Mai avem 8 zile calendaristice pentru propuneri la proiectul de lege privind ACTELE DE IDENTITATE ELECTRONICE SAU SIMPLE

„Alinierea actelor de identitate românești la standardele stabilite la nivelul Uniunii Europene”

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români.
Prin proiect se creează cadrul legal național pentru asigurarea aplicării directe a Regulamentului (UE) 2019/1157, astfel ca actele de identitate românești să respecte standardele stabilite la nivelul UE, în principal cele care privesc elementele de securitate.
Pentru a asigura cetățenilor români exercitarea dreptului la liberă circulație pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, în condiții similare celorlalți cetățeni UE, România este obligată să emită acte electronice de identitate, începând din luna august a anului viitor (2021).
Noile acte de identitate vin cu garanții suplimentare de securitate și întăresc încrederea instituțiilor publice și a mediului privat că persoana care prezintă documentul este în fapt titularul acestuia. Astfel, se aduc îmbunătățiri majore actualului act de identitate (care a fost pus în circulație în anul 1997), prin utilizarea unor tehnologii de fabricație avansate, a unor elemente grafice de securitate, a unor inserturi de materiale de securitate şi, nu în ultimul rând, prin protecția IT oferită de mediile de stocare electronice.
Prin intermediul noului act de identitate, cetățenii români vor putea, indiferent de locul unde se află (în România sau în afara teritoriului național), să interacționeze online cu autoritățile administrației publice și să solicite prestarea de servicii publice. Întrucât, identitatea se certifică prin mecanisme similare semnăturii electronice, prezența fizică a cetățeanului, la ghișeu, nu va mai fi necesară, acesta putând accesa de la distanță servicii, precum: înmatricularea unui autovehicul, obținerea unui certificat de cazier judiciar, a unor avize, autorizații sau a altor documente de la autoritățile publice, depunerea unor declarații personale prevăzute de lege ș.a.
Noul act electronic de identitate va putea fi folosit pentru autentificarea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate și, în aceste condiții, va asigura „funcționalitatea de card de sănătate”.
Actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu pentru persoane cu vârsta de 12 ani și, opțional, sub această vârstă, la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali.
Tot ca element de noutate, se creează posibilitatea cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate de a obține un act electronic de identitate, fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România.
Nu în ultimul rând, pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronică de identitate, va exista opțiunea de a solicita eliberarea unei cărți de identitate simple; aceasta nu va conține elemente sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate.
Producerea noilor acte de identitate se va realiza, centralizat, de către Compania Națională „Imprimeria Națională”.
Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a MAI, http://www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.
Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice calculat de la data publicării anunțului pe adresa de primire a eventualelor propuneri, sugestii sau opinii: dgj_transparenta@mai.gov.ro).

Sursa: mai.gov.ro/

6 gânduri despre „Mai avem 8 zile calendaristice pentru propuneri la proiectul de lege privind ACTELE DE IDENTITATE ELECTRONICE SAU SIMPLE

 1. Pai care e treaba , echipamente electronice, e numai o forma de stocare a datelor, nu aveti si cardul de sanatate ?, cardurile bancare si de acces la servciu, nu e nimic anticrestin, e numai administrativ, nu ne impiedica sa ne rugam in biserica, deci e ok, oricum exista destule mijloace de urmarire si asa daca se vrea. Nu mai impuiati capul oamenilor cu chestii din astea medievale, lumea merge inainte, progreseaza si se schimba, daca iti pastrezi credinta e ok. Dati Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu.

  Apreciază

  • Uite ca unii dintre noi nu avem nici carduri de sanatate si nici carduri bancare. Si n-o sa acceptam acum unul care sa le includa pe toate.
   Documente cu cip sunt antihristice, adica demonice. Nu e vorba numai de urmarire aici.

   Apreciază

  • Tot ce tine de identitatea noastra nu e al Cezarului, ci al lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a zidit corpul, el ne-a dat sufletul. Prin urmare, amprentele, ADN-ul si toate datele biometrice nu sunt ale Cezarului, dar daca i le dam cu buna stiinta, spre a fi asociate si inventariate in sistem cu un cod ce contine 666 se va ridica harul Duhului Sfant de la noi pana cand nu-l vom mai avea deloc, fiind inlocuit de robia pe veci fata de vrajmas la momentul in care se ia pecetea Antihristului (pe mana dreapta si pe frunte) si asa nici vorba de mantuire. Actele acestea (cardurile) sunt premergatoare pecetii si primindu-le cu buna stiinta te indepartezi voit de harul Duhului Sfant primit la Sfantul Botez si ii lasi dreptul vrajmasului sa te ispiteasca pana cand vei lua pecetea finala. Pai unul care gandeste ca tine va fi pecetluit linistit (ia aminte ca inselarea va fi atat de mare, incat va cauta sa ii inghita si pe cei alesi!) Astea nu sunt conceptii medievale, vad ca te-a prins manipularea asta penibila. Consulta, te rog, spusele Sfantului Justin Parvu si ale Sfantului Paisie (niciunul nu e medieval :)) ) cu privire la aceasta chestiune. Te rog, nu fii crestin numai cu numele (numai „cu credinta in suflet”), ci tine credinta ca lucrare in viata ta! Pune-te cu sârg la rugaciune sincera catre Maica Domnului si toti Sfintii si cere ajutor si luminarea mintii! E o problema foarte importanta biometrizarea, e pe viata si pe moarte (VESNICA)!
   Toate astea ti le scriu in primul rand ca o mustrare pentru mine, care am gandit asa mai inainte si care am ispite foarte mari in a nu accepta documentele acestea cu cip.
   Repet, cere din tot sufletul luminare si ajutor de la Maica Domnului si citeste cat mai mult pe tema asta de la cei cu adevarat intelepti ( de la Sfinti).
   Iertare si Doamne-ajuta!

