S-a închis Biserica Sfântului Mormânt. Doar pentru o săptămână sau pe termen nedefinit?

Autoritățile israeliene au decis închiderea Bisericii Sfântului Mormânt pentru o săptămână ca măsură de prevenție în plină pandemie de Coronavirus. Închiderea locașului de cult nu afectează cultul divin, slujbele desfășurându-se după un program normal, în lipsa credincioșilor.

„În interiorul Bisericii Sfântului Mormânt slujbele sunt oficiate zilnic de părinții aghiotafiți”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Lăcaşul de cult a fost închis miercuri în jurul orei 17:00.  Măsurile impuse de autorităţile israeliene vizează, de asemenea, închiderea tuturor bisericilor, moscheelor şi sinagogilor din Ţara Sfântă.

Restricțiile anunțate de premierul Benjamin Netanyahu interzic, totodată, părăsirea locuinței cu unele excepţii, precum procurarea alimentelor necesare sau a urgenţelor medicale.

Serviciile religioase în aer liber sunt permise cu participarea a până la zece persoane, respectând distanţa socială de un metru.

Încălcarea restricțiilor va fi considerată infracțiune, au declarat oficialii israelieni. – basilica.ro

40 de gânduri despre „S-a închis Biserica Sfântului Mormânt. Doar pentru o săptămână sau pe termen nedefinit?

 1. Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție! Tu, Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele), împreună cu toate ale casei lui, de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh!

  Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în Cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă au venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă au venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare!

  Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge acum lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l, cu toți ai casei lui, de toate uneltirile diavolești.

  Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

  Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău, cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru Sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci

  Apreciază

 2. parerea mea este ca ar trebui incet, incet sa ne cunoastem toti cei care suntem in acelasi cuget ortodox….cu rugaciune, desigur.
  sa nu ramanem doar niste postaci
  daca cineva are o parere asemanatoare, astept initiative.

  Apreciază

  • pai pt ce? unu-i in muntenia, altu in moldova, altu in.dobrogea, transilvania, oltenia, maramures,
   unu-i a lu Arsenie, altu a lui Iustin, celalt a lu pomenitor altu nepomenitor …unu are ceva cu celalalt ca de ce e si cu preotu cutare…ca unu-i asa ca nu stiu ce …
   cu cat te cunosti mai.mult cu atat vezi mai multe diferente si deosebiri. 🙂 mai tare te desparti.
   numain Rai e aceeasi lungime de undă. sau la un meci de handbalsau volei…da si acolo vine ayeaye ca sa zica ca suntem shintoisti japonezi inchibatori la minge :p

   Apreciază

    • pai da.
     da nu stii ce o zis pr. Adrian Fageteanu? ca dacii nu sunt uniti.
     sau asa ceva.
     nu suntem ca oile ….suntem ca vacile …rasfirați .

     p.s. cel mai.mult te leaga daca ai acelasi duhovnic !

     Apreciază

   • ciprian p.

    Dumnezeu sa umple inimile noastre…o zi, dragoste….o alta zi, iubire… 🙂
    si tot asa….pana la sfarsit. nu pana la prasit 🙂
    Sa ne odihnim unii pe altii, daca putem….din bogata milostivire a Atotputernicului Dumnezeu cu noi!

    Apreciază

  • L-am ascultat și eu acum câteva zile și, în afară de credința în Dumnezeu pe care o afișează și nu se rușinează de ea, mi-a atras atenția faptul spunând de câteva ori că, cei care s-au apropiat de el (unii…) și nu erau în regulă, le-a spus că vor muri!
   Acuma, nu știu dacă din pricină de consecințe ale propriilor lor fapte pe care le prevedea…sau datorită acțiunii sale mentale dusă împotriva lor…ceea ce l-ar arăta ne-creștin.
   Am înțeles că a fost foarte chinuit din toate punctele de vedere, ceea ce duce la un moment dat, dacă nu ai luat-o razna, la o sensibilitate aparte și profundă ce le permite să previzioneze evenimente…

