Ordonanță peste ordonanță „militară”… Orașul Suceava și mai multe comune limitrofe intră în CARANTINĂ, prin Ordonanța „militară”/dictatorială nr. 6

SUCEAVA PRIMUL ORAȘ în CARANTINĂ TOTALĂ! Alte 8 comune sunt ÎNCHISE

Foto – bunadimineataiasi.ro

Duminică, pe 29 martie au dat Ordonanta nr. 4, care înăsprește amenzile și reglementează alte aspecte ale ordonanțeolor trecute.

Luni, pe 30 martie au dat două: Ordonanțele așa-zis militare (nici unul din cele trei personaje care le prezintă nu este militar) numerele 5 și 6:

http://https://web.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/670705663471822/

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 6 din 30.03.2020 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și a unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava

Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare,

Ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 17 din 30.03.2020,
În temeiul art. 4 alin. (2) și (4) din Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020, al pct.1 și 3 din anexa nr. 2 la același decret și al art. 20 lit. n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare,

Ministrul afacerilor interne emite următoarea Ordonanță militară

Art.1 – Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art.2 – Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Art.4 – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art. 3.

Art.5 – Toate restricțiile stabilite prin ordonanțe militare precedente se aplică în mod corespunzător în localitățile carantinate și în zona de protecție.

Art.6 – Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava (CJCCI) pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 3.

Art.7 – (1) În zona de protecție, organele cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale vor stabili măsuri specifice de prevenire și limitare a intrării, respectiv a ieșirii persoanelor în/din zona de carantinare prevăzută la art. 1.
(2) În zona de protecție este interzisă deplasarea între localitățile din zonă a persoanelor ce aparțin altor categorii socio-profesionale.
(3) Autoritățile administrației publice locale și județene vor aduce la cunoștința persoanelor din zona de protecție obligațiile ce le revin referitoare la deplasarea și accesul în/din zona carantinată.
(4) Aplicarea măsurilor de verificare, control și acces în/dinspre zona carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naționale.

Art.8 – Accesul pe aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art.9 – Consiliul Județean Suceava împreună cu primarii și consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale situate în zona de carantinare și zona de protecție vor lua măsuri de a asigura funcționarea serviciile de protecție și asistență socială, funcționarea corespunzătoare a serviciilor de utilități publice, precum și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință/gospodărie.

Art.10 – Este strict interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulație publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Art.11 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Poliția Română, Jandarmeria Română și poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art.3;
b) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, pentru măsurile prevăzute la art.4 și 8.
(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.3, 4 și 8 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările  ulterioare.
(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Art.12 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare.

85 de gânduri despre „Ordonanță peste ordonanță „militară”… Orașul Suceava și mai multe comune limitrofe intră în CARANTINĂ, prin Ordonanța „militară”/dictatorială nr. 6

      • De lăsat orașul o să-l las, dar nu din pricina lui Ciprian, ci pentru că TREBUIE!
        Nu vreau să aud cum țipă lumea în jurul meu a panică, cum zac femeile cu copiii agățați de gât murind de foame pe caldarâm, în timp ce toate produsele vor fi sub pământ, în bunkărele păzite de cei în kaki, nu vreau să văd oamenii cum intră peste tine în casă cotrobăind și răscolind, spărgând tot pentru o bucată de pâine!
        Nu vreau să văd disperarea din ochii oamenilor, a copiilor, bătrânilor…NU VREAU!
        A fost preconizată criza asta economică…iaca pe baza virusului ăsta…ne-a înregimentat, ne-a încorsetat pentru ”binele” nostru…
        Recitiți Pelaghia, Pr.Novikov și Otroc Veaceslav..

        P.S. ONU vrea să dea drumul la pușcăriași pe motiv de virus – Otroc a spus că vor fi eliberați totți pușcăriașii pt.a se înregimenta în armata lui Antihrist pt.pecetluirea rapidă și masivă: la început va fi de bună-voie pt.3-5 zile, restul…CU JAPCA!

        Apreciază

        • pai si tu…numa amu in ceasul al 11:30 ti-ai pus in gand sa te muti la tara?
          da pr. Iustin de cand tot a zis ? 🙂
          mai ales ca tu n-ai nici copchii.

          Apreciază

        • @Ciprian…
          Da multe mai știi tu despre mine! 🙂
          Nu te lua de mine că nu am plecat până acum, că nu știi care e chestiunea!
          Păi ce să fac dacă cunoscuții mei DORM pe picioarele de dinapoi și tot mai cred că dreg busuiocul, adică până când va veni Antihristul?
          Dacă Dumnezeu nu hotărăște altfel cu mine…adică să mucenicesc pe-aici, poate mă mut în munți, cine știe?
          Eu tot bat apa în piuă, dar lumea DOARMEEE!
          Când le vorbești, parcă-s anesteziați!

