Avem „privilegiul” de a fi contemporani cu mari ereziarhi: Lepădatul Bartolomeu îi anunță pe călugării din Athos că unirea cu papistașii este inevitabilă

Personal am o nedumerire: Bartolomeu este un mare ereziarh sau un mare smintit? Sau și una și alta? Am impresia că moșul ăsta nu e numai eretic, ci poate și bolnav psihic…

Patriarhul Constantinopolului consideră că doar diferențele istorice, mai degrabă decât dogmele, separă ortodoxia și catolicismul, deci unitatea lor este inevitabilă.

Patriarhul Bartolomeu din Constantinopol a declarat că există doar controverse istorice decât dogmatice între creștinii ortodocși și catolici. El a spus acest lucru în timpul ultimei sale vizite la Sfântul Munte Athos.

În special, potrivit surselor UJO, în timpul unei vizite la mănăstirea greacă Pantokrator, Patriarhul Bartolomeu, în prezența fraților și oaspeților mănăstirii, a susținut că unitatea Bisericii Ortodoxe cu romano-catolicii era inevitabilă.

În opinia sa, împărțirea care există acum între ortodocși și catolici are rădăcini istorice, dar nu se află în domeniul dogmei.

Patriarhul Bartolomeu este convins că catolicii sunt „exact aceiași creștini ca noi”. El a subliniat, de asemenea, că darul Papei Francisc referitor la sfintele moaște ale Sfântului Apostol Petru este o mărturie a bunelor intenții ale Bisericii Catolice în raport cu Biserica Ortodoxă.

Sursele UJO au spus că, în timpul discursului Patriarhului Bartolomeu, au fost prezenți arhimandritul Gabriel, starețul mănăstirii Pantokrator, arhimandritul Alexie, starețul mănăstirii Xenofont, arhimandritul Efrem, starețul mănăstirii Vatoped, frații mai multor mănăstiri și oaspeți. Majoritatea fraților mănăstirilor, după asemenea cuvinte ale șefului lor din Fanar erau nedumeriți, dar niciunul dintre cei prezenți nu a protestat împotriva Patriarhului Bartolomeu. În plus, unii călugări, după cuvintele conducătorului lor din Fanar, că unitatea cu catolicii este inevitabilă, au strigat (ce au strigat, având în vedere că mai sus se spune că nimeni nu a protestat, ei știu – n. adm.).

Potrivit martorilor oculari, numeroasele gărzi de pază ale patriarhului nu au permis nimănui dintre călugări să înregistreze discursul patriarhului Bartolomeu.

Anterior, UJO a scris că în Belgia, Patriarhul Bartolomeu și starețul mânăstirii athonite Xenofont s-au rugat împreună cu catolicii.

Sursa: https://spzh.news/en/news/66683-glava-fanara-na-afone-ubezhdal-bratiju-v-neobkhodimosti-jedinenija-s-katolikami

11 gânduri despre „Avem „privilegiul” de a fi contemporani cu mari ereziarhi: Lepădatul Bartolomeu îi anunță pe călugării din Athos că unirea cu papistașii este inevitabilă

 1. „In addition, some monks, after the words of the head of Phanar that unity with the Catholics is inevitable, cried.”
  „În plus, unii călugări, după cuvintele conducătorului din Fanar, au strigat că unitatea cu catolicii este inevitabilă.”
  Parca nu e chiar asa…

  Apreciază

  • Unii calugari au strigat ca ce??
   Avand in vedere afirmatia de mai sus: „dar niciunul dintre cei prezenți nu a protestat împotriva Patriarhului Bartolomeu”, am presupus ca au strigat in favoarea lui Bartolomeu.
   Textul e neclar.
   Niciunul nu a protestat dar au strigat. Ce au strigat???

   Apreciază

  • Most of the brethren of monasteries after such words of the head of Phanar were perplexed, but none of those present protested to Patriarch Bartholomew. In addition, some monks, after the words of the head of Phanar that unity with the Catholics is inevitable, cried.

   Majoritatea fraților mănăstirilor după asemenea cuvinte ale capul Fanarului erau nedumeriţi, dar niciunul dintre cei prezenți nu a protestat împotriva Patriarhului Bartolomeu. În plus, unii călugări, după cuvintele capului Fanarului, că unitatea cu catolicii este inevitabilă, au strigat/au plans.

   Apreciază

 2. pai o sa razi ce iti zic acum, un popa „ortodox” român cu vro 10 ani in urma asta mi-a spus si mie : ca nu e nici o diferenta intre catolici si ortodocsi el tocmai intalnindu-se pe strada cu un papistas pe care el(popa) l-a „cununat” cu o „ortodoxa” si nasa lor „ortodoxa” a confirmat curvia mixta spunand ca asa a zis popa ca se poate o „cununie” ca asta papistas-ortodoxa. Concluzia e simpla astia pleaca din facultati cu ideea papistasi=ortodocsi NICI O DIFERENETA INTRE ei. Deci nu e bolnav psihic ASTA II INVATA IN FACULTATI mai ales pe cei ce au note mari la facultatile lor si popa ăsta avea o bursa de studii unde crezi? in UNGARIA , deci asa is indoctrinati in facultati, apropo iezuitii erau cu colegiile si univeritatile… „papa” Francisc este iezuit si asta spune tot

  Apreciază

 3. Săracii, o fi plâns de bucurie. Acuma care, drăceasca sa dumnezeiască ?? Dumnezeu știe ! Un lucru este sigur, ceea ce a început in creta se va sfârși cu antihrist!

  Apreciază

 4. Danielvla vs Alexandru , ce părere aveți despre articolul postat de HD pe situl Ortodoxia mărturisitoare la ultimul articol care are aceeași temă ” Pseudo patriarhul Bartolomeu anunță călugării din muntele Athos că unirea cu papistașii este inevitabilă , m-i se pare foarte interesant , iertați va rog !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s