SCRISOAREA UNUI COPIL CU PRIVIRE LA HALLOWEEN (anul 2017)

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Dragi părinţi, stimaţi profesori, vă scriu eu, copilul anului 2017, dintr-o Românie de import, cu sărbători de import, legi de import, programe TV de import, suflete de import. În fiecare an, pe data de 31 Octombrie, se schimbă ceva în viaţa mea.
Celebrez moartea. Întunericul. Groaza.
Sub tutela voastră, încep pregătirile intense pentru Halloween, un fel de “sărbătoare”, de fiecare dată parcă mai înspăimântătoare.
În preajma acestei zile, vă văd pe voi, cei mari, comportându-vă ciudat, de parcă n-aţi mai fi voi înşivă.. Cheltuiţi bani pentru a pregăti hainele de gală ale morţii, iar pe noi, cei mici, ne invitaţi să luăm parte, alături de voi, la acest carnaval terifiant.
Pe rând, noi devenim: draci, vampiri, monştri, vârcolaci şi vrăjitoare, întrecându-ne în sadism, răutate, cruzime şi cinism. Cum de nu înţelegeţi, dragi educatori şi părinţi, că noi ne îmbrăcăm aidoma şi sufletele?
Colegii noştri de clasa a IV-a din SUA au mărturisit, după o petrecere de Halloween, că simt nevoia acută să ucidă pe cineva. De fiecare dată, după Halloween, se înmulţesc crimele şi violurile, creşte consumul de droguri şi alcool, se petrec accidente grave.
Ce vreţi să faceţi voi din noi?
De ce nu serbăm viaţa, iubirea şi frumuseţea?
De ce avem nevoie de surogate, când Dragobetele, o sărbătoare a iubirii populare de pe meleaguri autohtone, îmbină atât de frumos tradiţiile şi cultura poporului român?
Nimeni nu ne poate impune ce să iubim şi ce să urâm! Dacă am ajuns să iubim întunericul şi moartea atât de mult, încât să le celebrăm cu fast în şcoli şi grădiniţe, înseamnă că suntem un popor mort. Aidoma sărbătorii de Halloween, care nu reprezintă decât o invocare a forţelor răului şi a întunericului.
Am vrea şi noi, copiii din România, să ne îmbrăcăm o dată pe an în îngeri luminoşi. Sau în zâne bune. Sau în personajele din basmele noastre româneşti. Vrem o sărbătoare a poveştilor.
Nu vrem să ne mai trezim noaptea plângând, fiindcă voi ne-aţi fabricat coşmaruri, în industria numită Halloween.
Vrem să învăţăm să iubim, nu să urâm..
Să ocrotim viaţa, nu să ne ucidem semenii.
Să Îl iubim pe Dumnezeu, nu să invocăm puterile iadului.
An de an, suntem instruiţi, încă de la grădiniţă, cum să ne confecţionăm garderoba de Halloween, alcătuită din pelerine, coarne de draci, coifuri de vrăjitoare, măşti groteşti, costume cu capete de fiare, mumii, schelete. Educatoarele ne învaţă să ne pictăm feţele cât mai odios, mulţi dintre noi purtând pe frunte cruci răsturnate.
Ni se spune că totul este o glumă, dar să fie oare aşa?!
Cu sufletele noastre nu-i de glumit, dragi părinţi!
Opriţi acest joc periculos de-a moartea, stimaţi educatori!
Vă rugăm, nu ne mai deghizaţi în demoni!
Domnilor inspectori şcolari, domnilor profesori! Nu transformaţi şcoala în platou de filmare pentru producţii horror! Sunteţi creştini, urmaşi ai unor oameni care s-au jertfit pentru ţară! Nu le întinaţi memoria, nu pătaţi obrazul ţării, implicând cele mai curate şi mai nevinovate fiinţe în manifestări care nu au nimic de-a face cu tradiţiile şi credinţa neamului nostru şi nici cu procesul instructiv-educativ.. Menirea dumneavoastră este aceea de a forma caractere, nu de a le deforma, schilodind sufletele copiilor după măsura unui pat al lui Procust, impus de puteri străine. Căci pentru fiecare suflet distrus în acest fel, veţi avea cu toţii de dat un răspuns.”

Sursa:
https://parohia-pescara.it/evenimente/activitati-cu-tinerii/scrisoarea-unui-copil-cu-privire-la-halloween-201

Nu știu dacă această scrisoare a fost alcătuită de un copil, dar nici nu contează. Contează mesajul și adevărul din ea!

