TESTE PENTRU CORONAVIRUS INFESTATE TOCMAI CU CORONAVIRUSUL SARS COV-2!! Așa se explică numărul mare și în continuă creștere de infectați în toată lumea?

Noile norme de testare pentru coronavirus, anunțate de INSP. Cine ...

Alertă! Teste pentru coronavirus infectate cu noul virus. Anchetă în Europa

Panica instalată la nivelul continentului european de noul coronavirus riscă să fie amplificată de o știre care cutremură una dintre cele mai afectate țări. Testele pentru depistarea noului coronavirus sunt și ele infectate tot cu coronavirus. 

Dezvăluirea șocantă a fost făcută astăzi de publicația Telegraph, citând surse din cadrul ministerului Sănătății de la Londra. Jurnaliștii scriu că încercarea țării de a mări numărul de teste efectuate zilnic a fost puternic afectată de un mail primit ieri din Luxembourg.

Laboratoarele de testare din toată țara au fost avertizate luni să se aștepte la o întârziere în ceea ce privește livrarea noilor teste pentru coronavirus, după ce au fost detectate urme de virus în anumite componente aduse din import. Anunțul vine după ce guvernul a însărcinat mai multe firme private să importe cât mai multe teste pentru noul coronavirus, în speranța că în curând populația va putea fi testată masa.

Mai mulți furnizori cu aceeași problemă

Alerta a fost dată de către unul dintre furnizori – firma luxemburgheză Eurofins –  care a trimis luni dimineață un e-mail către laboratoarele guvernamentale din Marea Britanie avertizând că livrarea componentelor cheie numite „sonde și primer” va fi întârziară pentru că a fost a fost contaminată cu coronavirus.

Firma a recunoscut că a existat „o problemă” și a insistat că și alți furnizori privați au suferit aceeași problemă.

Nu este clar modul în care s-a produs contaminare, iar jurnaliștii britanici citează surse guvernamentale care afirmă că problema nu va afecta foarte mult testarea populației.

Între timp, guvernul din Downing Street a acuzat departamentul de sănătate publică din Anglia că le-a furnizat miniștrilor informații incorecte cu privire la numărul de teste coronavirus efectuate după ce Michael Gove a susținut că 10.000 au fost finalizate duminică. Numai că doar  8.278 de teste au fost realizate în acea zi.

Guvernul de la Londra și-a propus ca până la jumătatea lunii aprilie să ajungă la 25.000 de teste pe zi. La 24 de ore, după ce dl Gove, cancelarul Ducatului de Lancaster, a declarat că obiectivul guvernului de 10.000 de teste pe zi a fost lovit, iar miniștrii au impus acum 25.000 până la jumătatea lunii aprilie.

Sursa: capital.ro

48 de gânduri despre „TESTE PENTRU CORONAVIRUS INFESTATE TOCMAI CU CORONAVIRUSUL SARS COV-2!! Așa se explică numărul mare și în continuă creștere de infectați în toată lumea?

 1. Nenorociți oameni!
  Cântă din fluier OCULTA, joacă și ei…iar prin ei, ne pun la agățat pe sârmă pe noi!
  La cât sunt de amenințați medicii, asistentele de -și iau câmpul, NU am încredere deloc în autorități!
  Sunt amenințați să facă ceea ce NU trebuie, nu ceea e normal să facă….

  Apreciază

  • Dacă Gherontie era un înșelat, ceea ce mi-a transmis Ayea de pe blogul lui, nu cred să mai fie înșelătorie…

   Ayea mi-a zis pe blogul lui:
   Uite ce zicea cineva pe facebook, cineva care greșește în privința anilor, habar ne-având că lipsesc 8 ani:
   Circulă pe net acest mesaj care l-am primit şi eu (ar fi de la un călugăr de la Sfântul Munte): ştie careva dacă este real sau nu!? //¬
   Fiți ATENȚI! NU vă speriați dar luați în considerare și puneți în aplicare încet, încet…știu că pare GREU…pentru că ne-am obișnuit cu tehnologia, cu televizoarele, cu telefoanele, laptopurile, dar cu Dumnezeu va fi mai ușor pentru noi decât pentru cei care, din păcate, din nefericire NU L-au cunoscut încă; încercați pe cât puteți, din zi în zi să reduceți orele de stat pe Internet ca să vă vină mai ușor cănd o să-l oprească…
   Acest mesaj este de la cineva din muntele Athos (probabil a vrut să rămână anonim, fiind văzător cu Duhul…)
   DUMNEZEU, în perioada Exodului, a comprimat în așa fel TIMPUL, încît anumite evenimente biblice profețite s-au întâmplat în aceeași zi…deci, toate se vor petrece foarte repede, Dumnezeu poate ORICE pentru că la Dumnezeu, TIMPUL nu există ca la noi, ci 1000 de ani poate însemna o zi în timpul nostru:
   Toți care au legătură cu Băncile, să vândă, ca să scape de Bănci…RAPID, URGENT!
   Să scape de orice legătură cu Banca, altfel vor fi prinși!
   Acum , ÎN ACEST MOMENT…au băgat lumea în case și se INSTALEAZĂ DE ZOR aparatură electonică pentru holograme…NU durează mult și vor OPRI FACE-BOOK și TELEFONIA actuallă…VOR TRECE LA 5G TOȚI!
   Vor da da Lege pentru vaccinare care va fi obligatorie peste toți!
   Cine refuză, va fi declarat dușmanul orânduirii sociale, pentru atentat la siguranța națională..care NU se vaccinează, va fi arestat și va fi împușcat PE LOC!
   Diavolul are nevoie de LIBERUL ARBITRU!
   Cei care se vor vaccina, SE VOR LEPĂDA DE HRISTOS și vor primi pecetea lui Antihrist care este ACUM în Ierusalim.
   De aceea s-a oprit Sf.Jertfă pentru că altfel, NU se putea apropia!
   Lumea TREBUIA să se TERMINE în 2033, dar NU o prinde 2027!
   Anul ăsta, la Ierusalim va fi prezentat Antihrist și se va transmite INSTANT prin TV și telefoane, tablete, prin facebook, prin rețelele de socializare…CARE SE UITĂ, NU VA SCĂPA DE EL!
   Vor scoate banii cash din toamnă…în maxim 3 luni vor dispărea banii cash…repet: începând din toamna acestui an!
   SĂ FIȚI ATENȚI DE PAȘTI, LA IERUSALIM – SE VA ARĂTA FIARA…EXTRAORDINAR DE FIN, DE CALM, DE ȘARMANT…
   Vor veni grămadă: Antihrist, boli, război…
   Trebuie neapărat să ieșim de pe facebook și alte rețele sociale, să anunțăm credincioșii pe care îi cunoaștem să închidă conturile de face-book.
   Ceea ce se va întâmpla ACUM, trebuia să fie în 2023.
   Mor cu boli și cu război trei sferturi din populația planetei.
   Japonia, Rusia, Iran și China sunt aliați acum.
   China se aliază cu Rusia, apoi îi va întoarce spatele.
   Rusia va sfărâma Turcia.
   Americanii vor da/lovi primii Iranul…
   RENUNTATI LA TELEFOANELE SMART, luați-vă telefoane vechi! Atât! Dacă puteți renunța de tot le ele e și mai bine. bn,
   Dumnezeu sa aibe milă de noi!
   Cei cărora vă pasă de suflet, luați aminte…e prea puțin probabil ca un om, că Trump, că e oricine pe lumea asta care să se pună cu puterea ocultă, care rezistă și a rezistat sute de ani, Dumnezeu le permite…că altfel, CEVA se întâmplași îi pierdea…
   Se știe de când lumea că Rai aici pe pământ, NU va fi, AICI e un examen pe care trebuie să îl trecem, abia prin suferință ajungem la biruință!
   Trump este posibil să moară, așa cum au arătat în ”The Simpsons”! Noi, să ne rugăm, să NU ne panicăm, să ne facem provizii pentru 10 zile, să fim cît de cât pregătiți, să avem apă, dar să NU stăm să PRIVIM TELEFOANELE și TELEVIZOARELE pentru că de PAȘTI o să se arate noul CONDUCATOR MONDIAL = ANTIHRIST – INSTANT…pe TELEFOANE și TABLETE, și CINE SE UITĂ la EL… E HIPNOTIZAT , va face ca FACE ca EL, va accepta ORICE și își poate PIERDE SUFLETUL…aici trece cu bine și cu rele, dar lumea de DINCOLO e veșnică…așadar, O SĂ FIE O HIPNOZĂ ÎN MASĂ, mulți sfinți au profețit lucrul ăsta și în Biblie scrie despre Antihrist, așa că, ATENȚIE! Să nu fie înșelătoria înșelătoriilor!”
   Am schimat din total cu majuscule, la o combinație între…ca să nu fie obositor pentru ochi; comentariile sunt preluate de aici:
   https://ayeaye20.wordpress.com/2020/04/03/de-ce-vor-apostatii-deschidera-bisericilor-simplu-ca-sa-faca-ce-faceau-si-pana-acum-discoteca-sala-de-concert-si-rugaciuni-comune-cu-sectele-si-ereticii/

   Tot de la Ayea despre ANTIHRIST:
   E în SPATELE PAPEI, DESENAT:

   https://ayeaye20.wordpress.com/2019/01/27/david-de-rothschild/

   TEDxGreatPacificGarbagePatch – David de Rothschild – Tackling Our NatureDeficiency Disorder

   La fața pe care o are, VA ÎNȘELA PE MULȚI!

