertizat să nu-i mai pomenim pe ierarhii noștri că întrăm în (legătură cu ) duhurile lor !
  De aceea trebuie să ne îngrădim de erezia din Biserică și de cei aflaţi în comuniune cu ea.
  Mă iertaţi !
  Evitaţi cearta pe tema cum sunt numiţi cei care sunt în comuniune cu erezia!
  Este o discuţie inutilă și un motiv de dezbinare. Cine pedalează pe această problemă nu caută decât motive de ceartă și de dezbinare… .Nu suntem Sinod.
  Lăsaţi la o parte problemele care nu sunt de competenţa voastră.
  Lupta noastră este cu erezia.
  Nu vedeţi că ecumeniștii oficiali nu se mai luptă cu ortodocșii?! De ce ? Pt. că era contra-productiv pt. ei. Pierdeau. Toată lumea își dădea seama de adevăr,…,se strângea în jurul celor nedreptăţiţi ,prigoniţi.
  Și așa că, ce au făcut ?
  Și-au introdus oamenii lor în interior ,care fac praf totul. Dezbinare ,ceartă ,răfuială non -stop! Bineînțeles, pe motive ,,întemeiate „.

  Apreciază

  • SPUI GRESIT/MINTI cand spui ca, Sf Teodor Studitul spune aceste ACESTE MINCIUNI, SI nu tu personal……..când episcopul este ERETIC, iar preotul ,deși îl pomenește, nu are același cuget cu episcopul eretic și mai are și curajul să spună asta ,nu se poate pune problema că se află preotul în erezie, pt. că Sfântul Teodor numește asemenea preot ortodox ,dar pt. că nu are curajul mărturisirii (îngrădirii n.m. …,și subliniez) până la capăt ,recomandă neparticiparea la sljbele lui,nu pt. că nu ar mai fi slujbe …..DE FAPT Sf Teodor Studitul spune asta….Iar despre celelalte întrebări (dacă EPISCOPUL NU s-a aflat în sinodul adulter şi IL NUMESTE adunătură mincinoasă, dar IL POMENESTE pe mitropolitul său care s-a aflat în acel sinod, dacă DECI TREBUIE SA NE IMPARTASIM de la un preot al [acelui] episcop ortodox) am răspuns şi în alte [dăţi], în scrisorile către Evod, că:
   Pentru ICONOMIE, TREBUIE [să ne împărtăşim], numai el1 să nu liturghisească împreună cu ereticii. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomeneşte pe EPISCOPUL ORTODOX, CHIAR DACA ACELA, de frică, îl pomeneşte pe mitropolitul său eretic….
   Dar dacă [PREOTUL] POMENESTE VREUN EPISCOP ERETIC, chiar dacă [preotul] are vieţuire fericită, CHIAR DACA E ORTODOX, trebuie SA NE DEPARTAM de dumnezeiasca împărtăşanie; dar când e vorba de MASA DE OBSTE de vreme ce doar acolo [la liturghie], din frică,Acel preot îl pomeneşte [pe episcopul eretic] -, ar putea fi acceptat [acel preot] să binecuvinteze şi să cânte cu noi, dar numai dacă nu a slujit, nici nu a avut conştient părtăşie nici cu eretic, nici cu episcopul său, nici cu vreun altul [de acest fel]…>>>>Scrisoarea 49,Fiului Naucratie,pag 59 si pag 60…….DECI DOAR LA TRAPEZA (MASA DE OBSTE)POATE FI PRIMIT UN POPA ERETIC,PRIN ICONOMIE MAXIMA si nu ce minciuni si bazaconii spui tu personal…..PRECUM SI AICI……La prima, despre PREOTUL ORTODOX, dar care POMENESTE, DIN FRICA DE PRIGOANA, pe EPISCOPUL ERETIC, ţi s-a răspuns mai înainte1, dar [îţi răspund] iarăşi: dacă nu va liturghisi împreună cu un eretic şi nu se va împărtăşi cu unii ca aceştia, trebuie primit unul ca acesta când e VORBA DE MANCARE IMPREUNA şi de PSALMODIERE şi de BINECUVANTAREA bucatelor (şi aceasta prin ICONOMIE), dar NU la DUMNEZEIASCA IMPARTASANIE. Şi, cât timp TINE EREZIA, trebuie SA SE CERCETEZE NEAPARAT; iar că pentru cei primiţi ar AJUNGE MARTURISIREA, nu ştiu decât că aceasta este în chip limpede un VICLESUG.2 ……DECI SE PRIMESTE POPA ERETIC DOAR LA INFULECAT BUCATE ,PRIN ICONOMIE….SI ATAT…..

   Apreciază

  • TU SPUI SI ALTE ,,INOVATII” DIN MINTEA TA….CEI CARE SUNT IN EREZIE ,CICA NU-S ERETICI….PANA LA SINODICEASCA CERCETARE….FALS…..i-auzi pe Sf TEODOR STUDITUL…..Dar hai să vedem cuvântul lui fără logică. „M-am împărtăşit, dar nu am avut părtăşie”. Zice undeva cel cu glas mare între teologi1: „M-am împărtăşit [metelabon] de chip şi nu l-am păzit. Se împărtăşeşte [metalambanei] de slăbiciunea mea ca şi chipul să-l mântuiască, şi trupul să-l facă nemuritor. Iată, dar, se face părtaş [k o ino n ei] cu a doua părtăşie [koinonian] şi care e mult mai uimitoare decât prima”. Iată că „M-AM IMPARTASIT” ESTE INTELES ca „A AVEA PARTASIE”. Căci IMPARTASIRE [metalefis] şi PARTASIE [koino nia ] ESTE ACELASI LUCRU, una trăgându-şi numele de la a avea parte împreună de ceva [metehestai], iar una de la a face părtaşi pe cei ce au ceva împreună……..Scrisoarea 452,catre Nichita Egumenul……PRECUM SI SF IUSTIN POPOVICI AICI…..”Intercommunio” – între-unirea, între-împartasirea cu ereticii în Sfintele Taine, si îndeosebi în Sfînta Împartasire – este cea mai rusinoasa tradare a Domnului Hristos, tradare de Iuda; si, mai mult, tradare a întregii Biserici a lui Hristos, a Bisericii Dumnezeu-omenesti, a Bisericii Apostolilor, a Bisericii Sfintilor Parinti, a Bisericii Sfintei Traditii, a Bisericii celei una. ….BISERICA ORTODOXA SI ECUMENISMUL,PAG 141…..PRECUM SI SF MAXIM MARTURISITORUL AICI….Pentru că, dacă Dumnezeu a aşezat în Biserică în primul rând apostoli, în al doilea rând proroci, iar în al treilea rând învăţători spre desăvârşirea sfinţilor (Ef, IV, 11), spunând în Evanghelie Apostolilor şi prin ei şi celor de după ei:
   „Ceea ce vă spun, spun tuturor“ (Mc, XIII, 37), şi iarăşi: „Cel ce vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte şi cel ce vă dispreţuieşte pe voi, pe Mine Mă dispreţuieşte“ (Mt, X, 40; Lc, X, 16), este limpede şi evident că acela care nu primeşte pe apostoli, pe proroci şi pe învăţători, ci nesocoteşte expresiile şi glasurile lor, Acela dispreţuieşte pe Însuşi Hristos.
   Să observăm însă şi alt lucru: Dumnezeu a ales şi a ridicat apostoli, proroci şi învăţători spre desăvârşirea sfinţilor (Ef, IV, 11-12), diavolul însă a ales şi a ridicat şi el apostoli, proroci şi învăţători mincinoşi împotriva dreptei cinstiri a lui Dumnezeu ca să lupte şi să combată atât Legea Veche, cât şi Evanghelia. Iar apostoli, proroci, învăţători mincinoşi cred că sunt doar ereticii ale căror cuvinte şi gânduri sunt perverse (Fa, XX, 30). Deci, aşa cum cel care primeşte pe adevăraţii apostoli, proroci şi învăţători primeşte pe Dumnezeu, tot aşa şi cel care primeşte apostoli, proroci şi învăţători mincinoşi primeşte pe diavolul……. ……Acestea vi le-am spus fără teamă şi reţinere, stăpânii mei, ca să vă feriţi atât pe voi înşivă, cât şi pe noi. Vreţi ca, având toate acestea scrise în cartea inimii, să vin să mă cuminec în Bisericile care propovăduiesc aceste lucruri şi să intru în comuniune cu cei care respingând, chipurile, pe diavolul, resping de fapt pe Dumnezeu? Să mă ferească Dumnezeu Care pentru mine S-a făcut om afară de păcat! (Evr, IV, 15)…………….Şi punând metanie, a zis:
   – Dacă vreţi să faceţi ceva robului vostru, faceţi, dar eu nu voi intra nicicând în comuniune cu cei ce primesc unele ca acestea…………..ACTELE PROCESULUI….Deci EREZIA ESTE FACUTA/PROMOVATA/PREDICATA/PUSA IN APLICARE DE OAMENI SI EI SUNT ERETICI…..UITE AICI….CE ESTE EREZIA?….Toate învăţăturile omeneşti, cuprinzând propria cugetare inspirată din intelectul înşelător, din înţelepciunea trupească a oamenilor strecurate abil în învăţătura despre Dumnezeu, descoperită de Dumnezeu, pricinuiesc moartea veşnică. Cugetarea omenească inclusă în învăţătura credinţei creştine se numeşte erezie, iar urmarea acestei învăţături – rea-credinţă……
   Ereziile, fiind o lucrare trupească, rod al înţelepciunii trupeşti, sunt născoceli ale duhurilor necurate. Feriţi-vă de eresurile cele împotrivitoare lui Dumnezeu – zice Sfântul Ignatie Teoforul – deoarece prin însăşi natura lor, acestea sunt născociri diavoleşti ale şarpelui plin de toată ………….Sf Ignatie Briancianinov…despre mantuirea neortodocsilor……….