8 gânduri despre „SCRISOAREA UNUI COPIL CU PRIVIRE LA HALLOWEEN (anul 2017)

  1. Abatere de la subiectul articolului:
    M-am lămurit și cu Alexandru Cumpănașu. Am avut mai multe discuții cu el prin mesaje pe watsapp. Imi accepta multe puncte de vedere, dar când îi spuneam că nu-i bine să se roage la sfârșitul filmulețelor sau să definească cărui Dumnezeu se roagă și că nu trebuie să nu ne unim cu așa-zișii creștini, el tăcea. Pentru ca să aud la o emisiune radio că el promova ideia unirii bisericilor creștine împotriva islamizării Europei. Iarăși i-am explicat că așa ceva este exrem de greșit și periculos. Nu-mi răspundea nimic. Semn că nu este pe drumul cel bun. Am dat și peste un link mai vechi care arată clar părerea lui eretică: https://www.dcnews.ro/unirea-bisericii-catolice-cu-biserica-ortodoxa-singura-ansa-pentru-salvarea-ue_533893.html

    Apreciază

    • pai dvs. sa-i mai spuneti ca Biserica Ortodoxa e singura Biserica intemeiata de Hristos , iar in afara ortodoxiei nu este crestinism ci un fals crestinism fara Sfintire si mantuire !
      si ca Iisus Hristos este Ortodox !
      si ca celelalte confesiuni( catolice, protestante) nu sunt parte din Biserica lui Hristos , ci sunt mlădite otravitoare ale diavolului asa precum exista bureti buni de mancat( hribi) si sunt bureti asemanatori in forma si culoare cu acestia, dar sunt otravitori .
      apoi sa-i mai ziceti ca gruparile masonice sunt ale diavolului si sa iasa din acea grupare daca inca n-a iesit !

      Apreciază

  2. I-am spus totul, și mai mult. Recunoaște că trebuie să se spovedească, este împotriva homosexualității, a lui Soroș (pe care l-a făcut cu ou și cu oțet), etc și pare un om sincer.
    Cât i-am explicat că noi nu trebuie să ne amestecăm, să ne rugăm și să ne unim cu ereticii, el nu mi-a răspuns nimic.

    Apreciază

    • ii lipseste un duhovnic bun . poate daca ar trece pe la Frasinei, io stiu?!
      dar daca e cu nepatriarhul Daniel…va dati seama ca e greu sa-si dea seama de ecumenism. Ca daca il aude pe acela vorbind tot asa de ” dragoste frateasca „, si mai nou de Iad propovaduieste in mod eronat si eretic …atunci trebe sa stie sa se pazeasca si de nepatriarh nu numa de ceilalti ! 🙂

      Apreciază

  3. I-am sugerat să meargă în secret la patriarh și să-i promită că ne scapă de homosexuli dacă îl ajută cu voturile.
    La care mi-a răspuns că patriarhul defilează cu Iohanis. Dar, i-am zis, nu cred că agreează homosexualitatea (Daniel).
    Nu cred că Cumpănașu are o conexiune mare cu cei din patriarhie.
    Insă a menționat într-o emisiune că vrea să facă un parteneriai Biserică – guvern – președinte.
    Foarte periculos! El este bineintionat, cu râvnă, dar ecumenist. Asa chiar crede.
    Dacă ar trăi părintele Iustin! L-ar da la brazdă!

    Apreciază

    • …nu m-am referit ca are conexiuni….ci ca daca aude ce zic aceia in predici si in discutii despre ecumenism….atunci cum sa fie el mai breaz .
      ei…de la conducatori nici nu avem asteptari !
      nu stiti ca daca ar candida un om puternic drept credincios si induhovnicit….ar fi inlaturat de mass media, de securisti si de ceilalti cu putere lumeasca ! ori inscenare, ori otravire, ori altceva ! da pe Corneliu Zelea de ce l-au omorat? pe Eminescu tot asa…etc etc.
      daca e vreunu necompromis …este inlaturat !
      oricum pensionarii tot cu psd voteaza ca le-a marit pensiile 🙂
      masa voteaza cu cine da mai mult , crestinii mai credinciosi nu voteaza cu nimeni, iar amagitii si platiții cu ăsta care ii amu .
      si scorul il desemneaza BEC :))
      noi mergem inainte cu Hristos – Ortodox si ne asteptam mai mult la prigoana decat la pace si bunastare .
      Doamne ajuta 🙂

      Apreciază

  4. Asta este!
    Păcatele noastre nenumărate ne-au adus aici.
    Dar să nu disperăm!
    E mare lucru să ne putem salva sufletele noastre!
    Cine poate face mai mult e foarte bine. Să nu-l oprim. Chiar e nevoie de asemenea oameni. Dar trebuie să vadă și corect lucrurile.

    Apreciază

  5. Ei bine dragilor, iata ca neam mai „pricopsit” cu un alogen si sectar in capul trebii, este vorba de Ludowic Orban de etnie maghiara si sectar unitarian, dupa cum se pare acesta sia selectat toata crema sorosista,
    Nu dramatizez, dar de acum in colo Dumnezeu cu mila

    Apreciază

Lasă un comentariu