          Apreciază

    • Mergeai cam repede pentru UN MOȘ…gâfâind în schimb, ca unul!
      Erai atât de hotărât prin mersul ăsta milităresc (de ordonanță militară…sâc!) de parcă l-ai fi avut alături pe Sf.GHEORGHE ca păzitor….în caz de întâlnire cu lupul!

      Apreciază

      • nu sunt moș…numa am pus asa aiurea .
        pai cum a nins…si n-am fost demult la padure…si era tare aeru asta de iarna care o revenit si de aia. si mi-o si inghetat mâna pe telefon…nu.mi-am luat mănuși.
        data viitoare o sa filmez pisicile .

        Apreciază

        • Îhh…nu știi de glumă!
          Știi,noi când ne adunam pe vremuri, era o vorbă pentru unul/a care se tot scuza…”cine se tot scuză, se acuză..”, noi – gașca – îi răspundeam: ”noi te CREDem, dar nici tu să nu mai faci!”

          P.S. Să scurmi precum găina numele altora de sunt de la Botez sau nu…nu te-ai prins că n-am făcut decât să menționez evidențiind prin MAJUSCULE modul cum te-ai denumit..la baza filmării cu mâinile goale, fără mănuși, în aerul tare de munte, în loc să stai în bătătură cu o mâțăn-n brațe! tzzzzz…

          Apreciază

  1. Ai grija frate Ciprian, daca te intalneai cu lupuoaica ,si trebuia sa-i arati declaratia ,si ne avand-o, nici nu vreau sa ma gandesc ce-ai fi putut indura….Te rog frumos iarta-ma si te roaga si ptr.ovidiu pacatosul.Doamne ajuta!

    Apreciază

  2. @ciprian…
    Cam multe întrebări din partea unuia care stă pe băncuță savurând borșul făcut de maica sa și la adăpost de Antihrist…pentru bafta de a se fi născut/crescut în mediu natural!
    Lasă lucrurile-așa!
    O să mă descurc eu cumva…de nu, mă fac LEU și când o fi, CARE PE CARE!

    Apreciază

    • hai ca nu patesti nimica rau daca raspunzi.
      zi , Magdalena e numele…?
      sa nu pun pe pomelnic aiurea , te rog !
      inseamna ca nici duhovnic nu ai !

      mno…ce sa fac…daca am.mostenit de la bunicii mei …
      da am si la oras daca vreau …:)

      Apreciază

      • Ti-am zis s-o lași baltă!
        Știi foarte bine de pe blogul lu Ayea ce cred eu despre situația asta, despre ”duhovnici” post-Creta, etc…de ce mă provoci?
        Vrei să deschid o discuție fără de sfârșit și-aici?
        Au fost pe blogul lui Ayea aproape 255 de comentarii în săbii (de cuvânt), n-o fac și-aici!
        Iar dacă Ayea are încăpățânările lui, să le vezi pe-ale mele…nici cu ciocanul lui Thor nu mă clintești când sunt convinsă de ceva!

        Apreciază

        • nu am baltă , numa pârâu …
          nu stiu ce zici de 250 comentarii pe ayeaye…nu intru decat foarte rar pe acolo ca mi se blocheaza…chiar si semn de la Domnul ca are exagerari .
          si la saccsiv mi se cam.blocheaza….

          mare lucru sa zici cum.te cheama ! ce fricoasa ca o găină care se sperie de o coțofană !
          numa cot-codac-ul e de tine…in rest ouă …niet-kaput!
          am sa te pun pe pomelnic ” Magdalena” .
          te pun la o manastire de maici unde sunt la inchinare vreo 20 de particele din Sf. Moaste ale Sf. Rusi ( Ignatie B, Iov Poceaev,,Iona kiev, Ambrozie, Luca crimeea etc plus vreo 20 cuvioase tot Rusia !

          te-o sucit si pe tine dracii arhiconi …
          tu cand te rogi nu teologhisi , zice pr. Cleopa Ilie , ca esti batjocorit de draci 🙂
          las ca te pun io la pomelnic la Sfintii Ruși !
          Doamne ajuta.