   Apreciază

  • ASCULTA CE AVERTIZEAZA SFINTII SI CE SPUN DESPRE INVATATORII DE EREZII,ADICA ERETICI…..Sf Teodor Studitu-Scrisoarea 39 catre Egumenul Teofil,pag 41
   ….ştiind că este erezie, să fugi de erezie, adică de eretici, încât nici să te împărtăşeşti cu ei, nici să-i pomeneşti la dumnezeiasca liturghie, în preasfânta1 ta mănăstire. Fiindcă cele mai mari ameninţări spuse de sfinţi zac asupra celor ce se învoiesc2, chiar numai să-i primească la masă3…………….
   Aceiasi Scrisoare,pag 43
   De aceea îţi aduc aminte, ca un frate preamic şi copil [al tău], să nu tăcem2, ca să nu ne facem strigare a Sodomei; să nu cruţăm cele de jos, ca să nu pierdem cele de sus; să nu punem piatră de poticnire Bisericii lui Dumnezeu, Care [poate] fi limita¬tă [orizomene] chiar şi la trei ortodocşi, după sfinţi……Sf Nicodim Aghioritul-Deasa Impartasire
   Pag 47,48
   Lui Dumnezeu trebuie mai ales să ne supunem. Iar dacă pilda acestor atât de slăviţi şi iubitori de Dumnezeu Sfinţi ne învaţă să ne supunem lui Dumnezeu, cu cât mai mult ne învaţă să-i imităm în celelalte şi să nu ne supunem oamenilor, când aceştia ne sfătuesc cele protivnice lui Dumnezeu.
   Si iarăşi zice: Nu se cuvine ca cineva să împiedece pe cel ce face voia lui Dumnezeu; fie că o face după porunca lui Dumnezeu, fie pentru alt scop potrivit cu porunca. Si nici cel care o face nu trebuie să se supună celor care îl împiedecă, chiar dacă aceştia ar fi prieteni adevăraţi ai lui Dumnezeu, ci să rămână la judecata şi la hotărîrea pe care a socotit să o facă………………..
   Si iarăşi zice: Nu se cade să urmăm predaniile oamenilor şi să călcăm porunca lui Dumnezeu. Si iarăşi, nu se cuvine să punem voia noastră mai presus de voia lui Dumnezeu, ci la tot lucrul se cade să căutăm a face voia lui Dumnezeu. Iar Dumnezeescul Gură de Aur zice: „Să stăm cu bărbăţie împrotriva tuturor celor ce ne împiedică de la acest lucru. Ascultă ce zice Hristos: „Cel ce iubeşte pe tatăl sau pe mamă mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine”, deoarece când săvârşim vreun lucru plăcut lui Dumnezeu, cel ce ne împiedică de la aceasta trebuie să-l socotim vrăşmaş şi protivnic, chiar de ar fi tatăl nostru, chiar mama sau oricine alt cineva”. (Cuv. 19 despre Feciorie).
   Iar Sfântul Ignatie purtătorul de Dumnezeu zice: Cel ce grăeşte în afară de cele poruncite de Dumnezeu, chiar dacă este vrednic de încredere, chiar dacă posteşte, chiar dacă se nevoieşte, chiar dacă minuni face, chiar dacă proroceşte, să-ţi fie tie ca un lup îmbrăcat în piele de oaie, care strică si nimiceşte oile.
   Iar dumnezeescul Meletie Mărturisitorul zice: Să nu ascultaţi nici pe monahi, nici pe preoţi când vă sfătuesc cele rele. Dar ce zic eu monahi si preoţi? Nici episcopilor să nu vă supuneţi când vă sfătuesc să faceţi, să ziceţi si să cugetaţi cele ce nu sunt de folos sufletului vostru…………………….Sf Nicodim Aghioritul-Deasa Impartasanie,pag 45
   ………zice dumnezeescul Meletie Mărturisitorul:
   „Cel ce are cunoştinţa adevărului şi-l ascunde, cel ce nu susţine dumnezeeştile canoane şi Legile, se cuvine să fie pedepsit ca şi cei care le calcă. Cel ce tace adevărul, este ca cel ce acopere pe Hristos în mormânt, precum a zis unul din Părinţi. Si altul iarăşi a spus: a tăcea cineva buna credinţă este mare primejdie, muncă veşnică şi groapă a pierzării. Nu este drept şi cuviincios ca cei binecredincioşi să tacă, atunci când Legile lui Dumnezeu sunt călcate şi cei răi caută să-şi susţină rătăcirea lor. Căci a zis marele Părinte, când cineva este în primejdie să fie despărţit de Dumnezeu şi răul este aruncat asupra lui Dumnezeu, nici un dreptcredincios nu trebuie să tacă, sau să se liniştească cu totul; Pentru că tăcerea este trădare şi negare a adevărului. Acest lucru îl arată înainte Mergătorul Domnului şi vitejii Macabei, care pentru o mică poruncă a Legii s-au primejduit până la moarte şi nu au trădat nici cea mai mică parte a Legii”.
   Iar Dumnezeescul Gură de Aur zice: „Dacă nu este bine a tăcea cineva când este nedreptăţit, cu cât mai mult va fi pedepsit cel ce trece cu vederea şi tace când sunt hulite dumnezeeştile legi şi canoanele?……..SI MULTI ALTI SFINTI NE AVERTIZEAZA DESPRE…HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT,NUMITA EREZIE..

   Apreciază

  • CAT DESPRE CEI CARE O TRAG CU ASCULTAREA ORBEASCA…..ASCULTATI CE INVATA SFINTII DIN CERURI…..Iar dumnezeescul Gură de Aur din însăşi hirotonia arhiereilor dovedeşte că arhiereii sunt supuşi dumnezeeştilor canoane şi porunci, zicând: „Fiindcă arhiereul Legii vechi era căpetenie a poporului şi căpetenie fiind trebuia ca pe cap şă aibă şi puterea (deoarece stăpânirea care nu este supusă altei stăpânire mai înalte este nesuferită, de aceea are pe cap semnul stăpâniei, ca să se vadă că este sub lege); deci porunceşte Legea ca arhiereul să nu aibă capul descoperit, ci acoperit, pentru ca să înveţe capul poporului că are o stăpânire şi mai mare.
   De aceea şi în legea Harului când se hirotonesc arhiereii se pune Sfânta Evanghelie pe capul lor, pentru ca să înveţe arhiereul care este hirotonit că primeşte pe capul lui Tiara (mitra) cea adevărată a Evangheliei, adică autoritatea şi ca să mai înveţe că deşi el este cap al tuturor, totuşi este supus legilor Evangheliei, că el, care stăpâneşte peste toţi, este stăpânit de legi; că el legiueşte pentru toţi, dar este stăpânit de lege. De aceea şi viteazul şi sfântul Mucenic Ignatie scrie o epistolă cătră un arhiereu zicând: Nimic să nu se facă fără părerea ta; iar tu să nu faci nici un lucru fără părerea şi porunca lui Dumnezeu. Deci a avea arhiereul Evanghelia pe capul lui, este semn că se găseşte sub stăpânire……….SI IARASI ASCULTATI DE DUHUL SFANT CARE A VORBIT PRIN ACESTI COLOSI AI BISERICII ORTODOXE………
   …….dumnezeescul Gură de Aur zicând: „Rău lucru este pretutindenea a nu avea cineva stăpân şi cap, ci pricină a multor nenorociri şi început a toată neorânduiala şi turburarea; totuşi nu -i mai mic răul ca cei supuşi să nu se supună stăpânitorului. Dar ar putea spune cineva că se află şi un al treilea rău, când întâistătătorul şi conducătorul s-ar întâmpla să fie rău. Ci eu ştiu că acesta nu este un mic rău, ci mult mai rău decât a nu avea cineva deloc stăpân. Că e mai bine să nu fii condus de cineva decât să fii condus de un stăpân râu. Fiindcă cine nu are un conducător peste el de multe ori se izbăveşte şi de multe ori se primejdueşte; dar cine are întâi-stătător rău, totdeauna se va primejdui, căzând în gropi şi în prăpăstii. Cum dar zice: Ascultaţi pe mai marii voştri şi vă supuneţi lor?
   Pricina pentru care Pavel a zis aşa este următoarea. Pentru ca mai înainte a zis despre conducători, aceste laude: „văzând bunele roade ale vieţii lor virtuoase şi împreună petrecerea lor urmaţi-le credinţa”; apoi după ce i-a arătat că sunt drepţi întru toate, a zis: „ascultaţi pe mai marii şi întâistătătorii voştri şi vă supuneţi lor”.
   Dar îmi răspundeţi: dacă acela este rău si nu ne supunem, ce se întâmplă? Si în ce spui că este rău întâistătătorul tău? Dacă este greşit în credinţă, fugi de dânsul şi-l părăseşte, nu numai dacă este om, ci si înger din cer dacă ar fi; iar dacă este greşit în viaţa şi faptele lui, nu lua aminte……….SI IARASI DUMNEZEESCUL IOAN GURA DE AUR……De aceea şi porunca pe care a dat-o Domnul: nu judecaţi ca să nu fiţi judecaţi, se referă la viaţă şi nu la dogmele credinţei.
   Si iarăşi îmi spui în altă parte: dar cutare şi cutare om, blândul acela, sfinţitul acela, prea înţeleptul acela face aşa şi aşa. Omule, nu-mi spune mie despre acest prea blând, prea înţelept, evlavios sau sfinţit, ci dacă vrei spune că este Petru. sau Pavel sau înger din cer. Chiar dacă sunt aşa de mari sfinţi, eu nu mă grijesc de vrednicia feţelor; deoarece eu nu citesc lege şi poruncă de rob, ci lege împărătească. Iar când se citesc scrisori împărăteşti, toată vrednicia robilor să înceteze. De ce îmi aduci de faţă pe cutare şi pe cutare? Dumnezeu nu te va judeca după lenea slugilor celor împreună cu tine, ci după porunca dumnezeeştilor sale legi. Am poruncit, îţi va zice în ziua Judecăţii; trebuia să te supui poruncii mele şi nu să pui înainte pe unul sau pe altul şi să cercetezi răutăţile altora.
   Dacă şi marele împărat David a căzut într’un păcat, oare tu nu te temi ca să nu cazi? Cu adevărat este mare primejdie. De aceea se cuvine să luăm aminte. Si nu numai virtuţile sfinţilor să le imităm, ci dacă şi lor, ca nişte oameni, li s-a întâmplat vreo nepăsare sau călcare a legii, noi trebuie să ne ferim de ele, deoarece nu vom fi judecaţi de cei împreună cu noi slujitori, ci de Stăpânul şi Dumnezeul nostru, Căruia îi vom da seamă pentru toate cuvintele şi faptele noastre…………DEASA IMPARTASIRE-SF NICODIM AGHIORITUL………

   Apreciază

  • H.D ti-am mai spus LEAPADA-TE de TEORIILE TALE LOGICE,luate de la oamenii trupesti….de la cei cu SINODICEASCA CERCETARE SI….. PARTASIA LA EREZIE NU ESTE EREZIE,CI …ESTE O KAKADOXIE (parerea mea)…..Ati facut din acest 2 MINCIUNI SI INCHIPUIRI,ADEVARATE TEZE/DOCTRINE SI DOCTORATE,dar NICI MACAR UN SFANT PARINTE NU ADUCETI IN APARARE CARE SA SPUNA ACESTE ,,IMBARlIGACIUNI” MINCINOASE si care sa fie atat de STRIDENT TIPATE…..Daca SINODUL spune….Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi lucratoare pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod conștient cu ereticii amintiti sau susțin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspăt apărute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a creștinilor scindați!”……….VOI CAUTATI ALT SINOD,in loc sa va alaturati acestor ANATEME…..Trebuie sa fie un sinod pe placul vostru…Sinod ORTODOCS va fi atunci cand va ingadui Dumnezeu,dar el va ingadui cand si NOI VOM FI ORTODOCSI 100% si nu 99%,cu FAPTE……Iertati-ma si Hristos sa ne lumineze mintile si sufletele!