   Apreciază

   • ” orb pe orb de va calauzii, nu vor cadea amandoi in groapa?”

    tot ce apare aiurea, anonim pe internet trebuie supus unei cercetari duhovnicesti …a unui duhovnic care are totusi luminare , nu ca noi , care suntem impatimiti, nu facem ascultare de nimeni , nu avem lucrare duhovniceasca lucratoare…si ne credem intelepti astfel incat tot ce apare ca proorocie luam de bun cuvant fara sa intrebam macar un duhovnic ! acuma omu mai mult se bazeaza pe proorocii decat pe Cuvantul Evangheliei si pe sfatul duhovnicilor.

    e clar o inselare…nu stie nimeni cand trebuia sa se termine lumea! auzi…in 2033 ! de unde o scoso si pe asta ca numa e la Duhul Sfant nu e !
    apoi zice ca s-a luat Liturghia.
    deja de aici se observa minciuna .
    si ce nu este adevar, este inselare.
    minciuna amestecata cu inselare . deci cine face asa? clar…duhul inselarii. sau vreunu care ca si clarvazatorii spun lucruri adevarate….dar si inselaciuni.
    cei care va luati dupa aparitiile astea sunteti ca aceea fara cârmaci purtati pe corabie incoace si incolo.

    in imaginea din clip..mi se pare ca e unu care a trecut de 35 de ani….nu poate fii antihristu…caci acela va aparea la 30 de ani.
    parerea mea e ca inca nu apare ala.dar poate zic aiurea.
    .
    nu-i musai 100% ca vaccinurile is pecetea cu sase sute saizeci si sase . poa sa fie ceva sa te poata controla..dar nici nu cred ca cine va refuza vaccinul va fi impuscat.
    astea-s tampenii.
    nu o sa mai poti face negot si nu o sa te mai angajeze nicaieri la servici si copii la scoala.
    nu te impusca nimeni.
    no…ma iertati ca imi dau si io nesmeritul, cu parerea mea de taran prost.
    s-aveti o Duminica frumoasa.
    Doamne ajuta.
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine , pacatosul

    Apreciază

    • Neamurile cele scârboase

     În anul acela Domnul va deschide porțile Indiilor, pe care le-a închis împăratul Macedoniei, Alexandru. Vor ieși atunci pe acolo șaptezeci și doi de împărați cu poporul lor, care se numesc neamuri scârboase, care sunt mai scârboase decât orice dezgust și duhoare. Acestea se vor împrăștia în toată lumea, îi vor mânca pe oameni de vii și vor bea sângele lor. Vor înghiți de asemenea cu mare plăcere muște, broaște, câini și orice altă necurăție. Vai ținuturilor acelea, pe unde vor trece ei! Dacă este cu putință, Doamne, să nu existe atunci creștini! Știu însă că vor exista. Zilele acelea se vor întuneca, ca și cum ar boci în văzduh pentru cele pe care le-au săvârșit cu dezgust neamurile cele scârboase. Soarele va deveni ca sângele, în timp ce luna și toate stelele se vor întuneca, văzând cum neamurile de pe pământ se întrec în necurăție. Aceste popoare vor săpa pământul, vor face din jertfelnice latrine, și vor folosi Sfintele Vase la treburi necinstite. Atunci toți cei ce vor locui în Asia, să fugă în insulele Cicladelor – pentru că neamurile cele spurcate nu vor merge acolo – și va să fie mare întristare 660 de zile.

     Antihrist

     – Atunci se va întrupa satana, din seminția lui Dan, adică se va naște Antihrist. Însă nu se va face cu a lui putere, ci îi va plăsmui Dumnezeu un vas spurcat și scârbos, ca astfel să se împlinească cuvintele Proorocilor. Se va slobozi așadar din legăturile cu care îl legase Stăpânul Hristos când S-a pogorât în iad și va intra în acel vas care a fost plăsmuit pentru el. Astfel va deveni om, se va întări, va împărăți și atunci va începe să-și arate rătăcirea sa, precum spune cu privire la aceasta Ioan Teologul. Pe urmă va începe război cu Insulele Cicladelor. Insulele, precum zice Isaia, sunt Bisericile care au provenit din neamuri (24, 15; 45,16; 49, 1; 66, 19). Atunci se va arăta Enoh, care a trăit mai înainte de vremea legii mozaice. De asemenea se va arăta Ilie, care a trăit în timpul legii, precum și Ioan Teologul, care a trăit în timpul harului celui nou. Aceștia vor propovădui în toată lumea pentru vremea sfârșitului și venirea înșelătorului, precum, de asemenea, și pentru a doua Venire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vor săvârși semne și minuni. Atunci, toți cei ce vor voi să-i omoare sau să-i nedreptățească în alt chip, nu vor putea, deoarece vapaie și foc și-i va arde. Vor lucra cu mare stăpânire și-l vor mustra pe Antihrist. Vor fi uciși însă de acesta în Ierusalim, iar trupurile lor vor fi lăsate neîngropate în mijlocul Cetății. Acolo se vor aduna locuitorii și-i vor batjocori ca pe niște neocrotiți (Apocalipsa 11,5-10). Sfintele lor trupuri vor rămâne în piață trei zile întregi. Spre jumătatea celei de-a patra zi, va coborî din cer un porumbel strălucitor ca fulgerul. Acesta va umbla pe deasupra lor și le va dărui viață. Atunci Sfinții se vor împuternici și se vor ridica în picioare, iar toți cei ce îi vor vedea, se vor înspăimânta foarte tare. În clipa aceea se va auzi un glas din cer care va zice: „Suiți-vă, prietenii Mei, la Mine”. Îndată va coborî un nor, care îi va ridica și-i va așeza în Rai (Apocalipsa 11, 9-13). Acel înșelat și deșert, Antihrist, îi va chinui foarte tare pe creștinii acelei vremi până la ultima lor suflare, cu necazuri și chinuri înfricoșătoare. Cel ce nu se va rătăci și nu va crede în el, se va arăta prieten ales și vrednic al lui Hristos. Desigur, toți Sfinții sunt fericiți. Însă de trei ori fericiți vor fi cei ce vor mărturisi în vremea lui Antihrist, îi va aștepta pentru totdeauna slavă și veselie nespus de mare. Va urma atunci un război înfricoșător între Antihrist și Stăpânul Hristos. Adică numai cât își va da seama Antihrist că lumea se apropie de sfârșitul ei, că se va împotrivi cu mânie cerului. Va arunca fulgere și tunete și va face astfel de zgomote, încât de răsunetul zgomotului se vor cutremura toate și vor vui înfricoșător. Fiul meu, cine nu se va înfricoșa și nu se va teme atunci? Fericiți vor fi, precum am spus mai înainte, aceia cărora nu li se va clătina credința în Hristos, Adevăratul nostru Dumnezeu, Care S-a întrupat și S-a născut din Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, fericiți vor fi aceia care vor muri pentru dragostea lui Hristos și vor mustra cu îndrăzneală pe balaur și înșelăciunea lui. Fericiți cei care vor sta împotriva lui și vor mustra cu vitejie faptele lui necuviincioase…Acestea le spunea fericitul, în timp ce Epifanie se tânguia din adâncul sufletului său, auzind câte urmau să se întâmple în lume. După aceea l-a întrebat pe Cuviosul:

     Spune-mi, te rog, cum vor dispărea oamenii de pe pământ și cum va fi învierea?