          Apreciază

        • io cred ca daca te-as duce de mânuță in Biserică la Sfintele Moaște ale Sf. Rusi….cred ca ai face ca acela din Evanghelia de Duminica trecuta… ai scoate spume pe gură si te-ai trânti pe jos 🙂

          Apreciază

  3. :)))
    Acum mă crezi și draco-arhonizată!
    Faci ce vrei cu pomelnicul tău…eu nu ți-am cerut s-o faci!
    Știi, n-ai decât să te duci TU la cei care-i pomenesc pe idioții cretani!
    Na, că Dumnezeu v-a îngrădit DE NEVOIE, dacă nu L-ați respectat pe El și pe Maica Sa hulită în cadrul adunăturilor ecumenisto-antihristice!
    Dacă ești credincios, de ce te iei după ”semne”?
    Cică nu intri pe saccsiv și pe ayea așa ușor, SEMN că ar fi ceva în neregulă…deci, ești supertițios, se poate?!?
    Și, de unde ai scos că eu, atunci când mă rog teologhisesc?!
    Mai ușor cu pianul prin zăpadă…cu sau fără mănuși, cu sau fără mobil la purtător, cu sau fără …ce vrei tu!

    Apreciază

      • Și-atunci, dacă ai SEMN din partea lor, DE CE te bagi în seamă cu mine?
        N-ai ceva mai bun de făcut?!

        P.S. Apropos…atât pe blogul lui saccsiv, cât și pe cel al lui Ayea sunt articole nemaipomenite!
        Numai cârcotașii cotcodăcesc, crezându-se și ei cocoși…cu cine le permite!

        Apreciază

  4. ce ai tu ? ce te ratoiesti asa ?
    nici n-ai inteles ce am zis cu blocatul.

    eu doar ti-am cerut atata cu numele si gata…te-am intrebat daca ai duhovnic….ce trebuia sa sari la mine ca o aspida cu cap de anaconda ?!
    puteai sa ai duhovnic nepomenitor.
    si eu la fel…de unde stii ….de ce ma acuzi fara sa stii nimic?

    fiindca de cand tot vorbim mi-ati intrat amandoua la suflet ca 2 prietene dragi…si eu pe cine iubesc , pe pomelnic il si pomenesc !

    noah…hai sa ne impacam, te rog. bine?
    fiecare cu drumul sau si cum ii da constiinta.
    ne respectam unul pe altul.
    iarta-ma daca te-am suparat…dar io am glumit 🙂
    no…iti doresc sa devii din aspida in mielusea blanda.
    multumesc de toate concersatiile.
    Domnul sa te ajute.
    nu te pup sa nu ma virusez de agerimea firii tale de poprika cu ardel iute.
    no….Doamne ajuta…si ma iarta pe mine pacatosul si nesimtitul ca te-am provocat.
    iertati.

    Apreciază

  5. mai ce face diavolii cu unii dupa creta asta !
    deci daca sunt unii care dupa creta nu mai au duhovnic nici pomenitor, da nici nepomenitor…pai…joaca dracii de bucurie ca l-a despartit pe saracu credincios de Spovedanie, l-a despartit de Hristos , de Sfanta Impartasanie!
    pai se bucura dracii de aiestea de numa…
    le zice…las ca si asa vine antihristu acuma…da acuma imediat…si nu mai este Liturghie, nu mai este nimic decat moarte.
    le zice…las ca va spovediti la Icoane.
    bun…e bine si asta….da sa vad io cum o sa ca impartasiti de la Icoane. o sa vina Ingerul Domnului sa va impartaseasca?
    macar atunci sa duceti o viata ca a Sf. Maria Egipteanca….da si ea s-a impartasit inainte sa-si dea sufletul.
    măi măi….ce ravagii face aghiuta …

    Apreciază

    • Cipriane frate, oare n-ar fi bine sa va harjoniti voi in particular? V-ati putea cere e-mailul unul altuia. Ca vad ca ma acuza si pe mine ca iti permit sa te desfasori. Daca sunteti amandoi de acord pot sa va fac eu schimbul de adrese.

      Apreciază

      • Danielvla,
        nu te acuza …
        acolo se refera ca ea imi permite mie sa fac pe cocosu !
        io asa am inteles. n-are treaba cu tine.

        las-o mai …cred ca e ca Maria Magdalena inainte de a-i iesi cele sapte duhuri rele !
        nu vezi ca nici la Sf. Moaste nu vrea sa se inchine.
        nu s-o fi spovedit de 3 ani.
        are sufletul exact ca o bluza care n-o speli de un an.
        saraca…nu-si da seama ca spovedania e una , dezlegare de pacate si curatire a camasei , iar sa refuzi sa te impartasesti din mana episcopului sau preotului ecumenist e cu totil alta.
        da ce sa faci ? rugaciune de izgonire a duhurilor rele.
        Sf. Gherasim Kefalonitul s-o ajute.