   Apreciază

 3. Multumesc !
  asta cu diferenta intre a fi in erezie si a fii eretic am priceput-o de Duminica trecuta deja . am observat ca tu faci diferenta asta . insa cam pt majoritatea a se afla in erezie e egal cu a fi eretic . asa ii cam pt toti…asa am.vazut !
  ma refer la cele doua tabere ! de asta s-au si neinteles !
  dar sper ca stii ca eu is un om simplu , fara nicio influenta catre nimeni ! adica oricum as intelege eu problema nepomenirii…ramane doar pt mine , eu neinfluentand si intrand in contradictii cu nimeni pe tema asta in viata reala ! numai aici pe net discut asa ceva….in rest is pe cont propriu…adica sa nu crezi ca prin mine se va influenta altcineva ! 🙂
  oricum eu is la stadiu de invatacel..ti-am zis ca ma copesesc astea..oricand pot trece/ schimba reperul cu privire la treaba asta. nu sunt 100% sigur de nimic ! inca astept si io de la altii sa vad ca au sau nu dreptate. inca astept si de la Dumnezeu luminare !
  oricum io nu sunt preot…
  cui i s-a dat mult mult se va cere
  cui i s-a incredintat mult mai mult se va cere ( aici is duhovnicii)
  sluga care n-a stiut voia Stapanului dar a facut lucruri vrednice de bataie va fi batuta putin
  sluga care a stiut se va bate muult !
  n-amzis eu ca nu trebe rupta pomenirea !
  am inteles ce spui ca se afla toti in erezie prin comuniune Liturgica si Bisericeasca !
  ma intreb atunci iarasi ca un prost :
  oare Sf..Ingeri, Heruvimii si Serafimii care coboara in Sf. Altar cand incepe ” Binecuvantata este Imparatia…” si ceilalti Sfinti pomeniti si scotand particele pt ei si pt Maica Domnului care e de fata….ei cum se afla daca si ei se roaga impreuna cu preotul aflat in erezie ??? sau ei nu-s de fata? nu mai coboara in Sf. Altar? ei cum pot sa stea in Altar si sa nu fie in aceeasi credinta cu episcopul pomenit ? 🙂

  oricum am inteles ce ai explicat…dar inca is in nedumerire !
  deocamdata nu am fost la slujbe decat de doua ori ca sa vad daca e vreo schimbare in suflet , fara sa iau Anafora , dar nici asta nustiu daca e corect ! vine gandu si-mi zice ca anafora e spurcata …da io nu-l cred , atunci zice de ce nu iei anafora…zic de aia ca fac greva foamei ca nu-s de accord cu ce a semnat episcopul pomenit ! si cu cate si cate ganduri ma cearca de la aghiuta sa ma dea in vro extrema !
  deci de aia deocamdata imi vad de treaba mea si ma rog lui Dumnezeu sa fac ce pot !
  nu e de competenta mea asta !
  iarta-ma , Doamne ajuta!c

  Apreciază

   • of Doamne ! de aia nu vreau sa-mi mai bat capu cu de astea !
    unu zice asa , altu altfel… deja daca ascult de toate parerile devin ca o barcuta in mijlocu mării batuta de vanturi din toate partile!
    Doamne Iisuse scapa-ne ca pierim..! cand oi ajunge la limanul linistit?

    Apreciază

 4. Referitor la Video – Un bărbat din Rusia a fost însemnat cu cod de bare pe frunte în timp ce era amprentat de funcționarele unei bănci. Codul de bare este vizibil la ultraviolete

  nu stiu de ce am eu impresia ca omu asta face pe prostu, auzi la el nu imi inchipui ca sunt incuiat la cap
  Ciudat ca unu incuiat la cap asa cum spune el despre sine, afirma la min 2:50 ca lanterna are o stralucrireultravioleta de 365 de nanometri
  La min 2:51 lanterna aia de 365 nanometri nici macar nu era indreptata spre frunte ci undeva in sus iar semnu era totusi vizibil.
  La min 2:40 (dati incetinitorul – setari playbackspeed – 0.25) cdul de bare se vede proiectat pe degete.

  Concluzie: asta face misto de ortodoxi
  Nu ca sistemul nu ar avea tehnologia asta, dar asta e un film la misto.

  Apreciază

 5. Roman,
  Nu m-aţi înţeles.
  Acelea nu erau afirmaţiile mele ci ale lui ,,altcineva „, pe care nu am dorit să-l expun ca să nu se creadă că am ceva personal cu dânsul.
  Eu chiar de aceea am scris pt. că mi s-a părut total anapoda și în contradicţie cu ce învaţă Biserica și Sfinţii Părinţi.
  Am și menționat în comentariu faptul că cel ce a scris acele lucruri le răstălmăcește ,strâmbă ,schimbă ș.a.m.d.
  Ciprian a înţeles tot ce am scris pt. că știa la cine mă refer și în ce context s-au făcut acele afirmaţii.
  De aceea m-am adresat lui personal.
  Dacă v-am smintit ,mă iertaţi!
  N’a fost cu intenţie.

  Apreciază

 6. Danielvla,
  Îmi pare rău că nu mă înţelegeţi…
  ,, Nu există așa ceva,să fi în erezie și să nu fi eretic”,afirmaţi.
  Eu nu am spus nici așa…,nici altcumva.
  Eu am spus de la început că nu mă pronunţ asupra acestor lucruri pt. că nu sunt de competenţa mea și…,nu vreau eu să judec pe cineva.
  Am spus că lupta noastră este cu păcatul,cu erezia ,nu cu omul sau…cu fraţii noștri din Biserică.
  Dacă Sfântul Maxim nu a judecat pe nimeni ,sunt eu ticălosul mai mare,mai înţelept ,ca să fac altcumva?
  Sfinţii sunt modelele noastre ,iar exemplul lor trebuie să-l urmăm și noi ,fiecare după puterile lui.
  Danielvla ,cu altă ocazie v-am invitat și vi-am spus :numiţi-i dvs,cum vreţi. Pe mine nu mă interesează subiectul.
  Eu sunt prea mic și neînsemnat pt. a judeca pe cineva sau…pt. a eticheta.
  Și nu sunt Sinod.
  Nu știu cum se va pronunța un Sinod în această problemă și nu vreau eu să mă pronunţ.
  Dacă voi fi contrazis de hotărârea unui viitor Sinod Ortodox, contrazis într-un fel sau altul , eu voi rămâne atunci cu judecata ,cu păcatul judecăţii ,iar cei pe care eu i-aș acuza acuma ,poate se vor pocăi sau poate acel Sinod sau altceva,îi va absolvi de vina pe care eu le-aș pune-o în spate.
  Așa că, eu nu mă pronunţ. Și din alte motive …,de conștiinţă.
  Deci dacă dvs. o să dezvoltaţi subiectul , o ve-ţi face-o pt. a vă lămuri dvs. personal niște aspecte. Repet :eu nu am afirmat nici așa ,nici altcumva,în sensul în care insistaţi dvs.
  Pt. mine atenţia este îndreptată în altă parte ,iar acest subiect nu prezintă interes.
  Dacă-l puteţi lămuri într-un sens patristic , și ceea ce veţi afirma va fi în consens cu ceea ce afirmă Sfinții Părinţi ,Biserica ,bineînțeles că mă voi bucura și voi primi și eu. Nu mă voi opune. Căci nu cugetul meu/părerea mea contează ,ci cugetul Bisericii.
  Cred că m-am făcut înţeles acuma…
  Nădăjduiesc.
  Mă iertaţi!
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • Ciprian P , vreau să-ți spun că nu numai prin anafora intri in comuniune , ci și prin toate celelalte inclusiv rugăciunea , iar pentru că nu știi de cine sa asculți , vreau să-ți spun sa fii fff atent , roaga-te să-ți descopere Dumnezeu adevărul , pace multa ,iertați va rog !

