Video – Revolte în Israel, printre evrei și teritoriile arabe palestiniene din cauza restricțiilor impuse de coronavirus

Mass-media israeliană raportează că revoltele au izbucnit în zonele arabe, precum și în unele cartiere evreiești din Israel, în urma aplicării carantinei. Confruntările deosebit de violente din Jaffa au izbucnit și după ce poliția s-a confruntat și a încercat să rețină un bărbat pentru că ar fi încălcat carantina.

„Zeci de oameni se manifestă și se revoltă în Jaffa, după ce interogatoriile poliției asupra unui bărbat care, aparent, și-a rupt auto-carantina obligatorie au determinat numeroși rezidenți să se adune și să se confrunte cu ofițerii”, relatează Times of Israel. „Protestatarii se ciocnesc cu poliția, ard anvelopele și blochează drumurile”.

Cel puțin patru au fost arestați până acum, în timp ce confruntările cu poliția israeliană au fost filmate și în alte părți ale Israelului, peste o săptămână după ce Tel Aviv a impus unele dintre cele mai stricte măsuri de carantină pe care le-a văzut încă lumea, ceea ce autorizează poliția să aplice fizic izolarea ordonată de instanță a cazurilor suspectate și confirmate de COVID-19.

„Nu Ramallah, Jaffa !! (în ebraică Yafo)

În mod obișnuit, astfel de scene s-au redat mai frecvent în cartierele din Cisiordania arabă ocupate, dar tot mai mult este și comunitatea ultra-ortodoxă a Israelului, care a avut tendința de a sfida și de a evoca politicile naționale de carantină și de autoizolare.

Sursa: zerohedge.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s