        Apreciază

  6. @DanielVla

    Nu te acuz de nimic, parol!
    Îmi cer scuze dacă te-ai simțit atins cumva…din pricina comentariilor mele.
    Să nu cumva să dai e-mail-ul meu lui ciprian sau altcuiva pentru că n-am de gând să mă ”hârjonesc” cu personajul în particular, prin e-mail!
    Am luat-o ca o gluma la început, apoi a DEGENERAT!
    Subiectele sunt grave, într-adevăr, nu trebuie să aluneci în ALTCEVA…
    Iartă-mă te rog!
    Voi comenta STRICT pe subiect, nerăspunzând aluziilor, ”glumițelor”…
    Nu voi răspunde provocărilor ăstuia sau altuia…mai ales ultimelor lui comentarii!
    P.S. E clar pentru mine că are râvna nebună a inchizitorilor din Evul Mediu întunecat când te propuneau să fii ars pe rug zicând că ești de partea răului, în felul ăsta ”slujind” cică, Adevărului!
    Mă și vede – prin imaginație – făcând break-dance – pe jos..tzzz!

    Apreciază

    • aahh…deci pt tine, a te inchina la Sfintele Moaste inseamna ardere pe rug?
      mno bine ca stiu acuma ca vorbesc cu duhul mut si surd din tine! si numa gandu la Sf. Moaste deja il arde !

      crek tu esti ca fecioarele cele neintelepte…ii fii tu fecioara….da iti lipseste untdelemn…
      io zic sa citesti Acatistul Sf. Gherasim kefalonitul de 3 ori pe zi si sa zici asa : duh surd si mut iesi afara din mine si te du la iohanis, la orban si la marcel vela … du-te duh mut si surd la ei si-i muncește pe ei , si-i stapaneste ca-s slugile taticului tau.!

      Apreciază

  7. Magda,
    lasa mei…nu te supara pe mine,
    da nici nu te lasa de hârjonit cu mine ( aici pe blog – nu in alta parte)… macar poate se mai foloseste careva de harjoneala noastra…mai zambeste , mai se cruceste ….
    nici nu poti fii mereu serios si incruntat c-apoi ti se increteste fruntea si faci riduri si devii urâtă.
    hai iarta-ma. sa aud ca zici : bine..te iert.
    altfel cum poti zice Tatal nostru?
    hai…Doamne ajuta.
    ramanem amici !

    Apreciază

    • As dori , daca se poate si este chiar NORMAL, si crestin ortodox, sa mai fie publicate si alte pāreri decât trio „amoros” : Magda – Ciprian – Crina. Toate comentariile sunt pline numai de Crina, Magda si Ciprian. Opriti -va frati si surori , cā vā faceti de râs. Propun da se schimbe numele blogului din danielvla.wordpress.com in magdacrinaciprian.wordpress.com. Iertare si dorim Mântuire la toata lumea, fara Judecarea aproapelui in stil Duh Lumesc. O parere adevarata necesita respect si nu de genul :”Aha, nu esti de pārerea noastra, admincrinamagdaciprian , dam cu tine de pamânt, „ereticule”! Este un blog crestin ortodox aici sau o secta gen bisericuta de 3 persoane care nu îsi dau nici macar numele adevarat.” Doamne ajutā!

      Apreciază

      • Începeți să vă înmulțiți precum ciupercile după ploaie, pe un TIPAR similar!
        Tu ai avansat, spre deosebire de ceilalți doi dinaintea ta: te-ai aruncat pe triunghiul ”amoros”, după natura perversă a gândirii tale atinsă de citirea ori vizionarea unor filme ”de gen”; așa ajungi să judeci aproapele, no?
        Dacă ne vezi doar pe noi trei, de ce nu te bagi la comentarii?
        Cine te-a oprit?
        Cine te oprește?
        DanielVla nu mi-a blocat comentariile!
        Dacă va considera de cuviință, îmi va spune….fără nicio supărare!

        Apreciază

    • Nu te mai băga în seamă cu mine, vezi-ți de TREABĂ!
      E ultima oară când mă adresez ție…
      M-am prins ce poamă ești și ce FUMEZI…n-o să-ți mai citesc mizeriile, nici ”recomandările” pentru că amesteci binele cu răul, pe Dumnezeu cu Mamona!
      Înapoia mea…celor ca tine…ȘERPI, NĂPÂRCI la drumul mare!
      Voi sunteți/veți fi înainte-mergătorii lui Antihrist și cei care vă veți vinde frații, surorile CREZÂND culmea…că slujiți lui Dumnezeu.
      Ești ÎNTUNECAT la minte și la inimă…PUNCT.