   Apreciază

  • Vezi ca TU CAZI SUB ANATEMA UNUI SINOD ORTODOX-ROCOR 1983,care a dat DEJA,anatema ECUMENISMUL si nu alta erezie ,ca sa te faci ca nu intelegi.Chiar daca tu si ALTII ,acceptati aceasta HOTARARE SINODALA,oricum ea a fost data,asa ca din EREZIE TE POTI INTOARCE DOAR CUM SPUN TOT, SFINTII PARINTI…..Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 386 Fiului Taleleu,pag 113…..Iar dacă ar zice că se pocăieşte şi ţine un canon, să arate aceasta prin mărturisire scrisă, dând anatemei pe ere-tici, împreună cu erezia, şi nemaiavând nicidecum legă¬tură cu ei. Dar până nu face aceasta, să vă lepădaţi de el, voi care vă temeţi de DomnuL Căci este viclean când se preface că se întoarce, rănindu-vă pe ascuns şi împrăştiind pe ascuns cuvinte vătămătoare, ca şi cum ar fi, fără îndoială, din partea potrivnicilor.
   Sf Teodor Studitul –Scrisoarea 393,pag 121….Dar [să revenim] cu cuvântul la întrebările puse.
   1. Unii s-au plecat [ereziei] de bună voie, fără să-i si¬lească cineva [sau ceva],
   2. Alţii în urma bătăilor.
   3. Alţii numai prin ameninţare.
   4. Alţii fără ameninţare şi chinuri, ci doar din frică.
   5. Alţii ca să nu cadă din ale lor.
   6. Unii din neştiinţă.
   – [Deci] cum trebuie primiţi aceştia dacă se întorc?
   e limpede că dacă arată toate roadele vrednice de pocăinţă. Şi care sunt aceste [roade]? Depărtarea de Sfintele Taine împreunată cu plângerea şi rugăciunea ostenitoare. Pentru cei din prima categorie, timpul e de trei ani, pentru cei din a doua, doi ani, pentru cei din a treia, a patra şi a cincea, ca şi cei din prima, iar pentru cei din a şasea, un an.
   dar după plinirea [timpului de pocăinţă], care trebuie să fie statutul lor?
   dacă e din catalogul preoţesc şi nu a subscris [ereziei]2 şi nici nu se mai împărtăşeşte de împărtăşania ne¬credincioşilor, să fie [restabilit] în tagma clericală în care a fost rânduit. Dar dacă a subscris, să fie oprit de la sluji-rea celor sfinte până la un sinod ortodox, împărtăşindu-se însă [până atunci] cu Sfintele Taine………ALT SINOD PE CARE IL ASTEPTATI VOI ESTE OBLIGAT SA RESPECTE SINOADELE DINAINTEA SA,DACA ESTE ORTODOX,ALTFEL SE NUMESTE SINOD TALHARESC SAU ERETIC (PRECUM CRETA 16),ASTA TOT SFINTII INVATAT…..Sf Maxim Marturisitorul-Procesul de la Palat,pag 16……Regula evlavioasă a Bisericii le-a recunoscut drept sinoade sfinte şi aprobate pe cele pe care le-a judecat atare corectitudinea dogmelor. („CORECTITUDINEA DOGMELOER“ asigură deci ortodoxia sinoadelor……….PRECUM SI AICI……Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 24 Catre Teoctist Magistrul,pag 21
   Prin urmare, stăpâne, sinod nu înseamnă a se aduna pur şi simplu ierarhi şi preoţi, chiar dacă sunt mulţi (căci mai bun este, zice [Scriptura], unul care face voia lui Dum¬nezeu decât mii care o calcă), ci [a se aduna] în numele Domnului prin cercetarea şi păzirea canoanelor, şi a lega şi dezlega nu la întâmplare, ci aşa cum cere adevărul şi canonul şi regula acriviei………
   Căci cuvântul lui Dumnezeu, prin firea lui, nu se poate lega şi puterea nicidecum nu a fost dată ierarhilor ca să poată face vreo călcare de canon, ci numai ca să urmeze cele dogmatisite şi să calce pe urmele celor care le-au primit înaintea lor (nu ştiu decât că ceva necanonic este şi trecerea cu vederea [a canoanelor])……..
   CE NU VREI SA INTELEGI DIN CE SPUN SFINTII PARINTI,CLAR SI LIMPEDE……dupa invatatura acestora MERGI si NU AI CUM SA TE INSELI,fiindca acesti SFINTI SUNT IN CERURI SI NU S-AR FI MANTUIT DACA SPUNEAU NEADEVARURI sau viclenii…..CARE SFANT PARINTE SPUNE CA ERETICII SUNT ERETICI IN BISERICA CEA UNA …PANA LA SINODICEASCA CERCETARE????!!!!!………ARATA-MI MACAR UNUL SI INDICA-MI SURSA………..RESTUL E GARGARA DIN MINTEA LOGICA A OMULUI MODERN………Si te mai intreb ceva ……DE CE CEI CA TINE NU VOR SA RECUNOASCA SINODUL ORTODOX LOCAL ROCOR 1983,asa cum TOTI SFINTII ASCULTAU DE ORICE TIP DE SINOD,INCLUSIV LOCAL…….UITE DOVADA….. Sf Nicodim Aghioritul,Pidalion ,Prolegomena indeobste despre Sfintitele Canoane,subnota 12,pag 25…….12Cum ca canoanele Ecumenicelor Sinoade ,mai multa tarie au decat ale celor localnice ,iar cele ale celor localnice mai multa tarie au decat cele ale Parintilor celor in parte.Si mai ales decat cele neintarite de vreun Sinod Ecumenic si citeste zicerea Sf Fotie despre acestea………….Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 30 Patriarhului Nechifor,pag 27…………Deci, noi, o Preafericite, sun¬tem ortodocşi întru toate, lepădând toată erezia şi pri¬mind tot sinodul acceptat [de Biserică], fie ecumenic, fie local şi, desigur, ţinând cu tărie sfintele şi canonicele decrete [diatoposeis] promulgate de ele. Căci nu înva¬ţă în chip desăvârşit drept cuvântul adevărului cel căru¬ia i se pare că are dreapta credinţă, dar nu se ţine în chip drept de dumnezeieştile canoane.
   Sf Maxim Marturisitorul-Procesul de la palat,pag 16………..TEODOSIE: Acest document a fost dat jos şi deci abrogat şi respins.MAXIM: A fost dat jos de pe zidurile de piatră, nu însă din minţi şi din suflete. Să se primească condamnarea acestor lucruri edictată prin dogme şi canoane evlavioase de Sinodul din Roma (Lateran, 649) (Pentru Sf. Maxim Sinodul Lateran din 649 avea autoritatea unui Sinod Ecumenic) şi atunci şi peretele cel din mijlocul nostru va cădea (Ef, II, 14) şi nu vom mai avea nevoie de îndemnuri……………….DECI REPET ……..ANATEMA – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. ANATEMA – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi lucratoare pentru mantuire. De aici ANATEMA – si celor ce comunica in mod CONSTIENT cu ereticii amintiti sau susțin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspăt apărute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a creștinilor scindați!”……………

   Apreciază

  • Danielvla , va rog frumos sa argumentați teologic , că HD nu are dreptate , dar m-aș bucura mult sa -i demontați toate afirmațiile , sa ne convingem și noi odată de adevăr , de la o persoana mai autorizata , va mulțumesc mult , iertați va rog ,

   Apreciază

   • Virgil nu stiu ce demonstratie de la o persoana autorizata astepti. Eu imi spun aici parerile mele de pacatos. Daca gresesc voi da raspuns. Nu sunt asa autorizat cum crezi. Pana una alta vad ca mai fiecare sunteti care mai de care mai autorizat. Si incep sa dau dreptate celorlalti administratori de site-uri, care nu permit chiar orice comentariu. Vad ca aici ati navalit voi cu tot felul de pareri, iar cititorul simplu nu mai stie ce sa creada…

    Apreciază

    • Daniel Vla….eu sunt cel mai spurcat,ticalos si depravat om de pe pamant,dar NU ERETIC….Eu NU spun prea MULTE,decat cand chiar e NEVOIE,eu am adus PE SFINTII DIN CERURI SA SPUNA….ASCULTATII PE EI SI PE NIMENI ALTCINEVA…sunt vremurile de pe urma si sunt inselatoare,mai mult decat de la facrea lumiii….Doar Invatatura Sfintilor,rugaciunea si postul NE MAI POT LUMINA IN LUMEA LUI ANTIHRIST DE AZI…..IARTA-MA!

     Apreciază

   • Ptr Virgil…..N-ai cum sa …argumentezi ceva NETEOLOGIC,cu ceva TEOLOGIC.Ce spune HD NU EXISTA IN CARTILE SFINTILOR PARINTI.Sunt BAZACONII dezvoltate/aparute/invatate de la monahul Sava&co.Nici un Sf Parinte NU invata/clasifica/imparte ca …ereticii sunt condamnati si necondamnati….si ca ….ereticii sunt in Biserica cea Una ,impreuna cu ortodocsii,LEGATI SI TINUTI CU FORTA,pana la….sinodiceasca cercetare…..FALS.CREDE-TI SI FACE-TI ce spun Sfintii din CERURI,in Invataturile lor si nu in BAZACONIILE popilor/monahilor de pe pamant…..Iertati-ma!

    Apreciază

    • roman
     Nu puteai fi altceva decat un… sa zicem exagerat, dupa inversunarea cu care comentezi.
     Intr-adevar, n-am gasit nici eu la vreun sfant conceptele separate de „eretici condamnati” si „eretici necondamnati”. Eretici sunt si unii si altii. Aceeasi soarta ii asteapta, daca nu se pocaiesc. Numai ca, din Pidalion si scrierile Sfintilor Parinti, reiese clar ca se face distinctie intre ei. In timp ce ereticii condamnati sunt indepartati cu totul din Biserica (ca si comunitate de credinciosi), ceilalti inca nu sunt exclusi din forma exterioara, administrativa a Bisericii, desi sunt rupti de Trupul tainic al Ei si nu se pot mantui daca raman in aceasta stare.
     Diferenta dintre cele doua categorii reiese si din modul in care sunt reprimiti in sanul Bisericii. In timp ce ereticii indepartati cu totul din Biserica (dar botezati candva) sunt reprimiti prin mirungere, cei aflati inca formal printre ortodocsi sunt reprimiti doar prin taina pocaintei. Eeticii din prima categorie, care n-au Botez valabil, sunt primiti, in mod logic, prin Taina Botezului.

     Apreciază

 7. Roman, scuza-ma, daca tot vad ca ai informatii precise…te rog daca poti, sa-midai exact citatul unde ierarhii romani au declarat ca ei considera si sustin ca Biserica s-a impartit in asa zise ramificatii si ca Biserica nu a existat in trecut ci se ca constituii in viitor din celelalte ramificatii ?
  si unde exact anume in hotararile lor cretane nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de ale ereticilor si ca considera valid falsul botez si falsa euharistie a ereticilor ?
  daca poti… da copy cu hotararile astea ale sinodului roman !
  multumesc. Doamne ajuta !
  vreau sa am textul ala !

  Apreciază

  • CIPRIAN….Iarta-ma!UITE CE HULE AU SEMNAT ASTIA IN CRETA SI ASTA E CEVA ENORM DE MIC,DUPA MINTEA MEA ENORM DE MICA SI TICALOASA….Relatiile Bisericii Ortodoxe cu lumea crestina (Creta 2016)