     – Pe unii fiul meu, îi vor omori neamurile cele scârboase, alții vor fi omorâți în războaiele cele dese, în timp ce pe alții îi va nimici Antihrist. Celor ce vor crede și se vor închina lui Antihrist, le va trimite Domnul, potrivit cu proorocia lui Iezechiel, fiare întraripate care vor avea în coada lor

     Apreciază

   • Referitor la eventuala ne-concordanță în privința anilor, toți așteptând venirea Urăciunii Pustiiri prin 2028, Ayea a spus acum ceva timp: ”pr. Elpidie a zis ca pecetea e din 2 bucati: antena care e bagata prin vaccin vicleneste si pecetea propiu zisa.
    Era o pustnica din Rusia, Agafia care zicea ca 8 ani din calendar s-au evaporat… noi am fi cam în anul 2028, unii ziceau de 2030 cu instaurarea antihristului… acum om vedea ce o fi daca om trai…e posibil sa fie mai putin de atat depinde si de noi ce facem ne indreptam sau tot in pacate stam…”

    Apreciază

    • da s-a evaporat…! poate in mintea ei de pustnica !
     fix numa o maica din Rusia stie asta!
     de parca evenimentele din Apocalipsa sunt programate pe ani alesi dupa numerologie.
     da Hristos in ce an A venit la noi / 5508. si are vreo rezonanta numarul anului ? astea-s teoreme de-a lu Pitagora. mi nu.mi-a placut geometria nici aritmetica!

     Apreciază

    • https://saccsiv.wordpress.com/2020/04/04/sanhedrinul-se-pregateste-in-speranta-sacrificarii-mielului-de-paste-pe-muntele-templului-pentru-prima-data-in-2-000-de-ani/

     Scrie de vitica rosie:

     „Majoritatea elementelor sunt pregătite pentru sacrificiu, inclusiv vasele, veșmintele, vinul și uleiul necesare, pregătite după cele mai stricte cerințe, iar o junincă roșie a fost crescută, și un miel a fost deja achiziționat și sunt gata.”

     Apreciază

    • nu ma uit io la video cu toti prostii si descreieratii !
     io nici nu citesc ereziile si diavolismele lor.
     nu e bine sa vizionezr crestinu din astea di nici hulele sa le citeasca !

     io trec peste !

     asta are 41 de ani.
     antihristu o sa fie si mai shmeker.

     David Mayer de Rothschild este un aventurier, ecolog și ecologist britanic și șeful Fundației Sculpt the Future, o organizație de caritate care susține inovațiile și creativitatea în eforturile de impact social și de mediu. Wikipedia (Engleză)

     Născut: 25 august 1978 (vârsta 41 de ani), Londra, Regatul Unit

     Apreciază

 2. danielvla
  utilizatorul „magda” care posteaza aici e acelasi cu cel care comenteaza pe ortodoxinfo.ro kilometri de mesaje?

  nu de alta dar daca este asa exista o mare problema…urmeaza detalii

  Apreciază

 3. Ar cam fi si inca una foarte mare:
  https://ortodoxinfo.ro/2020/04/02/video-thomas-cowan-despre-5g-si-coronavirus/
  In acest articol utilizatorul „Magda” face un comentariu avandu-l protagonist pe nimeni altul decat Florin Georgescu. Pentru cine nu stie cine e si ce face acesta, saccsiv a scris despre el:
  „Dr. Călin Georgescu este Preşedintele Consiliului de conducere al Centrului European de Suport pentru Clubul de la Roma din Viena, Austria.” Linkul este acesta:
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/09/01/ei-sa-fie-miscarea-motivatia-romania-toti-unul-si-unul-calin-georgescu-dan-puric-ovidiu-hurduzeu-pavel-chirila/#more-23100

  Am vazut un utilizator „Magda” si la aye pe blog care tot asa face kilometri de comentarii.
  Acum din punct de vedere lumeste pe bloguri comentariile lungi sunt o tehnica securistoida pentru a nu lasa opiniile oamenilor sa fie usor accesibile celorlalti. Au fost multi astfel de comentatori de-alungul timpului pe blogurile in care s-a vorbit despre credinta. Din punct de vedere duhovniceste insa nu putem lasa iubirismul si victimizarea sa vorbeasca despre credinta.
  Citind aici pe blog articole, in sectiunea de comentarii mi s-a parut in ultima vreme ca in e un site de matrimoniale cu pupici si alte harjoneli hormonale.

  Te rog sa ma ierti daca nu am inteles corect anumite lucruri si spune-mi daca si unde am gresit pentru a nu sminti pe cineva in vreun fel

  Doamne Ajuta

  Apreciază

  • ”CineEsteMagda” alias ”Ortodox” plus alte avataruri…ba de o culoare, ba de alta…

   Sunt UNA și ACEEAȘI pe ortodox info, pe saccsiv, AICI, pe ayea!
   Deci postez pe 4 site-uri.
   Și DA…comentariile mele sunt kilometrice pentru că reprezintă transcripturi…DE CE? Pentru că multe dintre filmele de pe youtube nu mai pot fi accesate pierzându-se informația PREȚIOASĂ!
   Te-ai uitat la culoarea avatarului meu?
   ESTE ACEEAȘI!
   Nu știu/n-am citit NICĂIERI că scrisul kilometric reprezintă o metodă securistă…poate cunoști TU pe cineva și ți-a atras atenția 🙂
   În privința așa-zisei ”hârjoneli” ce-ți mirosea a hormoni…vezi că JUDECI DUPĂ PROPRIILE-ȚI PERVERSITĂȚI!
   N-m folosit emoticoane cu pupicuri, nu i-am trimis bezele, nu mi-am dat adresa de e-mail și/sau de telefon lui Ciprian, nu i-am făcut / nu mi-a făcut propuneri indecente…cea care a inoculat – sub formă tot de GLUMĂ că ar fi ceva – a fost Crina, NU eu!
   N-am intrat într-un astfel de joc, chiar ne-am ciorovăit pe aspectul eventualelor dezvăluiri folosite în sens duhovnicesc…îmi cerea numele de botez real, pentru a mă pune în pomelnice, NU pentru a se întâlni cu mine…mi-a făcut chiar un filmuleț drăguț cu o pisică rea călcată pe coadă…aia fiind eu, etc..
   Am făcut PACE aseară pentru că așa este creștinește, pentru că nu știi dacă nu ți se întâmplă ceva și te duci DINCOLO supărat și neîmpăcat.
   MAI VREI EXPLICAȚII?l
   Că văd că mi-ai citit kilometrajele…sunt de cursă lungă, ce să fac?
   Mesajul tău de atenționare văd că-l postezi cam peste tot, fierbându-ți sângele în vine că nu reacționează lumea așa cum ai vrea tu sau cum ar trebui…LUMEA ESTE DEJA ÎN DOLIU, dar nu-și dă seama de asta!
   Faza asta de PERICOL IMINENT am experimentat-o și eu când am postat anul trecut dar și anul ăsta km de comentarii pe ortodox info referitor la Pelaghia, Otroc, multe, multe altele…inclusiv pe Ayea…ai reușit să citești cele 523 de comentarii în săbii cu Ayea și alții?
   Ai PRINS sensul lor sau nu?
   Ce este atât de greșit în ASTA?
   Ție ți-a sunat clopoțelul pentru că l-ai văzut citat pe CĂLIN GEORGESCU care face parte din Clubul de la Roma…chiar o spune Nașu TV la început de dialog, iar cei de pe blogurile ortodoxe ȘTIU demult asta…..CEEA CE-A SPUS EL, A SPUS GREȘIT?
   AI VĂZUT CĂ A MENȚIONAT O CRIZĂ FĂRĂ PRECEDENT ÎN PRIVINȚA HRANEI, APEI ȘI-A ECONOMIEI GLOBALE PT.ANUL 2020 filmarea fiind cu 4-5ani în urmă?
   D-AIA L-AM POSTAT!
   Asta înseamnă c-aș fi el?!?
   Gândește înainte de-a vorbi!

   Apreciază

   • deci, Magda, ai priceput, da?!
    pt transcripturile si comentariile tale folositoare….probabil incepi sa „deranjezi”
    iar daca pe site-ul fratelui Daniel s-a simtit vreo „relaxare”……..pe „cineva” a deranjat.
    …probabil acum pe toate site-urile crestinilor ortodocsi trebuie sa se simta doar panica, isterie, frica(toate acestea fiind de la diavol)
    …. si „sa vorbeasca cu multa frica de Dumnezeu”(Ortodox)

    Apreciază

 4. Numele corect este Calin Georgescu imi cer iertare de greseala.

  daca vei considera ca este smintitor comentariul anterior ca si acesta o sa inteleg daca nu o sa il publici si daca este intr-adevar smintitor poate nici nu ar trebui publicat.

  Doamne Ajuta

  Apreciază

  • Au fost intr-adevar comentarii cam nepotrivite intre doi dintre cititori, avand in vedere gravitatea vremurilor pe care le traim… ar fi trebuit sa le recomand sa se abtina. Dar au incetat. Sper si eu sa nu se fi smintit nimeni.