      Apreciază

      • intrebarea a fost la conditional „daca” .. eu personal nu stiu daca este canonizat dar nici nu cred ca a fost canonizat..poate ca parintele Berestov poate lamuri ce si cum ar trebui mai departe in cazul acesta …eu cu siguranta nu pot sti mai bine ca parintele ci incerc sa fac asa cum e porunca „Cercetati duhurile”
        daca ar putea cineva ajuta cu o traducere din rusa asta poate ar lamuri cat de cat despre cine si despre ce ne vorbeste de vreo cativa ani buni incoace ..

        Apreciază

        • io stiu ca Rafail Berestov a zis de Otroc ca are inselari !
          is fel si fel de discutii…
          ca si cu Arsenie B la noi..
          io no mai iau de la capat…
          Avem Sfinti mari in calendar..ne luam dupa ei… cerceteaza viata Sfintilor Parinti ..cum.o ajuns ei la Sfintenie si la Harisme…cat de greu si smerenue,, ascultare etc…si compara cu cine vrei tu…si da-ti singur raspunsul.

          Apreciază

      • Otroc Veaceslav este varianta rusa a lui Arsenie Boca,Nil Dorobantul si mai nou a lui Macarie Banu de la Schitul Oituz cel cu spoveditul prin sms sau e-mail si „impartasanie „la cutiuta ,adica acasa la enorias!!!!Deci nu este canonizat ,este in iad!!!

        Apreciază

        • Dacă zici tu, e ”sigur”!
          L-ai și JUDECAT , l-ai băgat în râul de foc și ai văzut că-i surcele arse…la fel și pe Pr.Arsenie Boca…de Nil Dorobanțu n-am auzit și nici nu mă interesează…DAR cum se face că ceea ce au zis cei doi – Otroc și Boca – se împlineste pas cu pas?!
          Nu-mi răspunde…judecă singur!

          Apreciază

  8. no, Crina , mai vrei sa te intalnesti cu astia de pe net?
    vezi cat de bolnavi suntem toti si cat de diferiti ?
    am vrut sa-ti arat numa…de aia am apasat pe pedala de acceleratie cu Magda, sa-ti arat cum e cu prietenia si glumele pana calci un pic pe coada!
    ai vazut ca unu e a lu pomenitoru, unu alu nepomenitoru si altu alu exageratu …s.a.
    vezi cum.ne desparte toate?
    om cu om nu te mai intelegi .
    ai vazut ca Magda nu poa sa zica ” hai mai , te iert , da lasa-ma in pace „?!
    nu poa sa zica ! vezi?
    nu poa sa isi ia ramas bun de la mine cu pace cu un ” Dumnezeu sa te lumineze , frate draga ”
    no…ce sa mai…
    vremurile de pe urma…dragostea s-a racit 🙂 tre sa facem foc

    Apreciază

    • P.S:
      am observat de-alungul timpului ca la cei exagerati edte un duh de asta care daca nu esti cu ei…te mananca , te fac in fel si chip, nu mai au dragoste sa-ti ureze ceva bun…te fac intunecat …ma mir xa nu.ma facut eretic…
      de aici se observa lucrurile.
      ei de cred luminati….da io nu stiu ce luminati is daca vorbedc cu ura si cu dusmanie cand ii cpntrazici oleaaca…
      io mi-am cerut iertare …si imi mai cer odats daca trebe.
      iarta-ma Magda ! dar eu sunt de alta parere…tu de alta…
      sa fii binecuvantata.
      Domnul Iisus Hristos sa te miluiasca.
      roaga-te si pt mine intunecatul, te rog.
      iti doresc sa ajungi in Rai.
      sa-ti aduci aminte de mine…piate io oi fii in iad …sa te rogi pt mine sa am oarece odihna de focul cel nestins…
      Doamne ajuta.

      Apreciază

    • ….asa se intampla cand vorbim cu patima, unii cu altii.
      asta spuneam si fratelui Daniel : m-ar fi bucurat sa iasa ceva frumos din modul lor simpatic de asi schimba mesaje.
      tre s-o lasam moale cu aceste contraziceri patimase si vorbe multe
      mai multa pace si asezare sufleteasca sa se simta in cuvintele adresate celuilalt….daca poti odihni pe celalalt prin aceasta
      e Mare si Pretios lucru sa ne putem odihni unii pe altii.
      iertati-ma!

      p.s. si eu am multe goluri si mult moloz…dar nadajduisc in mila lui Dumnezeu cu tarie si perseverenta.

      Apreciază

      • o lasam moale de tot !
        las ca-i bine asa cum e.
        niciunul de aici n-am vorbit cu patimă , numai cu dragalosenie !
        macar nu m-am plictisit …o trecut timpul mai fain in convirbiri duhovnicesti.
        mie mi-o placut 🙂 nu-s suparat de loc.