   6……… Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor biserici şi confesiuni creştine eterodoxe, fără a fi în comuniune cu ele, dar crede că relaţiile ei cu acestea trebuie să se sprijine pe clarificarea, cât mai repede şi cât mai obiectiv posibil, a întregii lor eclesiologii şi, în special, a învăţăturii lor generale despre Taine, har, preoţie şi succesiune apostolică…………………
   P.S.DENUMIRE DE BISERICI,pai spune Apostolul in Biblie….un Domn,o credinta,un Botez………..NU SPUNE 2 sau n ,,biserici’’……
   P.S.Cica …. relaţiile ei (ADICA A BISERICII CELEI UNA)cu acestea(CU ,,BISERICILE DIAVOLULUI) trebuie să se sprijine pe clarificarea…… învăţăturii lor generale despre Taine, har, preoţie şi succesiune apostolică…………………
   P.S.HULE SI BLASFEMII,PAI ,,bisericile’’ ,,crestine’’,adica SATANICE,au ,,invatatura despre ,,taine’’,har,preotie si succesiune apostolica…..da’ sunt TAINE SI SFINTENIE SI INAFARA BISERICII LUI HRISTOS????!!!…… DOAMNE DUMNEZEULE IARTA-NE!….Ereziile nu sînt Biserica si nici nu pot fi Biserica.Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii – aceasta Taina a Tainelor….Sf Iustin Popovici…. DE ACEIA… ANATEMA – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi lucratoare pentru mantuire.
   7…………… În spiritul celor de mai sus, toate Sfintele Biserici Ortodoxe locale participă astăzi activ la dialogurile teologice oficiale şi, majoritatea dintre ele, în diferite organisme intercreştine naţionale, regionale şi internaţionale,………..
   P.S.PAI, ECUMENISTII SATANISTI SPUN OFICIALA,CU SEMNATURA SI PARAFA,DE LA ,,TRIBUNA’’ UNUI ,,SINOD’’CA ………. În spiritul celor de mai sus, toate Sfintele Biserici Ortodoxe locale participă astăzi activ la dialogurile teologice………………
   P.S.Daca nu- s TOATE Bisericile locale DEACORD cu cele de mai sus si cu INTREAGA EREZIE SATANICA A ECUMENISMULUI,de ce TAC?DE CE NU ANATEMATIZEAZA ACESTE MIZERII SATANICE?SAU POATE EXISTA VREO BISERICA LOCALA ,CARE SA SE FI OPUS PRIN SINOD LOCAL ,CARE SE FACE OBLIGATORIU DE 2 ORI PE AN(vezi Cele stabilite de Sinodul Apostolilor,in Pidalion) ptr a CURATA Biserica cea Una de gunoaie si erezii?!!!Daca stiti voi asa ceva ,spuneti-ne si noua, celor care NU stim…..Sf Grigorie Palama si TOTI SFINTII (cititi si Invataturile spuse de Sfintii din Ceruri de mai sus) spun ca ….TACEREA este a 3-a forma de EREZIE si ateism,DE LEPADARE DE DUMNEZEU…..
   8…… Desigur, purtând dialoguri cu ceilalţi creştini, Biserica Ortodoxă….. nădăjduieşte că Sfântul Duh, care constituie întreagă instituţia Bisericii(stihira vecerniei Rusaliilor), va plini pe cele cu lipsă (rugăciune la hirotonie). În acest sens, în relaţiile sale cu ansamblul lumii creştine……….
   P.S.HULE,HULE,pai cum adica…ceilalti crestini….pai, oamenii fara Hristos, in Sfantul Potir ,pe Sfanta Masa la Sf Euharistie,NU SUNT CRESTINI,CI PAGANI……ca numele de crestin este de la Christos Dumnezeul,care NE-A INFIAT CA FII LUI DUMNEZEU….
   P.S…..Mai spun SATANIZATII DE EI…. nădăjduieşte că Sfântul Duh, care constituie întreagă instituţia Bisericii(stihira vecerniei Rusaliilor), va plini pe cele cu lipsă……
   P.S.HULE,HULE,pai cum adica Biserica cea FARA DE PATA SI PRIHANA…..TRUPUL LUI HRISTOS SI MIREASA DOMNULUI,are LIPSURI si trebuie sa faca ,,completari’’ de la NEBOTEZATI SI SECTE?!!!!……Dumnezeu sa ma ierte ca citesc asa ceva!!
   9. Dialogurile teologice bilaterale actuale, anunţate de către Conferinţele panortodoxe, sunt expresia hotărârii unanime a tuturor Preasfintelor Biserici Ortodoxe locale……………..
   P.S.Auzi si tu,cica…. Dialogurile teologice bilaterale actuale….care DIALAOG,CU DRACII ?!!!!Pai ptr cei care DORESC sa vina la ADEVAR,adica la Biserica cea Una,la Ortodoxie trebuie sa URMEZE PASII STABILITI DE HRISTOS,APOSTOLI SI SFINTII PARINTI IN SFANTA TRADITIE….se catehizeaza paganul,se Boteaza,se Mirunge,etc,DECI CE DIALOG???BUN LA CE SA FIE?
   ………. sunt expresia hotărârii unanime a tuturor Preasfintelor Biserici Ortodoxe locale………P.S.Inca ODATA intreb :A ZIS CINEVA CEVA,LA NIVEL DE IERARHIE,DIN VREO BISERICA LOCALA SI MAI ALES DIN POZITIA UNUI SINOD ORTODOX LOCAL,CA NU SUNT DEACORD CU CELE DEJA SEMNATE MAI SUS ????!!!Cum se cheama acea Biserica locala???!…Vai noua!SE TACE….
   10……… Biserica sau acele Biserici trebuie să comunice în scris refuzul lor Patriarhului Ecumenic şi tuturor Bisericilor Ortodoxe, potrivit practicii panortodoxe. În timpul consultării panortodoxe ulterioare, Patriarhul Ecumenic va urmări consensul celorlalte Biserici Ortodoxe………..
   P.S. PAI,CE PATRIARHUL ECUMENIC E FORUMUL SI CAPUL BISERICII???Pai,NU suntem la PAPI!Pai CAPUL BISERICII ESTE INSUSI ARHIEREUL VESNIC IISUS HRISTOS,iar forumul institutional/administrative,cel mai inalt din Biserica Ortodoxa de Rasarit e SINODUL ARHIERESC si NU PAPA BARTOLOMEU….
   16….. Unul din principalele organisme ale Mişcării Ecumenice contemporane este Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB)….. CMB este un organism intercreştin structurat, în pofida faptului că nu reuneşte în cadrul său toate bisericile şi confesiunile creştine eterodoxe…….
   P.S. DECI,CMB=,,BISERICA’’ LUI ANTIHRIST,in care se afla APROAPE…. toate bisericile şi confesiunile creştine eterodoxe…….PAI,CINE E CMB,DACA NU ANTIHRIST????!!!
   De PE WICKIPEDIA AFLAM….. Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înființat la 23 august 1948 și este de atunci organul central al mișcării ecumenice. Biserica Romano-Catolică nu este membră a Consiliului Mondial al Bisericilor, dar colaborează cu acesta în calitate de observator Biserica Ortodoxă Română a aderat la Consiliul Mondial al Bisericilor în anul 1961, împreună cu Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România.………..
   …. În prezent bisericile membre ale CMB sunt în număr de 349 și provin din mai mult de 110 de țări din toate continentele. Printre acestea se află aproape toate Bisericile Ortodoxe din întreaga lume precum și numeroase Biserici care s-au format pornind de la Reforma protestantă din secolul al XVI-lea (Biserica anglicană, baptistă, luterană, metodistă și reformată) și un mare număr de biserici protestante unite și independente…………
   P.S. DECI TOTI SATANISTII SI HULITORII DE DUMNEZEU ,A MAICII DOMNULUI,A SFINTILOR DIN CERURI SI A SFINTELOR TAINE,INCLUSIV BOR SI ALTII, SUNT MEMBRII BISERICII SATANEI LA GRAMADA…..
   17. Bisericile Ortodoxe locale, membre ale CMB, participă pe deplin şi în mod egal la organismul Consiliului Mondial al Bisericilor………….
   P.S DECI BOR& CO,SEMNATAR IN CRETA CU 2 MAINI ASTA SUNT….CMB…..
   19. Bisericile Ortodoxe membre consideră drept o condiţie sine qua non pentru participarea la CMB respectarea articolului fundamental al Constituţiei CMB…….
   Ele (Bisericile Ortodoxe membre ale CMB n. tr.) au convingerea profundă că premisele eclesiologice ale Declaraţiei de la Toronto (1950), intitulată „Biserica, bisericile şi Consiliul Mondial al Bisericilor………………
   …….Scopul Consiliului Mondial al Bisericilor nu este acela de a negocia unirea între biserici – lucru ce-l pot face numai bisericile însele din proprie iniţiativă – ci să realizeze un contact viu între biserici, să promoveze studiul şi dezbaterea problemelor ce privesc unitatea Bisericii…………..Mai mult, din includerea în Consiliu, nu rezultă că fiecare Biserică este obligată să vadă celelalte biserici ca biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului” (Declaraţia de la Toronto, §2)…………..
   P.S HULE,HULE SI ,,biserici’’,adica DUPA SATANISTII ASTIA,Biserica Ortodoxa NU EXISTA,ci este o ramificatie/componenta/parte, dintr-un intreg si ei(SATANISTII) cauta si la celelalte ,,biserici’’partile lipsa, spre ,,desavarsirea’’ ei, PRIN UNITATEA DIN CMB=BISERICA ANTIHRISTULUI…….
   De ACEIA…. ANATEMA – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup………..
   20. Perspectivele dialogurilor teologice ale Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine sunt întotdeauna determinate pe baza principiilor eclesiologiei ortodoxe şi a criteriilor canonice ale tradiţiei bisericeşti deja constituite………
   P.S. Exista si un „dialog al minciunii”, atunci cînd cei care dialogheaza se înseala, cu stiinta sau fara stiinta, unii pe altii. Un astfel de dialog e propriu tatalui minciunii, diavolul, caci mincinos este si parintele minciunii (Ioan 8:44)…..Sf IUSTIN POPOVICI…..
   22. Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic)………………
   P.S DECI,SATANISTII CRETANI SPUN SI NU BISERICA ORTODOXA….. condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice…………
   P.S.DECI EI,CONDAMNA PE CEI CERE DORESC SA PASTREZE…. ORTODOXIA AUTENTICA…. PREDATA DE DUHUL SFANT PRIN SFINTII PARINTI SI S-AU INGRADIT DE EI,DE APOSTATII SI SATANISTII SEMNATARI AI EREZIILOR SI BLASFEMIILOR ASTEA SI DE TOTI, CARE TAC SI SUNT PARTASI LA CRIMA LOR………
   TOT ERETICII ASTIA SI-AU LUAT SI MASURI DUBLE DE PROTECTIE,DRESANDU-I PE MULTI,CA CICA…… păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal…………P.S ADICA PRIN …SINODICEASCA CERCETARE….DOAR CA NU ESTE ADEVART,FIINDCA SINOADELE NU SUNT INFAILIBILE,DACA IERARHII PARTICIPANTI NU SUNT ORTODOCSI,DOVADA CA AU FOST ZECI SAU SUTE DE SINOADE TALHARESTI,PRECUM SI ASTA DIN CRETA ASA CA…..SA ASCULTAM DE SFINTII DIN CERURI…. Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 24 Catre Teoctist Magistrul,pag 21
   ………..Prin urmare, stăpâne, sinod nu înseamnă a se aduna pur şi simplu ierarhi şi preoţi, chiar dacă sunt mulţi (căci mai bun este, zice [Scriptura], unul care face voia lui Dumnezeu decât mii care o calcă), ci [a se aduna] în numele Domnului prin cercetarea şi păzirea canoanelor, şi a lega şi dezlega nu la întâmplare, ci aşa cum cere adevărul şi canonul şi regula acriviei………PRECUM SI….. Cum dar zice: Ascultaţi pe mai marii voştri şi vă supuneţi lor?
   Pricina pentru care Pavel a zis aşa este următoarea. Pentru ca mai înainte a zis despre conducători, aceste laude: „văzând bunele roade ale vieţii lor virtuoase şi împreună petrecerea lor urmaţi-le credinţa”; apoi după ce i-a arătat că sunt drepţi întru toate, a zis: „ascultaţi pe mai marii şi întâistătătorii voştri şi vă supuneţi lor”.
   Dar îmi răspundeţi: dacă acela este rău si nu ne supunem, ce se întâmplă? Si în ce spui că este rău întâistătătorul tău? Dacă este greşit în credinţă, fugi de dânsul şi-l părăseşte, nu numai dacă este om, ci si înger din cer dacă ar fi; iar dacă este greşit în viaţa şi faptele lui, nu lua aminte…….SF IOAN GURA DE AUR…..
   23….. În acest spirit, Biserica Ortodoxă consideră că este important ca toţi creştinii, inspiraţi de principiile fundamentale comune ale Evangheliei, să încerce să dea un răspuns unanim şi solidar, bazat pe modelul omului nou în Hristos, la problemele spinoase ale lumii contemporane……
   P.S HULE SI IAR HULE,PAI,cica ….. la problemele spinoase ale lumii contemporane….. Biserica Ortodoxa considera ca trebuie o ,,schimbare’’ in interiorul ei,ptr a veni in ajutorul….. omului nou în Hristos….DECI NU OMUL SA SE DEA DUPA DUMNEZEU SI BISERICA SA,CI INVERS…..
   24…. Biserica Ortodoxă este conştientă de faptul că mişcarea pentru restaurarea unităţii creştinilor ia forme noi……. Este imperios ca Biserica Ortodoxă să continue să aducă mărturia ei în lumea creştină divizată………
   P.S INCA ODATA SATANISTII SPUN CA BISERICA ORTODOXA ESTE DIVIZATA SI ESTE CONSTIENTA SI TREBUIE SA IA FORME NOI……DREPT URMARE NOI ORTODOCSII PACATOSI,DAR NU ERETICI LE TRANSMITEM/FACEM CUNOSCUT, LA ERETICII SEMNATARI,CELOR CARE TAC SI SUNT PARTASI LA HULELE SI BLASFEMIILE ASTEA,CELE STABILITE DE CATRE UN SINOD ORTODOCS SI NU TALHARESC….. ANATEMA – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup……….. De aici ANATEMA – si celor ce comunica in mod CONSTIENTcu ereticii amintiti sau susțin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspăt apărute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a creștinilor scindați!”…………..