   Apreciază

   • 🙂 domnule ” cineestemagda”
    imi cer scuze daca v-ati ingrozit de comentariile mele 🙂
    io-s de vina ca nu m-am abtinut .
    da totusi ce e rau sa faci pe matrimonialul pe siteuri ortodoxe anticip anticreta etc?
    mai glumim si noi ..n-avem voie?
    suntem oameni…nu calugari 🙂
    inca nu suntem izolati si de a discuta mai aprins…apoi cand s-o lua si internetu…atunci precis n-o sa va mai smintiti de niciun comentator ! 🙂
    Doamne ajuta.

    Apreciază

   • din punctul meu de vedere, nu a fost un comentariu care sa fi fost nepotrivit ,din ce s-a glumit si din ce s-a scris serios….
    nu vad problema „sesizata”
    persoana care „tulbura apele” pe-aici….ma tem sa nu fie chiar in spatele „CineEsteMagda”

    Apreciază

   • iar daca aceasta persoana din spatele „CineEsteMagda” a reusit sa tulbure pe-aici….
    se intelege limpede ca tulburarea nu vine de la omul cu ganduri pasnice si care are pe Dumnezeu.
    „tema pentru acasa”

    Apreciază

 5. A inceput imparatia lui antihrist !

  Toate deciziile globale majore care urmeaza au si vor avea un SINGUR SCOP: PECETLUIREA OMENIRII cu pecetea lui antihrist !

  https://eclinik.net/id2020-alliance-global-mandatory-vaccinations-biometric-id-integration/

  eu postez foarte rar, in sensul ca de exemplu in ultimii ani am avut 2-3 comentarii pe an.
  Dar pentru ca ne indreptam spre pecetluire si cel de-al treilea razboi mondial cu pasi rapizi ar fi de folos ca TOTI CEI CARE CAUTA ADEVARUL CU SINCERITATE sa vorbeasca cu multa frica de Dumnezeu.

  Doamne Ajuta

  Apreciază

  • aveti dreptate .
   multumesc pt sfatul bun de a ma indrepta !
   Dumnezeu sa ne ajute .

   Capitolul 5

   1. Fiţi dar următori ai lui Dumnezeu, ca nişte fii iubiţi,
   2. Şi umblaţi întru iubire, precum şi Hristos ne-a iubit pe noi şi S-a dat pe Sine pentru noi, prinos şi jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
   3. Iar desfrâu şi orice necurăţie şi lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinţilor;
   4. Nici vorbe de ruşine, nici vorbe nebuneşti, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulţumire.
   5. Căci aceasta s-o ştiţi bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moştenire în împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.
   6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deşarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
   7. Deci să nu vă faceţi părtaşi cu ei.
   8. Altădată eraţi întuneric, iar acum sunteţi lumină întru Domnul; umblaţi ca fii ai luminii!
   9. Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate şi adevăr.
   10. Încercând ce este bineplăcut Domnului.
   11. Şi nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiţi-le pe faţă.
   12. Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, ruşine este a le şi grăi.
   13. Iar tot ce este pe faţă, se descoperă prin lumină,
   14. Căci tot ceea ce este descoperit, lumină este. Pentru aceea zice: „Deşteaptă-te cel ce dormi şi te scoală din morţi şi te va lumina Hristos”.
   15. Deci luaţi seama cu grijă, cum umblaţi, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca cei înţelepţi,
   16. Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt.
   17. Drept aceea, nu fiţi fără de minte, ci înţelegeţi care este voia Domnului.
   18. Şi nu vă îmbătaţi de vin, în care este pierzare, ci vă umpleţi de Duhul.
   19. Vorbiţi între voi în psalmi şi în laude şi în cântări duhovniceşti, lăudând şi cântând Domnului, în inimile voastre,
   20. Mulţumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (şi) Tatăl.
   21. Supuneţi-vă unul altuia, întru frica lui Hristos.

   Apreciază

 6. Ce măi, v-ați speriat de ORTODOX? :)))
  Eu, nu!
  Fiți atenți aici, așa în TREND apocaliptico-securistoid….

  https://ortodoxinfo.ro/2020/04/03/rabin-proeminent-anul-acesta-il-vom-vedea-pe-mesia/
  Slavaspune:
  3 aprilie 2020 la 16:47
  El a fost născut deja de către nepoata reginei Angliei, Beatrice de York, la virsta de 13 ani i sa refăcut artificial virginitatea, și a fost însămintata artificial, toată familia lor sunt evrei din seminția lui Dan

  Prințesa Beatrice de York (urâtă muiere)
  Născută: 8 august 1988 (vârsta 31 de ani), The Portland Hospital, Londra, Regatul Unit
  Interesantă data nașterii…e plină de OPT…dacă-l pui să facă nani, dă semnul INFINT…+ (creștin) sau – (minus creștinism)…ea să fie născătoarea pe linia seminției lui Dan a Antihristului?
  Dacă i s-a refăcut himenul la 13 ani ca să pară virgină, înseamnă că l-a născut la 12 ani = 2000 când era nebunia cu Apocalipsa!
  N-ar avea 30 de ani, așa cum SE CERE poporului evreu pentru a ieși la propovăduire.
  Ori el, va căuta ÎN TOATE să-l imite pe Hristos.

  Răspunde
  Slavaspune:
  3 aprilie 2020 la 16:49
  Au fost multe dezvăluiri în limba rusa dar Lea șters youtubu, acuma el are aproximativ 17-18 ani, e crescut în secret în SUA și este învățat toate satanismele vrăjitorie, kabala
  Răspunde
  Baltag Licaspune:
  3 aprilie 2020 la 18:22
  Slava, stii cumva cum il cheama?
  Răspunde
  Jospune:
  3 aprilie 2020 la 20:00
  Johanus wernăr klaus
  Răspunde
  Slavaspune:
  3 aprilie 2020 la 20:01
  Nu sa spus cum îl cheamă dar spunea ca CÂND VA FI ARĂTAT PENTRU PRIMA DATĂ, SE VOR APRINDE TOATE ECRANELE, CHIAR DACĂ AI UN TELEVIZOR VECHI, ARUNCAT PRIN GARAJ, FĂRĂ CALBU ȘI ACELA SE VA APRINDE ȘI TOTATE ÎL VOR ARĂTA.
  Răspunde
  Slavaspune:
  3 aprilie 2020 la 20:28
  Și TOȚI CARE-L VOR VEDEA ȘI VOR RĂMÂNE ÎN VIAȚĂ DUPĂ CEL DE-AL 3-LEA RĂZBOI MONDIAL, VOR PRIMI PECETEA.
  Slavaspune:
  3 aprilie 2020 la 20:30
  Deasemeni și ACEIA CARE PRIMESC ACTE BIOMETRICE, NU SE VOR PUTEA OPUNE PECEȚII.

  P.S. la ceea ce a spus SLAVA…Dacă ar fi așa, acoperiți TV-ul cu o cârpă închisă, ca să nu vedeți prin el și, încercați, pe cât posibil, să nu vă mai uitați la TV…
  Poate și din pricina asta întreaga lume e consemnată la domicil, CA SĂ VADĂ CUM APARE ÎNCORNORATUL, NU SĂ FIE LA MUNCĂ…ci ÎN PROPRIA CASĂ…AȘA CUM A ”PREZIS” BILL GATES ȘI GAȘCA DE DERBEDEI MONDIALO-KABALIȘTI pe bază de CORONA! Huoooo!

  Apreciază

   • Măi pensionar prăpădit cu nume de împărat, nu te potolești? Te crezi în Star Trek?
    Care ediție? Aia originală?
    Văleu! E Picard cu tine?
    Ești în anul preferat al Antihristului: 1966 – 1969…
    Ești sufleorul ortodoxului?
    De ce nu fugi după el?
    N-ai mașină?
    Nici măcar placă de înmatriculare agățată de gât…preferabil suedeză?
    E APOCALIPTIC și APOTEOTIC în mesaje, ca și tine!
    Parcă erai în rugăciune necontenită…marș pe coji de nuci + auto-flagelare pentru scoaterea poftelor trupești și-a gărgăunilor din capul matale…că-ți dau necontenit halucinații audio-vizuale!
    CRUCEA MARE s-o faci că-i dracu bătrân, da?

    Apreciază

    • Sincer,incerc o parere de tristete duhovniceasca ,dupa aceasta tirada incontrolabila care te demasca si mai tare ca esti cu treaba pe aceste siteuri,si te voi trece la pomelnicul meu, indiferent daca esti barbat sau femeie !Doamne ajuta!

