Predica Pr. Ieronim Cozma la Duminica Sfântului Ioan Scărarul – Vindecarea lunatecului, Duminica a 4-a din Postul Mare

See the source image

Rareori am văzut un preot care vorbește cu atâtea detalii și în amănunt despre păcate și urmările acestora între oameni, chiar dacă uneori nu tocmai cu exprimări academice. Sunt cu atât mai de folos astfel de părinți și predicile lor în contextul crizei coronavirusului, nemaiîntâlnită de generațiile actuale. 

Păcat că pr. Ironim s-a dat de partea celor care exagerează în unele lucruri în privința întreruperii pomenirii ierarhilor, pe motiv de erezie. 

Predica din 29 martie 2020: 

6 gânduri despre „Predica Pr. Ieronim Cozma la Duminica Sfântului Ioan Scărarul – Vindecarea lunatecului, Duminica a 4-a din Postul Mare

 1. Din păcate Ieronim cu gruparea lui sava-Staicu este căzută in erezie. Au adunat multe erezii de vreo doi ani încoace. Însă gruparea lui Chirila pe care o susții are erezii si mai rele cu Partasia la erezie in frunte. Îl publici pe tripon care a slujit cu Longhin, care slujește cu onufrie si meletie care slujesc cu Kiril, si pe Banu care pomenește pe ioachim băcăoanul. Deci voi echilibristii sunteți in echilibru perfect cu ereziile lor, iar cei mai puțin eretici ( sava si gruparea lui) îți par exagerați!?! De aceea ai ajuns sa ii vezi pe ortodocși ca schismatici pt ca voi va aflați in schisma fata de ortodoxie. Nu le mai ascultați predicile ca intrați in duhul lor si cu greu mai ieșiți.

  Apreciază

  • nu-s cazuti in erezie niciunu ! toti is ortodocsi
   cel mult or fii cazut in vreo gandire schismatica , unii….dar nu stim daca poate s-au schimbat in gandire.
   omu-i schimbator!

   apropo…ce mai faci Alexandru? cum e in italia?
   acolo esti? esti bine?
   Maica Domnului sa te pazasca sanatos si bucuros!

   Apreciază

  • Alexandru
   Personal n-am auzit la pr Ieronim vreo erezie, doar ca s-a asociat celor cu idei schismatice. Ar putea fi numit schismatic de catre unii dar si asta cred ca este exagerat. Nu stiu ce formula de pomenire foloseste la slujbe… Pr. Ciprian Staicu a afirmat niste erezii. Daca pr Ieronim e de acord si cu cele sustinute de Staicu si insista in ideile respective, atunci da, pot fi numiti eretici. Pana atunci, adica pana se va dovedi ca sunt asa cum spui tu, eu ma abtin si caut sa ma folosesc cel putin de predicile lui Ieronim.
   Nici la pr Cosmin Tripon n-am auzit sa fi afirmat vreo erezie. Daca sustine asa-numita partasie la erezie care ar fi erezie dupa cum spuneti voi, e de discutat si aici. Existe doua feluri de partasie (constienta si ne-constienta).
   Intr-adevar, a slujit cu IPS Longhin, dar stii bine ca eu nu sunt de acord cu teoria vaselor comunicante in aceasta faza in care ne aflam. Si chiar daca ar fi asa, vrei sa omori omul pt o fapta oarecare din trecut, desfiintandu-l cu totul? Cu atat mai mult cu cat nu functioneaza asa caderea in erezie.
   Dar ia spune, tu mai esti in comuniune cu rudele tale? Caci banuiesc ca nu toate se vor fi ingradit de ecumenism. Ii ocolesti pe toti?
   Pr Macarie Banu, da il pomeneste la Proscomidie pe pseudo-ierarhul sau. Dar am subliniat si alta data asta. Important e mesajul. Majoritatea preotilor tac si asta nu e bine deloc.
   Daca nu iti convine de nici unul, cine vrei sa mustre autoritatile si sa invete pe credinciosi?
   Te crezi singurul ortodox? Atunci predica tu. Sa te auzim in iregistrari pe yotube cum admonestezi indivizii cocotati la putere, cum ii inveti pe oameni, de la inaltimea cuviosiei tale. Dar fara sa iti expui teoriile pe care eu le cred schimatice. Doar sa mustri si sa inveti, asa cum fac acesti preoti.
   Sa te vedem, cuvioase Alexandru.

   Apreciază

 2. Multumim danielvla pt postarea predicilor (p Macarie, P Ieronim, P Cosmin etc) .Cand culegi o recolta nu trebuie sa lasi nimic pe camp din tot ce-i sanatos si care ajuta la hranirea ta. Atata timp cat predica Adevarul, cu atat mai mult spus pe fata, cu putere, fara ocolisuri, nu pot fi decat folositoare aceste predici !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s