   Apreciază

   • Acuma,CINE MAI VREA SA STEA CU EI IN BOR=CMB=HULE?Pai prin asemenea HULE,ei s-au DAT PE FATA CA SUNT ERETICI SI S-AU LEPADAT de Hristos si PORUNCILE SALE PREAFINTE si si-au insusit aceste BLASFEMII,rupandu-se pe EI INSISI de la SANUL BISERICII CELEI UNA….E asa cum invata SINTII,,,,, Sf Ioan Gura de Aur -Omilie la Comentariu la Epistola catre Romani
    Pag 338
    Aşa dară mantuirea neamurilor nu stă in poticnirea Iudeilor, nici că acea poticnire este bogăţie lumei, şi nici nu ne-am mantuit din cauză că danşii au căzut, ci cu totul din contra. „Pentru necredinţă s’au frant, iară tu pentru credinţă stai”.insă priveşte cum infranează mandria etnicilor: „nu te inălţă cu mintea, zice, ci te teme”, căci faptul acesta nu este al naturei imprejurărilor, ci al credinţei şi al necredinţei…..
    Pag 339
    Fiindcă pentru tine stăpanul s’a arătat bun, de aceia teme-te, căci bunurile hărăzite ţie nu raman nemişcate, dacă tu te trandăveşti, precum nici relele acelora, dacă se vor schimbă. Căci şi tu dacă nu vei rămanea in credinţă, vei fi tăiat≫, „Şi aceia iarăşi, de nu vor remanea (stărui) in necredinţa, se vor altui” (Vers. -23), căci nu Dumnezeu i-a tăiat, ci ii singuri s’au frant şi au căzut. Şi bine a zis „s’au frant”, căci niciodată nu i-a tăiat şi nici nu i-a scos cu desăvarşire, deşi de multe ori au păcătuit mult……..
    ……. Ai văzut cum pe acela desnădăjduit l-a ridicat, iară pe acesta increzătoriu in sine şi indrăzneţ il moderează? ≪Nici tu, zice, auzind de asprimea lui Dumnezeu să nu te desnădăjdueşti, şi nici tu auzind de
    bunătatea lui să nu te faci indrăzneţ.De aceia te-a tăiat pe tine cu asprime, ca dorind ceiace ai pierdut, să te intorci din nou, — iară cătră tine de aceia a arătat bunătatea sa, ca să rămai in ea≫. Şi n’a zis ≪in credinţă≫, ci „in bunătate”, adecă să faci totdeauna cele ce sunt vrednice de filantropia lui Dumnezeu, căci nu este nevoie numai de credinţă.
    Pag 340
    Şi tu, zice, vei fi tăiat, dacă te leneveşti, căci şi Iudeiul a fost tăiat. Insă şi Acela se va altui, dacă va lucră pentru acest scop, dupre cum te-ai altuit şi tu≫…..

    Sf Ioan Gura de Aur-Despre Rai si Scriptura,pag 10
    Ce ne pasă, căci avem garanţie sigură cuvintele: „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui pe dansa”. Şi cand zic „Biserică,” nu mă refer doar la loc, ci la felul
    de a vieţui, nu la ziduri, ci la poruncile Bisericii. Cand alergi la Biserică, nu te refugiezi intr-un loc, ci intr-o invăţătură, căci aceasta nu inseamnă ziduri şi etaje, ci credinţă şi viaţă. Nu spune că cel care a trădat, a fost părăsit de Biserică; dacă el n-ar fi lăsat Biserica, nici n-ar fi părăsit-o. Nu zi şi că s-a lepădat, şi a fost părăsit. Nu Biserica l-a părăsit, ci acesta a parasite Biserica. Nu pe dinăuntru a fost părăsit, ci pe dinafară. Aşadar, de ce ai părăsit Biserica? Vrei să te mantuieşti? Eşti dator să intreţii jertfelnicul! Aici nu sunt ziduri, ci pronia ocrotitoare a lui Dumnezeu. Ai fost păcătos? N-a fost trimis Dumnezeu la tine? Căci El n-a venit să-i cheme pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi la pocăinţă. Desfranata, a fost mantuită pentru că I-a imbrăţişat picioarele. Ai auzit ceea ce s-a citit astăzi? Acestea ţi le spun, ca niciodată venind la Biserică, să nu te indoieşti. Rămai in Biserică şi nu vei fi alungat din ea. Dar dacă pleci, nu Biserica este pricina. Dacă ai fi fost inăuntru, lupul n-ar fi intrat, insă dacă ieşi in afară, devii un vanat, nu din pricina strungii acesteia, ci din cauza micimii tale sufleteşti. Biserica n-are egal şi nu-mi spune despre ziduri şi arme, căci zidurile se invechesc in timp, Biserica insă, niciodată nu imbătraneşte.

    Apreciază

 8. Roman, multumesc. de acest text aveam nevoie !
  foarte bine ai scos in evidenta greselile lor .
  ma mir si io…oare din ierarhi astia niciunul.nu.o fi auzit de ROCOR ? nu se simt amenintati catusi de putin de Anathema aceea , chiar daca e doar local !?

  din cate stiu..am mintea uituca… parca Sinodul bulgar sau georgian sau amandoua au intocmit o declaratie prin care au respins sinodul cretan ca fiind nici sfant nici ortodox nici sinod ci fals/ minciuno sinod si ca asteapta in viitor la urmatorul sinod sa se indrepte toate greselile…asa ceva .
  is tare shmecheri aceia care au intocmit punctele alea cretane !
  aia ai lui bartolomeu au intocmit ereziile alea si prostutii de români au semnat , insa sunt si care au semnat din poruncă nu din convingere , adica o fi gandit ca ” las ca semnez sa raman membru in sinod, si imi vad de ” ortodoxia mea”, acasa la popor si stareti le spun.ca eu is ortodox pana la moarte si cred tot asa Intru-Una Sfanta Soborniceasca si Ap. Biserica si ii linistesc eu pe preoti „. insa unii ca acestia nu si-au dat seama ca tot in greseala se afla ….adica se inseala pe ei insisi cum ca Dumnezeu nu le socoteste pacatul asts ca au semnat din frica !
  ca doar si Ierotei Vlachos o fost supus la santaj…deci au semnat poate si din frica unii, Dumnezeu stie !
  poate unii di ei chiar s-or fi marturisit la preotul lor cum ca au semnat de frica si din impunerea conducerii intunecate si nu din convingere si ca le pare rau….dar cu sminteala si dezbinarea poporului cum ramane? nu stiu cum pot acestia dormi?
  deci buba mare e la Fanar acolo la bartolomeu asta ! acolo si-a asezat satana scaunul ! trebe dat jos barto , trebe mutata patriarhia ecumenica in alta tara sub alta conducere !
  tot trebe un sinod sa-l cateriseasca pe bartolomeu si sa-i faca pe toti ieraehii semnatari sa se lepede in scris de ereziile alea si care nu vrea sa se lepede sa fie caterisit si dat anatemei si sa iasa toate Bisericile din Consiliul Ereziilor !

  multumesc inca odata, Roman !
  Doamne ajuta !

  Apreciază

  • OMULE,ei NU au facut…NISTE greseli….ci au STABILIT/INTARIT/ RECUNOSCUT/ propavaduit, adica au DAT PE FATA/cu capul descoperit EREZIA lor,cu semnatura si parafa,intr-un ,,sinod” tot al lor,unul talharesc,iar SEMNATURA UNOR ACTE ERETICE TE FACE PE LOC MIREAN….Uite ce zic SFINTII DIN CERURI…..Sf Teodor Studitul -Scrisoarea 294 catre Macarie Egumenul,pag 91
   …. Dacă un preot a subscris1 la necredinţa [eretică], da¬tor este să se pocăiască şi să plângă cu căldură ca să-i fie iertată necredinţa, dar să liturghisească, nicidecum –
   1 A semnat un document în care se arată de acord cu erezia.
   chiar dacă nu pomeneşte nici un necredincios ci să se oprească de la lucrarea sfinţită până va da Domnul şi va rândui vremea unui sinod ortodox în care fiecare va lua cele vrednice după judecata lui Dumnezeu. Iar eu te sfătuiesc, dacă a avut parte prin împărtăşanie de părt㬺ia cu cei necredincioşi, să se ţină departe de Sfintele Taine până la unul sau doi ani.
   Sf Atanasie cel Mare-Canon 2 (Scrisoarea Sf Atanasie catre Episcopul Ortodox Rufinian)
   ……… Şi dar zicem că, ierosiţii câţi nu numai s-au împărtăşit cu arienii şi au mărturisit, că socotesc câte şi ei socotesc, ci s-au făcut cu dânşii şi apărători ai eresului, încât au îndemnat şi pe alţii de s-au dus la arianismos. Aceştia întorcându-se la dreptslăvitoarea Biserică, se cade să-I primim. Nu însă să-i lăsăm şi în treapta ierosirii, ci ca pe mireni să-i avem de aici………
   DECI E ULTRA,MEGA,GIGA GRAV…..sa SEMNEZI,asta e de la diavol-SEMNATURA/PARAFA/ACORD/PACT CU DIAVOLUL.