   Apreciază

 2. 8 ZILE ??? proiect de lege ??..poate asa, de ochii lumii… ei vorbesc deja, (pt mai rapida spalare a creierelor) de .. OBLIGATIVITATE.. Practic , ca de obicei, vor sa ne puna in fata unui fapt implinit… auziti ce spun.. (cel putin la TV asa au apucat sa transmita ) – ca noi , cei care ne temem de .. cipuri…, nu intelegem ca acestea nu emit nici o… energie…etc, etc. N-am mai avut putere sa ascult mai mult astfel de explicatii…..(ar fi hilare ..daca nu ar fi vorba de pierderea sufletelor la modul propriu ). Sa ne fereasca Dumnezeu, sa ne ferim si noi de ele ! Doamne, ajuta ! Accesati

  https://a1.ro/news/social/anunt-de-maxima-importanta-se-schimba-toate-buletinele-cum-vor-arata-noile-carti-de-identitate-id949783.html

  aceasta-i filmarea data la tv dar, evident, mult trunchiata

  Apreciază

 3. Iată o variantă de mesaj care , eventual îmbunătățită, poate a fi trimisă la dgj_transparenta@mai.gov.ro, până joi, 23 ianuarie, în cadrul dezbaterii publice.

  CĂTRE,

  MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

  Subiect: Dezbaterea publică privind proiectul de ordonanță pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români

  Am luat cunoștință în legătură cu faptul că ni se oferă posibilitatea de a obține cărți de identitate fără cip și m-am bucurat. Apoi, am văzut că există articole și videoclipuri în care se vorbește despre marcarea izotopică, posibilă în zilele noastre, în timpul fotografierii pentru obținerea unei cărți de identitate simple sau biometrice.

  Întrebarea mea este dacă MAI poate oferi garanții că, în timpul fotografierii pentru cartea de identitate, nu vom fi marcați izotopic.
  Am selectat câteva astfel de materiale care, în opinia mea, imi justifică întrebarea adresată mai sus:

  despre marcarea izotopică: Unui bărbat din Rusia i s a aplicat un cod de bare pe frunte, la bancă – https://www.youtube.com/watch?v=QP9Bj2eZQi0

  Aplicarea semnului fiarei Experiment cu datele biometrice a unui ATM – https://www.youtube.com/watch?v=CAXX0mhd404

  Despre actele 666.”Cine are urechi de auzit să audă”(Matei 13:9) – https://www.youtube.com/watch?v=_aBSjF5jKII

  Pecetea lui Antihrist, De ce nu trebuie acceptat: card,pasaport biometric, etc – https://www.youtube.com/watch?v=Cax8LYY9uPg

  Marcarea izotopică – pecetluirea cu raze laser a oamenilor

  Singura Biserică este cea ortodoxă, așa cum orice ortodox mărturisește în Crez: ,,Una sfântă, sobornicească și apostolească biserică.” În numele ei, nu se poate vorbi politic corect, așa cum au încercat unii purtători de cuvânt ai Patriarhiei Române! Nu voi confunda Biserica lui Hristos cu ierarhia bisericească impusă de forțele politice cu scopuri oculte, ci mă voi raporta la Sfinții Părinți purtători de Duh Sfânt care ne-au spus clar ce avem de făcut în aceste vremuri.

  Trăim vremurile profețite în urmă cu 2000 de ani. Indiciile pecetluirii cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666 sunt clare, ușor de recunoscut de către oricine a citit aceste cuvinte:

  ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

  Consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666 sunt de asemenea formulate clar: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primește semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11

  În concluzie, nimic frumos și durabil nu putem face în această țară dacă nu ascultăm de Dumnezeu. Trebuie să fim creștini adevărați ca să putem fi români adevărați. De aceea, cer ca această lege privind cărțile de identitate să ocrotească sufletele românilor și să nu aducă atingere conștiinței lor religioase în niciun fel: nici prin buletine biometrice, nici prin marcare izotopică.

  Numele, localitatea

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s