   Apreciază

   • daca erai atenta …alaltaieri am intrebat de asta ! ovidiu grosu
    si pe ayeaye l-am intrebat !
    am vazut si io…da nu-i ortodox cum se exprima.
    nu-i de bagat in seama …daca era ortodox incepea cu Semnul Crucii, iar in spate ar fi avut o Icoana cu un Sfant … ei…cine stie…multi prooroci mincinosi au sa apara , zice Mantuitorul .
    io stiu ca numa de Sf. Ilie si Enoh cine o sa vrea sa se atinga de ei in anii lor…o sa moara …
    apoi zice…stati in casa sa nu ne facem de ras ….
    da de meers la Biserica nu zice.
    io nici nu cred ca poa sa planteze astia virusu asa unde vor ei…
    lo plantat in china si atat…
    in georgia de ce nu l-o plantat?
    de aia ca ei au iesit din cmb si sunt anticreta. si Dumnezeu ii pazeste.

    Apreciază

    • De ce nu-i vedem pe Sf.Ilie și Enoh încă?
     Se spune că vor veni cu 7ani înainte de sf.lumii…dacă vine exact la instaurarea Antihristului, oamenii deja vor fi fost cipați!
     Trebuie să apară mai înainte!

     Apreciază

    • Nu, nu este icoană…este o tipă cu pălărie care parcă citește dintr-o carte…în schimb, a afișat o cruce frumoasă în partea dreaptă a videoclipului…

     Apreciază

    • bre…ce Cruce frumoasa zici tu ca a afisat in partea dreapta?!
     io nu vad decat jos in partea stanga cu Domnul Iisus Hristos unde scrie Mare este Dumnezeu…dar aceea e a acelora de la canalul respectiv care au.preluat clipul de pe alta parte.

     Apreciază

    • fratioare, draga…
     da de unde stii tu ca nu-i ortodox?!
     de unde-i stii tu trairea?!
     „nu-i de bagat in seama …daca era ortodox incepea cu Semnul Crucii, iar in spate ar fi avut o Icoana cu un Sfant …”
     of..of…tare usor ne mai lasam amagiti de astfel de judecati
     „apoi zice…stati in casa sa nu ne facem de ras ….”
     la min 35:53, spune sa nu dam ocazia sa fim arestati pt ca vom fi umiliti si tarati in public
     si cred ca a zis-o sa nu fim pusi in situatia de a cadea in deznadejde, de a ni se intuneca mintea din pricina acestor imprejurari
     acum stam bine mersi la caldurica si tastam comozi din fotoliile noastre….nu constientizam ca suntem expusi oricand sa trecem de la o stare la alta, si ca suntem atat de schimbatori….daca nu e mila si Harul Sf Treimi.
     of….of…of…
     sa ne rugam ca Domnul sa ne dea discernamant si pricepere!
     Sa ne dea Domnul sa fim biruitori si sa ne ridicam din putere in putere!

     Apreciază

    • Crina,
     ioam invatat de la Sf. Ignatie sa nu ma iau dupa orice zboara.
     pricepi?
     o fii…no fii…nu stiu …dar nu ma iau asa dupa toti necunoscutii .
     si zice undeva ca tre sa cercetam duhurile daca sunt de la Dumbezeu.
     tocmai de aia am intrebat si eu pe altii pt ca am dubii dupa cum s-a prezentat intelegi?
     el are cunostinte pt ca e un fel de legionar ceva..bagat in sistemul lor…e criminalist…e de ala cu antitero nustiy ce…..
     deci io n-am incredere …io ma iau dupa Sfinti ….sau dupa parinti calugari.
     deci nu stiu ce sa zic….asa ca il las deoparte. Dumnezeu sa-l ajute.