   Apreciază

   • Iar despre MINCIUNILE unora ,cum ca in istoria Bisericii au fost Sinoade care i-au primit pe ERETICI,in sinod sau in Biserica cea Una,prin Iconomie,FARA vreo mustrare/epitimie sau fara pocainta este FALS…..UITE CE SPUN SFINTII DIN CERURI….Sf Nicodim Aghioritul-Pidalion Canon 46,subnota 83
    ……Iar soboarele acestea două de toată lumea, au întrebuinţat iconomia, şi botezul arienilor şi al macedonenilor l-au primit, şi al altora. Iar pe al evnomianilor, şi al altora încă, nu l-au primit. Pentru că, mai ales în vremea soborului al 2-lea arienii şi macedonenii erau în putere, şi nu numai că erau mulţi întru mulţime, ci aveau şi mari puteri lângă împăraţi, şi pe lângă stăpânitori, se aflau şi la senat. Drept aceea, întâi pentru ca să-i tragă la dreapta slăvire, şi să-i îndepărteze mai cu lesnire, şi alta pentru ca să nu se întâmple mai mult să-i sălbăticească asupra Bisericii, şi asupra creştinilor, şi răul mai rău să se facă, au iconomisit lucrul aşa, dumnezeieştii Părinţi aceia iconomisindu-şi cuvintele lor cu judecată (Psalm 111,5). Şi s-au pogorât a primi botezul lor…………..
    …….Că marele Vasilie, temându-se de împărăteştile şi dregătoreştile puteri, ale luptătorilor Duhului, şi îngrijindu-se ca nu cumva să năvălească, asupra Bisericii Chesariei, care atunci era Finix singur înfiinţat al Ortodoxiei, au întrebuinţat iconomia, şi până la destulă vreme nu nume arătat Dumnezeu pe Duhul cel Sfânt. Iar marele Grigorie vrând a arăta puterile şi sălbăticia arienilor, şi macedonienilor, în însuşi recomenduitorul cuvânt ce îl face către cei 150 episcopi ai acestui 2 a toată lumea sobor, zice, pentru dânşii acestea: „Cu adevărat fiare cumplite au căzut asupra Bisericii, care nici după însemnarea noastră cruţându-ne, ci neruşinându-se a fi decât vremea mai puternici”……….
    …… Deci şi cei mai-nainte de noi asemenea au iconomisit, şi au primit botezul latinilor, mai ales după chipul cel al doilea. Pentru că papismosul atunci era îndricul său, şi toate puterile împăraţilor Europei le avea în mâinile sale, iar împărăţia noastră îşi da duhul…………..
    Dar acum, când relele cele de acest fel nu ni le mai pot face, fiindca au pus asupra noastra Dumnezeiasca Pronie,acest fel de pazitori, care si insasi trufasilor acelora desavarsit le-au smerit spranceana;acum zic cand nimic asupra noastra poate turbarea papismosului,ce mai trebuie iconomie?………
    ……. Că a iconomisi se cuvine unde nu se face călcare de lege, zice dumnezeiescul Hrisostom……..

    Pravila Bisericeasca,Nicodim Sachelarie –Erezia,pag 163.

    739. -„Cu privire la episcopii care au trecut la arieni în vreme de prigoană, iar acum după ce ea a încetat, să se procedeze cu ei după obicei. Astfel, în locul lor să se aşeze alţii, care au fost statornici în ortodoxie, iar apostaţii vor rămîne doar cu numele de clerici, aşa cum s-a făcut în Tebaida. Preoţii aşezaţi de episcopul Apolo, care au trecut la arieni, din socotinţa (iniţiativa) lor, acum dacă mai sînt între clericii ortodocşi, să se scoată, iar dacă ei au trecut din ordinul episcopului lor, pot să rămînă în cler, ca cei ce’au făcut-o din nepriceperea ereziei; iar dacă enoriaşii îi înlătură, să se hirotonisească alţii în locul lor, iar dacă îi ţin împreună cu cei ortodocşi, să fie trataţi după acelaşi obicei folosit de episcopii din Tebaida”. -Teofii 2………….. Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 24 Lui Teoctist Magistrul,pag 18(subnota 1)

    ….1Deci, iconomia este o coborâre temporară la slăbiciunea celuilalt pentru a-l ridica la starea normală, nu pentru a rămâne şi legiui slăbi¬ciunea celuilalt ca normă. La fel a făcut Domnul Hristos: noi numim iconomie ceea ce a făcut El prin întrupare pentru mântuirea noastră; S-a coborât la neputinţa noastră, dar ne-a ridicat sus, la cer, şi ne-a arătat unde şi cum trebuie să vieţuim. Iar norma este vieţuirea veşni¬că cu Hristos cel înviat…..

    Sf Nicodim Aghioritul –Pidalion,Canon 46,Subnota 83
    ……Ca iconomia are masura si hotare si nu este vesnica si nehotarata . Pentru aceasta şi Teofilact al Bulgariei zice: „cel ce face ceva după iconomie, nu chiar ca un lucru bun, face aceasta: Ci ca un lucru trebuincios la o vreme (tâlcuirea la cap 5 stih 11 către Galateni)……
    Prolegomena Despre Sfantul si Ecumenicul Sinod al 7-lea….
    Sfantul si Ecumenicul (a toata lumea) al 7-lea Sinod (sobor),s-a adunat in Niceea Vetiniei (Bitiniei) a doua oara in timpul lui Constantin si a Irinei, maicii lui,in anul de la Hristos 783.Iar Parinti Dreptslavitori au fost la acesta treisute cincizeci,s-au adaugat insa si 17,care mai intai erau luptatori de Icoane,in urma CAINDU-SE s-au primit la Sinodul acesta….Pidalion….P.S. IN PLUS ICONOMIA O APLICAU SFINTII PARINTI DATORITA OMORURILOR SI TORTURILOR CARE SE FACEAU PE ATUNCI ASUPRA CRESTINILOR,nu era ca azi….BURTA/STOMAC SI….BURTA/ STOMAC…da UNII II ZIC…PRIGOANA…tuuuu.

    Apreciază

  • Danielvla , sa mă ierți , am vrut doar sa punctezi f scurt , argumentat teologic unde a greșit HD , nimic în plus , nu trebuie sa scrii 10 pagini sa nu mai înțeleagă nimeni nimic , iertați va rog !

   Apreciază

   • Ciprian P , sa mă ierți , nu vreau sa mai condamn încă o dată ceea ce a condamnat toți nepomenitorii , părerea mea este că se putea chiar să semneze cineva din cauze obiective de moment ,chiar din rătăcire , dar cum spune pr Arsenie Papacioc ” ne mai și trezim ” și după o săptămână ,o lună , un an , tot te trezești și retractezi , te dedici te retragi , demisionezi , fiindcă el (episcopul ) acolo m- a reprezentat pe mine in fața Domnului , ( parutu-sa Duhului Sfint și nouă ) , cum la Florența – Ferara 1439 pentru un episcop nu ne-am unit cu papistașii , nu-i de glumă , ce așteaptă episcopul tau , el nu poate să stea cu semnătura pe hotărârile sinodului ei să creadă că -i O K, sa mă ierți că spun , E grav tare ! El este alaturi de toți care au făcut din sinod ” bravada” , iertați va rog !

    Apreciază

  • Mai spui tu…..parca Sinodul bulgar sau georgian sau amandoua au intocmit o declaratie prin care au respins sinodul cretan…….de aia e OBLIGATORIU ANATEMATIZAREA EREZIILOR,PTR A NU SE CREA CONFUZIE…..UITE CE ZIC SFINTII….Sf Teodor Studitul-Scrisoarea 386 catre Fiului Taleleu,pag 113
   Iar dacă ar zice că se pocăieşte şi ţine un canon, să arate aceasta prin mărturisire scrisă, dând anatemei pe ere¬tici, împreună cu erezia, şi nemaiavând nicidecum legă¬tură cu ei. Dar până nu face aceasta, să vă lepădaţi de el, voi care vă temeţi de DomnuL Căci este viclean când se preface că se întoarce, rănindu-vă pe ascuns şi împr㺬tiind pe ascuns cuvinte vătămătoare, ca şi cum ar fi, fără îndoială, din partea potrivnicilor.

   Sf Ignatie Briancianinov-Despre mantuirea neortodocsilor,pag 7

   Cuvântul „anatema” semnifică îndepărtare, respingere (blestemul lui Dumnezeu). Atunci când Biserica predă anatemei o învăţătură, înseamnă că acea învăţătură conţine hula împotriva Duhului Sfânt. Aşadar, în scopul mântuirii, aceasta trebuie să fie respinsă şi îndepărtată, tot aşa cum otrava este ţinută departe de alimente. Atunci când o persoană este predată anatemei, înseamnă că acea persoană şi-a însuşit învăţătura hulitoare în mod irevocabil, lipsindu-se de mântuire el însuşi şi lipsindu-i şi pe apropiaţii lui, cărora le-a transmis felul său de gândire. Iar când acea persoană se decide să părăsească învăţătura hulitoare şi să primească învăţătura Bisericii Ortodoxe, după rânduiala Bisericii, este datoare să anatematizeze falsa învăţătură de care era legat mai înainte şi care îl duce la pierzanie, îl înstrăina de Dumnezeu, îl forţa să duşmănească pe Dumnezeu, să hulească pe Duhul Sfânt, şi îl menţinea în comunicare cu satana…………

   Apreciază

 9. Suntem ” MINUNATI „ca si popor !

  Articolul avea un subiect ce nu are legătură cu 95% dintre comentarii , ceea ce demonstrează , DIN NOU , ca noi ca natie suntem absolut pierduti ! Daca noi cei ce incercam sa fim cat de cat semi normali ,noi cei ce mai urmarim realitatea Ortodoxa ne comportam asa de anapoda si fara sens, minte si trebuinta , ce fel de speranta mai putem avea de la cel 100% lumesc !

  Deschideti ochii prieteni si realizati ca in proportie unanim majoritar covârșitoare, NE PLOUA IN GURA ,ORICAT DE „SMERITI” SI APARTE NE CREDEM NOI FIECARE !
  Suntem o rusine si fara o analiza realista si detasata , neutra , a felului nostru de a fi ,indreptatirea de sine ne v-a urmari pana la groapa !

  Scuzati deranjul ,dar câteodată lucrurile trebuiesc recunoscute si nu spoite !

  Doamne Ajuta !!!

  Apreciază

  • Nicu Andrei,
   nu-i asa ! aici ne-am intalnit ca la o cafea sau ceai si am discutat priblema cea mai actuala la momentul de fata !
   e continuarea problemei discutata la un art. cu acest subiect, dar la pag. aia s-au adunat prea multe si am continuat aici !
   si inca o sa mai discutam pe viitor chiar saca e alt subuect in titlu ! e bine ca ne preocupa aceasta problema care inca e in desfasurare si va trebui sa ne preocupe mereu ! e vorba de Credinta Noastra Ortodoxa si de Biserica noastra care se afla in mare razboi interior si deci merita sa ne preocupe acest lucru oriunde ! 🙂 ma iertati, Doamne ajuta !

   Apreciază

 10. La Pidalion ,pag. 34. scrie :
  ,,De cei Sfinți prihănitoare limbă este aceea ce nebunește pe acest fel de cuvinte le bârfește ,neînţelegând că porunca Canoanelor fără punerea în lucrare a persoanei a doua ,adică a soborului este nesăvârșită. Fără mijlocire și mai înainte de judecată., nelucrând de sine-și.Însuși Dumnezeieștii Apostoli arătat se tâlmăcesc pe sineși cu al 46-lea Canon al lor ,fiindcă nu zic că îndată acum cu lucrul se află caterisit oricare Episcop sau preot care va primi botezul ereticilor., ci a se caterisi poruncind ,adică a sta de faţă la judecată ,și de se va dovedi că a făcut aceasta atunci să se dezbrace cu hotărârea voastră ( în urma judecăţii făcută de voi- n.m. ) de preoţie ,aceasta poruncim „.