        Apreciază

  9. Orice prigoană va veni, să nu ne lipsim de Sfânta Împărtăşanie

    Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeţi întru El, ci şi să pătimiţi pentru El’’ (Filipeni 1, 29)

    În închisoare, purtam asupra mea o bucățică din Sfânta Împărtășanie, păstrată pentru momente limită. O păstram într-o batistă curată, înfășurată și înnodată, fie legată cu o sforicică în jurul gâtului, fie chiar în buzunar, pentru a-mi fi la îndemână în momentele critice. În timpul perchezițiilor, n-o ascundeam. Aveam credință că ea se apără singură și mă apără și pe mine. Așa se întâmpla.

    Când îmi venea rândul să fiu percheziționat, eram dezbrăcați și la pielea goală. Hainele și lenjeria, batistele, prosoapele și orice îmi aparținea erau pipăite la toate încheieturile și cusăturile și aproape totdeauna tăiate și descusute. După ce milițianul îmi spunea să-mi iau boarfele, mă aplecam să le ridic și găseam batista cu Sfânta Împărtășanie deasupra lor, fie printre ele, neatinsă, nedezlegată, necălcată în picioare, așa cum aveau obicei să facă cu orice găseau asupra celui percheziționat. O singură dată m-a întrebat la Jilava un milițian:

    – Ce ai în batistă?

    – Sfânta Împărtășanie! i-am răspuns fără să mă tem.

    – Ia-ți bagajul și treci la cameră!

    Mai mult de 15 ani am purtat la mine Minunea lui Dumnezeu, Minunea Minunilor Lui, Trupul și Sângele Fiului Său, în mâinile mele păcătoase de om pământean: și am ieșit cu această Minune afară!

    Astăzi, când antihriștii pun la îndoiala minunea Sfintei Împărtășanii să stăm bine în credință deoarece: fără împărtăşirea cu Sfintele Taine nu putem trăi cu adevărat în Hristos, nu putem avea viaţă în noi. ,,Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică şi Eu îl voi învia în ziua de apoi” (Ioan 6, 53-54). Nu ne putem deci mântui fără să ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Domnului. Tocmai de aceea copiii, după Sfântul Botez şi ungerea cu Sfântul şi Marele Mir, primesc imediat şi Sfânta Împărtăşanie. În acelaşi timp, Sfânta Împărtăşanie este pentru creştini adevărată mâncare şi adevărată băutură care ne ajută să creştem în Hristos şi să devenim una cu El. Mântuitorul zice: ,,Trupul Meu este adevărată mâncare şi sângele Meu adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el” (Ioan 6, 55-56).

    Dacă nu ne hrănim mereu cu Hristos din Sfânta Împărtăşanie nu putem creşte duhovniceşte şi, cu atât mai mult, nu putem deveni una cu El. Sfânta Împărtăşanie ne transformă, încetul cu încetul, în Hristos Însuşi. Căci ,,firea celui mai tare schimbă firea celui mai slab”, zic Părinţii. Cei care nu vor să se împărtăşească – şi aceştia, din păcate, sunt majoritatea credincioşilor noştri de astăzi – rămân departe de Hristos, chiar dacă li se pare că-L urmează. Când Mântuitorul vorbea despre pâinea cea vie care este Trupul Său şi zicea că cine nu mănâncă din această pâine nu are viaţă în el însuşi, mulţi din cei ce-L urmau L-au părăsit căci spuneau: ,,Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte” (Ioan 6, 60). Aşa şi astăzi, mulţi nu înţeleg rostul Sfintei Împărtăşanii şi stau departe de ea, spre marea lor pagubă. Iubiților, uniți-vă cu Hristos prin Sfânta Împărtășanie și veți trăi cu adevărat!
    Eu așa am trăit în temniță și am ieșit afară!

    (Minunile Sfintei Împărtășanii, istorisite de unul dintre marii mărturisitori ai lui Hristos din temnițele comuniste. Extras din Imn pentru crucea purtată– Virgil Maxim, Ed. Babel, 2012)

    Text editat de Dr. Gabriela Naghi

    Apreciază

    • am priceput „mesajul”….sunt de acord cu textul editat despre Sf. Impartasanie
      din pacate…pentru multi tipicul e mai important, fara sa realizeze ca tipicul este doar baza de unde incepe cresterea personala duhovniceasca.
      ….de unde si concluzia trista ca suntem putin traitori si slabi in credinta.

