Biserica Georgiei, în ciuda presiunii politice și medicale a decis SĂ NU INTERZICĂ SAU SĂ LIMITEZE ÎN VREUN FEL SLUJBELE!

sinod georgia.jpg

Biserica Georgiei nu crede in coronavirus

Biserica Ortodoxă Georgiei a decis să nu urmeze apelurile medicilor și ale reprezentanților altor credințe.

După o discuție de șapte ore în spatele ușilor închise, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Georgiene a decis să nu facă modificări la slujbele și ritualurile bisericii. Pandemia de coronavirus, potrivit clerului senior, nu este o bază suficientă pentru schimbarea tradițiilor vechi de secole și cu atât mai mult pentru oprirea închinării în masă. Poziția patriarhului a fost exprimată de secretarul de presă al șefului protopopului GOC Andria Dzhagmaidze.

Mai mult, în ceea ce privește decizia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu privind încetarea temporară a serviciilor de masă, potrivit unui membru al Sfântului Sinod al mitropolitului Akhalkalaki și Kumurasky Nikoloz (Pachuashvili), Biserica Ortodoxă Georgiei nu este obligată să urmeze alte decizii. decât ale sale. Acesta este principiul autocefaliei, a menționat episcopul Nikoloz:

„Biserica Ortodoxă Georgiană este o biserică locală și suntem membri ai unei singure familii ortodoxe. Autocefalia înseamnă însă că în interiorul bisericii noastre, adică pe teritoriul nostru, luăm toate deciziile în mod independent. Prin urmare, nu vom comenta acțiunile altor biserici, deoarece acest lucru se aplică teritoriilor lor. Sunt acceptate pe baza situației specifice la fața locului și nu vom fi de acord cu nimeni în prealabil. Am decis așa. “

Decizia a fost luată în ciuda faptului că șeful Centrului pentru controlul bolilor Amiran Gamkrelidze s-a întâlnit cu membrii sinodului cu o zi înainte. Potrivit acestuia, el a adus ierarhilor bisericii informații despre situație odată cu răspândirea coronavirusului și a precizat că adunarea unui număr mare de oameni în interior este extrem de periculoasă:

,,Ieri, personal am participat la o întâlnire în această problemă cu membrii sinodului, cu Sfințiile Lor. Și am împărtășit recomandările noastre cu privire la sănătatea cetățenilor noștri. Aceasta este în primul rând igiena și menținerea distanței – acestea sunt principalele noastre arme în lupta împotriva virusului. Patriarhia și-a exprimat intenția de a urma cât mai mult recomandările medicilor.,,

Cu toate acestea, Mitropolitul Nikoloz consideră că spațiul din catedrale este suficient pentru ca enoriașii să se simtă în siguranță:

„Nu există nici un dezacord în sinod sau niciun dubiu cu privire la faptul dacă infecția poate fi transmisă printr-o lingură pentru comuniune. Iese din discuție. Prin urmare, indiferent de ce se întâmplă, nu poate exista nicio schimbare. În ceea ce privește problema cultului, recomandările noastre sunt să urmăm recomandările Ministerului Sănătății. Dar nu putem interzice credincioșilor să asiste la servicii (religioase). Chiar dacă am fi spus acest lucru, credincioșii adevărați nu l-ar fi acceptat niciodată. Există suficient spațiu în catedrale pentru ca oamenii să-și păstreze distanța, dar este conectat și cu anumite sume de bani, se propune instalarea sistemelor audio în toate parohiile care să le permită enoriașilor să asculte serviciile în timpul liber.,,

În timp ce Biserica Ortodoxă Georgiei insistă că credința va proteja turma mult mai bine decât urmând recomandările medicilor, Consiliul musulman al Georgiei, dimpotrivă, a decis să urmeze sfaturile epidemiologilor. Începând de astăzi, cultul în masă în moschei a fost întrerupt în toată țara. În special, rugăciunile tradiționale de vineri au fost anulate.

„Îi îndemnăm pe musulmanii care trăiesc în Georgia să rămână calmi, optimiști și să nu intre în panică, să respecte pe deplin recomandările date de autoritățile sanitare și să creadă în Atotputernicul”, se arată în declarația oficială a Oficiului Musulmanilor din Georgia.

În același timp, moscheile rămân deschise celor care intenționează să facă rugăciuni individuale.