     Apreciază

    • Crina,
     ioam invatat de la Sf. Ignatie sa nu ma iau dupa orice zboara.
     pricepi?
     o fii…no fii…nu stiu …dar nu ma iau asa dupa toti necunoscutii .
     si zice undeva ca tre sa cercetam duhurile daca sunt de la Dumnezeu.
     tocmai de aia am intrebat si eu pe altii pt ca am dubii dupa cum s-a prezentat intelegi?
     el are cunostinte pt ca e un fel de legionar ceva..bagat in sistemul lor…e criminalist…e de ala cu antitero nustiy ce…..
     deci io n-am incredere …io ma iau dupa Sfinti ….sau dupa parinti calugari.
     deci nu stiu ce sa zic….asa ca il las deoparte. Dumnezeu sa-l ajute.

     Apreciază

 3. Da bre!
  E voie !
  Când ai UMOR, da, de ce nu?!
  Sunt situații și situații….nu întotdeauna umorul detensionează, uneori enerveză dacă subiectul e GRAV…
  N-ai pierdut momentul să înțepi 🙂

  Apreciază

  • L-am ascultat și eu…e NAIV și ÎNJOSITOR pentru un preot să se căciulească pentru banii copiilor săraci din parohia lor!
   Înnebunesc când văd atâta obediență, plecăciuni și cerșeală pentru UN DREPT constituțional (sâc!) din partea politicienilor!
   Dacă aș avea sutană, aș face EXACT ca monahul preot Teodot…i-aș amenința cu muncile Iadului și coborâre la Iad de vii pentru ne-munca lor de ani de zile, pentru trădarea acestor asasini economici ALEȘI chiar de către proștii care acum mor de frica virusului și/sau de foame..ei, și copii lor!

   DE CÂND A AJUNS ROMÂNUL CÂRPĂ DE SPĂLAT PE JOS, ATÂT DE JOS?!?
   Târâți-vă bă pe jos, ca râmele, nevertebrate!
   RUȘINE!
   Dumnezeu nu ne vrea CÂRPE!

   Apreciază

 4. Sa ne rugam, fratilor, pentru toti cei cazuti, rataciti, cazuti in deznadejde….
  .sa nu mai judecam cu atata usurinta…..
  s-avem grija ce cugetam in inima noastra……
  daca nu suntem crestini doar cu numele.
  chiar daca mai postam in loc sa mai citim din Sf Parinti, sa ne rugam….dar macar sa nu ne facem pacate facand anumite comentarii
  si spunandu-va toate acestea, mi le spun mie.
  cand Multa milostivire si Infinita lui iubire atinge inima si viata ta….nu-ti vine sa spui decat: Doamne, atinge-l si pe ala, si pe celalalt…..asa cum m-ai atins pe mine….sa se bucure toti de Tine si intru Tine….asa cum Tu mi-ai dat sa ma bucur si eu.
  Iertati-ma!

  Apreciază

  • Crina ,
   bine….dar cu privire la ovidiu grosu …e de atentie…
   io ma feresc de astia…
   Sf..Stefan cel Mare nu s-a rusinat sa mearga cu Crucea in frunte .:)
   auzi ca zice ca Dumnezeu a investit mult in el ! pai la care Sfant ai auzit tu asa ceva?
   sau ca il pazeste o forta pana 20 de ani, apoi la 30,inca o forta…iar dupa 15 ani a treia forta. ce forta? forta intunericului? forta bioenergie?
   si sectarii Îl propovaduiesc pe Iisus Hristos ca Dumnezeu Adevarat…dar nu sunt in Biserica!

   Apreciază

   • ciprian p.

    in acest moment este peste puterea mea sa te contrazic
    nici eu nu-l cunosc pe acest om….vom descoperi…..s-avem rabdare.
    dar nu mai impartasesc principiul ca daca omul nu-si etaleaza credinta in public….e de „luat la ochi”
    dar nici sa cred tot ce zboara.