      Apreciază

  10. @Magda
    Documenteaza-te din scrierile prea cuviosilor parinti Arsenie Papacioc,Ilie Cleopa,Sofian Boghiul.Adrian Fagetan,si cu ajutorul Domnului si al Prea Curatei Maicii SaleVei descopri adevarul despre inselatii boca ,dorobantul sau banu.Doamne ajuta!ovidiu pacatosul

    Apreciază

    • @Ovidiu…
      Sunt super-documentată în privința Pr.Arsenie Boca și a Pr.Ilarion Argatul pe care l-am cunoscut personal…era un om de-o blândețe și-o smerenie cum rar am văzut…apoi, postea mult, flămânzea ca să poată citi Moliftele Sf.Vasile cel Mare…așa că, cei care vă luați unul după altul, mai bine-ati tăcea…e rușinos pentru unul ca Arsenie Papacioc, Gheorghe Anitulesei și Ioanichie Bălan să se preteze ca niște țațe de Obor și să-l bărfească pe mult-pătimitorul Pr.Arsenie Boca!
      Am ascultat înregistrările lor să văd ce nod în papură-i găsesc…nimic! Bârfă ordinară în care-l bănuiau de legături trupești cu monahia…de parcă ar fi fost martori vreunul dintre ei la așa-ceva!
      Invidia ”duhovnicească” nu iartă pe nimeni, se pare!
      Și Pr.Cleopa a fost întrebat de ce ascultă toate poveștie inventate despre Pr.Arsenie Boca și a spus că a auzit de ele, dar el personal, nu crede în ceea ce se vorbește, considerându-l sfânt…
      Drept urmare…pentru mine, Pr.Arsenie Boca și Pr.Ilarion Argatu care a profețit la câțiva ani după 90 că America va avea un președinte negru, după…la scurt timp urmând să vină Antihristul, toți cei de față ne-am uitat la el să vedem dacă am înțeles bine…și a repetat, noi…am tăcut din respect, dar nu știu să fi crezut careva atunci ceea ce a profețit…

      P.S. Așa că, dacă nu vrei să-ți faci păcate, documentează-te tu și nu vă mai luați ca oile, unul după altul!

      Apreciază

      • Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicii Domnului !
        Cu parere de rau esti pe un drum gresit,sau esti cu treaba pe aici,in tot comentariul tau nu pomenesti doar de oameni ,nimic despre Prea Sfanta Treime ,Maica Domnului sau alti sfanti !Apropo,sti ca ilarion Argatu a fost dezgropat dupa 7 ani si era negru si o duhoare greu suportabila s-a rapandit in aer ,incat numaidecat l-au acoperit?Spre deosebire de P.C.Calciu Dumitreasa ,ne mai vorbind de Pr.ilie Lacatusu.ovidiu pacatosul.

        Apreciază

        • Cu părere de rău, ca să te citez…vorbeam STRICT despre persoanele pe care le-ai atacat tu!
          Nu face pe naivul cu mine, că nu-ți șade bine!
          Cu TREABĂ sunt toți cei care vorbesc împotriva unor oameni, bând apă unii după alții, NU judecând cu mintea lor!
          Dacă n-o pomenesc pe Maica Domnului sau pe Sf.Treime aici, ca să fac pe sfânta și pe mironosița cum le place multora…ca ”semn” de credincioșie, nu-mi citi comentariile și du-te la ipocriții care se aolesc pe bloguri prin/cu rugăciuni…rugăciunea se face în taină, acasă și/sau în Biserică, nu pe bloguri!
          În al doilea rând, nu toți cei care sunt dezgropați trebuie să aibă buna mireasmă ca să liniștească dorința/râvna nebună a mirenilor de-a avea numai sfinți printre preoți trecuți la cele veșnice!
          Pagubă-n ciuperci că nu arăta cum vrei tu și că nu mirosea bine!
          Cine ești/te crezi tu ca prin asta să zici că nu s-a mântuit?
          Chiar dacă ai fi fost de față, dar mă îndoiesc…
          Tu nu faci decât să repeți ca un papagal ceea ce spun alții…filtrul tău se oprește doar la ATÂT, urmând apoteotic ”smerita” semnătură…ovidiu păcătosul care, din părută smerire, nici numele de la Botez nu ți-l notezi așa cum trebuie: Ovidiu, nu ovidiu…că nu ești obiect în uz de folosință sau denumire de animal!
          În mod normal, dacă nu știai…groapa se pecetluiește până la A doua Venire, dar se dezgroapă (prostește) după 7 ani, ca să mai facă loc altuia în groapă, dar CANONIC nu e să-l dezgropi decât dacă este sfânt și se arată în vis sau vedenie arătând că dorește să fie scos la lumină!