Muftiul din Georgia de Est Yasin Aliyev a menționat că enoriașii au reacționat calm la decizie:

,,Pentru cei care vin, spunem că din cauza virusului este închis. Spunem că se întorc acasă și se roagă acasă.

În comunitatea de experți, decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Georgiene nu a fost surprinzătoare. După cum a menționat teologul Gocha Mirtskhulava, judecând după faptul că, în cursul discuțiilor de astăzi, niciunul dintre ierarhii bisericii de top nu avea de gând să ridice problema modificării temporare a sacramentului, nu a meritat să aștepți concesii serioase de la GOC.

Unii observatori subliniază: prin decizia de astăzi, patriarhia Georgiei a pus în pericol sănătatea și viața enoriașilor săi, deoarece majoritatea credincioșilor din Georgia au încredere în preoți mai mult decât în ​​medici.

Sursa: ekhokavkaza.com

20 de gânduri despre „Biserica Georgiei, în ciuda presiunii politice și medicale a decis SĂ NU INTERZICĂ SAU SĂ LIMITEZE ÎN VREUN FEL SLUJBELE!

 1. Bine, ei au ieșit din CMB, au coloană vertebrală!
  Îl au pe Sf.Gavriil Georgianul care, în plină perioadă comunistă, a strigat în Piața Mare a adunăturii comuniste de-atunci împotrivă, cu mult curaj dând foc portretului lui Lenin spunând CUI trebuie să aducem de fapt Slavă: „Mortul ăsta n-are nevoie de slavă, ci slava e a lui Hristos, care a călcat moartea și ne-a binecuvântat cu viața cea vecinică.”
  La noi, miroase încă a LAȘITATE, DUPLICITATE și TRĂDARE chiar dacă au trecut 30 de ani după 89!

  Apreciază

  • Iubita sora intru Hristos cuvantul „INCA”,nu reflecta adevarul ,si anume cat timp sunt acesti securisti dechizati in miei ,in tot sinodul BOR,niciodata nu va mai fi cum povestea strabunica ,care a crescut 9 frati si surori plus 4 copii ai ei si 8 nepoti si nepoate ,adormind intru Domnul ,la 104 ani ,perfect constienta ,adica sa marturiseasca tot poporul pe DOMNUL CEL IN TREIME MARIT!Doamne ajuta !ovidiu pacatosul.

   Apreciază

   • Nu înțeleg unde-i greșeala folosirii lui ”ÎNCĂ”!
    Căderea ierahilor e veche!
    Nu știu câți ani avea străbunica ta, a mea a murit când aveam eu 12 ani…vrei să delimitez EXACT perioada căderii în erezie a BOR?

    Apreciază

    • Caderea a inceput odata cu adoptarea calendarului papist sau gregorian in anul 1923 si sa sti ca nu sunt pe stil vechi.ovidiu pacatosul

     Apreciază

 2. Ovidiu ….
  ce spui acolo cu ” incă”?
  era vorba ca nu s-a luat Sf. Liturghie de pe pamant!
  si pamantul e mare…nu e numa BOR pe pamant!
  si cu calendaru schimbat ce? caderea e din partea schismaticilor stilisti !
  Sf. Liturghie e Sf. Liturghie… calendarul nu e cadere de dogmă !
  Sf. Liturghie nu urmeaza sa se ia de pe pamant….ci cel mult sa se mute in catacome, case, etc dupa cum deja sunt unii din 2016-2017….
  no…Magda…re las pe tine sa ai ultimul cuvant ca unul ce sunt mai mic cu anii decat tine, dar si cu stiinta si faptele bune 🙂
  io ma duc la picnic cu Ovidiu

  Apreciază

  • ”Se smerește, mândrulețul!” zicea Pr.:Arsenie Papacioc!
   Nu vreau să am ultimul cuvânt, DAR e de rău!
   Nu e de râs!
   Așa făceau și constantinopolitanii, înainte de cădere…stăteau la taifas sau se întrebau certându-se ce sex au îngerii!!! Numai că acum, nu vin turcii sau tătarii, vine hoarda lui Antihrist!
   Anii menționați de tine, nici nu se compară cu ceea ce-i acum!
   În baza pandemiei, a legiferării pe bază de virusi + alte tâmpenii, ne țin ăștia legați și îngrădiți!