    Apreciază

  • O dementă O Hara asta!
   Cică va veni în 2033 Antihristul ei….nup!
   Va apare anul ăsta, pe 9 aprilie, d-aia vrea să nu se săvârșească Sf.Liturghie și închid Biserica Sf.Mormânt!
   Nu trebuie să se mai coboare sf.Lumină de Paști, ci să fie filmat când sacrifică vițelul roșu pe altarul viitorului Templu!

   Apreciază

    • rabinii sunt cei mai prosti oameni .
     tu n-auzi ca intai tre sa fie amestecarea de credinte, toate in una …intai tre sa fie un inaintemergator care le aduna pe toate in una si dupa aia vine altu care sa fie prezentat ca imparat si dumnezeu !
     cine-i prost acuma sa se inchine la unu care il prezinta evreii?
     sunt milioane de crestini ortodocsi.
     dar nici catolicii nici sectantii de azi nu-s asa prosti sa se inchine lu ala !
     nu stiu no….io altfel gandesc 🙂
     hai…somn usor…vise placute.
     sa visezi pe Ingerasul tau pazitor cum se roaga pt tine 🙂

     Apreciază

 5. Halt!
  Amestecarea DEJA a avut loc… a fost acum 100 de ani mai întâi din partea ierarhilor…mai zdravăn după aderarea la CMB, acum, după Creta, ne-au băgată și pe noi, toți creștinii botezați ortodox, enoriași ai Bisericilor locale, cum ne numesc ei…într-un fel de GLOBALISM prin apartenența la CMB, așa cum vor să facă dpdv. laic, social-economic, prin NOM!
  Înainte-mergătorul este Papa, a cincea falangă a Antihristului!
  Apostazia a început de la Creta…FIX 3 ani și jumătate din iunie 2016 – 31 dec.2019.
  Exact cum spunea monahia Rafaila citând cuvintele Sf.Kuksa: ”Bisericile vor fi pline, dar niciun credincios…”

  Apreciază

  • iarta-ma…
   io vad altfel :
   amestecarea inca nu s-a facut.
   inca nu s-au unit toate credintele asa incat sa accepte toti o singura religie sub un singur conducator .
   numai atunci cand o sa se uneasca si in biserica toti…cu crez schimbat ,cu papistasi la un loc si practic la Liturghie …nu numa pe hartie !
   cand Harul Duhului Sfant se ca lua din biserica si nu vor mai fi Sf. Taine !
   si ca sa-l primeasca tot globul pe ăla…trebe intai pervertita lumea asa incat sa nu mai aiba credinta in Dumnezeu.
   altfel nu-i nimeni prost sa-i dea inchinare la un om.
   si trebe intai prigonite manastirile….si toti crestinii…asa incat raman foarte putini.
   si trebe sa fie razboi asa incat sa se ajunga la o singura conducere lumeasca. o singura imparatie.
   rusii nu o sa se inchine la evrei.
   si nici chinezii .
   UE tre sa se dizolve . tre sa dea drumu la rasa mancatoare de serpi, broaste , oameni …
   n-ai citit la Sf Andrei cel nebun?
   inca Sfantul Munte mai rezistă.
   nu stiu pana cand .

   Apreciază

 6. Ce m-aș face fără tine
  Îngerașul meu păzitor,
  Ce-mi esti dat de la Dumnezeu
  sa-mi fii ocrotitor!
  Tu mă-ndemni la fapte bune,
  Să-mi plec genunchii la rugăciune;
  Tu mă -ndemni să postesc,
  Si de rele să mă feresc.
  Te-ntristezi când păcătuiesc
  Și te bucuri când mă pocăiesc.
  Te rogi pentru mine
  Ca sa-mi fie mie bine.
  Si când îmi va fii mai greu
  Să mă duci la Dumnezeu ,
  Sa cânt dimpreună cu tine
  Sfântă cântare în veșnicie.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s