          Apreciază

        • ”Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicii Domnului !”
          Dacă ai fi preot la mânăstire sau la o Biserică de Mir te-aș înțelege să începi așa, prin bine-cuvântare dar tu, făcând așa…doar îți cădelnițezi afumându-ți propria-ți mândrie pe care o vrei copiată de mine și/sau de alții – motiv ”sigur” de mergere pe calea Adevărului și-a vieții…tzzz!

          Apreciază

  11. @Magda
    Pai inseamna ca dpv canonic ,ce masuri ai luat tu referitor la groapa si mai ales cum o pecetluisti,cand Domnul Iisus Hristos a rupt pecetile a 3 -a zi ,mai bine nu mai comenta ca esti in inselare mare!!!!Doamne ajuta !
    p.s. numai sa-ti citesc comentariul ,ma semnez :ovidiu pacatosul.

    Apreciază

    • Dacă te crezi deștept, întreabă un preot despre pecetluirea gropii la mort!
      Ce? Te crezi Iisus ca după 3 zile de la moarte să învii și să ieși din groapă?!
      Doamne ferește, apără și păzește…
      Na, că m-ai făcut să mă rog și să scuip în sân făcând crucea mare, că dracu-i bătrân și-și bate joc de tine prin ceea ce spui!

      P.S. E ultima oară când îți mai răspund și ție…cu cei care o iau pe miriște, e bine să păstrezi drumul și să-i lași în pace…

      Apreciază

    • haide mei…nu mai incepeti discutii din astea ca nici pana la A Doua Venire nu o sa le terminati !

      Ovidiu..las-o pe Magda ca nu e pe drum gresit….si ea ca si tine isi doreste mantuirea , e ortodoxa , ravnitoare spre invataturile parintilor…mai cu seama pt proorociile de pe urma..nu-i nica rau in asta. nu e ea de vina pt cei care le-au spus.
      si tu daca ai fi fost la Pr. Arsenie B sau Argatu si te-ar fi ajutat duhovniceste..ti-era greu acuma sa le descosi greselile.
      Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti.
      nu stim noi care unde o ajuns…in iad sau rai…nu stim noi cum a primit Dumnezeu pocainta fiecaruia.
      zi si tu ca nu ai evlavie la Arsenie B , Argatu, Otroc, Dorobantu, Macarie…si gata. in rest Dumnezeu cu.mila.
      Doamne ajuta.
      iertati si va rugati pt mine pacatosul.

      Apreciază

        • e cuviosul Iacov Tsalikis, duhovmic la manastirea Sf. David din Evvia !
          e canonizat deja. e de-o generatie cu Sf. Porfirie si Sf. Paisie
          sa vezi ce viata o avut …
          io am cartea cu viata lui.

          Apreciază

    • @Magda
      Nu stiam ca exista cruce mare si mica si mai ales ca sa scapi de dracul trebuie sa mai scuipi si in san!!!Din cauza la astfel de tate s-a ajuns la tradarea din Creta !!!!Lipsa totala de catehizare din partea preotilor ,care ptr.bani au acceptat ca orice tata sa faca ce vrea ea!!!

      Apreciază

      • ninoo, ninoo, ninoo…aia se aude din partea ta!
        Mă faci să râd!
        Te faci că nu știi vorba aia din bătrâni cu scuipatul în sân și crucea mare…pe unde ai copilărit?
        Nu ți s-au citit povești nemuritoare? 🙂
        Cruce mică se face când îți faci cu limba, cruce mare se face când o faci corect, vizibil!
        Vezi că la Creta n-au fost țațe, ci DOAR bărbați…episcopi pe deasupra!
        De data asta, chiar te las în plata Domnului dragă Ovidiu…persoană, nu denumire de obiect și/sau animal!

        Apreciază

    • Drăguți mieluții!
      Am înțeles că vrei pace!
      Fie!
      Mi-a trecut supărarea…c-așa-i normal!
      Îmi cer iertare pentru limbaj…dar nu voi mai accepta alte intruziuni cu bocancii în viața mea, pentru că nu trebuie făcută publică, indiferent de natura ei…

      Apreciază

  12. N-ai inteles nimic din cauza gandirii tale mandra si obtuza,si ca sa stii, am copilarit in satul Ratoaia ,com.Bucsani ,jud. Dambovita ,crescut de o „buni”,care avea mereu discutii cu tatele din sat pe astfel de obiceiuri pagane,nelipsind niciodata de la Sfanta Liturghie,desi biserica era la 7km.Dumnezeu sa te indrepte ptr.ca daca vei merge pe aceasta cale ,vei ajunge in impas duhovnicesc ….Doamne ajuta!ovidiu pacatosul (obiect sau animal ,cum te taie capul).

    Apreciază

Lasă un comentariu