     Apreciază

 7. Alta, de pe blogul lui Ayea:

  https://ayeaye20.wordpress.com/2020/04/03/detalii-detalii-revolta-cutremur-rusi-ww3-increstinare/
  apar comentariile în grupul respectiv:
  https://www.facebook.com/groups/111051096504720

  Dan Orza
  23 martie la 06:11
  Cred cã a sosit momentul sã vã spun ce mi-a zis fratele Gherontie în luna iulie a anului 2002 chiar la mine acasã.
  Mã întreabã la un moment dat:
  „Ce zici,crezi cã va mai iesi lumea în stradã?”
  I-am rãspuns cã nu cred cã va mai iesi lumea in stradã la care mi-a räspuns:”va fi revoltã mare cu mii de morţi o sã vezi vei apuca vremurile acelea,eu nu voi mai trãi atunci sä le spui celor credincioşi sä nu participe la revoltã.”
  De asemenea mi-a spus cã va fi un CUTREMUR FOARTE PUTERNIC spre 9 grade (va avea loc PE TIMPUL NOPȚII) care VA FI APROPIAT ÎN TIMP DE REVOLTĂ.
  L-am întrebat care va fi întâi revolta sau cutremurul si mi-a spus ca nu poate sã-mi spuna care va fi întâi.
  DUPĂ CUTREMUR ȘI REVOLTĂ MI-A SPUS CĂ VA ÎNCEPE CEL DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL ȘI CĂ VOR INTRA RUȘII ÎN ȚARĂ, CHIAR POPORUL ROMÂN VA CERE AJUTOR DE LA RUȘI.
  Mi-a spus de asemenea cã aceste evenimente si alte necazuri (vezi pandemia ce a venit peste noi,deşi nu a numit-o) care vor veni peste noi pentru pãcatele noastre vor determina BOR sã-l canonizeze pe parintele Arsenie Boca.
  Dupã rãzboi vor reveni monarhiile în toatã Europa inclusiv la noi în România şi va urma o nouã epocã de încreştinare a popoarelor care nu l-au cunoscut pe Domnul Iisus Hristos..O sã revin cu altã postare referitor la cine va fi viitorul rege al României.

  Dan Orza
  25 martie la 11:41
  Mai spunea fratele Gherontie că va veni O MARE FOAMETE PESTE OMENIRE ÎNAINTE DE CEL DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, DAR CĂ ÎN ROMÂNIA NU SE VA MURI DE FOAME.
  Mi-a zis că că daca avem grâu si porumb îl vom fierbe si nu vom muri de foame.
  În Grecia a spus ca va fi o foamete si mai mare ca la noi ţară .
  DUPĂ RĂZBOI, BARASABIA SE VA UNI CU ROMÂNIA.
  Mi-a zis să ne rugăm la Dumnezeu la Maica Domnului şi la toţi sfinţii ca să mai îndulcească Dumnezeu pedepsele ce vor veni peste noi pentru păcatele noastre în special pentru avorturile pe care le-am săvârşit.”

  Apreciază

  • Sa avem totusi discernamant cu Gherontie acesta, sa nu.l facem al doilea Arsenie Boca cam devreme.
   In multe videouri nu.si facea crucea corect, plus ca a fost in Israel, unde iti trebuie pasaport electronic, si zic unii ca te si imprima cu ceva la aeroport. Sa.i dăm pace deocamdata; e doar o parere.

   Apreciază

   • daca este vorba despre Gherontie acela care i se zicea ” nebun”?
    atunci sa-l intrebati pe pr. Teodot ca vă zice el ca a avut de lucru cu dansul…. a zis ca l-a strans de gat pe Pr. Teodot cand si-a dat seama ca Pr. Teodot o vazut cu ce se ocupa Gherontie.

    Apreciază

 8. Felicitari!Incetu cu incetu , incepi sa -ti dai cu stangul in dreptul !Deci mantuirea este ptr.tine egala cu zero!Esti o persoana (mascul sau femela),prea mandra sa sa te pocaiesti!Oricum Domnul Iisus Hristos te va astepta pana la ultima rasuflare !Doamne ajuta!

  Apreciază

  • PIETISM scrie pe tine, prăpăditule!
   Deocamdată, Rugăciunea și pocăința NU trebuiesc făcute PUBLIC, ci în cămara ta ascunsă , da?
   Dacă mă îngrețoșează ceva în ziua de azi, este afișarea unui pietism leșios…generator de diabet gr.2…

   Apreciază

    • Prăpăditule, parcă ești ÎNTRISTAT…. ”duhovnicește”…adică bolești de ACEDIE!
     Voia lor…a cui măi? A celor care postau pe-aici?
     Treaba lor!
     Ce te privește pe tine?
     Te crezi cunoscător al voii lor?
     Ce faci, te erijezi în statistician al comentariilor mele?
     Dă-i drumul, cine te oprește?
     Așa, înveți să și numeri :)))

     Apreciază

 9. „Voia lor „este in termen ascetic dracii ,cat priveste termenul „acedie „nu stii cu se mananca ,ptr.ca n-ai trecut prin aceasta boala duhovniceasca decat din carti,si nu doresc nimanui sa aiba aceasta incercare ,decat daca Domnul ingaduie!Doamne ajuta!

  Apreciază

  • Măi prăpăditule,
   Tu nu mai ai cum să judeci ascetic pentru că a dat boala acediei în tine…
   Știi de ce ți s-a întâmplat?
   Din oftica mare că pe care o simți împotriva mea…Zambilica scrie pe tine…pentru că exact ca ea te mânâncă și pe tine, crezând – ca și un altul mai deunăzi- c-aș fi îndrăcită, că nu doresc să mă mântuiesc, etc…ne-realizând grozăvia ”deducțiilor” fără suport în lumea reală, ci doar în imaginația ta…. bolnavă pentru că nu ți se face VOIA (sîc!)!
   La fel a făcut și Ciprian, până m-am zbârlit la el și și-a revenit la un ton mai moderat, ușor ironic dar inteligent spus…NU cu barda!
   NU AI VOIE SĂ INTRI CU BOCANCII ÎN SUFLETUL OMULUI DACĂ NU VREA SĂ SE DESCHIDĂ ȚIE, SĂ-ȚI ÎMPĂRTĂȘEASCĂ ȚIE NU ȘTIU CE, LA MODUL CUM VREI TU SAU ÎȚI PLACE, DOAR CA SĂ NU-L CATALOGHEZI CUM ÎȚI VINE LA INIMĂ…că din prisosul inimii grăiești!
   Hristos a zis: cine VREA, să vină după Mine…de VOIEȘTI să fii desăvârșit…etc…deci, dacă vrei, NU cu japca sau cu habotnicia!
   El e BOIER, nu zbir spiritual ca tine, sau ca alții…cei ca tine vor întregi armata antihristică, din pricină de ne-supunere corespunzătoare din punct de vedere…RAȚIONAL!
   Habar n-ai cine sunt, ce vreau de la viață, ce-mi doresc!
   Așa că nu mai ieși la atac…nejustificat!
   Dacă tot de dai credincios, învață de la Însuși Hristos și nu te erija în cunoscător de suflete, mai ales dpdv duhovnicesc…altminteri, vei sta de față la Judecată, dând cu subsemnatul!

   Apreciază

   • Apropo,nu crezi ca fiecare vom sta la judecata dand cu subsemnatul?Nu ne invata Iisus Hristos sa fim mai iertatori cu aproapele nostru, sau sa intorci si obrazul stang dupa ce ai fost palmuit pe cel drept, sau sa ne rugam unii ptr.altii caci nu mai asa ,impreuna vom reusii sa invingem intunericul egoismului nostru si sa -l aflam pe Hristos Lumina cea pururea fiitoare a lumii?

    Apreciază

 10. Preacuvioasei noastre Maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilință îi aducem noi nevrednicii păcătoși pentru mijlocirile sale. Că mari daruri ne-am învrednicit a dobândi, de la izvorul cel pururea curgător de bunătăți al Mântuito­rului nostru, și să-i cântăm: Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

  Rugăciune către Sfinta Cuvioasă Parascheva

  Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.
  Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin

  Apreciază

 11. Despre inselare

  Partea a II-a

  Ucenicul: Insira-mi felurile amagirii dracesti care se nasc din indeletnicirea nepotrivita cu rugaciunea in chip necuvenit.