   Apreciază

   • Magda,
    iarta-ma, sunt la picnic acuma, infulec o placintă …
    dar fii atentă…mi-a zis cineva ca de aia ingaduie Dumnezeu astea pt ca vrea sa fim ca Serafimii in rugaciune , nu precum am fost si suntem acum, adica, ochii imi merg pe foia cu rugăciune , dar mintea imi zboara aiurea si inima mea e intarita si n-are umilință deloc .

    si-atunci vine stramtorarea si necazul in ajutorul inimii împietrite si strigă catre Domnul cu foc , ca Sf. Elisabeta mama Sf. Ioan Botezatorul…sau ca Sf. Teodora de la Sihla cand li s-a deschis stânca sa fuga de la fața barbarilor .

    asa era unu in pateric care statea singur in pestera si ” se ruga”…
    apoi dupa o vreme a venit un diavol infricosator si-l ameninta si speria de moarte….atunci pustnicu a strigat din toata inima ” Doamne Iisuse, nu ma lăsa…”, si a venit Domnul si l-a alungat pe diavol.
    si a zis pustnicu:”Doamne de ce nu ai venit mai devreme ”
    si a zis Domnul : pt ca nu M-ai chemat pana acu
    si pustnicu :cum nu…neincetat m-am rugat !
    si Domnul : crede-Mă ca pană acum nu te-ai rugat cu adevarat , de abia acum.cand ai strigat din inimă te-am auzit ” .

    no…acu n-am zis-o exact ca din carte..am zis-o babeste.
    Doamne ajuta. roaga-te si pt mine sa nu ma apuce sfarsitul nepocăit .

    Apreciază

    • Ciprian, treaba era in Oltenia……io locuiesc in Moldova, unde in serile de vara vine ariciul….
     …. si papa lapticul pus pt pisica.
     …..si ursul la placinte 🙂
     Post usor si cu folos!

     Apreciază

    • bine…atunci data viitoare mergem in moldova , pe drumul urcuș ce duce prin padure la pestera Sf. Teodora de la Sihla .
     Doamne ajuta.

     Apreciază

   • Iubita sora intru Hristos ,Constantinopolul a cazut din momentul in care a cerut ajutorul ereticilor papisti ,ei fiind pana atunci ocrotiti de PREA SFANTA TREIME!Iertati-ma si va rugati si ptr.ovidiu pacatosul.

    Apreciază

    • Iar noi DE CE ne rupem acum gâtul?
     Din pricină de alipire la CMB fără să fi fost și noi întrebați de vrem ori ba, și Creta….al cărui cap PREZENT și VĂZUT a fost/este iezuitul prooroc mincinos al Antihristului (ce va fi/deveni CAP VĂZUT), no?

     Apreciază

  • Schimbarea calendarului, chiar daca nu a fost o cadere de dogma, a fost O CADERE. S-au facut concesii puterii politice din Europa si masonilor. Scopul acestora era apropierea de lumea papistaso-protestanta (care schimbase calendarul din sec. 16) a ortodocsilor. Adica inceputul ecumenismului. Sa fim ca ei, sa avem sarbatori comune etc.

   Apreciază

   • da, aveti dreptate .
    am gresit eu ca n-am citit corect ce a scris Ovidiu,
    adică : ” căderea ierarhilor ” …
    nu stiu de ce , io prostu, cu mintea am inteles caderea Bisericii si m-am gandit la altceva. 😐
    deci caderea ierarhilor e veche

    ma iertati

    Apreciază

 3. Frate Ciprian ,eu deja am facut o tocanita de bureti de maracine la ceaun la iarba verde , si acum sunt responsabil cu mujdeiul ,ptr. ca mamaliga o face o sora intru Hristos.Doamne ajuta!ovidiu pacatosul.

  Apreciază

 4. Urmariti show.ul madonnei de la eurovision 2019: apare cu o coroana, calugari, ortodocsi si biserici intoarse pe fundal, incendii, oameni cu masti si versuri „nu toti vom ajunge in viitor”, reconstruirea templului. Si unde: la tel aviv israel.
  Totul era planificat, si antihristul arata ca isi pune coroana asupra lumii, si nu la figurat, ca pana acum. Corona = coroană, coroana virusului, a răului, isi incepe lucrarea la aratare, se pare, in toata lumea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s