  La pag. 33 scrie : ,, Trebuie să știm că certările ce le poruncesc Canoanele ,adică acestea : să se caterisească ,să se afurisească ,și să se anatematisească a treia persoană care nu ‘i de faţă, la care spre a se da porunca aceasta de nevoie trebuie a fi a doua persoană. (…)
  Însă dacă soborul nu va pune în lucrare caterisirea preoţilor ,ori afurisirea ,anatematisirea mirenilor ,preoţii aceștia și mirenii ,nici caterisiţi nu sunt cu lucrul nici afurisiţi ori anatematisiţi. Învinovăţiţi însă sunt ,aici spre caterisire ,ori afurisire, ori anatematisire ,iar acolo spre dumnezeiasca osândă.

  Apreciază

  • Asa scrie in PIDALION….asta va convine voua si cu asta mergeti inainte…..Dar pe langa CANOANE ,dragule Biserica inseamna si INVATATURA SFINTILOR,precum am pus cele de mai sus si nu numai cele de mai sus….Dar unde spune Sf Nicodim Aghioritul aici ca ERETICII sunt in Biserica cea Una… PANA LA….sinodiceasca cercetare,indiferent de cat de satanizati sunt ?….Pai,pe papi, CE SINOD I-A DAT ANATEMA,inafara de unul LOCAL?…dar care VOI NU ASCULTATI DE CELE LOCALE(PRECUM SI ASTAZI SINODUL ORTODOX ROCOR 1983)….CA ASA VRETI VOI,cu toate ca Sfintii DIN CERURI de mai sus SPUN CLAR ,FARA SA TREBUIASCA SA ,,TALCUITI” VOI ,FIECARE DUPA CAPUL VOSTRU….CA EI ASCULTA DE ABSOLUT ORICE SINOD,nu doar de unul ECUMENIC…..Aici,in PIDALION (pag 33 si 34)Sfantul se refera la CAZURI PARTICULARE,cand e LINISTE in Biserica,NU APOSTAZIA DE AZI SI EREZIA DE PESTE 100 DE ANI,parafata si printr-un ,,sinod” talharesc…..Sfantul spune aici in PIDALIOAN DESPRE cazul cand sunt 3,5 10….n…ERETICI VINOVATI si Sinodul LOCAL al Bisericii respective ii cerceteaza si ii reprimeste sau NU in Biserica……Iarasi INTREB,unde VEDETI VOI ,CA ZICE SA FIE NEAPARAT …SINOD ECUMENIC????!!!…. Daca NU PRIMITI INVATATURA SFINTILOR,CI DOAR nota la un canon,spusa si aia ptr cazuri particulare,pai voi sunteti si mai INSELATI…Adica,daca Sfantul Iustin Popovici,il aduce ,CA SI INTARIRE pe Sf Nicolaie velimirovici (CA DESPRE EL ESTE VORBA IN ACEASTA CARTE,LA ACEASTA MARTURISIRE…cititi cu ATENTIE cartea) in cartea Biserica Ortodoxa si Ecumenismul si SPUNE CA….Ecumenismul e numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei Apusene………. Numele lor evanghelic de obste este acela de „a-tot-erezie” (panerezie)…………..pag 111…..PRECUM SI…. Ereziile nu sînt Biserica si nici nu pot fi Biserica.Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii – aceasta Taina a Tainelor; fiindca tocmai Sfînta Împartasire este totul si toate în Biserica: Însusi Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos, si Biserica însasi, ca trup al Lui, si îndeobste tot ce este Dumnezeu-omenesc…..PAG 113…..daca SINODUL ORTODOX ROCOR A DAT DEJA ANATEMA ECUMENISMUL…..pai cum adica TREBUIE SA STAU SA VINA INCA UN SINOD SI MAI MARE SI MAI SFANT… SA FACA CE??!!!….SAU VOI CE CREDETI CA,SF IUSTIN POPOVICI SI SF NICOLAIE VELIMIROVICI,care vorbesc in aceasta carte,despre ECUMENISM si spun ca este PANEREZIE SI ORICE EREZIE NU POATE FI BISERICA,pai VOI ce ziceti,ca NU ASCULTA DE CE ZICE SF NICODIM IN PIDALION,ori ca-s EXTREMISTI,ori ca CE …?!!!…..Sunte-ti ORBI TOTAL DUHOVNICESTE,SI NU vreti deloc,deloc sa ascultati de INVATATURA DUHULUI SFANT DATA BISERICII,ci le potriiviti,EXACT ca si ERETICII CU SEMNATURA SI PARAFA (VEZI IN ACTELE DE LA CRETA 16,AM PUS SI EU UNELE MICI PARTI DIN ELE,CA ,,VLADICELE” VOSTRE SATANISTE VORBESTE IN NUMELE VOSTRU,AL TUTUROR…EI SE AUTOINTITULEAZA BISERICA ORTODOXA SPUE…FACE…DREGE…ASA CA E VORBA DESPRE VOI TOTI CARE STATI SI O LALAITI CU DOCTORII/TEOLOGII SI MONAHII de pe pamant si NU ASCULTATI DE SFINTII DIN CERURI) ecumenistii….le potrivesc ,,logic” sa le pice bine……EU UNUL PERSONAL ASTA INTELEG SA FAC ,CE SPUN/INVATA SFINTII CEI DIN CERURI SI DE AIA TOT VA PUN CITATE SI BUCATI DIN INVATATURA LOR,nu ce zic eu conteaza ,ci ce INVATA SFINTII DRAGULE SI NU MONAHUL SAVA &CO,care INAFARA DE ACEASTA FRAZA DIN PIDALION,pe care A POTRIVIT-O GRESIT ,dupa capu’ lui ,NEILUMINAT si neasculattor de sfinti, NU ARE ABSOLUT NICI O BAZA/SUPORT si cu toate astea a FACUT o intreaga teza/invatatura,dar e DIN CAPU’ LUI….Ascultati ce zice DUHUL SFANT,PRIN DUMNEZEESCUL IOAN HRISOSTOM……Ce folos avem din feciorie şi din multele noastre nevoinţe şi sudori dacă Stăpânul nu ni le va cunoaşte şi nu ni le va socoti? Unora nu li se va găsi nici o greşeală pentru credinţa lor şi nici pentru multe, dar vor fi pedepsiţi totuşi pentru viaţa pe care au dus-o. Sau dimpotrivă, altora nu le va găsi nici o vină pentru viaţa lor curată, dar vor fi OSANDITI PENTRU DOGMA RATACITOARE în care au crezut şi care i-a dus la pierderea mântuirii……….DIAVOLUL SI MAGIA,PAG 42…..PRECUM SI AICI ….Cand cineva este bolnav şi cand orice s-ar face este cu neputinţa a-i schimba părerea, apoi de ce să te mai oboseşti in zadar, semănand sămanţa pe piatră? Asemenea osteneală ar trebui să o intrebuinţezi către ai tăi, vorbindu-le de milostenie şi de alte virtuţi. Dar atunci cum de zice in alt loc: „ca doar le va da Dumnezeu pocăinţă spre cunoaşterea adevărului (II Timotei 2, 25), pe cand aici: „De omul eretic, după intaia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut in păcat, fiind singur de sine osandit”?
   Apoi, acolo el spune de cei ce dau oarecare nădejde de indreptare, şi pentru cei ce se impotrivesc la intamplare; dar cand indărătnicia lor este invederată tuturor, de ce te mai munceşti in zadar?
   De ce baţi in zadar văzduhul? Ce vrea să zică: „fiind singur de sine osandit”? Adică „nu poate spune că nimeni nu i-a dat de veste, că nimeni nu l-a sfătuit”. Cand deci şi după sfătuire el rămane acelaşi, devine de sine osandit………Talcuire la Epistola catre Timotei 2, Tit si Filimon,pag 102

   Apreciază

 11. Roman, tu zici bine inv. Sfintilor , dar un singur lucru mie mi se pare ca gresesti :, adica tu zici de anatema ROCOR, dar anatema aia blestema erezia ecumenistilor insa nu are putere de caterisire a ierarhilor ! adica ce inseamna…ca Harul inca lucreaza prin ei, dovada e si aghiasma ca nu se strica, nici a celor aflati in comuniune cu ei ! atunci cum e anatema ?
  deci nu poti zice ca anatema ROCOR ii cateriseste sii ii lipseste de preotie automat pe toti ! altfel n-ar mai lucra deloc Duhul Sfant la slujbele lor si a pomenitorilor ! si asta nu poti nega!
  deci trebuie , noi, cei constienti sa inrerupem pomenirea / comuniunea cu ei , iar pt cei care inca nu constientizeaza acest pericol de a se afla in comuniune cu ereziile cretane nu poti afirma ca lucreaza anatema ROCOR, pt ca virgula chiar acolo scrie ca pt xei care constient sunt in comuniune cu ecumenistii. !
  nu poti anatemiza pe toata lumea indiferent de constienta lor. , altfel bagam pe toti in iad de vii si scapam numai.noi cei care dam anatema ! de aia si Sf. Fotie nu s-a grabit sa dea anatema imediat…ci a trecut 100 si ceva de ani pana sa se dea anatema….adica s-a asteptat cu durerr o rezolvare si daca au vazut ca nu vor latinii sa renunre la erezie atunci intr-un final s-a dat anatema !
  lupta noastra ar trebui sa fie asupra ierarhilor care au tradat , sa le amintim lor mereu ce erezii au semnat, sa le zicem lor in ce erezie se afla , cu ei tre sa luptam..nu intre noi !

  iertati ca am indraznit sa adaug si io ceva !
  sper sa nu.ma si condamnati pe loc ! 🙂
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • Cuvantul CONSTIENT ,eu L-AM INGROSAT,dragule….Tu PERSONAL trebuie sa …STII CE VREI…ca TU acum NU STII CE VREI…..Eu doar ADUC PE Sfinti la LUPTA ,deci AI GRIJA CU CINE TE LUPTI sau PE CINE VREI SA CONVINGI SI MAI ALES CE VREI SA CONVINGI…..Eu ma opresc aici si va urez la toti….LUMINA IN MINTE SI SUFLET DE LA IZVORUL VIETII SI AL LUMINII IMPARATUL SI DUMNEZEUL NOSTRU IISUS HRISTOS.

   Apreciază

   • Amin . Dumnezeu sa ne ajute .
    🙂 io multe vreau sa stiu , dar asa incet incet…nu toate odata!
    nu vreau sa conving pe nimeni nimic ! nici nu se pune problema de a convinge pe cineva , eu fiind mai mic decat toti ! fiecare sa se convinga singur !
    multumesc de interventii ! Dumnezeu sa te ajute si pe tine !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s