Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Biserica Hagiu (București), A PLÂNS CU LACRIMI DE MIR

Vineri 3 aprilie 2020, la Denia Acatistului Buneivestiri:

„Ieri seară , Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Biserica Hagiu, din București, a plans cu lacrimi de mir, in timpul Deniei Acatistului Bunei Vestiri!
Filmarea este făcută chiar de Părintele Cristian Grama, care slujește la Biserica Hagiu, asta pentru cei care nu cred, iar in legătură cu data de ieri, a gresit parintele, probabil din cauza emoțiilor!!„

Când în Ucraina și Rusia plângeau icoanele, la ceva vreme a venit războiul din Donbas (2014)…

Filmuletul e postat pe 27 septembrie 2013: 

5 gânduri despre „Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Biserica Hagiu (București), A PLÂNS CU LACRIMI DE MIR

 1. Îi este milă Maicii Domnului de noi…ȘTIE ce ne-așteaptă, vede starea lumii de azi și de aceea plânge cu lacrimi de mir!
  Iar în filmul în care plânge chiar Mântuitorul, încearcă să arate nătărăilor de oameni, că este obligat să aplice dreptatea Sa, Mila Sa…lăsându-i reci și nesimțitori, mereu nerecunoscători.

  Apreciază

 2. Apropos de icoane!
  Mai știe cineva de icoana Mântuitorului care se curăță singură, de la Celic Dere?
  ”În limba turcă, Celic Dere înseamnă micul râu sau pârâul de oţel.

  Se spune că numele şi l-a dobândit pentru că în albia sa se vedeau pe vremuri numeroase arme, “oţele” părăsite după o lungă, sângeroasă şi acum uitată bătălie.
  Alţii povestesc însă că i se spune Celic Dere pentru că apele micului râu au adesea scipiri metalice, strălucind straniu în soarele uscat al Dobrogei noastre.

  Aici, la Celic Dere se ridică astăzi una dintre cele mai frumoase mânăstiri ale tărâmului dintre Dunăre şi Mare, un loc de pelerinaj pentru creştinii ortodocşi din întreaga României.
  Bineînţeles, asemenea pământului pe care se ridică, şi mânăstirea îşi are legendele sale.

  Cea mai interesantă dintre ele este cea a Icoanei Mântuitorului Iisus Hristos, “cea care se curăţă singură”, piesă religioasă inedită ce poate fi şi astăzi admirată în Biserica Mare a mânăstirii.
  Povestea spune că acum mai bine de vreo două veacuri (după unii pe la 1806, după alţii pe la 1815-1816), pe locul unde câţiva călugări ridicaseră deja un aşezământ a sosit, într-o zi, un bătrân oştean ce luptase aproape întreaga viaţă şi care umblase în întreaga lume.

  Rănit şi suferind, omul găsi bun adăpost şi cu ajutorul călugărilor se întremă în câteva zile.
  La plecare, drept mulţumire, scoase din desaga sa o icoană a Mântuitorului, înegrită de vreme şi rosti: „ Părinte, ţine această icoană! Dacă nu vei trăi până se va termina minunea, lasă vorbă ca cei ce te vor urma să o păstreze şi ei cu mare sfinţenie. Toţi să aveţi mare evlavie, căci prin ea se va săvârşi o mare minune. Această icoană ce acum este neagră, până la urmă se va lumina toată, se va curăţa, iar ochii Mântuitorului, care acum sunt închişi, se vor deschide”.

  După ce spuse toate acestea, bătrânul oştean plecă… Icoana dăruită de el fu pusă în biserică. De două secole încoace, uimitor, ea a început să se cureţe şi să devină tot mai luminoasă iar ochii Mântuitorului par să se deschidă tot mai mult. Acum este curăţată pe jumătate iar localnicii şi mulţi alţi enoriaşi cred că, atunci când se va curăţa în întregime, un lucru extraordinar se va petrece…Care va fi acea minune pe care a profeţit-o bătrânul oştean, nimeni nu poate însă spune…”

  Se poate vedea AICI, din 2014 când era aproape curățată:
  http://www.povestilemariinegre.ro/icoana-care-se-curata-singura-o-legenda-de-la-celic-dere/

  P.S. Cine are drum pe-acolo, dacă vede icoana, ne poate transmite în sensul ăsta, CEVA?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s