  Staretul: Toate felurile de inselare demonica la care se supune cel ce se nevoieste in rugaciune apar ca urmare a faptului ca la temelia rugaciunii nu este pusa pocainta, ca pocainta nu s-a facut izvorul, sufletul, scopul rugaciunii. „Daca cineva”, spune Preacuviosul Grigore Sinaitul, „in increderea in sine intemeiata pe parerea de sine,” (In original se spune: „daca viseaza cineva sa ajunga prin parere la cele inalte”. Am intrebuintat aici o expresie lamuritoare, ca sa arat mai limpede intelesul cuvantului parere), viseaza sa ajunga la stari inalte de rugaciune si a dobandit ravna nu adevarata, ci sataniceasca: pe acela, diavolul il prinde repede in laturile sale, ca pe un slujitor al sau”. Oricine se sileste sa intre la nunta Fiului lui Dumnezeu nu in vesminte curate si luminate, puse in randuiala prin pocainta, ci de-a dreptul in zdrentele sale, in starea omului vechi, de pacatosenie si amagire de sine este aruncat in intunericul dinafara: in inselarea draceasca. „Te sfatuiesc”, spunea Mantuitorul celui chemat la preotia cea de taina, „sa cumperi de la Mine aur lamurit in foc, ca sa te imbogatesti, si vesminte albe, ca sa te imbraci si sa nu se dea pe fata rusinea goliciunii tale, si unge cu alifia lacrimilor „ochii tai” cei simtiti si ochii „mintii” ca sa vezi. Eu pe cati ii iubesc, ii mustru si ii pedepsesc: sarguieste, dar, si te pocaieste” (Apoc. 3, 18-19). Pocainta si toate cele ce o alcatuiesc, cum ar fi: strapungerea sau indurerarea duhului, plansul inimii, lacrimile, osandirea de sine, pomenirea si simtirea din vreme a mortii, a judecatii lui Dumnezeu si a muncilor celor vesnice, simtirea ca Dumnezeu este de fata, frica de Dumnezeu – toate acestea sunt daruri Dumnezeiesti, daruri fe mare pret, daruri care sunt inceputul si temelia oricarei sporiri chezasia darurilor mai inalte si vesnice. Fara a le fi primit pe acestea mai inainte, nu este cu putinta sa ni se incredinteze darurile cele din urma. „Oricat de inalte ar fi nevointele noastre”, a spus Sfantul Ioan Scararul, „daca nu am dobandit inima indurerata, atunci nevointele noastre sunt si mincinoase si desarte” (Scara Cuvantul al 7-lea). Pocainta, duhul infrant, plansul, sunt semne care dau marturie despre nevointa cu buna cuviinta in rugaciune; lipsa lor este un semn al abaterii spre o directie gresita, semn al amagirii sau al sterpiciunii. Una sau cealalta, adica inselarea sau sterpiciunea (lipsa de roade), alcatuiesc o urmare cu neputinta de ocolit a indeletnicirii cu rugaciunea intr-un chip nepotrivit, iar indeletnicirea cu rugaciunea in chip nepotrivit este nedespartita de amagirea de sine.

  Cel mai primejdios dintre felurile de rugaciune nepotrivita este atunci cand cel care se roaga alcatuieste prin puterea inchipuirii sale nazariri sau himere, luandu-le, la aratare din Sfanta Scriptura, iar de fapt – din propria lui stare, din caderea sa, din pacatosenia sa; prin aceste inchipuiri isi maguleste parerea de sine, slava desarta, cugetarea semeata, trufia, se amageste pe sine insusi. Se poate vedea lesne ca toate alcatuirile inchipuirii firii noastre cazute, schimonosite de cadere, nu sunt adevarate – ele sunt nascocire si minciuna, atat de iubite, atat de in firea ingerului cazut. Visatorul, odata cu primul pas facut pe calea rugaciunii, iese din taramul adevarului, paseste pe taramul minciunii, pe taramul satanei, se supune de bunavoie inrauririi satanei. Sfantul Simeon, Noul Teolog, zugraveste astfel rugaciunea visatorului si roadele ei: „El ridica spre cer mainile, ochii si mintea, isi inchipuie in mintea sa” – asemenea lui Klopstock si lui Milton – „sfaturile Dumnezeiesti, bunatatile cele ceresti, cinurile sfintilor ingeri, locasurile ingerilor; pe scurt, aduna in inchipuirea sa toate cele auzite din Dumnezeiasca Scriptura, le cerceteaza in vremea rugaciunii, cauta la cer; prin toate acestea isi starneste sufletul sau catre Dumnezeiasca dorire si dragoste; cateodata varsa lacrimi si plange. In acest chip, inima lui se trufeste incetul cu incetul, fara a pricepe el aceasta cu inima; i se pare ca cele savarsite de el sunt rodul harului Dumnezeiesc spre mangaierea lui, si roaga pe Dumnzeu ca sa-l invredniceasca a petrece pururea in aceasta stare. Acesta este semnul inselarii. Un asemenea om de s-ar si linisti cu linistire desavarsita, nu poate sa scape de nebunie si sminteala. Iar daca totusi nu se intampla cu el aceasta, oricum nu va ajunge niciodata la cinul duhovnicesc al priceperii si virtutii sau despatimirii. Intr-acest chip, s-au inselat cei care au vazut lumina si stralucire cu ochii acestia trupesti, au mirosit buna-mireasma cu mirosul lor, au auzit glasuri cu urechile lor. Unii din ei s-au indracit, stramutandu-se, cu mintea vatamata, dintr-un loc intr-altul; altii au primit un demon in chip de inger luminos, s-au inselat si au trait neindreptati pana la sfarsit, fara a primi sfat de la nici unul dintre frati; altii, indemnati fiind de diavol, si-au pus capat zilelor; unii s-au aruncat in prapastie; altii s-au spanzurat. Si cine poate a socoti feluritele amagiri ale diavolului, cu care amageste el, si care sunt cu neputinta de asternut in cuvinte ? Totusi, din cele spuse de noi, orice om cu capul pe umeri poate sa afle vatamarea care ia nastere din acest fel de rugaciune. Iar daca vreunul din cei care il intrebuinteaza nu va patirni nici una din nenorocirile aratate mai sus, din pricina ca traieste in obste – caci in aceste nenorociri cad mai mult pustnicii, care traiesc in singuratate – insa unul ca acesta isi va petrece intreaga viata fara sa izbandeasca nimic” (Despre primul chip al luarii aminte si rugaciunii, Filocalia vol.1 ).

  Apreciază

  • Toti Sfintii Parinti care au descris nevointa rugaciunii mintii ne opresc nu numai a alcatui de la sine inchipuiri, ci si a ne pleca, prin voia si incuviintarea noastra, spre inchipuirile si nalucirile care ni se pot infatisa pe neasteptate, fara a atarna de voia noastra. Si aceasta se intampla in timpul nevointei la rugaciune, mai cu seama in linistire. „Nu primi nicicum”, spune Preacuviosul Grigorie Sinaitul, „daca vei vedea ceva cu ochii cei simtiti ori cu mintea, in afara sau inlauntrul tau, de-ar fi chipul lui Hristos, sau chip de inger, sau al vreunui sfant, sau daca ti se va arata lumina… Fii cu luare- aminte si paza ! Nu-ti ingadui a te increde in ceva, nu arata invoire cu gandul si cu glasul la nimic, nu te increde in graba vreunei aratari, de ar fi ea adevarata si buna; fii rece catre ea si instrainat pazind statornic mintea ta lipsita de inchipuiri, fara a alcatui in sine vreun chip si fara a fi intiparita de nici un chip. Cel ce a vazut oarece cu mintea sau cu simturile, de-ar fi vedenia si de la Dumnezeu, si o primeste cu grabire, lesne cade in inselare – cel putin, isi descopera inclinarea spre inselare, primind vedenia cu graba si usuratate. Noul incepator trebuie sa-si intoarca toata luarea-aminte spre singura lucrarea inimii si doar pe aceasta s-o recunoasca neamagitoare – iar altceva nimic sa nu primeasca pana ce nu va fi intrat in despatimire. Dumnezeu nu se manie pe cel ce se teme de inselare si vegheaza asupra sa cu cea mai mare luare- aminte, chiar daca acesta nu va primi ceva trimis de Dumnezeu, necercetind aceea cu toata osardia; dimpotriva, Dumnezeu il va lauda pe unul ca acesta pentru buna sa intelegere” (Despre primul chip al luarii-aminte si rugaciunii).

   Sfantul Amfilohie, care era intrat in calugarie din tinerete, s-a invrednicit la varsta barbatiei si a batranetii sa duca viata sihastreasca in pustie. Inchizandu-se intr-o pestera, el se indeletnicea cu linistirea, si a atins o mare sporire. Atunci cand s-au implinit patruzeci de ani de cand ducea viata pustniceasca, i s-a aratat noaptea un inger si i-a zis: „Amilohie ! mergi in oras si paste oile cele duhovnicesti”. Amfilohie petrecea luand-aminte la sine si n-a bagat deloc in seama porunca ingerului. In noaptea urmatoare ingerul s-a aratat din nou, innoind porunca si adaugand ca el vine de la Dumnezeu. Si iarasi Amfi¬lohie nu a aratat supunere ingerului, temandu-se ca nu cumva sa fie amagit si aducandu-si aminte de vorbele Apostolului, ca si satana ia chip de inger de lumina (2.Cor. 11,14). In ce-a de-a treia noapte, ingerul s-a aratat din nou si incredintandu-1 pe Amfilohie asupra sa printr-o slavoslovie a Dumnezeirii pe care duhurile cele lepadate nu o pot suferi, 1-a luat pe batran de mana, 1-a scos din chilie si 1-a dus intr-o biserica ce se gasea in apropiere. Usile bisericii s-au deschis singure. Biserica s-a umplut de lumina cereasca; in ea se aflau multime de barbati sfinti in vesminte albe, cu fetele stralucind ca soarele. Acestia 1-au hirotonit pe Amfilohie episcop al orasului Iconium (Vietile Sfintilor, 23 noiembrie). Purtandu-se intocmai pe dos, Preacuviosii Isaachie si Nichita ai Lavrei Pecersl:a, noi si necercati in viata pustniceasca, au suferit cumplita nenorocire, increzandu-se cu nechibzuinta in vedeniile ce li se aratasera. Celui dintai i s-a aratat o multime de demoni intru stralucire: unul dintre demoni a luat chipul lui Hristos, iar ceilalti chip de sfinti ingeri. Pe cel de-al doilea 1-a amagit demonul mai intai prin buna- mireasma si glas, pasamite Dumnezeiesc, iar apoi a statut inaintea ochilor lui in chip de inger (Patericul Lavrei Pecerska). Monahii incercati in viata calugareasca, monahii cu adevarat sfinti se tem de inselare si nu au incredere in sine cu mult mai mult decat incepatorii, si mai cu seama decat aceia care sunt cuprinsi de infierbantare catre nevointa. Cu dragoste fierbinte, Preacuviosul Grigorie Sinaitul il preintampina asupra inselarii pe isihastul pentru care a fost scrisa cartea lui. „Voiesc sa ai intru cunostinta cele despre inselare; voiesc aceasta cu scopul de a te putea pazi pe tine insuti de inselare, ca prin cuvantul neluminat de smerenia cuviincioasa, nu cumva sa-ti pricinuiesti o mare vatamare, nu cumva sa-ti pierzi sufletul tau. Libera voie a omului inclina lesne spre partasia cu potrivnicii nostri, si mai cu seama voia celor neincercati, fragezi in nevointa, ca a unora ce sunt inca stapaniti de demoni” (Patericul Lavrei Pecerska). Cat de adevarat este cuvantul ! Se pleaca, se lasa trasa libera noastra voie spre inselare: pentru ca orice inselare linguseste parerea noastra de sine, slava desarta, trufia noastra. „Demonii se afla in apropierea incepatorilor si a celor aflati in randuiala de sine (idioritmici), pe care ii inconjura, intinzandu-si laturile cugetelor si in¬chipuirilor vatamatoare, pregatind prapastii spre cadere. Cetatea incepatorilor – intreaga fiinta a fiecaruia dintre ei – se afla inca sub stapanirea balaurilor…

   Nu te lasa, din usuratate, in seama celor ce ti se infatiseaza, ci sa petreci intru buna intemeiere, pastrand cele bune cu multa chibzuinta, si lepadand cele viclene… Sa-ti fie stiut ca lucrarile harului sunt lamurite, demonul nu le poate invata: nu poate invata nici blandetea, nici seninatatea, nici smerenia, nici ura fata de lume; el nu imblanzeste patimile si iubirea de desfatare, asa cum o face harul. Lucrarile acestuia sunt: ingamfarea, cugetarea semeata, incredere in sine; intr-un cuvant, toate chipurile rautatii. Dupa lucrarea ei poti sa cunosti lumina care rasare in sufletul tau – daca este Dumnezeiasca sau de la satana” . Se cuvine a sti ca aceasta deosebire este la masura monahilor sporiti si nicidecum a incepatorilor. Desi Preacuviosul Sinait vorbeste cu un incepator – insa cu un incepator in ale linistirii, dar care dupa anii petrecuti in manastire si dupa varsta trupeasca era batran, dupa cum se poate vedea din carte.

   Apreciază

   • Preacuviosul Nichita era mai tanar decat Preacuviosul Isaachie, insa a trait in aceleasi vremuri ca acesta. Manat de ravna, el a cerut egumenului sa-1 blagosloveasca la nevointa zavorarii. Egumenul – pe atunci era egumen Preacuviosul Nikon 1-a oprit, spunandu-i: „Fiul meu ! Nu-ti este de folos tie, om tanar, sa petreci in nelucrare. Mai bine sa traiesti cu fratii: slujindu-le, nu te vei lipsi de plata ta. Insuti stii cum a fost inselat de diavol Isaachie, pe cand era zavorat: ar fi pierit, daca un har neobisnuit al lui Dumnezeu nu 1-ar fi mantuit, pentru rugaciunile Preacuviosilor Parintilor nostri, Antonie si Teodosie”. Nichita a raspuns: „Eu nu ma voi lasa nicicum amagit de unele ca acestea, ci voiesc sa stau cu tarie impotriva mestesugirilor demonilor si sa-1 rog pe Iubitorul de oameni Dumnezeu ca sa ma invredniceasca de darul facerii de minuni ca pe Isaachie zavoratul, care savarseste pana acum multe minuni”. Egumenul a zis iarasi: „Dorinta ta iti este mai presus de putere; ia seama, ca nu cumva, inaltandu-te, sa cazi. Eu iti poruncesc, dimpotriva, sa slujesti obstii, si vei primi cununa de la Dumnezeu pentru ascultarea ta”. Nichita, atras de o puternica ravna catre viata de zavorat, nu a vrut nicicum sa ia aminte la spusele egumenului. El si-a implinit gandul: s-a inchis pe sine in zavorare, petrecand acolo si rugandu-se fara a iesi nicaieri. Dupa o anumita vreme, a auzit o data, la vremea rugaciunii, un glas care se ruga impreuna cu el si a simtit o buna mireasma neobisnuita. Amagindu-se, si-a spus in sinea sa: „Daca acesta n-ar fi fost inger, nu s-ar fi rugat impreuna cu mine si nu s-ar fi simtit buna mireasma a Sfantului Duh”. Dupa aceea, Nichita a inceput sa se roage cu osardie, zicand: „Doamne, arata-Te mie in chip intelegator, ca sa te vad pe Tine”. Atunci s-a facut catre el glas: „Esti tanar ! Nu ma voi arata tie, ca nu cumva, inaltandu-te, sa cazi”. Zavoratul a raspuns cu lacrimi: „Doamne ! Nu voi cadea nicicum in inselare, caci egumenul m-a invatat sa nu iau aminte la inselarea draceasca, ci voi face tot ce-mi poruncesti”. Atunci, sarpele pierzator de suflete, luand putere asupra lui, a zis: „Nu este cu putinta omului sa ma vada, aflandu-se in trup; ci, iata ! trimit pe ingerul meu, ca sa petreaca impreuna cu tine: implineste voia lui”. Spunand acestea, a stat inaintea zavoratului un demon in chip de inger. Nichita a cazut la picioarele lui, inchinandu-se ca unui inger. Dracul a spus: „De acuma nu te mai ruga, ci apuca-te de citit carti: prin acestea, vei intra intr-o necontenita impreuna-vorbire cu Dumnezeu si vei primi puterea de a da cuvant folositor de suflet, celor ce vin la tine, iar eu il voi ruga neincetat pe Ziditorul tuturor pentru mantuirea ta”. Zavoratul, increzandu-se in aceste vorbe, s-a amagit si mai mult: a incetat sa se mai roage, se indeletnicea cu cititul, il vedea pe demon rugandu-se neincetat si se bucura socotind ca un inger se roaga pentru el. Mai apoi, a inceput sa stea de vorba mult despre Scriptura cu cei ce veneau la el si sa propavaduiasca asemenea zavoratului din Palestina. Slava lui s-a raspandit printre oamenii lumesti si chiar la curtea marelui cneaz. De fapt, el nu proorocea, ci le spunea celor ce veneau la el, incunostiintat fiind de catre

    demonul ce vietuia cu el, unde erau puse lucrurile furate si cele ce se petreceau in locuri departate.
    Astfel, 1-a instiintat pe marele cneaz Iviaslav, despre uciderea lui Goleb, cneazul de Novgorod, sfatuindu-1 a-1 trimite in Novgorod pe fiul sau, ca sa fie cneaz. Acest lucru a fost deajuns pentru mireni ca sa-1 tina de prooroc pe zavorat. Este vrednic de luareaminte faptul ca mirenii si chiar monahii lipsiti de dreapta socoteala duhovniceasca sunt aproape totdeauna atrasi de amagitori, fatarnici si oameni care se gasesc in inselare draceasca, recunoscandu-i de sfinti si harismatici. Nimeni nu se putea masura cu Nichita in cunoasterea Vechiului Testament; insa nu suferea Noul Testament si niciodata nu se folosea in cuvintele sale de Evanghelie si de Epistolele Apostolice, nici nu ingaduia cuiva dintre cei care-1 cercetau sa-i pome¬neasca vreun rand din Noul Testament. Din pricina acestei orientari ciudate a invataturii lui, parintii manastirii Pecerska din Kiev au priceput ca este inselat de demon. Pe atunci, in manastire se aflau multi monahi sfinti, impodobiti cu daruri harice. Cu rugaciunile lor, ei 1-au gonit pe diavol de la Nichita; Nichita a incetat sa-1 mai vada. Parintii 1-au scos pe Nichita din zavorare si i-au cerut sa le spuna ceva din Vechiul Testament; dar el s-a jurat ca niciodata n-a citit acele carti, pe care mai inainte le stia pe dinafara. S-a aratat ca uitase sa si citeasca din pricina urmarilor inselarii dracesti, si abia 1-au deprins iar, cu mare osteneala, sa citeasca, Adus in sine prin rugaciunile Sfintilor Parinti, el si-a cunoscut si si-a marturisit pacatul, a plans pentru el cu lacrimi amare, a atins o masura inalta a sfinteniei si darul facerii de minuni prin vietuirea smerita in mijlocul obstei. In cele din urma, Sfantul Nichita a fost hirotonit episcop de Novgorod.

    Apreciază

    • Frate Ciprian sincer iti multumesc ptr.ultimile 4 postari .Domnul Iisus Hristos sa te rasplateasca cu mantuirea si sanatate impreuna cu cei dragi !
     Doamne ajuta!

     Apreciază

 12. Neamurile cele scârboase

  În anul acela Domnul va deschide porțile Indiilor, pe care le-a închis împăratul Macedoniei, Alexandru. Vor ieși atunci pe acolo șaptezeci și doi de împărați cu poporul lor, care se numesc neamuri scârboase, care sunt mai scârboase decât orice dezgust și duhoare. Acestea se vor împrăștia în toată lumea, îi vor mânca pe oameni de vii și vor bea sângele lor. Vor înghiți de asemenea cu mare plăcere muște, broaște, câini și orice altă necurăție. Vai ținuturilor acelea, pe unde vor trece ei! Dacă este cu putință, Doamne, să nu existe atunci creștini! Știu însă că vor exista. Zilele acelea se vor întuneca, ca și cum ar boci în văzduh pentru cele pe care le-au săvârșit cu dezgust neamurile cele scârboase. Soarele va deveni ca sângele, în timp ce luna și toate stelele se vor întuneca, văzând cum neamurile de pe pământ se întrec în necurăție. Aceste popoare vor săpa pământul, vor face din jertfelnice latrine, și vor folosi Sfintele Vase la treburi necinstite. Atunci toți cei ce vor locui în Asia, să fugă în insulele Cicladelor – pentru că neamurile cele spurcate nu vor merge acolo – și va să fie mare întristare 660 de zile.

  Antihrist

  – Atunci se va întrupa satana, din seminția lui Dan, adică se va naște Antihrist. Însă nu se va face cu a lui putere, ci îi va plăsmui Dumnezeu un vas spurcat și scârbos, ca astfel să se împlinească cuvintele Proorocilor. Se va slobozi așadar din legăturile cu care îl legase Stăpânul Hristos când S-a pogorât în iad și va intra în acel vas care a fost plăsmuit pentru el. Astfel va deveni om, se va întări, va împărăți și atunci va începe să-și arate rătăcirea sa, precum spune cu privire la aceasta Ioan Teologul. Pe urmă va începe război cu Insulele Cicladelor. Insulele, precum zice Isaia, sunt Bisericile care au provenit din neamuri (24, 15; 45,16; 49, 1; 66, 19). Atunci se va arăta Enoh, care a trăit mai înainte de vremea legii mozaice. De asemenea se va arăta Ilie, care a trăit în timpul legii, precum și Ioan Teologul, care a trăit în timpul harului celui nou. Aceștia vor propovădui în toată lumea pentru vremea sfârșitului și venirea înșelătorului, precum, de asemenea, și pentru a doua Venire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vor săvârși semne și minuni. Atunci, toți cei ce vor voi să-i omoare sau să-i nedreptățească în alt chip, nu vor putea, deoarece vapaie și foc și-i va arde. Vor lucra cu mare stăpânire și-l vor mustra pe Antihrist. Vor fi uciși însă de acesta în Ierusalim, iar trupurile lor vor fi lăsate neîngropate în mijlocul Cetății. Acolo se vor aduna locuitorii și-i vor batjocori ca pe niște neocrotiți (Apocalipsa 11,5-10). Sfintele lor trupuri vor rămâne în piață trei zile întregi. Spre jumătatea celei de-a patra zi, va coborî din cer un porumbel strălucitor ca fulgerul. Acesta va umbla pe deasupra lor și le va dărui viață. Atunci Sfinții se vor împuternici și se vor ridica în picioare, iar toți cei ce îi vor vedea, se vor înspăimânta foarte tare. În clipa aceea se va auzi un glas din cer care va zice: „Suiți-vă, prietenii Mei, la Mine”. Îndată va coborî un nor, care îi va ridica și-i va așeza în Rai (Apocalipsa 11, 9-13). Acel înșelat și deșert, Antihrist, îi va chinui foarte tare pe creștinii acelei vremi până la ultima lor suflare, cu necazuri și chinuri înfricoșătoare. Cel ce nu se va rătăci și nu va crede în el, se va arăta prieten ales și vrednic al lui Hristos. Desigur, toți Sfinții sunt fericiți. Însă de trei ori fericiți vor fi cei ce vor mărturisi în vremea lui Antihrist, îi va aștepta pentru totdeauna slavă și veselie nespus de mare. Va urma atunci un război înfricoșător între Antihrist și Stăpânul Hristos. Adică numai cât își va da seama Antihrist că lumea se apropie de sfârșitul ei, că se va împotrivi cu mânie cerului. Va arunca fulgere și tunete și va face astfel de zgomote, încât de răsunetul zgomotului se vor cutremura toate și vor vui înfricoșător. Fiul meu, cine nu se va înfricoșa și nu se va teme atunci? Fericiți vor fi, precum am spus mai înainte, aceia cărora nu li se va clătina credința în Hristos, Adevăratul nostru Dumnezeu, Care S-a întrupat și S-a născut din Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, fericiți vor fi aceia care vor muri pentru dragostea lui Hristos și vor mustra cu îndrăzneală pe balaur și înșelăciunea lui. Fericiți cei care vor sta împotriva lui și vor mustra cu vitejie faptele lui necuviincioase…Acestea le spunea fericitul, în timp ce Epifanie se tânguia din adâncul sufletului său, auzind câte urmau să se întâmple în lume. După aceea l-a întrebat pe Cuviosul:

  Spune-mi, te rog, cum vor dispărea oamenii de pe pământ și cum va fi învierea?

  – Pe unii fiul meu, îi vor omori neamurile cele scârboase, alții vor fi omorâți în războaiele cele dese, în timp ce pe alții îi va nimici Antihrist. Celor ce vor crede și se vor închina lui Antihrist, le va trimite Domnul, potrivit cu proorocia lui Iezechiel, fiare întraripate care vor avea în coada lor !

  Apreciază

 13. țepușe pline de venin. Așadar, toți cei care nu vor avea pe frunțile lor pecetea lor nevătămată și întreagă, vor suferi moartea înfricoșătoare a țepușelor și a veninului fiarelor. Atunci Sfinții care au păstrat cu multă nevoință pecetea lui Hristos întreagă, vor pribegi prin munți și prin pustiuri. Însă Domnul, cu puterea Sa cea dumnezeiască, îi va aduna în Sfânta Cetate a Sionului. Aceștia sunt cei care au fost scriși în Cartea Vieții.Când Antihrist va fi biruit și va fi dus rob împreună cu ceilalți diavoli la judecată și va fi osândit pentru sufletele pe care le-a dus la pierzare, atunci trâmbița va trâmbița și morții vor învia nestricăcioși. După aceea, toți cei care vor fi rămași vii în ceasul celei de a doua Veniri, vor deveni, precum a zis Pavel, întru clipeală ochiului, din stricăcioși nestricăcioși și vor fi răpiți în nori împreună cu morții cei înviați, ca să întâmpine pe Domnul în văzduh (I Tesaloniceni 4, 17). Așadar, cel ce va vedea neamurile cele scârboase venind în lume, să știe că toate câte urmează să se întâmple, se află „lângă uși” și că Judec

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s